Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   5 / 40
(#) Ferenc8 hozzászólása Jan 8, 2015 /

Köszönöm a sok segitséget amugy bga gondja volt mindennek
(#) Wiver hozzászólása Jan 9, 2015 /

Sziasztok! Van egy táblagépen. Kitört a mini USB-ajzat, amibe a töltőt csatlakoztatom. Nem tudom hogy azt megtehetem e, hogy szétszedve, az akkumulátor két vezetékére, direktbe ráforrasztom a töltő kábelét? Úgy gondoltam, hogy levágom a töltő csatiját, megkeresem rajta a feszültséget, a plusz-minuszt, és ráforrasztom az aksi két érintkezőjére (úgy hogy nem vágok szét semmit), így tudom tölteni is, és aksiról is használni. Vagy olyan kábelt forrasztanék rá, ami mind a két vége USB, így PC-ről is tudnám tölteni. Tudom hogy nem valami elegáns megoldás, de nem zavarna a kábel. Az lenne a kérdésem, hogy nem nyírom ki így a táblagépet? Mert így gondolom minden fesz stabilitását elveszíti ami be volt építve. Esetleg bírná a PC 5V-ját is? Mert az aksiról nem tudok semmit, nincs rá írva semmi.
A tábalgép: DPS Dual 7"
(#) gerenk válasza Wiver hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

Szia !
Az akkura semmiképp ne forrassz vezetéket és ne csatlakoztass töltőt közvetlenül.
Az intelligens töltőáramkör a tablet alaplapján van. Próbáld kicserélni az USB aljzatot, vagy
ha nem lehetséges mert a panel is megsérült egy külső USB aljzatot létesíts.
(#) Wiver hozzászólása Jan 9, 2015 /

Pedig jó ötletnek tűnt. Köszönöm szépen a segítséget, megfogadom a tanácsod!
(#) Wiver hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok! Mint ahogy azt korábban írtam kitört a micro usb aljzatom, ahová a töltőt is lehet csatlakoztatni. Az lenne a kérdésem, rajzon keresztül nem tudná valaki megadni hogy az öt érintkező közül, melyik az a kettő ahová a töltés kell (+/-). Mert szeretném vezetéken kihozni.
(#) gerenk válasza Wiver hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Szia !
Keress rá erre a gugliban micro usb pinout és nézd a képtalálatokat.
(#) Ferenc8 válasza Wiver hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Ráforraszthatod,nekem is igy megy
(#) Kovidivi válasza Ferenc8 hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

5V-ot adtál direktben az akkumulátorra? Nálad is ez történt: Bővebben: Link???
(#) Ferenc8 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 25, 2015 2 /

semmi ilyen nem történt,az akkumulátornak van annyi pufferelő hatása,hogy elnyelje azt a pár tized voltot,
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 26, 2015 /

Sziasztok! Hozzám került javításra egy Myaudio8 TV2 tablet. Több sebből is vérzett. 1.) a tápcsatlakozója törött volt - megjavítottam és tökéletes. 2.) Az usb csatija is letört - ezt még megoldom. 3.) Az érintőképernyő is gyanús, mert repedezett a széle (leejthették) Van is csere olcsón, de jelenleg csak az "android" feliratig jut el. Tudnom kellene, jó lesz-e az érintőképernyő csere után? Addig ugyanis pénzkidobás lenne berendelni amíg ebben nem vagyok biztos. Eddig nem szoktam megakadni, mert minden androidos eszközön volt hangerő gomb - amivel hozzáfértem a szervizmenühöz. Ezen azonban mindössze egy power gomb és egy rejtett reset van. Van valakinek ötlete? Már minden variánst végigpróbálgattam+ a netes leírásokat, de megakadtam. Gáz lenne, ha kicserélném az érintőképernyőt és úgy kellene a kukába dobnom. Sajnálnám, mert amúgy belülről minden más épnek tűnik.
(#) blaci válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Ötletem sajna nincs, de nálam is van egy hasonló példány. Ennek kicserélték a tápcsatlakozóját, azóta az AXP202 chip borzalmasan melegszik, valahol 80celsius körül áll meg, de ez lehet több is, mert nem biztos, hogy a hőmérőm korrektul érintkezik. Működik amúgy, de sokáig nem merem járatni emiatt. A csatlakozó háta mögött a három alkatrész csupa flux volt, azt letakarítottam, meg lemostam az egész alaplapot propanollal, de sajna nem javított semmit. Zárlatot már nem látok sehol, és itt megállt a tudományom. Lehet, hogy a chip pusztult el?
(#) kameleon2 válasza blaci hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

SZia! Legfeljebb összebeszélünk - hátha a kettőből lehet egyet csinálni....
(#) proba válasza blaci hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Lehet valami vezetéket szétgyilkoltak a cserénél ?
(#) blaci válasza proba hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Mindent kábelt leszedtem, még a hangszórót is, és akkor is ugyanúgy melegszik. Ez egy panel, néhány chip, meg egy marék mikroszkópikus méretű egyéb alkatrész. Abban viszont biztos vagyok, hogy a csere közben sikerült valamit agyoncsapni.
(#) blaci válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 26, 2015 /

Nem vagyok az elrontója, tulajdonképpen nekem nincs sok szükségem rá, de ha már kaptam, sajnálnám kidobni.
Korábban kaptam már egy 7" Myaudio tabletet, és emlékeim szerint a reset gomb + a bekapcsoló megfelelő kombinációja élesztette fel a tetszhalott állapotból. Mondjuk a helyes kombinációra már nem emlékszem
(#) kameleon2 válasza blaci hozzászólására (») Jan 27, 2015 /

Szia! Én is csak erre tudok gondolni - nekem viszont nem sikerült előidéznem ezt a kombinációt.
(#) attys71 hozzászólása Jan 27, 2015 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hozzátok,hogy, a My audio power sd tabletbe milyen memória kártya való?
Arra gondolok,hogy egy16Gb-os SDHC kártyát kezelne-e a tablet? Nem találok róla semmiféle erre vonatkozó információt. Köszönöm a választ.
(#) mineral hozzászólása Feb 2, 2015 /

Sziasztok!

Feleségem Overmax tabletjén eltörött az usb csatlakozó. Megoldható valahogy , hogy Wifi-n keresztül hozzáférjek a fájl rendszeréhez?
(#) SzervízMacska válasza mineral hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Total commanderhez van valami wifi transfer plugin. Én még nem próbáltam. Barátom az es file explorerre esküszik. Feltételezem, hogy mindkét oldalon futni kell az adott szoftvernek.
(#) karaty válasza mineral hozzászólására (») Feb 2, 2015 / 1

Sziasztok

AirDroid. A táblára telepited, és böngészőből kezelheted.
(#) moltam válasza mineral hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Helo.
ADB wifi
(#) moltam válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Ha még aktuál... Rockchipbe, allwinnerbe nincs gyárilag recovery. Lehet rakni rá, ha kell. RK3066 kell neked... Bár a Myaudio 8 tv2 nem pontos típusmegadás, kéne a dcc előtti szám, van többféle. Lehet, hogy amlogicos azt nem így kell flashelni.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
(#) kameleon2 válasza moltam hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Szia! Rockchip RK3066 van a chipre szitázva. A dcc-t hol kellene látnom?
(#) mineral válasza moltam hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Kipróbálom a lehetőségeket. A Tableten szinte csak a gyári programok vannak. De mégis iszonyat lassú és lehetetlen rá telepíteni bármi is mert "Nincs elég memória" hiba érkezik. Ezekkel talán találok valamit a tableten ami megeszi a memóriát.
(#) moltam válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 / 1

Úgylátom tényleg nincs ráírva. Ilyen? Ha igen, nyugodtan kövesd az első linken az útmutatót.
(#) kameleon2 válasza moltam hozzászólására (») Feb 5, 2015 /

Szia! Igen. Ez a tablet. Köszönöm. Még az USB csatit helyre kell hoznom hozzá. Aztán meglátjuk.
(#) Ferenc8 hozzászólása Feb 5, 2015 /

Üdv!Van egy Texet tm-7016 tipusu tabletem.Bekapcsolás után az android logóig jut,a recovery menüben csináltam factory resetet de nem segitett.Valaki tudna segiteni mi ilyenkor a teendő?
(#) tursaba hozzászólása Feb 7, 2015 /

Sziasztok!
A Navon Predator 7"-os tabletem aksi töltő csatija kimozgott.
Javításhoz szét kellene szednem. Szeretném megkérdezni, hogy a doboza úgy van összepattintva ?
Hogyan szedhető szét anélkül, hogy sérüljön?
Köszönettel.
(#) zolika60 válasza tursaba hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Nem ismerem a márkát, de gyanítom, hogy pattintva van. Szétszedni sérülés mentesen e kemény műanyaglappal tudod. Például bankkártya. Persze nem az amit még használsz.
(#) kameleon2 válasza moltam hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Szia! Na sikerült a helyére forrasztanom szépen az USB csatit. Állítólag cserélték, de szerintem kb úgy mint amennyire nyoma volt: sehogy. Szépen letakarítottam a panelt jó folyasztószeres ónszívó harisnyával, amitől szinte gyári lett a panel. Miután az utolsó felesleges ónt is eltávolítottam, isoprphyl alkoholos lemosás. Ugyanaz a játék külön a csatlakozóval, majd krokodilcsipeszes rögzítés és forrasztás. Beton stabil lett. Miután az általad megadott oldalról a frissítést letöltöttem és lekövettem a leírást, minden a helyére került, bebootolt és lőn csoda. Köszönöm. Így utólag elnézve a legratyibb általam vásárolt kínai tablet is jobban teljesít, de nyilván jobbat nem fogok tudni csinálni belőle, mint amilyen volt - viszont működik ! - ööö még valami. Mindez nem jött volna létre, ha nincs még mindig az 1000x leócsárolt XP a gépemen. A környezetemben mindenki fuldoklik az új windowsoktól.
Következő: »»   5 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem