Fórum témák
» Több friss téma |
Gratulálok a gépedhez! Megérte a rengeteg munkát ami az építéssel járt.
Sajnos még nincs kész. Vezérlés dobozolása, munkadarab rögzítésének módja. Marószerszám hűtése stb. Nevezhetjük félig késznek.
![]() Köszönöm.
Szia!
Várom az ígért képeket már második napja. Én fába nem tudtam olyan szépeket csinálni mint te. A fordulatok megválasztásával gondjaim vannak.Most félreteszem a jelenlegi marómotoromat és megpróbálom felközpontosítani a jól bevált mosómasa motoromat. ![]() Az EAN esztergámon már teljesített. A csúnyaságával nem kell törődni, mert már átalakítottam. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Próbálkozásaim.
Bővebben: Link
Jolvanna
Ezer volt a dolog. Az igert kepekDe nem valogattam most semmit hanem beszortam minden kepet, igy van benne egy csomo regebbi is. Es talan vannak benne bakik is Raadasul itt meg nem volt Alu-hoz olyan marom aminek a vege nem "Fischschwanz" halfarok vagy mi. Elnezest nem tudom magyarul a nevet mert az egesz forgacsolasi dologgal en mar nemetorszagban kezdtem megismerkedni. Es a szaknyelv nagy reszet is nemetul kezdem kiismerni java reszt. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
Igen sikerultek. Az osszes 608ZZ es az osszes LM16UU es LM20UU cserelve. A POM trapezorso anyak elofeszitesenek is kicsit utanallitottam igy 15-20 ora uzem utan. Mar ugy velem, hogy bejaratodtak rendesen. Az a zsir amit vettem egesz csendesse tette a mechanikat. 2000-2500/ kozott szepen dolgozik. Kemenyfaba (cseresznye) 1200/-el szepen dolgozik 14.000rpm-el es oraval merve egy relativ bonyolult forma marasa es 2 ora munka utan is 0,01mm elteressel ter vissza nullpontba. Ezzel en mar teljesen elegedett vagyok. Az arnyekolt kabelek miatt a varazslatos hibaim is eltuntek. Johet a kovetkezo projekt es egy uj gep mar nagyon lebeg a szemeim elott. Azt nem banom, hogy ennek ilyen kicsi a munkaterulete mert azt legalabb minimalis hibaval kepes alkalmazni.
Elkezdtem a motormeghajtókat egy csoportba rendezni, majd még a 4. tengelyhez várok még egy darabot.
Képecskék A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
Szia!
Az LMxxx csapágyakat milyenre cserélted?
Szia,
Innen vásároltam. Nem túl olcsó az 1 eurós kínaihoz képest (nem is drága) de minden szempontból jobban fest.
Köszi! Milyen különbséget vettél rajta észre? Az SKF csapágyak ebbe a típusba milyenek lehetnek?
Szia! Szerintem jó a Koyo csapágy is. Nekem beváltak. Szerelésnél ne üsd meg a golyókat. Érted, hogy mire gondoltam.
Szia! A Koyo-kat hol vetted? Mennyiért "vesztegetik" őket? Az SKF egy kicsit horror árú...
A Koyo-t amit utóljára vettem a fortunámhoz 47x20x1x mm az volt egy 1000 Ft. Roll plussz csapágybolt. Budaörs. De ennyiért kapsz szerintem bárhol.
Ebbe az üzletbe voltam már én is egy párszor... Na kértem is tőlük árajánlatot a nyitott csapágyakra.
Sziasztok!
Melyik jobb megoldás, az asztalt, vagyinkább az Y tengelyt jobb mozgatni X irányban? (Remélem értitek, mire gondolok...) Egy kb. A4-es meretű gravírozóról volna szó. Köszi! Idézet: „Y tengelyt jobb mozgatni X irányban?” Na ez az igazi képzavar.. ![]() Ha az asztalt mozgatod, akkor fix a a híd, kevesebb káros rezonancia lép fel, de nagyobb lesz a gép helyigénye, (durván 1.5x). Ha a híd mozog, számolni kell a fentebb említett rezonanciákkal, és a könnyű, de merev konstrukciót kompromisszumok nélkül elérni nem mindig sikerül.
Ja igen, a híd...
![]() De csak megértetted... ![]() Köszi a választ, erre voltam kíváncsi! Mivel eleve nem nagy a gép, a plusz helyigény nem olyan vészes.
Akkor én is az asztalt fogom mozgatni, de csak az X tengelyt.
Érdekes megoldású a géped.
Szia Titi!
Annak is meg van a veszélye. Igazából tök mindegy, hogy mit mozgatsz. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
Én sajnos most töröm a marószárakat.
A jó cnc-st törött szerszámkilóra mérik......
Itt egy Belga palába próbáltam belevésni a nevem, de elakadt a C betűnél- 1 mm famaróval kisérleteztem.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
Az én gépem még messze van attól, hogy törje a marókat...
A Fix híd mindig jobb sokkal erősebb gépet lehet csinálni , ha nem számít, hogy nagyobb lesz a gép akkor kimondottan az a jó!!!
Szia Tibi! A fix hidnak is meg vannak a hátrányai.
De már fix, hogy fix lesz.
![]() Menetes szár anyával nagyon elvetemült hajtás?
Á dehogy. Amatőr megoldás. Lassú és könnyen berezonál. Ráadásul kottyanásmentesre kellene csinálni. Az enyém is abból van
.Ellenben van nekem néhány 8mm-es tengelyem (fénymásoló, szkenner) a hozzá való csúszó bronz akármivel. Ezek mennyire kopásállóak, gondoltam berakom a fióksínek mellé. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ezer volt a dolog.