Fórum témák
» Több friss téma |
A 610 bár korszerűbb, nem olyan jó, mint a 310. (dolgoztam mindkettővel évekig)
Szia!
Azt hittem,a Vateráról vettél magnót, de megvan még mind a két STM 310-es. Egyszerre kettőt adnak 150-ért. Tegnap én sem tudtam ellenállni egy nagy Grundignak. Most ismerkedünk... http://www.youtube.com/watch?v=YkerEdvIS4Q
Van hozzá din, nab,adapter aeg tányér kicsi nagy és egy garnitúra új fejegység. Amúgy jó állapotban van külsőleg és belsőleg is.Szépen is szól otari magnón készült felvételekkel.
Hajlamos az ember elgyengülni bizonyos esetekben.
![]()
Sziasztok!
Ma elkészültem egy újabb Tesla orsós magnó felújításával. (a képen a fékek és a gumi görgő még hiányzik)
Tisztelgek az olyan mérnöki munka előtt, ami nem bonyolít, hanem egyszerüsít. Ha összehasonlítjuk pl. egy B400-as sorozattal...
Pedig csak 300 a különbség. ![]()
Ja, ez egy B700-as, ha jól látom. Háromfejes sztereót akarsz 9.5/19-re? Akkor a Rádiótechnika "kötelező", bár jobb elektronika is létezik. Amúgy tényleg szép munka!
Ez egy B73-as. Az elektronikát nem kell felújítani,(az nem is került hozzám)Ez a típus gyárilag háromfejes és kétsebességes (9,5/19)
És így néz ki.(a kép nem erről a készülékről készült)
Jó, ezek annyira egyformák, hogy na! B70, B700, B73, B730, ezeknek szinte egyező a mechanikájuk. Már a B70-ben is ott van a felvevő fej helye, csak nem építették be. Azért gondoltam, hogy teszel be egyet.
Kedves kollegák , szeretném ha segitenétek egy problémában.Van nálam egy Qualiton M20 magnó , ha elinditom a lejátszást , egy-két Mp-ig szól aztán elhalgat . Piszkáltam a Tranyó bemenetet , ugy érzékelem hogy az erősités megy mert hangosan recseg és a Kosuth rádió is hangosan szól .A tápok a rajz szerint vannak, nem tudok mire gondolni .Nagy köszönettel vennék egy két jó ötletet , amit előre is köszönök. Itt küldöm a kapcs. rajzát , könnyitésül. Tisztelettel Feri
A felvétel lejátszás átkapcsolóra gyanakodnék. Valószínűleg kontakthibás.
Azért létezik hozzá kivezérlésjelző, nekem is van egy néhány félkész panelom csak nem fejeztem be őket, a végefelé csináltak hozzá beépíthetőre többfélét is
![]()
Nekem két stm610-esem van meg egy 310-es van amiben jobb a 310, és van amiben a 610. Ebből a 310 meg az egyik 610 be van állítva nagyon rendesen, ZONAL szalaggal még jelentősen túl is teljesítik a gyári adatokat.
Üdv!
Tegnap végeztem az AKAI GX4000D magnóm elektronikus felújításával. Tranzisztorokat és fóliakondikat cseréltem benne, mert nagyon zajos volt. A probléma megoldódott, megérte a munkát.
Sziasztok!
Keresek akai GX 635D-hez megbízható javító mestert! Köszi a segítséget !
Itt próbálkozz:
http://restaurator007.webnode.hu/
Sziasztok!
A napokban kaptam egy Tesla B-43-as orsós magnót. Ha minden igaz, hiányzik egy szalagvezető a kifutó oldalon, jobbra nem, vagy csak nagyon nehezen teker, balra jó, Lejátszáskor a "hangtengely"-nek feszülő gumikerék áll (megszorult) minden kezelőszerve működik, úgy néz ki jó az elektronikája is, a fejeken durva kopást nem látni, a motorja kissé zajos. Még nem néztem a belsejébe, nem tudom milyen állapotban lehet. Érdemes-e egy ilyennel foglalkozni, van-e, lehet-e mechanikus alkatrészeket kapni, esetleg valamilyen dokumentáció közkézen forog-e?
Azt csak te tudhatod, szeretnéd-e megjavítani. Alkatrész szerintem csak másik magnó képében létezik hozzá. Doksi gondolom van hozzá. Tán nekem is valamelyik régi könyvben. Ha szeretnéd megkeresem. A magam részéről új korában sem becsültem sokra.
Köszi, de nem szeretnék túl sokat foglalkozni vele. Ha benne van a doksija a Magnósok Évkönyvében, akkor nekem is megvan ....valahol...
Inkább odaadom valakinek, csak jöjjön el érte Fótra. ![]() De én kíváncsi természet vagyok.
Ez egy iszonyat egy valami. Küldök üzenetet.
Sziasztok!
P-180-M típusú ronda orosz magnóhoz keresek leírást. A szíjak elfolytak benne, ezeket tudom pótolni (ha ki tudom mosni valahogy), de az elektronikában szinte képtelenség mérni a katonai kivitele miatt. Minden be van fáslizva, és még jó vastagon le is lakkozva. Amúgy is vannak benne meglepetések: stabil öntvény mechanika, három fej.. Ő az:Link
Jé első körben hasonlít a meghajtás megoldása a jó öreg terta 811-re
![]()
Szia,
Érdemes ehhez hozzányúlni? Magnóként az értéke 0. Technikai érdekességként, műemlékként, van értéke. De csak akkor, ha nem cseréled ki az alkatrészeit "jobbra". Pl. ránézésre az összes elko-t cserélni kellene, hogy egyáltalán megszólaljon. De akkor már ez a magnó nem "az" a magnó. Én csak ledobnám róla a régi gumikat, hogy több kárt ne okozzon, és maximum valami szilikongumi szagból (vagy csőből) összeragasztott gyűrűkkel imitálnám, az eredeti kinézetét.
Meglepő módon sokszor ezek az elkók teljesen jók
![]()
OK, elhiszem, hogy a kondik nem száradtak ki, csak a szétmálló szigeteléséből gondoltam..., és csak példaként hoztam fel. Másrészt, ilyen készülékekben, ilyen felhasználási területen, szerintem teljesen felesleges ESR-t mérni. Én csak kapacitást mérnék... Persze, nyilván azt is megmérted, és jónak találtad.
Én azért szoktam ESR-t mérni mert már párszor megszenvedtem a kapacmérést, és azt nem is mindig lehet incircuit módon megtenni. Volt olyan amikor kapacmérővel jó volt és mégse ment a cucc vele. Ja és minden darabot ki kellett venni hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |