Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1552 / 2557
(#) dave500 válasza reloop hozzászólására (») Máj 31, 2014 /

Természetesen, valami izzót kötök vele sorba!
(#) Davidd hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok! Kipróbáltam azt hogy a bemeneti gndt összekotottem a csillagpontos gndvel, azaz a kondik lábához meno com vezetékkel, az eredmény hogy egybol búgás van, mint amilyet a hangmintaban mutattam. Talán fesz.külonbség lenne a 2 gnd között? Még azt vettem észre, hogy ennek az erositonek a trafója hamarabb felmelegszik, és melegebb is mint a másiké. Próbàltam összekötni a potik fémhàzàt de nem segitett, sõt még rontott. Mély hangszoron nem lehetészrevenni a menet kozbeni be-be reccsenést, de ha topokra kötöm akkor bizony a driverekben hallom. Most megint kiszedtem a bal oldalt, hogy nezzek rà mi van vele, de nemtalálok semmi szakadást. Màr a csatlakozók paneljet is kiszedtem, megnéztem mi van rajta, mi van vele de ott minden oke. Csak valamek végfokpanelen van a baj. Tippem szerint csak a baloldalon lehet probléma, mert ez a panel van kissé megégve, de mintmàr mondtam a vezetõsávok helyetesítve vannak.
(#) Tiggey válasza Davidd hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Ha egy panel nagyon meg van égve, előfordul, hogy maga a panelnak van ellenállása. Ahol meg van égve, marófejjel koptasd meg a panelt. Vagy próbáld meg a két oldal modulját fölcserélni. Ezzel kizárod hogy a véggel van probléma.
(#) Davidd válasza Tiggey hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Pontosan ezt tettem. Megcseréltem a két panelt, méghangosabb búgás. Kivettem a táppanelt is újracíneztem. Ugy van megcsinálva hogy panelenként független (+HV +LV COM -LV +HV), és ha maga az egyenirányító panelnél közösítem a 2 comot, már attól búg. Megmértem a 2 com kozott 0.03V potenciál különbség van. Ha csak egy panel van bekötve semmi probléma sincs.(mind a 2 volt magában is kipróbálva)

Akkor ott földhurok lesz valahol, és összeszedi a trafó zaját. Vagy van valami a házhoz "ér", aminek nem kéne. A belső vezetékezésben nincs hiba? Esetleg valami szűrőkondenzátor van kifáradva. TWINLINE600 front panelja tolt így ki velem. Zúg-búg, és a segédfesz egyik pufferja volt "hiányos".

Teljesen levettem a 24V segédfeszt, és meghajtottam a végeket. Ugyanaz a búgás. Direkt felvettem még a táppanelt is, kimertem a diodahidakat nem-e valamék rossz. Akkor megnéztem azt a panelt, améken vannak a csatlakozok. Ott semmi nincs, csak a kapcsolo a 4 csatlakozo meg a kapcsolo. A kimeneti panelt (azaz ahol vannak a speakonok) nem bontottam ki, nem tünt lényegesnek, hisz ott alatta csak a lágyinditó van.

Semmi lényeg... Csak épp a gnd össze lehet közösítve. Hátulról is lehet hurok. Nézd meg azt is.

Oké megfogom nézni, ha esetleg ez sem segít mit keressek még? Kábelezés a gyári, annyiban másabb, hogy ami jön a lágyinditóról a 2 szál van ráhuzva az a fehér szövetes cső. Gondolom láttad előző hozzászólásaimat, amiben leírtam hogy jól működik az erősítő ha csak egy gndt kap, és akkor mehet sztereóban. Mai nap során viszont egy érdekes valamit hallottam meg. Ha mind a 2 panel megy, csak egyik van hajtva egy bizonyos jelszint felett (már amikor kicsit épp hangosodik) akkor a masik csatornára ami van kötve top a magas hangszóróban hallatszik hogy be-be recseg. Ezért is a földhurok a hibás?
(#) Tiggey válasza Davidd hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Először legyen csendes az erősítő, és ha nem szűnik meg az a hiba, akkor kell rajta gondolkodni.
(#) voodoo hozzászólása Jún 2, 2014 /

Sziasztok fiúk!

Az lenne a kérdésem, hogy egy viszonylag nagyobb telejsítményű erősítőnek a kimenetén megjelenik 0.08Vdc, nyugalmi állapotba. Normális ez? (ez pici sistergést okoz a hangszórón), de ahogy adom rá a hangerőt nincs semmi baj. Ezt okozhatja a por, vagy valami árnyékolási (kábel) hiba is?
(#) Davidd válasza Tiggey hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Hétvégén ismét jelentkezem, hogy mi lett akkor kibontom a lagyinditot is. Nemtudom elképzelni hogy mi lehet a baj, másik t.amp is így van kábelezve semmi baja. Már azon gondolkodom, hogy a jó t.ampba berakom ezeket a végeket hogy nézzem meg hogy nem-e azok a rosszak, de ha külön-külön jól működnek akkor csak jók.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2014
(#) voodoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Rendben. Köszi a választ. Akkor marad.
(#) Justo hozzászólása Jún 2, 2014 /

Sziasztok!

Egyik ismerősömnek van egy T-AMP E800 tipusú erősítője (4 éves).
Olyan probléma van vele hogy az egyik oldal halkan szól és torzít de eddig ezt a problémát egy ki-be kapcsolás megoldotta de sajnos már ez sem segít.
Esetleg van valami ötletetek mi lehet a probléma?
(#) reloop válasza Justo hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Szia! Szűkíteni kéne a kört merre lehet a hiba. A C310 és C410 végfok bemenő kondenzátorokon vesd össze a jel nagyságát. Ha már ott eltérés mutatkozik akkor előerősítő, hangerőszabályzó táján fogunk keresgélni.
(#) 13_Balu50 hozzászólása Jún 3, 2014 /

Helló mindenkinek !
Mégépítettem ebből 2 végfokmodult élesztettem több napig teszteletem müködött rendesen. Úgy döntöttem most már megérdemel 2 nagyméretű hütöbordát és egy jó dobozt Így be is épitettem , azonban az egyik oldali végfok, betilt egyen feszültség van a kimeneten mégpedig a negatív tápfeszültség. Ha za IC-t kiveszem belőle megszünik a tiltás és nincs is a kimeneten egyenfeszültség. Az IC-t ha kiveszem a mérési értékek megfelelőek, ha visszateszem minden elmegy. Az összes diódát, tranziztort, kondenzátort átnéztem (kiforasztás nélkül) hibát nem találtam. A panelon a forrpontokat újra átforrasztottam , de csak nem akar jó lenni inditáskor 220V 100W égő volt a hálózati ágba sorba kötve, hangsúgárzót még nem kapcsoltam rá mivel nem akarom leégetni. Kezdem feladni ,akinek tippje van segítségét kérném, nem akarnám ki-be forrasztgatással az egész panelt gallyra vágni.
(#) reloop válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Szia! Az IC-t cserélted már? Ha másikkal is rossz, mérd meg a 2,3,4,6,7 lábait testhez képest! Abból látható lesz mi a gond.
(#) 13_Balu50 válasza reloop hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Már 3 darabbal is próbáltam, ha nincs benne a 2,3,4,7, jó értéket mutat a 6 os lábat nem mértem , de mindjárt megmérem.

Mérd meg, nem tudom mit jelent a jó érték Az IC legyen bent!
A rajz jobb felbontásban.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2014
(#) voodoo válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Meg tudod mérni a kimeneti tekercs induktivitását? Bár mondjuk nem értem mi a jelentősége a sorba kötött két nagy 470µF elkónak sem...
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Az IC-t beleraktam 2, 3 lábon nem jó az érték közel -15V a 4 láb jó -15 v j, a 7 láb jó +15 V a többi vagyis a 6, 1, majdnem 15 V .Viszont ha kiveszem az igaz amit fentebb írtam a 2,3 lábon fokozatosan megy felfelé a feszültség, úgy hogy a 200mV határt át is kellett váltanom 2 V ra.
(#) 13_Balu50 válasza voodoo hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Megtudnám, de az előírt menetszám van rajta.Ja és nem tudom milyen 2db 470 mF kondira gondolsz.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Bekötöttem a jel földet ahogy mondtad.A táp földet hová kell kötni?
(#) reloop válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 3, 2014 / 1

Az IC 2-es láb elvileg nem mehetne -15V-ra hiszen egy ellenálláson keresztül a GND-hez kapcsolódik. Nézd meg lehet-e átvezetés a 2-3 lábak között!
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

A végfok nem használja a teljesítményföldet. A táp csillagpontra kösd a jelföldet és a hangszóró földet, ezzel kész a kapcsolás.
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Ja és a C és D érték jó .

Meg egy kerdes a rajzodon mier van ket pozitiv tapfesz?Ehhez nem szimmetrikus tap kell?

Nézd csak meg a VS2 forrásnak melyik pólusa megy a testre!
Tudom nem könnyű a kezdő sorsa, igyekszem nem kiborulni a kérdéseidtől

Ott az IC lábaknál lesz a hiba. Helyes működés esetén a 2-es lábon 10-20mV mérhető. A visszacsatolásból a 3-as lábra érkező negatív feszültségnek a 6-os kimenetet negatív irányába kell elhúznia, így áll be a DC egyensúly.

*.Jolvan mar megint nem látok a szememtol _.Bocs ha hulyeket kerdezek._Múltkor nem úgy volt hogy a jel és a táp földje nemlehet egy ponton?

Esetedben ez azt jelenti, hogy a hangszóró testet nem kötöd rá a végfok áramkörére. A hangszóró árama így nem fog folyni azon a vezetősávon ami a csillagpontot a jelfölddel köti össze. Látszólag nincs feszültségesés egy vastag dróton, de bizony mégis van és kellemetlen mikor hozzáadódik a bejövő jelhez.
Magának az egyenirányító-puffer áramkörnek is kritikus a huzalozása az említettek miatt.
Következő: »»   1552 / 2557
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem