Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1559 / 2558
(#) reloop válasza Robikk hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

A tapasztalataid végerősítő hibára utalnak, meglepő hogy működött a megelőző próbánál.
Nézd meg hangszóró nélkül elhalványodik-e az izzó. Ha igen mérj a kimeneten egyenfeszültséget.
(#) Robikk válasza reloop hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Köszönöm a válaszod!
Nos eltelt kb 15 perc addig csak búgott, most viszont szépen szól, búgás nélkül és a hangerőszabályzót egyre feljebb lehet hajtani anélkül hogy leoldana.
A hangszóró leválasztásánál, az izzó ugyan olyan fényerővel világit.
Viszont bekapcsoláskor az izzó egy pillanatra erősebben világit, de ez gondolom normális.
(#) pjg válasza Robikk hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Mennyire világít?
(#) Robikk válasza pjg hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Halványan. Ez amúgy egy Spott izzó 36 wattos, sajnos más nem volt itthon.
(#) pjg válasza Robikk hozzászólására (») Jún 14, 2014 / 1

Akkor nincs ott baj.
(#) Robikk válasza pjg hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Köszönöm válaszod!
(#) reloop válasza Robikk hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Akkor most következzék pár óra járatás
(#) Robikk válasza reloop hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Elég szépen szól!
mit gondolsz mennyit kellene járatnom?
Egyébként 300ft-ot adtam érte
(#) reloop válasza Robikk hozzászólására (») Jún 14, 2014 / 1

Olyan 30-50 órát mondok főleg hasra-ütés alapján Fontos, hogy időnként (mondjuk óránként) legyen ki és bekapcsolás. Egyszerűen vedd napi használatba.
(#) Robikk hozzászólása Jún 14, 2014 /

Köszönöm a segítségedet!
(#) Szabi1 hozzászólása Jún 15, 2014 /

Milyen kapcsolást ajánlotok autóba subnak 100-150w 4 ohm teljesítményre?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2014
(#) Pola0520 hozzászólása Jún 15, 2014 /

Lenne egy LG hifim eléggé erős ahoz képest hogy hifi, de már sajnos eléggé megvan hülyülve szegény és csak távirányítóval lehet kezelni. Hogyan tudnám egy egyszerű végfokká átalakítani hogy csak egy be és kimenete legyen illetve egy hangerőszabályzója.
(#) Davidd válasza Tiggey hozzászólására (») Jún 15, 2014 /

Szia! Örömmel jelentem be, az erősítő működik ahogyan kell. Elég fura módon jöttem rá mi is a hiba.(még egy pár végtranyóm bánta) Mivel tudni való volt hogy gnd hibám van én próbálgattam minden félét. Igen ám, de lecsuszott a kábel és máshova ért oda, csatt es már ment is ki egy pár végtranyó +a biztik. Na szépen lebontottam a tranyokat(szerencsére volt otthon pluszba 1 párom) összerakom, minden nagyonszépen működik semmi gerjedés stb, de a ventillátor nem forog. Kiderült hogy a stab.ic kezdett tönkremenni(uA7824). Mivel nem volt itthon ilyen féle stab.icm helyetesítettem lm317-el, aminek kiszámoltam a megfelelő ellenállás értéket, rövidre vágtam a lábait közzé pedig betettem az smd ellenállásokat. Összeraktam pöccre indult. Szóval végre valahára működik ahogy illik. Még ha sztereóban használom valamikor mintha hallanék valamit, de monon semmi problémám nincs, és leginkább monon használom mélynek, a másik t.amp pedig a topokra. Szóval egy stab.ic jól megkínzott.
(#) fakóló hozzászólása Jún 16, 2014 /

Üdv! Lenne egy kérdésem, egy stereo erősítővel bajlódom. Az erősítő védelme lekapcsolja a készüléket bekapcsolás után pár másodperccel. A kérdésem az lenne, hogy ha az a panel amelyik bekapcsolásnál ellenőrzi a feszültségeket és kapcsolná a nagy trafót a működéshez a helyén van akkor a készenléti trafó secunder oldalán túl nagy a feszültség esés (16V-ról leesik 5-6V-ra). Ha a panelt kiveszem és labortápról adok neki áramot (kivéve az áramkörből, semmi nincs rákötve) akkor a panelnek van áramfelvétele, ez normális vagy zárlatra utal?
(#) Primary hozzászólása Jún 16, 2014 /

TDA8954J-ről mi a vélemény?
A 27. oldalról a kapcsolás nem tűnik túl bonyolultnak. Max. 2x 100W-ra van szükségem 8 ohmon.
Van valakinek TH nyákterve hozzá?
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia! Itt egy kép róla.

DSC_0623.JPG

(#) dave500 hozzászólása Jún 16, 2014 /

Sziasztok!
Régebben írtam ezzel a kapcsolással kapcsolatban
Ami nálam van dokumentáció, ott a T3, ami a panel tetején van, a vég végtranyó között, az BC139-nek van feltüntetve. Viszont itt a kapcsolásban BC548. Akkor használhatom ezt T3-nak?
(#) Tiggey válasza Davidd hozzászólására (») Jún 16, 2014 / 1

Na Örülük neki! Üdv a klubban. Egy apró probléma is tud kegyetlen fejtörést okozni. De ezekből a hibákból tanul az ember. Egy lecsúszott kósza madzag, és egy ... stabkocka. Ez a méreg, nem a cián.
(#) sonny007 hozzászólása Jún 16, 2014 /

Sziasztok!

TDA7274 végerősítő IC-ről mi a véleményetek?!
Milyen hangzást biztosít megbízható jó IC?

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) reloop válasza dave500 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

(#) reloop válasza sonny007 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

(#) zsozso72 válasza sonny007 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Szia!Valamit elírhattál,nem a TDA 7294 érdekelne inkább.
(#) sonny007 válasza reloop hozzászólására (») Jún 16, 2014 /

Ő nem én írtam el hanem azt hiszem a Giant hangtechnikai oldal. Számomra is fura volt mikor megláttam az IC-t de nem is néztem annyira csak ide írtam egyből.
Első kép a GPA-160M erősítő modul részletes leírási PDF-ből van. Innen szedtem a TDA7274-es IC nevet mivel itt is ezt írták

Viszont a 2. képen látható a kész panel. Itt ha jól látom TDA7294-es IC-k csücsülnek

Ezt a panelt szeretném megrendelni majd. Valahogy a TDA7294-es KIT-hez nincs se energiám,időm és legfőképp idegrendszerem

Vélemények róla?!
(#) Gabó hozzászólása Jún 17, 2014 /

Adott, egy Sony STR 313L erősítő, aminek a hibájára nem tudok rájönni. A hiba, hogy indőnként, elkezd recsegni, még kikapcsolás után is egy ideig. Rádió és külső (Tape) bemeneten is. Eleinte a kapcsolókra gyanakodtam, kipucoltam az oxidációt eltávolítottam, és ugyan úgy fennáll a hiba. Nagy részét az előfoknál és végfoknál át is forrasztottam, de ez se segített. Már nem tudom merre keressem a hibát, van valakinek ötlete merre folytassam?
(#) kistee válasza Gabó hozzászólására (») Jún 17, 2014 /

Pedig valószínűleg kontakthiba... talán a potikat érdemes még faggatni, vagy a panelcsatlakozókat.
(#) Gabó válasza kistee hozzászólására (») Jún 17, 2014 /

Ilyen tekert csatik vannak, de azokat is átforrasztottam. A hangerő potit meg a balansz potit régebben cseréltem, a recsegés maradt. Próbáljam meg a másik két potit is így?
A kikapcsolás utáni recsegésre mi lehet a magyarázat? Itt több perc kikapcsolás után is néha recsegő hangot ad ki aztán abbahagyja, és újra recseg kicsit megint abbahagyja.
(#) kistee válasza Gabó hozzászólására (») Jún 17, 2014 /

Ez elég fura... nem lehet, hogy valami zavart szed össze? Több ötletem így kapásból nincs...
(#) Gabó válasza kistee hozzászólására (») Jún 17, 2014 /

Passz. Gyári kábelezés van benne. A potikat holnap kiváltom ellenállással, megnézem micsinál úgy. Esetleg valami kondi is okozhatja, ha kivan száradva?
(#) Primary válasza Primary hozzászólására (») Jún 18, 2014 /

D osztályú erősítőkkel nem foglalkoztok?
(#) reloop válasza Primary hozzászólására (») Jún 18, 2014 /

Következő: »»   1559 / 2558
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem