Fórum témák
» Több friss téma |
0,1mm izoláció? Kíváncsivá tettél. Ha át tudsz küldeni vmi minta áramkört (elég a gerber file), kipróbálom megtudom-e csinálni.
Egy kicsit túl bonyolítsátok a nyák gyártást!
Lézerrel ilyet lehet csinálni, nem kell semmilyen UV meg miegymás!
Igazad van. Megosztanád - velünk tudatlanokkal, hogyan sikerült idáig eljutnod?
Felület előkészítés, mivel sötétíted a panelt, hogy ne tükröződjön, műveleti sebesség stb... ráadásul érdekelne, hogyan van megoldva a pozicionálás, mert nekem ha lézert teszek fel (ami még nincs - hehe), akkor az más fókuszba esik, mint a marófej. Hogy folytassam a kérdéseket: milyen lézer, mekkora teljesítményű, milyen meghajtóval, mennyiért? Ja és mekkora izolációs sávszélességgel? A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
Amúgy szeretnék lézert is felrakni a gépre, de a teljesítményekkel hadilábon állok. Találtam 200mW-os vörös lézert, de 2W-os kéket is. Gondolom utóbbival komplett amputáció is lehetséges.....
Ezt.... skubizzátok meg! Leesett az állam az ára láttán. Ez nem lenne alkalmas nyák lézerezéshez ?
Utóbbinak úgy látom van 500mW-os testvérkéje is. Eléggé úgy fest, mint egy felturbózott Lightscribe DVD író
.
Aranyos kis cucc. Viszont műanyagból van a nagy része, kicsit kopik és képzelheted milyen lesz az eredmény...
Néztem. Lehet veszek is egy ilyet nyák feliratozásra. Talán stencilkészítésre is jó. Marásra? Jó kérdés. Leírása szerint fémhez nem jó.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
Üdv, az ajánlott oldalakon megnéztem az alu profilokat, az isel-nél találtam is olyat milyet kerestem, de az ár megkérdezése után már jóval kevésbé lelkesedtem a dologért.... Most találtam az úgynevezett "bosch profil" ból olyat, ami jó lenne nekem (20X60), reménykedem, hogy ez olcsóbb, de szintén nem találok sehol eladót, ha esetleg Pesten, Pécsen, vagy ezek környékén boltot tudtok mondani az is megfelel, de az internetet órákig böngészve sem találtam semmilyen helyet, ahol árulnának ilyesmit (Magyarországon).
Előre is köszi!
Pedig van, csak nem jó szavakat használtál.
Idézet: Itt próbáltad már? Esetleg itt, vagy itt, , vagy itt, vagy itt, „gépépítő alu profil”
Én pont a héten rendeltem T-slot asztal profilt, Magyarországról, még ha jól emlékszem van is a cégnél raktáron. Az ár szerintem verhetetlen, és a megrendelt alucuccos megérkezett 2 nap múlva futárral. Itt nézz szét, én a 22.5x180-as profilt vettem meg asztalnak. Vágási költségük csak 1 euró. A vágási felület is gyönyörű, és pontos. Az elérhetőségeink oldalon keresd a raktárvezető kollégát, és vele tudsz mobilon közvetlen beszélni.
Itt olvashatsz a lézeres nyák készítésről. Vagyis konkrétan a képen látható nyák készítéséről. Ha a topicban nem a megfelelő lapra ugrana, #11695 hozzászólás és környéke. Talán korábban is esett már szó róla, ha valakit érdekel, olvassa el.
Az én véleményem: ha valakinek van lézere, vagy tervezi, hogy vásárol (ez 2W kék lézerrel készült) próbálja meg. Az a doboz festék nem akkora plusz kiadás, és mint a képen látszik a dolog működik. Prototípus gyártáshoz még jobb is lehet, mint a gravírozás. De én csak egyedi terméknél "vetném be" (ha lenne lézerem) De nincs, és hamarosan a képen látható csatlakozót kell átraknom egy másik (általam készített) nyákra. Az fotózással fog készülni, lábtávolság 0.64mm, és 0,4mm széles a pad. 68 lábú csatlakozó, egyébként.
Tényleg jó áron vannak, köszi szépen!
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
Gratulálok, nagyon tetszik.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
a régi masina 300mm/m -et tudott. ez ha jól állítottam a dolgokat, 12m/m
![]() holnap ha minden jól alakul, elrendezem a kábeleket és felkerül a lézer is.
Az szuper, arra megkérlek hogy a videóval valamit csinálj, mert nagyon fura nem folyamatos, nem élvezhető. Ha nem gond akkor megkérlek hogy a továbbiakról is ossz meg pár képet és videót.
Mit fog csinálni a géped, ha kész lesz?
Egy 2w-os, 445nm-es lézert fog mozgatni.
Sziasztok!
Szükségem lenne 5 db kb. 4-6mm átmérőjű ~100mm hosszúságú golyós vagy trapéz orsóra (menetemelkedés mindegy), a hozzá való anyával. Tudtok esetleg fellelhetőséget ilyen kis átmérőjű orsóra? SFK0401 vagy SFK0601-ból kb 20E Ft a 10cm. Sima metrikus orsó sajnos kevésbé jöhet szóba, ugyanis óránként kb 3-4000-szer kell az anyát mozgatni rajta. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2014
Itt sokkal nagyobb esélyed van rá :
Bővebben: Link
Hmmm. Nagyon biztatónak tűnik, köszönöm! Bízom benne hogy gyorsabban szállít, mint a mostani britt Reliance Limited beszállító egyre nagyobb szállítási határidővel tudja csak teljesíteni a rendeléseket, min 4 hét egy egyszerű orsó csak szeleteléssel, megmunkálás nélkül.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2014
Kimartam életem első SMD-s nyákját a CNC-men. Persze az áramkör még nincs félig se megtervezve de amíg megjönnek a hiányzó alkatrészek addig is kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e csinálni. Amúgy egy CPLD breakout board lesz (ilyet még nem programoztam de össze kéne hozni egy I2S - > SPI, SPI -> I2S protokol fordítót belőle, nem elírtam egyébként, nem I2C-ről van szó).
Ez gyönyörû lett, gratula
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Felület előkészítés, mivel sötétíted a panelt, hogy ne tükröződjön, műveleti sebesség stb... ráadásul érdekelne, hogyan van megoldva a pozicionálás, mert nekem ha lézert teszek fel (ami még nincs - hehe), akkor az más fókuszba esik, mint a marófej. Hogy folytassam a kérdéseket: milyen lézer, mekkora teljesítményű, milyen meghajtóval, mennyiért?
Ja és mekkora izolációs sávszélességgel?