Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektoros TV hiba
 
Témaindító: pirszing, idő: Júl 15, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 8
(#) rjani01 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
Találtam hozzá tápot,az van ráirva hogy 20-36volt.Egy dvd tápegységével meghajtottam,ami 38voltot ad le,de mégsem adja le vele a 9000lument,mert a tv képe még sötét.egyébként erröl a táprol van szó:http://www.ebay.com/itm/100W-White-High-Power-LED-Light-Lamp-Panel-100W-High-Power-LED-Driver-AC85-265V/160982772881?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D8165178056879875814%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D3%26sd%3D380515680644%26
(#) kadarist válasza rjani01 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
A DVD tápját felejtsd el és vegyél 100W-os LED-hez való adaptert. A LED hűtéséről ne feledkezz meg!
(#) rjani01 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
Hüttést tettem rá.köszi a gyors választ,akkor még gyüjtök a paypal számlámra.
(#) sopa2 hozzászólása Júl 16, 2013 /
 
Sziasztok TX-42PT12F típusú projektoros TV-m megadta magát. A képeken látható a hibás kép, ami a TV-n látható, a belső megvilágítás és egy potméteres cucc, amit össze vissza tekergettem hátha jobb lesz a kép, de semmivel sem lett jobb

Tudna valaki segíteni ezügyben?

Légyszi segítsetek, nem akarom kidobni, imádom a tv-t!

Üdv mindenkinek!
(#) erdoszoli válasza sopa2 hozzászólására (») Júl 17, 2013 /
 
Szia!

Nem valami pontos a hibaleírásod
Speciel én a képről se tudnám megállapítani , hogy a TV képe homályos , fénytelen , színtelen, vagy így sikerült a kép a hátulról jövő fény miatt.

A "potméteres cucc" a lámpák nagyfesztrafója, mint az írásból látszik focus-t és fényerőt lehet vele korrigálni. Az összevissza tekergetés nem igazán használ semminek.

Szerintem ha pontosan leírod mi a hibajelenség és mióta csinálja esetleg mi az amit már ellenőriztél rajta akkor hamarabb kapsz építő jellegű választ, akár még én is tudok ezt azt ötletelni
(#) sopa2 hozzászólása Júl 20, 2013 /
 
Szia

Értem, hát akkor írd le légyszi mit ellenőrizzek és hogyan, mert nem értek hozzá. Csak hallottam erről az oldalról, hogy sok a hozzáértő műszaki zseni és gondoltam megpróbálom.

Tehát a bekapcsolás után olyan kép fogad, mintha el lenne halványulva a kép és kék árnyalatos a csinált fénykép a valós képet tükrözi.

több mint 1 éve romlott el.
(#) sopa2 hozzászólása Júl 27, 2013 /
 
Piros megvilágítás halványabb mint a másik 2 szin és a képernyőben sem látok piros szint. A focust be tudom állítani. Ha állítok a piros fényerején hirtelen teljesen piros lesz a kép, nem lehet állítani normálisan. A kéket meg a zöldet lehet.

Légyszi valaki segítsen nekem!

Üdv
(#) bubuc17 hozzászólása Aug 1, 2013 /
 
Sziasztok
Sony projektoros tv javításában kérnék kis segítséget.
Kis rózsaszín folt van a képernyő közepén.
ezt mi okozhatja és hogy lehet eltüntetni?
A másik probléma hogy néha egy csatorna váltásnyi időre elmegy a kép.
Úgy vettem észre hogy minél fehérebb a kép annál jobban csinálja.
Hang van közbe.
És mikor vissza jön a kép a csatorna száma ki van írva pár másodpercig mint mikor csatornát váltok.
Minden ötletet nagyon örülnék.
(#) nantu hozzászólása Aug 30, 2013 /
 
Sziasztok.
LG 39NZ43RB tv-hez keresek ilyen panelt: MP-03AA/015D SVM
Esetleg tudjátok-e az okát , a vörös lámpához menő kábel csatlakozásánál a panel beéget ezen a panelon.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) jopika hozzászólása Okt 5, 2013 /
 
sziasztok nekem egy lg 113cm projektorosom van tegnap még semmi baja ma meg már kb 5mm en el van csúszva kékesen, nézhető de zavaró, ez izzó vagy invergencia probléma? érdemes utána járni vagy kuka? köszönöm a segítségeteket
(#) mezenga hozzászólása Okt 5, 2013 /
 
sziasztok.van egy toshiba projektoros tv.uj konvergencia ic va bent,a hiba az ,hogy a piros kereszt csak fel és le mozog ,jobbra balra nem.mi lehet a hiba.a segitséget elöre is köszönöm.
(#) jopika válasza mezenga hozzászólására (») Okt 5, 2013 /
 
szia elnézést hogy ide írok, megkérdezhetem hogy mennyibe volt az ic csere? köszönettel
(#) D.Csaba hozzászólása Dec 17, 2013 /
 
Sziasztok,
Van egy LG projektoros tvm. (RE-39NZ43RB)

Nagyjából másfél órás működés után "pukkant" egy halkat, iszonyatos égett eletromos szag lett a lakásban. A kép elsötétült, de a standby lámpa világít. Leszedtem a hátulját, a hiba eredete általam nem látható (tehát nincs rajta látványos égés vagy ilyesmi). Miután leszedtem a hátulját, visszadugtam a konnektorba, megint világított a standby lámpa, próbáltam bekapcsolni. A tvből ciripelő-csipogó hang jött, de nem kapcsolt be.
ez alapján lehet valamire gyanakodni vagy ez túl általános leírás?
Nem vagyok szakember, köszönöm, ha tudtok segíteni.

Üdv: Csaba
(#) edyson66 hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok, vettem egy Thomson RCA Scenium projektoros tv- t ( 125 cm ) tudtam, hogy rossz az izzoja es meg is rendeltem USA- bol, eredeti Philips.
Nem csak az izzot rendeltem meg, hanem a komplett hazat hütövel eggyütt ( azonos volt az ar )
Megjött, betettem, szepen ment majd kb. 1 ora mulva a kepernyö közepsö felsö resze besötetedett, szeleken is sötetedett de meg lathato. Lehet az uj izzo a hibas vagy esetleg mas ?
Kivettem es a tükör felületen egy egy helyen sötetebb, mintha kisse egett lene. Irtam a fickonak, persze ö mondja, hogy ez normalis az izzoknal es az izzo jo, persze ha visszaküldöm kicsereli. Hat a szallitas a fele ar...
köszi a valaszokat
U.I
Sajna a visszaküldes a fele ar

Foto.jpg
    
(#) Bakman válasza edyson66 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Nekem úgy tűnik, hogy a tükör égett meg (elszineződött) a nagy hő hatására.
(#) edyson66 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Hat ezt gondoltam en is de akitöl vettem, mondja, hogy ez egy teljesen normalis folyamat es a lampa o.k. Nem igazan ismerem a müködesi elvet a tv- nek, nem tudom miert sötetedik, nem tudom, hogy lehetne biztosat megallapitani ? Az eredeti lampaval a tv nem is indul, biztosan visszanezi. Az ujjal elindul, ventilatorok inden o.k.
Hat nagyon tanacstalan vagyok
(#) Bakman válasza edyson66 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Természetes, hogy azt mondja, normális. Miért lenne az? Ha tovább járatod, teljesen besötétülhet, még jobban csökken a visszavert fény, tehát az elöl kilépő fény mennyisége is csökken, amitől még sötétebb lesz a kép.
(#) edyson66 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
tehet szerinted csak a tükör lenne a baj ? ha kicserelnem a regivel ? Be van öntve de lehet meg tudnam csinalni valami magas höbirasu ragasztoval.
(#) edyson66 válasza edyson66 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Sziasztok, vannak fejlemenyeim:
Miutan a lampa eladoja ( USA ) mind erösködött, hogy a lampa marpedig jo, nekialltam es szetszedtem a gepet.
Kivettem az optikat egyben persze mindenhol megjegyeztem a poziciokat ahol allitasi lehetöseget lattam.
Aztan szepen ezt az agyunak kinazö szerkezetet is kezdtem szetszedni, ugy nez ki igazad van, talaltam egy lencset amelyiknek a közepe teljesen be van egve ( lasd a kepet ). Ez egy müanyag lencse kb. 30mm atmerö, egyik oldala egyenes es a masid domboru, kb. 8mm vastagsaggal.
Kicsit tovabb tanulmanyoztam es probaltam az okot keresni, szerintem a következö törtenhetett:
Mint mondtam a tvt hasznaltan vettem.
Most eszrevettem, hogy mikor kikapcsolom, a kep elsötetül , a ventillatorok meg hütenek egy ideig de a lampa nem kapcsol ki, szerintem a lampa ki kellene kapcsoljon es aztan a ventillatorok meg le kellene hütsek. Szoval szerintem ez az igazi ok.
A kerdes csak az, hogy honnan szerezzek egy ilyet ? A kesleltetest valahogy majd megoldom egy 555 - el mert szerintem az eredeti hibat nehez lessz megtalalni.
Nem tudom melyik lapon keressem. A központin amelyik esetleg nem ad jelet vagy a balaszt lapon ( amelyik a magasfeszültseget is csinalja a lampanak ) amelyik ezt a jelet nem dolgozza jol fel.
Szoval most kellene igazan a segitseg, mostmar azert sem adnam fel.
Köszi elöre is.

Linse.jpg
    
(#) sopa2 hozzászólása Márc 31, 2014 /
 
Sziasztok TX-42PT12F típusú projektoros TV-m megadta magát. A képeken látható a hibás kép, ami a TV-n látható, a belső megvilágítás és egy potméteres cucc, amit össze vissza tekergettem hátha jobb lesz a kép, de semmivel sem lett jobb

Tudna valaki segíteni ezügyben?

Légyszi segítsetek, nem akarom kidobni, imádom a tv-t!

Tehát a bekapcsolás után olyan kép fogad, mintha el lenne halványulva a kép és kék árnyalatos a csinált fénykép a valós képet tükrözi.

Piros megvilágítás halványabb mint a másik 2 szin és a képernyőben sem látok piros szint. A focust be tudom állítani. Ha állítok a piros fényerején hirtelen teljesen piros lesz a kép, nem lehet állítani normálisan. A kéket meg a zöldet lehet.

Segítenétek ezügyben?

Sziasztok

Üdv mindenkinek!
(#) tecudzsin hozzászólása Máj 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Thomson RP 52 lk projektoros TV-m. Jó pár hónappal ezelőtt, amikor bekapcsoltam azt vettem észre, hogy a 3 képszín elcsúszott egymáson és mind a 4 oldalról félkörívben befelé hajlott a kép. A TV-t akkor kb 1.5-2 hétig nem használtam. Előtte működőképes volt. Egy TV szerelővel tudtam beszélni azóta ő azt mondta, vagy a tápegység, vagy újra kell hangolni. De végül nem foglalkozott vele! Szerintetek mi lehet a gond? Ha tényleg újrahangolás kell neki, azt itthon meg tudom csinálni? Értek az informatikához, elektronikához, de pl. ehhez a régi szépséghez nagyon nem!
Előre is köszönöm segítségeteket!
(#) Basil hozzászólása Máj 14, 2014 /
 
Van egy LG projektoros TV-m, amely megadta magát. Egyszerűen nem lehet bekapcsolni. Bekapcsoláskor enyhe berregő hangot ad, majd elhalkul. A kép sötét marad.
(#) edyson66 válasza edyson66 hozzászólására (») Máj 31, 2014 / 1
 
Sziasztok,
vannak fejlemenyeim, persze eredeti lencset sehol sem kaptam ezert hosszas keresgeles utan talaltam valakit aki gyartott egy ugyanolyan gyujtopontu lencset üvegböl ( nagyon rendes es megertö volt, omi-optika ) es en ezt az eredeti müanyag helyere beepitettem.
Most minden tökeletesen müködik gyönyörü erös, eles kep, de elkezdtem gondolkozni, miert egett be az eredeti lencse es azt hiszem meg is talaltam az okot.
Miutan kokapcsolom a TV-t, a különfele hütöventillatorok ( 4 db. ) meg kb. egy percig müködnek de a kep mar nem latszik.
Hat egy kicsit jobban megneztem es eszrevettem, hogy a hütesi fazis alatt az izzo is meg müködik, nincs kikapcsolva.
Az en elmeletem az, hogy az izzo le kellene kapcsoljon es a ventillatorok igy kellene lehütsek az egesz optikat, szerintem ez volt az eredeti ok amiert az izzo is es a lencse is beegett.
Most nem tudom mit tegyek, szerintetek igy kellene müködnie vagy az en elmeletem a jo ?
Van egy központi elektronikai egyseg ami vezerli a ventillatorokat is es a ballaszt modult is.
A ballsztba bemenet 220 V es kimenet a magasfeszültseg az izzonak, persze meg kap vezerlest a fömodultol 3 optokuptoron keresztül ( 3 x SFH6106 ).
Most megalltam mert meregetni sem tudok mert ha kikapcsolom a hütessel gond lehet, es igazabol nem is igazan ertem a müködeset, mit tudnek leellenörizni.
Most mar kar lenne feladnom de segitsegre szorulok.
A ballaszt egy EUC 180A/01. Kepeim is vannak de öszinten nem tudom hova tegyem öket.
A segitseget elöre is köszönöm.
(#) edyson66 hozzászólása Júl 15, 2014 /
 
Jo estet mindenkinek,
hosszu ideje nyitottam egy temakört, szerettem volna segitseget kerni egy projektoros tv hütesehez. A helyzet az, hogy kokapcsolaskor az izzo es a hütöventillatorok is müködnek meg egy ideig aztan lekapcsolnak, szerintem ez hibas müködes.
probaltam az izzot hmarabb lekapcsolni de sajnos az elektronika mindent visszanez es nem enged semmi modositast.
Most szeretnem megprobalni az ellenkezöt, vagyis miutan minden kikapcsol, egy külsö taprol meg taplanam a hütöventillatort egy bizonyos ideig, ehhez kellene egy idözites.
Az meg fontos lenne, hogy a külsö taprol ne menjen at az aram az eredeti vezerlehez, de szerintem egy dioda sorbakötessel nem megoldhato mert azon esne kb. 0,7 V igya lehet, hogy lekapcsolna normal üzemmodban. Esetleg egy rele kontaktjain keresztül, de ezek az eredeti vezerlest kellene kapcsoljak beinditaskor es normal üzemmodban. Van valakinek ötlete ?
Elöre is köszönöm
(#) bbalazs_ hozzászólása Júl 15, 2014 /
 
Egy masodik ventilator?
(#) Sebi válasza edyson66 hozzászólására (») Júl 15, 2014 /
 
A ventilátor pozitívval sorosan kell 2 dióda (közös katóddal a venti felé), egyiken az eredeti pluszt kapja, a másikon adsz neki egy külső adapterről (negatív közösítve).
(#) edyson66 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 16, 2014 /
 
Hat erre gondoltam legelöször es igy is hasznalom most, hogy probalgassam es az izzot ne hevitsem tul.
Tehat az izzonal levö ventillatort egy külsö taprol tapolom es a tv eredeti elektronikaja meghajtj az eredeti ventillatort.
De mi van ha a ventillator amelyik hüti az izzot, elromlik, a tv ezt nem erzekeli es nem kapcsol le igy akar ki is gyulladhat.
(#) edyson66 válasza Sebi hozzászólására (») Júl 16, 2014 /
 
Ez jol hangzik, de ahogy irtam igy a diodan ami sorba van az eredeti plusszal lessz egy 0,7V feszültsegeses, nem tudom, hogy ez nem okoz gondot a visszajelzesnel mert nem lessz meg a fordulatszam. De valoszinü kiprobalom. Ötlet egy idözitö aramkörhöz ?
Vezerlest lehetne venni az eredeti ventillatortol mert ez mikor leall akor kellene meg kb. 60 mp.
(#) ocsibss hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
Hellosztok!
Lenne egy olyan gondunk hogy van egy toshiba projektoros tv-k és egyszerűen nincs kép ha megnyomom a menü gombot vagy a hangerőt vagy akármit kiírja amit kell de a t-home hiába van bedugva nincs adás csak a feketeség pedig a t-home jó mert kipróbáltuk más tv-vel is. na ötlet?
(#) kadarist válasza ocsibss hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Szia!
Próbáld ki DVD-játszóval is. Korábban működött a tévé ezzel a home-os beltérivel?
Következő: »»   4 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem