Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőgép javítása
 
Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 27
(#) csinga hozzászólása Jan 12, 2014 /
 
Üdv!

Segítséget kérnék aki már javított illetve ismeri a frekvencia és az áram korlát beállítás értékeit az alábbi gépnek SELCO GENESIS 134 , castolin eutectic powermax.

Előre is köszönöm.
(#) mpisti válasza csinga hozzászólására (») Jan 13, 2014 /
 
A Selco nem azonos a Castolinnal. A 130A-es Selco azt hiszem 65kHz-en megy, de nem vagyok benne 100%-ra biztos,és már igen régen javítottam ezt a típust. Megpróbálom előkeresni a régi doksijaimat, hátha találok valamit a gépről.
(#) csinga válasza mpisti hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Üdv!
Még nem értem rá selco-val foglalkozni.
Az SGW30N60 kicserélhető-e HGTG20N60A4D-vel?
Ez egy ESSETI 140 amperes teljes hidas gép 50kHz-es.
(#) csinga válasza mpisti hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Üdv!
Nekiálltam a Castolin Powermax nevű SELCO GENESIS 134 belsővel rendelkező gép javításának.
Az lenne egyenlőre a kérdésem az lm311, 7-es kimenő lábán teljes hullámnak kell lenni?
Mert a 3-as lábán teljes hullám van a 7-esen csak fél és hosszú a holt idő.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) horvathp hozzászólása Feb 14, 2014 /
 
Sziasztok!
Bolhapiacon vettem egy Technika Ranger 250 turbo hegesztőt. Aminek le volt égve az egyik primer tekercse. A co-t és a pálcát is tudja. Elvittem tekercseltetni csak a trafót, és aki csinálta mondta hogy nézzem meg a fokozatkapcsolót, mert valószínű amiatt égett le.
A fokozatkapcsoló tényleg szorult egy kicsit.
Na itt történt a baj, én hülye szétszedtem, jó is lett volna ha összerakásnál nem ugrik szét.
Abban kérném a segítségeteket, hogy valaki nem tudná-e leírni hogy hogy lehetnek a fokozatok kapcsolva.
Vagy vegyek új fokozat kapcsolót, és az jó lesz hozzá?
Csatoltam képet a primerről külön, a felső három kivezetés megy a fokozatkapcsolóra, az alsó kettő pedig egy váltókapcsolóra amivel a co és a pálcást tudnám váltani, és ezen keresztül van Y-ba kötve a három primer. Tehát pálcánál a szürke a csillagpont, co-nál pedig a piros

Előre is köszönöm
(#) mpisti válasza horvathp hozzászólására (») Feb 16, 2014 /
 
A tekercselőnek minden bizonnyal igaza volt, de akár az üzemmód váltó kapcsoló is lehet ludas. Attól hogy egy kapcsoló szorul,még nem biztos hogy funkcionálisan rossz. A hiba akkor van,amikor az azonos oszlophoz tartozó kapcsolócellák egyidejűleg vannak bekapcsolt állapotban. Tehát egyidejűleg 3-nál több érintkező nem lehet zárt állapotú,mert akkor leég a primer. A bekötésre vonatkozólag csak akkor tudnák segítséget adni, ha valamiféle támpontom lenne arra vonatkozólag,hogy az eredeti kapcsoló milyen logika szerint volt bekötve. Igen sokféle bekötés létezik, a tiédet akkor lehetne beazonosítani valamilyen 7 fokozatú fokozatkapcsolóhoz, ha a 3 fázistekercs kivezetései valamilyen azonosítással ellátva le lennének rajzolva. Természetesen úgy,hogy a tekercskivezetések fokozathelyesen szerepelnek a rajzon.
(#) horvathp válasza mpisti hozzászólására (») Feb 18, 2014 /
 
Szia!
Az üzemmód váltó jó volt.
Az a baj hogy épp a kapcsolóban lévő tárcsák estek ki a helyükről. Az meg van hogy melyik kivezetés hova megy.
Amúgy a kapcsoló egy Bremac sch 5665-ös.
(#) mpisti válasza horvathp hozzászólására (») Feb 18, 2014 /
 
Ezt a kapcsolót nem ismerem. De elég sokféle gépben cseréltem már kapcsolót nálunk beszerezhető fokozatkapcsolókkal, szerintem ez is kiváltható. De először be kellene azonosítani a primer tekercsek kivezetéseit. Aztán ki lehet választani a megfelelőt.
(#) somodi91 hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
Üdv. Lenne egy XENTA típusú kisheggesztő amit javításra adtak. a hibája hogy a venti nem pörög fel csak kattog és a zöld led a készülék elején ( állapotjelző) is csak villog. Zárlatra gyanakodtam de sajna nem az ... a kondi sem "púpos" . Megköszönném a mielőbbi segítséget hogy mit csináljak vele illetve mi lehet a baj mert nem jövök rá! Köszönöm előlre is . Somodi
Ui.: neten találtam pont ugyanilyenről képet hogy tudjátok miről is van szó .
(#) Isti69 hozzászólása Márc 2, 2014 /
 
Hali! Van egy HETRA 125-ös, csak 230V-ról üzemelő hegesztőtrafóm, aminek tönkre ment a fokozatkapcsolója 0-1-2-3-4-5 fokozatu.Nincs véletlenül valakinek kapcsolási rajza a bekötésről?
ELGERO 133.041229.325 típusú kapcsoló van benne, ezt kellene helyettesíteni. Segítségeteket előre is kösz.
(#) mpisti válasza somodi91 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
A géppel az a probléma hogy minden indulási ciklusnál a védőáramkör leállítja. Az lehet a túlmelegedésfigyelő áramkör hibája, de lehet a hálózati feszültségfigyelés hibája is. Az utóbbi nem tudom,hogy ebben a típusban van-e? Egy rajz mindenképpen kellene, enélkül nehéz lesz.
(#) mpisti válasza somodi91 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
Talán ez hasonlít rá a legjobban.

sm_colt.djvu
    
(#) horvathp válasza mpisti hozzászólására (») Márc 13, 2014 /
 
Kisakkoztam a kapcsoló igazságtáblázatát. Így már helyettesíthető?
Tudnál valami konkrét típust mondani vagy menjek boltba és ott rendelnek nekem?
Előre is köszi.
(#) Phile80 válasza horvathp hozzászólására (») Márc 13, 2014 /
 
(#) mpisti válasza horvathp hozzászólására (») Márc 13, 2014 /
 
Az igazságtáblázatban a függőleges tengelyen a fokozatok száma van nálad. A vízszintes sorban kellene az érintkező párok számainak lenni, de nálad az érintkezőpárok sorszámának csak az egyik fele van feljegyezve. Feltehetőleg ezek a számok a trafó tekercs kivezetéseinek a számai. Ha a kapcsoló érintkezőinek a másik fele mind össze van kötve egymással, akkor az a trafó csillagpontja, a trafó kezdő kivezetésein pedig bemegy a 3 fázis a mágneskapcsolóból. Jól gondolom?
(#) horvathp válasza mpisti hozzászólására (») Márc 14, 2014 /
 
Bocsánat felületes voltam. A mágneskapcsolóból a 3 fázis a fokozatkapcsolóra megy (RST). A csillagpont a két utolsó kivezetésen választható (Co illetve pálcás) egy váltókapcsolóval. Pálcásnál az utolsó előtti kivezetés a csillagpont Co-nál pedig az utolsó.
Csináltam egy gyors rajzot az egyik primerről. K1 a fokozatkapcsoló K2 pedig a váltókapcsoló.
(#) mraulajos hozzászólása Márc 14, 2014 /
 
Itt van egy űrlap amit abban a formában kell kitölteni, mint ahogy Te próbálkoztál. Én már rendeltem itt régebben.
(#) horvathp válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 14, 2014 /
 
Ezt a lehetőséget akarom utoljára hagyni. Mert gondolom nem volt olcsó az a kapcsoló.
(#) mpisti válasza horvathp hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
A kifejtési táblázat alapján a kapcsolód egy sima 3 fázisú 7 fokozatú kapcsoló. Az ára 8-10 ezer Ft körül van,ha elég a 20A-es kivitelű. Én hegesztőgépeket gyártó cégnél szoktam beszerezni ezen az áron.
(#) Phile80 válasza horvathp hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Nehogy a Ganz-nál vedd, mert az a legdrágább. A vill-kész is ganz kapcsolókat csinál csak olcsóbban. Ha jól emlékszem neked 4072-es kell.
(#) horvathp válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
KK0-20-4072 ez lenne az?
(#) Pintero hozzászólása Márc 22, 2014 /
 
Sziasztok!Trakis 250 Co hegesztőhöz keresek kapcs rajzot vagy fényképet a panelról.
Köszi!
(#) dobijo hozzászólása Márc 30, 2014 /
 
Sziasztok nincs véletlenül T.I.P mig 210 compact kapcsolási rajza valakinek?
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
(#) hunhorvath hozzászólása Jún 9, 2014 /
 
Üdv Mesterek! Van egy problémám. A probléma neve Hega Co V 450. Van valakinek gépkönyve ehhez a típushoz? Nagy segítség lenne! Előre is köszönöm a fáradozást!
(#) mpisti válasza hunhorvath hozzászólására (») Jún 15, 2014 /
 
Kb. fél éve én is kerestem. Sehonnan nem jött válasz-sajnos.
(#) hunhorvath válasza mpisti hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
Na nem baj már megoldottam mert sürgős volt. Szép hosszú kapcsoló van benne, büntetés cserélni! A gép szépen végig kapcsolható volt, viszont észre vettem hogy a két oldalt levő fokozatkapcsolókból 1-1 vezeték nincs bekötve. Ezek nem tudom honnan hiányoznak mert jelölve nem voltak, csak úgy lógtak leragasztott végekkel. Erről valakinek valami infó?

Amúgy ehhez a géphez egy Cooptim előtoló volt ami persze nem egyidős a géppel és 24 voltos. Semmi baj egy toroiddal megoldották viszont a vezérlése katasztrófa! Cserélnem kellett a panelt, egy well4-1 (ha jól emlékszem)típus volt benne de csereszabatos darabot nem találtam a gyártónál, aztán mondta is hogy ők annak idején jelezték is a Cooptim-nek hogy az oda nem lesz jó mert csak 40W-os motorra van, ebben meg egy nagy 90W-os előtoló van. Ó semmi baj majd ráteszünk kéttenyérnyi hűtőbordát és szuper lesz. Hát nem lett! Már előttem is javították, a kusza kábelezésből gondolom nem is egyszer.
Én inkább vettem a fáradságot és átszereltem egy olyanra ami bír 90W-ot, kapott biztosítékokat is mert ugye az sem volt.
(#) hunhorvath hozzászólása Jún 17, 2014 /
 
Apropó, elém toltak egy Weldtechnic Pulse mig 205P Bővebben: Link gépet. A gép garanciális de már volt a szervizében de újra nagyon gyorsan elromlott. A látható hiba hogy a 3-3 IGBT-ből az egyi felrobbant de a mellette lévők is kinyúvadtak, a másik oldal rendben volt. Viszont a K30N603 infineon adatlapalkatrészek helyett csak HGTG40N60A4 adatlap típust kaptam mert hogy ez jó lesz! De ahogy átböngésztem ebben nincs dióda, de ezen túl milyen adatra figyeljek ami egyezzen a csere alkatrésznél?
Esetleg valaki találkozott ilyen géppel, van valami típushibájuk ami ezt a meghibásodást kiválthatja? Előre is köszönöm a fáradozást!
(#) zaza99 hozzászólása Júl 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Nekem egy elméleti kérdésem lenne. Adodd egy Varmig 1600 hegesztő ami 30-160A tud, de a diódahídban 4x2 KYZ72/35 dióda van ami 20A-es . Mivel duplán van ezért a híd 40A-ra képes. Akkor hogyan lesz abból 160A?
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2014
(#) mpisti válasza hunhorvath hozzászólására (») Júl 5, 2014 /
 
A HGTG30N60A4D bőven jó helyette.
(#) Ge Lee válasza zaza99 hozzászólására (») Júl 5, 2014 /
 
Abból sehogy. De lehet hogy kétutasan van kötve és nem hídban. Mivel gondolom nem 20 hanem 35A-es ezért a 4x35 az már 150A. Ha ettől esetleg többet tud akkor az azért van, hogy minél gyakrabban vidd szervizbe.
Következő: »»   13 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem