Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiplexer
 
Témaindító: Gory, idő: Jún 5, 2006
Lapozás: OK   2 / 3
(#) (Felhasználó 1542) válasza Pavel hozzászólására (») Jún 8, 2006 /
 
Cd4066 analóg kapcsoló
(#) Lucifer válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Júl 7, 2006 /
 
Sziasztok!

Először is elnézést kérek a témaindítótól, azért mert nem az ő kérdésével kapcsolatos dolgot írok. Mentségemre legyen mondva nem akartam feleslegesen új témát nyitni.

A probléma: adott egy darts háló (1/4-ede) amelyet figyelni kellene egy mikorvezérlővel. Ezt 16 bitet jelent ami kicsit sok lenne a PIC-nek .
Ezért kellene nekem egy 16 ról 4 bitre kódoló IC.
Ha jól tudom az ilyen alkatrészeket multiplexernek hívják, azért írtam ide.

Mondjuk mint a 7444 csak fordított működéssel, no meg 16 bemenettel. Valami TTL IC kellene, hogy ne kelljen sokat babrálni a szintillesztéssel.

A mai datasheetes 60 keresésemet elhasználtam (proxy rulez), de sajnos érdemleges alakatrészt nem találtam a feladatra. :no:
Ha valaki ismer a céljaimra megfelelő IC-t kérem tudassa velem.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) szabi83 válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 7, 2006 /
 
háát nem tom, ez jó -e? igaz nem 16 ból 4es..

74HCT251
8 TO 1 LINE MULTIPLEXER 16p. F DIP
~120Ft..
(#) Lucifer válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 7, 2006 /
 
Sziasztok!
Szabi83: köszi megnéztem, de sajnos nem értek nagyon hozzá.
Néztem az igazságtáblázatát, de szerintem a célomra nem túl jó.
Ha jól értelmezem kapcsolgatni kellene a 3 Select lábat, ahhoz, hogy megtudjam, hogy hol van jel. Ez nekem meg annyira nem fekszik. Na mindegy a googlebácsi hátha mond valami okosat.
Vagy marad a félmarékdiódás verzió.
(#) pbalazs válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 7, 2006 /
 
74ls147, 74ls148, CD4532
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 7, 2006 /
 
(#) Lucifer válasza pbalazs hozzászólására (») Júl 8, 2006 /
 
Sziasztok!
Pbalazs köszi a válaszod, nagyon sokat segítettél. A CD4532 tetszik legjobban, de ez sem teljesen az esetem, mert még mindig 8 bitet kellene figyelni. (2 db ic azaz 16 bemenet esetén.)
Na jó van, nem "finnyáskodok" tovább megyek inkább kajtatom tovább a netet.
(#) pbalazs válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 8, 2006 /
 
Ez az IC pontosan azt csinálja, amit leírtál: 8 -> 3 kódoló.
2 db IC-vel 16 -> 4 kódoló.
Vagy valamit félreértettem...
(#) Lucifer válasza pbalazs hozzászólására (») Júl 8, 2006 /
 
Szia!
Nem te értettél félre, csak én nem tudok normálisan kérdezni.
Köszi mégegyszer!
(#) szabi83 válasza pbalazs hozzászólására (») Okt 9, 2006 /
 
Kerestem sokat éjjel , de nem tudom mi lenne jó nékem..

icl7107-re szeretnék rakni, a mellékletben lévő 3 digites 7 szegmenses kijelzőt.

A meghajtáshoz keresnék valamilyen ic(-ke)t :awink:.

:help:
(#) szabi83 válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 9, 2006 /
 
közös anodú.
(#) pbalazs válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 9, 2006 /
 
Szerintem egyszerűbb olyan kijelzőt használni, amit a 7107 akar (4 digites és nem 3!).

De ha te ezt akarod használni, akkor 7 db 3 bemenetű multiplexer kellene. Ilyen nincs, úgyhogy 4 bemenetűeket kell használnod, pl. 4052, és egyik bemenetet nem használod. A multiplexereket aztán egyszerre vezérled egy számlálóval olyan gyorsan, hogy ne lásd a villogást.

A másik megoldás: 3 db 8 bites busz meghajtó, pl. 74ls245. A 3-ból mindig csak egyet engedélyezel és egy megy körbe-körbe futófény jelleggel olyan gyorsan, hogy ne lásd a villogást.

Mindegyiknél fontos, hogy elbírják-e a kijelzők áramát, utána kell nézni!
(#) szabi83 válasza pbalazs hozzászólására (») Okt 9, 2006 /
 
okés! akkor ez jó lesz majd másra

köszi az infót.
(#) pbalazs válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 9, 2006 /
 
Nem elrettentésképpen írtam, amit írtam, de ennél egyszerűbben szerintem nem lehet. Ennek ellenére megcsinálhatod, szerintem működni fog.
Mellesleg, ha jobban megtúrod a fiókodat, biztosan találsz olyan kijelzőt, ami a célnak jobban megfelel.
Ha nem, akkor mérlegelsz, hogy mi olcsóbb és egyszerűbb: venni kijelzőt, vagy venni IC-t és áramkört tervezni.
(#) Imre hozzászólása Feb 5, 2008 /
 
Hali! Nekem egy 16/4 es multiplexerre lenne szükségem! Vagy 4/16os?

A lényeg, hogy valójában 12 kijelzőt akarok meghajtani PIC-el, és spórolni a portokkal! Mi a tipusa a nekem valónak? Még annyi, hogy 5V táp áll rendelkezésre!
(#) kobold válasza Imre hozzászólására (») Feb 5, 2008 /
 
4-ről 16-ra demultiplexer: 74LS154, nyitott kollektoros kimenettel.
(#) phon hozzászólása Márc 2, 2010 /
 
Hi!

A topiknyitóhoz hasonló célra analóg multiplexert keresek, kis Ron értékűt (<=100 Ohm). 5 bemenetre lenne szükségem és 0 - 2 V közötti feszültségeket kapcsolgatnék vele, 5 V tápfeszültséggel. Egyelőre csak olyat találtam amit itthon nem tudok felhajtani (MAX4638).

Előre is köszönöm!>
(#) karpi válasza phon hozzászólására (») Márc 2, 2010 / 1
 
MMC 4016;4050;4052;4053;4067;4097

ANALOG+MULTIPLEXER/DEMULTIPLEXER
Bővebben: Link
(#) gabi20 válasza phon hozzászólására (») Márc 2, 2010 / 1
 
4051 - et tudom ajánlani, Ron = 80 ohm, az analóg jel akár 15V is lehet. Hátránya, hogy szimmetrikus feszültséggel kell táplálni, de könnyen beszerezhető és nem is drága.
(#) phon válasza karpi hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Köszönöm, ezek jók lesznek.
(#) Fittnessz hozzászólása Okt 28, 2010 /
 
Hali,

Én egy olyan megoldást keresek, amivel 8 db kimenetre külön külön tudok +12V-ot kapcsolni PIC-el. A relé nem jöhet szóba, eddig egyetlen ötletem egy nMOSFET és egy pMOSFET kapcsolásból áll, de ha tudnátok ajánlani valami egyszerű IC-t amivel +12V -ot tudok kapcsolni, azt megköszönném.

Fitt
(#) approximation hozzászólása Jan 14, 2011 /
 
Üdvözletem mindenkinek!

Egy olyan multiplexeres megoldásra lenne szükségem, amivel a két bites címezés függvényében egy adott kimenetre (a 4 közül) kiküldhetek TTL szintű jelet illetve egy általam előállított -12V-tól induló és 0V-ba tartó periodikus háromszög jelet. Természetesen nem egyidejűleg, hanem a IC megfelelő lábainak átállításával (TTL level / Analog signal). Az előbbit programból oldanám meg. Meg lehet csinálni ezt pl. a CD4053B típusú CMOS analóg multiplexerrel? Vagy inkább egy megfelelő típusú analóg kapcsolóval kellene operálni? Ha valaki csinált már ehhez hasonló feladatot, akkor nagyon megköszönöm a segítségét !
(#) idlob válasza approximation hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
A MUX belsejében is analóg kapcsolók vannak. Amit érdemes megnézned, hogy bekapcsolt állapotban mekkora a csatornaellenállás, mekkora az áthallás, stb., és ezalapján dönts. Vannak kétbemenetes muxok is.
(#) approximation válasza idlob hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
idlob....elsősorban köszönöm a válaszodat.
Arról tudok, hogy a MUX belsejében is analóg kapcsolók vannak, de a kérdésem arra irányult, hogy melyikkel lehetne egyszerűbben, mindenféle járulékos alkatrész beépítése nélkül kivitelezni a feladatot.
A feladat röviden arról szólna, hogy készíteni kell egy mérőrendszert, amely képesnek kell lenni egy p-csatornás, növekményes FET kimeneti karakterisztika-seregének felvételére, illetve egy, 4 bemenetű NOR kapu transzfer karakterisztikáját. A kirajzolást szoftverből megoldom, de a hardverbe is bele kell nyúlni, mert a DAQ kártyán csak 2 db analóg kimenet van, nekem meg ugye 4 db kellene, de digitális I/O-ból rengeteg van rajta és innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha egy analóg multiplexerrel oldanám meg a hardveres kiegészítést. Szoftverből definiálok 2 db digitális kimenetet, amivel megcímezhetem azt a kimenetet (FET-et), amire szeretném küldeni a szoftver előlapján kiválasztott jelet. Az legyen egy háromszög jel az 1 db FET kimeneti karakterisztika-seregének felvételéhez (itt ugye szoftverből a címző bitekkel kiválaszthatom, hogy melyik FET-et szeretném vizsgálni), vagy egy -5V-os DC jel, amit mindegyik kimenetre (FET-re) egymás után kiadok, közben pedig rögzítem szoftverből a kimeneti jeleket egy karakterisztikában. Remélem, érthető valamennyire a feladat, de alább csatoltam egy kapcsolási rajzot, hogy is néz ki a FET-es áramkör. A kérdésem az lenne, hogy a fent leírt elképzelésem mennyire működőképes a kapcsolási rajz alapján? Vagy esetleg már létezik olyan IC, amivel a két funkciót egyszerűen megoldhatom?
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) approximation válasza approximation hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Látom, mindenkinek sokkoló volt, amit leírtam . De mindenesetre, ha valaki tud valami ötlettel kirukkolni, még ezen a héten, azt szívesen veszem .
Üdv.
(#) vilmosd válasza approximation hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Hali
Pontosan nem ertem a feladatot, de a CD4052 es tarsai kepesek dolgozni negativ feszultseggel. A Vdd-Vee max 15 volt lehet, tehat ha a Vdd 5 volt akkor a Vee -10 volt lehet maximum. Ez azt jelenti, hogy a bemeneteket 0-5 volt digitalis jellel vezerelheted, viszont az analog reszek feszultsege -10 es +5 volt koze eshet. Ez ervenyes a be, es a kimenetekre is. Az aramori valasztek ennel a csaladnal 1x8, 2x4 vagy 3x2 MUX.
(#) approximation válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Hello vilmosd,
köszönöm, hogy becsatlakoztál hozzászólásoddal . A feladat annyira nem nehéz, mint azt fent leírtam. Van egy N-típusú szilícium hordozód, azon létrehozol monolit technológiával 5 db P-csatornás, növekményes MOSFET-et a #895791 hozzászólásomban csatolt kapcsolás szerint, aminek meg kell vizsgálni a minőségi paramétereit. (Mivel P-csatornás FET-ekről van szó,ezért a vizsgálathoz negatív feszültségekre lesz majd szükség, ez ugye triviális ). Ezek a vizsgálatok a következők:

1.) 1 db tranzisztor kimeneti karakterisztika-seregének illetve transzfer karakterisztikájának felvétele
2.) a négybemenetű NOR kapu átviteli karakterisztikájának a felvételét (ha jól megnézed, ha Uküszöb feszültség fölé viszed az Ugs-t, és egyenként kapcsolgatod be a FET-eket állandó Uds mellett, akkor az Uki egy NOR kapu igazság tábláját adja).

A feladat a fenti két pontban leírtak vezérlésére szolgáló szoftver megalkotása. Ehhez szükséges egy adatgyűjtő kártya (DAQ), amivel az egyes feszültségeket (Ugs, Uds, Uki) illetve áramot (Id) mérni tudjam és azt átadjam a PC-n futó fejlesztőkörnyezetnek, ami majd megjeleníti egy karakterisztikában. Mélyebbre ásva szembesültem azzal, hogy ezzel a DAQ-kal nem tudom a 4 db tranzisztort külön-külön meghajtani, mert csak 2 db analóg kimenete van. Az 1.) pont még ugyan teljesíthető 1 db analóg kimenettel, de a 2.) pont már nem. Tehát a hardverhez kell hozzányúlni. Egy analóg MUX-ra (2:4) vagy négy darab quad analóg váltókapcsolóra gondoltam, amelyek 1 IC tokban van. Ilyet találtam is a Farnell-nál, de elég borsos az ára (ADG333A). Ez ugye képes negatív analóg jelet is átengedni attól függően, hogy mekkora, milyen táplálást adsz az IC-nek. A feladathoz mindenféleképpen szimmetrikus táplálás kell (-15V ; GND ; +15V). Ami még kicsit megnehezíti a dolgot, hogy Ugs= -12V-ig kell elmenjek, hogy a kimeneti karakterisztika-sereget fel tudjam venni, de a DAQ csak +10V....-10V tartományban képes jeleket fogadni illetve kiadni. Ezt ki tudom küszöbölni egy programozható táppal, amit GPIB-ról tudok izgatni és egy tetszőleges jelet kiadhatok a megfelelő láb(ak)ra.

Remélem, most már kicsit világosabb, de tudod, hogy van egy ilyen fejlesztéssel, aki benne van, annak több dolog triviális és nem gondolná, hogy azt is el kell mondania .
Vélemény?
(#) Primary hozzászólása Feb 17, 2014 /
 
Analóg jelhez (vonalszintű hang) melyik multiplexert ajánlanátok? A lehető legtöbb csatornás kellene, tehát inkább egy tokban 1 multiplexer legyen lehetőleg.
Ha 5 esetleg 6 bites kellene akkor ha jól tévedek nem lesz más választásom, mint 2 4-biteset használni
(#) elektroncso hozzászólása Aug 17, 2014 /
 
Sziasztok, nemrég véletlenül rátaláltam a 4016-os IC-re. Meglestem az adatlapot is. A talált információk alapján így gondolom a működését (mellékelt ábra). Jól gondolom? Ha a nyomógombot lenyomom akkor el kezd világítani a LED. Persze ennek nem ez volna a célja, ez csak amolyan próbaáramkör lenne. Nincsenek előttem az alkatrészek, csak elméletben dolgozok most.

4016.jpg
    
(#) Baxi hozzászólása Szept 12, 2014 /
 
Hi Mesterek!

Szeretnék csinálni egy olyat analóg multiplexerrel, hogy 4db szenzornak(PT100) értéket felváltva kapcsolni a kimenetre. Mert ugye a szenzorhoz kell egy áramgenerátor, s utána lehet a PIC AD bemenetére kapcsolni. Mivel túl sok kütyü kellene a 4db szenzornak ezért szeretném egy áramgenerátorra felváltva kapcsolgatni a szenzorokat.
A kérdésem az lenne hogy tudnátok valamilyen típust ajánlani ami ezt megtudja oldani?
Nem vagyok ebben járatos. A kapcsolás kocsiban lenne, úgyhogy max 12V lesz.
Segítséget előre is köszönöm.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem