Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   89 / 118
(#) Frenki007 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Igen, ahogy bekapcsolom a ventilátor is bekapcsol egyből. Tegnap kivettem az alaplapot de szemmel látható hibát nem találtam rajta. Neki ugrok még egyszer és tüzetesebben átnézem, illetve megvizsgálom akkor a solenoidok kapcsolatát is. Eddig semmi baja nem volt most meg hirtelen kijött rajta ez a hiba.
(#) Tomy666 hozzászólása Szept 17, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Xerox Phaser 6110 színes lézernyomtatóm. Eddig semmi baj nem volt vele, de mostanában miutan bekapcsolom elkezd dolgozni ahogy kell és pár perc után felvillan a piros led és a gép kiírja hogy : Alaphelyzetbe állási hiba. A felhasználói kézikönyv azt írja ellenőrizzem a tonerpor tartókat, a felesleges por gyűjtőt stb. Ha a hiba továbbra is fennáll forduljak szervizhez. Én mindent ellenőriztem de semmi hibát nem találtam. Találkozott már valaki ilyen hibával és talált rá megoldást vagy tényleg szervizt keressek:
(#) eyess válasza Tomy666 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Valamelyik toner véletlenül nem üres ?
(#) Tomy666 válasza eyess hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Nem, mindegyik kb. félig van.
(#) eyess válasza Tomy666 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /

Valami miatt csak nem tudja az öntesztet elvégezni . Papír érzékelő stb stb stb .
(#) Tomy666 válasza eyess hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Igen, ezt én is tudom de már nem tudom hogy mit kellene még ellenőrizni, mert amit csak lehetett mindent megnéztem és azoknál hibát nem találtam.
(#) eyess válasza Tomy666 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Ennél a nyomtatónál elég sokféle hiba lehetőség lehet.
Mivel úgynevezett dupla toneres tehát vannak a kis hengeres kazetták amikből a toner por egy további vízszintes toner kazettákba megy .Ezeknek a hengeres kazettáknak az érintkezői , illetve az egész egység csatlakozója , vagy a felső burkolat érzékelője sok hibát adhat.Ha már a hengeres kazettákból kifogyott a por , akkor is meg fog állni hiába , hogy még a további kazettákban még van por .Ugyanis a a kis hengerek alján vannak a csipek .És tuti , hogy valamelyik szín tilt le.Ki kell próbálni olyan kazettákkal amiről lehet tudni , hogy még a csip nem tilt le .És kiderül , hogy melyik szin tilt le.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Tomy666 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Szia

Szerintem ha toner ill papír elakadás lenne, akkor el se indulna és nyilván azt írná.
Inkább az image transfer belt (amire a kép kerül, mielőtt átvinné a paírra) annak a pozícionáló szenzor körül kéne a hibát keresni.
Üdv
(#) eyess válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /

Elindul neki , csak az önteszt közbe megáll.
(#) gernerakos hozzászólása Szept 19, 2014 /

Üdv ismét! Multkor írtam ide a HP laserjet 5L nyomtatónkkal kapcsolatban. Beleragadt a papír, de mint utólag kiderült nem is egy hanem kettő. Egyet kiszedtem, de a másikkal nem boldogulok. A képen látható módon beragadt oda ahova. Hogyan lehetne kiszedni?
(#) eyess válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 19, 2014 /

A fuse hengert kiveszed , és szépen hozzá férsz utána.
(#) Chipmunk1960 válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Vigyázz a fóliára!!!! Akkor szokot ráragadni, ha a tonerből szóródik a por, s többlet ráég. A feszítő görgünek sem árt, ha átkened, vagy lefújod szilikonnal.
(#) tunner hozzászólása Szept 20, 2014 /

Sziasztok.

Kezem ügyébe akadt egy Kyocera 1118MFP lézernyomtató, és lenne vele egy kis problémám.
Ha pár óráig nem nyomtatok vele akkor az első oldalt eltolja a papíron lefelé, és nem tolja ki a papírt teljesen. Ha kihúzom a papírt akkor a következő oldaltól már jól pozicionálja.

Tudnátok valami tippet adni, hogy mi lehet a problémája?
A nyomtatót az elmúlt 2 évben nem használták.

Üdvözlettel: Tunner Péter
(#) eyess válasza tunner hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Akkor mindenféleképpen egy átható tisztítás nem ártana neki. Aztán , ha mégis ugyan olyan , akkor lehet folytatni tovább a hiba okénak a keresését .
(#) tunner válasza eyess hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Köszi a gyors választ.
A görgőket már áttakarítottam, de semmi változás nem történt.
(#) zsoltee0001 válasza tunner hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Idézet:
„az első oldalt eltolja a papíron lefelé”

Ha a kép csúszva kerül a papírra, akkor regisztráló kuplung csúszik és mivel késve ér a exit sensorhoz ezért elakadást dob, a következőnél már nagyobb eséllyel tudja forgatni a regisztráló tengelyt mert át lett mozgatva.
Tehát vagy a kuplung csúszik, vagy valamiért szorul a regisztráló tengelye és nem bírja forgatni rendesen.
Amúgy ez csak tipp, gőzöm sincs a kijoszérához.
Üdv
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /

Ha lentebb van a kép, akkor nem hamarabb ér oda a papír és csak később indul a scanner motor? Persze, ha 2 évet állt, nem ártana, minden forgó-morgó alkatrész kenési pontját kimosni, újrakenni. Idővel kiszárad, megkeményedik a "zsír", és inkább ragad, mint ken.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2014
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /

Idézet:
„Ha lentebb van a kép, akkor nem hamarabb ér oda a papír és csak később indul a scanner motor?”

Nos hát igen, ilyen az amikor az ember fáradtan hozzászól.
Valóban, a kép "siet" és nem késik, ha reg. kuplung csúszik, itt inkább olyan, mintha nem oldana ki és viszi a papírt kapásból.
De mindenképp a regisztráló kuplungnál nézném a hibát először.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014
(#) petike199600 hozzászólása Szept 21, 2014 /

Sziasztok!
Van egy HP LaserJet P1102w nyomtatóm, és nemrég kivettem belőle a papírtovábbító görgőket onnan ahonnan jön ki a papír mert csíkozott elég jól, ez a probléma azóta megszűnt. (Köszönöm a segítséget)
Most viszont az a baja a nyomtatónak hogy miden lap nyomtatása előtt azt irja ki hogy papírelakadás a nyomtató útjában, pedig a marhára nincsen benne semmilyen elakadás, Ha nincs benne lap akkor is ezt irja ki. Mi lehet a baja?
(#) tunner válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Megoldódótt a problémám.

A reg. kuplungnál van egy mágnestekercs ami befékezi a tengelyt, és az ragadt be néha.

Köszönöm a segítségeteke.
(#) zsoltee0001 válasza tunner hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Gyártók szoktak alkalmazni a szolenoidoknál ill. papír irányváltóknál ragasztott szivacs darabokat, hogy tompítsák a működésből eredő zajt, idővel a szivacs szétmállik, marad a ragasztó amibe persze beragad az a valami
(#) tunner válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 22, 2014 /

Pont ez volt a hiba nálam is.
(#) tunner hozzászólása Szept 22, 2014 /

Sziasztok.

Esetleg Kyocera FS-1118MFP magyar firmware valakinek?
(#) petike199600 hozzászólása Szept 23, 2014 /

Sziasztok!
Van egy HP LaserJet P1102w nyomtatóm, és nemrég kivettem belőle a papírtovábbító görgőket onnan ahonnan jön ki a papír mert csíkozott elég jól, ez a probléma azóta megszűnt. (Köszönöm a segítséget)
Most viszont az a baja a nyomtatónak hogy miden lap nyomtatása előtt azt irja ki hogy papírelakadás a nyomtató útjában, pedig a marhára nincsen benne semmilyen elakadás, Ha nincs benne lap akkor is ezt irja ki. Mi lehet a baja?
(#) zsoltee0001 válasza petike199600 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /

Első körbe azokat a dolgokat kéne megnézni amihez hozzányúltál, elképzelhető, hogy pl az exit szenzorról leugrasztottad a kábelt ill nincs alaphelyzetbe a szenzor karja.
(#) Massawa hozzászólása Szept 28, 2014 /

Sziasztok. Ismeri valaki a HP D6150-s nyomtatot. Ez az alkatrésze törött el ( a tartofülei). Nem tudom, hogy még lehet-e valahol szerezni, söt eddig szétszedni sem nagyon tudtam, mert nincs szervizkönyv.
Minden segitséget elöre is köszönök.
(#) niedziela hozzászólása Okt 1, 2014 /

Szia !

Került hozzám egy HP laset jet 1100, azzal a hibával, hogy bekapcsoláskor 2-3 másodpercet próbál indulni, aztán balról jobbra a ledek párszor felvillannak egymás után sorban, majd mindhárom led világít és ennyi.
Fűtésre gyanakodtam, kivettem a fűtő elemet, és csak a bal oldalon lévő két kivezetés közt tudok ellenállást mérni. Javított már valaki ilyen tipust ?
Jobb-bal oldal a nyomtatóval szemben nézve értendő.

Köszi !
(#) rockersrac hozzászólása Okt 17, 2014 /

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy vadi új samsung nyomtatóm, ami jó ha 3 oldalt nyomtatott(lézer nyomtató) és most sprint layoutban megtervezett nyákot szeretnék vasalásos technikával csinálni... A gondom az, hogy valami miatt nem hajlandó csak fájlba nyomtatni... Hogy tudom rávenni, hogy papírra nyomtasson, NE pedig fájlba?
(#) Frenki007 hozzászólása Okt 18, 2014 /

Sziasztok.
Hp laserjet 1300- nál olyan gond van, hogy halványan nyomtat. Ezt mi okozhatja?
(#) Chipmunk1960 válasza Frenki007 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /

Szia, Sok minden, másik kazettával is? Mert akkor koszos a Laser egység, ha nem akkor nem, akkor OPC gyenge, vagy a por nem megfelelő. Eredeti kazi, vagy utángyártott? Beleszóródhatott a por az érintkezőkhöz, nem kap rendes töltést, sorolhatnám még.. kevés az infó. Üdv:Mike
Következő: »»   89 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem