Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: De csak abban az esetben, ha a PC-nek van RS-232 kimenet (soros port). Ha csak USB kiement van, akkor viszont egy USB-UART (TTL) átalakító kell, ami az E-bay kínálatában kapható rogyásig. „PC-ről lehet annak a segítségével végrehajtani a frissítést!”
Tényleg nagyon sok van ahogy néztem ebayen. De ezek mind ugyanazt tudják? Mert elég sok féle van. Esetleg tudnátok mondani egy olyan típust (linkkel) ami biztosan működni fog és ugyan arra képes mint az általam először feltöltött kapcsolás rajzú lapka? Előre is köszönöm és köszi az eddigi segítséget is! Amúgy ezzel a szoftverrel kellene frissíteni a FW-t!
Ha van a gépeden soros port, akkor amit mutattam, elegendő, mivel csak feszültségszintet kell átalakítani. Ha jól emlékszem, a MIDI saját szabványú átviteli sebességet használ, tehát az USB/RS232 átalakítók szerintem nem minden esetben használhatók.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Sajnos nincs a gépemen soros port :/ Illetve amit mutattál arra még kéne forrasztgatni stb. Van egy másik képem is hátha mondd valamit nektek, nekem annyira nem, azt mutatja hogy mit hogyan kell a gépre kötni!
Tx = adás kimenet
Rx= vétel bemenet Vcc= tápfeszültség GND= föld. Az egyik egység Adás (tx) kimenetét kell összekötni a másik Vétel bemenetével (Rx). Soros adatátvitel esetén nem mindegy az adatátviteli sebesség, aminek azonosnak kell lenni mindkettőn.
Ebben a videóban lépésről lépésre mutatja a frissítés menetét, ahogy látom állít a programon belül valami frekvenciát. Gondolom az lehet az adatátviteli sebesség (vagy talán rosszul gondolom?). Szóval akkor kell vennem olyan csatlakozó kábelt és szépen ráforrasztani a Te általad mutatott chipre, összedugni és működni fog? Illetve mi alapján fogom rákötni a PC-re? USB-vel például?
Sziasztok!Adott egy dm500 beltéri.Soros portos softwareléshez kellene használni usb-rs232 átalakitot...Láttam már többfajtát is és mind müködött,viszont most hoztak egy olyan átalakitot ami használhatatlan erre a célra...Az átalakito müködik,mert pl más beltérit (openbox,univers stb) szépen meglehet vele softwarezni,csak a dm500at nemakarja.Van e ötletetek mi lehet vele a gond?Az átalakitoban pl2303chip van.
Esetleg nem kompatibilis(szabványos) a vonalak feszültsége.
Idézet: „Van egy másik képem is hátha mondd valamit nektek, nekem annyira nem, azt mutatja hogy mit hogyan kell a gépre kötni!” Tisztázni kellene (pl egy voltmérővel), hogy a VCC mennyi. Annak megfelelően kell USB-UART átalakítót beszerezni, vagy ha lehet, akkor beállítani. Idézet: Például a jelszint... (5V vagy 3.3V) „Van e ötletetek mi lehet vele a gond?” Idézet: Miért volna RS-232? A firmware frissítéshez használt portok ugyanolyanok, mint az általad használt mikrovezérlők UART ki/bemenetei. „Az elég durva lenne RS232 vonalon”
Gondoltam én is ilyenre...Pc rs232-vel gond nélkül megy a softolás....Milyen a jelszint a pc-knél?
3,5v?
Hmm akkor kellene egy átalakito ami csinál nekem +-13 voltos vonalakat?Van erre valami cél ic vagy tranzisztorokbol kellene megvalositani?
Bocsi nem a válasz gombbal irtam de watt-nak céloztam... A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Igy van ahogy leirtad.Van átalakitom usb-rs232 ezzel egy két készülék softolhato,kivéve a dm500-asokat.Erre kellene megoldás...Pc soros portjával birom softolni az 500-ast viszont ezzel nem.A box biztos jo,és másik átalakitoval régen ment gond nélkül,csak ezzel nem akar.Azért kell az átalakito hogy pl notebook-rol is (amin nincs rs232) lehessen softolni.
Sajnos másik átalakítót kell beszerezz, ami szabványosabb, mint ez. Nem tudom hogyan lehet látatlanba megállapítani a vásárláskor, hogy amit veszel jó lesz-e. Esetleg egy fesz méréssel, amit ezen is megtehetsz kíváncsiságból, hogy a 5-ös és a 3-as láb között milyen fesz van alapból. A PC-n is érdemes megmérni, hogy legyen mihez viszonyítani.
OK, akkor én már valahol elvesztettem a fonalat.
Amelyik boxon ez jól működik azon végezz méréseket komunikáció közben.És utána azon a boxon is tedd ezt meg amelyikkel nem megy .Véleményem szerint a komunikációval nem lesz gond , szerintem a box lesz a ludas , illetve hibás .Egy sorozat gyártásban létrehozott egy azon típusú boxok között ilyen különbség nem hiszem , hogy lenne.Csakis abban az esetben ha a box hibás.
Az USB-RS232 átalakítóknál (ha most arról van szó, és nem USB-TTL átalakítóról, ahogy én gondoltam) különbség lehet abban, ahogy a DTR, RTS, CTS, DSR, DCD jeleket kezelik (ha kezelik?) és értelmezik.
Volt olyan esetem, amikor azért nem működött a kapcsolat, mert a DTR jel be volt kötve, de nem jó szinten állt. Ha be sem lett volna kötve, akkor működött volna...
Helló!
Tönkre ment a laptopom amivel eddig dolgoztam (volt rajta RS232 csatlakozó). Gondoltam egy merészet: mi lenne ha egy telefonnal tudnám helyetessíteni? Mivel a telefonon van microUSB, így csak egy microUSB to RS232 átalakítóra van szükségem.... Na de a jelszint? Hogyan lehetne megoldani, hogy a jelszint 10V körüli legyen és ne a telefont terhelje a jelszint emelés? Meglehetne-e oldani egy külön akkumulátorral?
Azért ez nem ennyire egyszerű.
Először is az USB-nek tudnia kell a host módot is, másodszor fel is kell ismertetni az a külső eszközt, mint rs232 eszköz. és ehhez még egy driver is kell.
Ez így elég érthetetlenül hangzott.
Ha az USB-RS232 átalakító USB oldalát csatlakoztatod a telefonhoz, akkor a jelszinttel nincs gond, hiszen az szabványos (3,3V). Ellenben a telefon nem fogja tudni felismerni és kezelni az eszközt (nincs driver, ráadásul a telefon nem host, ahogyan erre már felhívták a figyelmedet). Az RS232 szabványú oldal a +/-12 V-os jelével mihez csatlakozna?
A telefont szeretném csatlakoztatni egy Bentel BGSM-G eszközhöz. A BGSM-G-t szeretném felprogramozni. A Windows 8-on működik a BBS suite program ami kapcsolatot hoz létre a BGSM-G-vel....
Idézet: „A telefont szeretném csatlakoztatni...” Itt találsz útmutatást Android telefon és RS-232 eszköz csatlakoztatására. |
Bejelentkezés
Hirdetés |