Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Behringer keverőpult javítása
 
Témaindító: huhuu, idő: Okt 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 8
(#) reloop válasza Flashrider hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Örülök, hogy tudtam segíteni. Az elkócsere indokolt, a kerámiákhoz nem nyúlnék, félek csak galibát okozna.
(#) Flashrider válasza reloop hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Még annyi,hogy jól bekenem majd a dolgokat ahogy tanácsoltad. De,van a t3,és t2 mosfet. Amiknek a hátulja egy nagy fémfelület a hütés miatt. Ebbe az erősíte úgy érintkezik a hütőbordával,hogy egy kis műanyaglap van közötte. Ezt nem tudom én elhagyni? Bár gondolom,nem poénból van ott. A borda ugyebár teljesen levan földelve.vagy szerinted?
(#) reloop válasza Flashrider hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
A szigetelő lapka az kell bele! A borda a testen, a FET háta pedig maga a kimenet, nélküle csúnya zárlat keletkezne. Szerelés után a FET középső láb (drain) és a borda között ohm-mérővel illik ellenőrizni a szigetelést.
(#) Flashrider válasza reloop hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /
 
Na és készen lettem. Összeraktam mindent,bekentem amit csak lehetett. Tökéletesen és tisztán szól,hibátlan lett. Mégegyszer köszönöm a segítséged Reloop!
(#) Farkas Levente Zsolt hozzászólása Máj 9, 2015 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy BEHRINGER által gyártott EURORACK MBX1002 tipusú hangkeverő pultom az van hogy semmi jelet nem adok rá még kábel sincs rákötve csak betáplálom és bekapcsolom azonban egyből kigyul minden sávon a CLIP-et jelző piros LED-ecske. Mit tudjak csinálni hogy tudom kikapcsolni és mért gyúl ki ha semmi nincs rákötve csak a tápja?
BEHRINGER EURORACK MXB1002
(#) andras99 válasza Farkas Levente Zsolt hozzászólására (») Máj 9, 2015 /
 
Szia!
Bővebben: Link
Kérlek használd a keresőt, mielőtt új topicot nyitsz.
(#) steelbird válasza Farkas Levente Zsolt hozzászólására (») Máj 10, 2015 / 1
 
Hello.
Először a tápfeszültségeket kellene ellenőrizni, hogy azok rendben vannak-e?
Tápegységet ellenőrizni, tápegység dugóját, aljzatát, vezetékét ellenőrizni, esetleg telepekről kipróbálni... Gyanús, hogy valamelyik feszültség nincs meg.
Szól egyébként? Hogy szól? Nem torz?
(#) Farkas Levente Zsolt válasza steelbird hozzászólására (») Máj 10, 2015 /
 
nem szol sehogy mert jelet nem enged át.
(#) steelbird válasza Farkas Levente Zsolt hozzászólására (») Máj 10, 2015 /
 
Akkor valószínűleg hiányzik az egyik tápfeszültség.
Valamelyik opamp -ra rámérve rögtön kideríthető a dolog.
A táp kábele szokott megszakadni legtöbbször, főleg, ha sokat van hordozva, szét/összeszerelve.
(#) James01 hozzászólása Jún 9, 2015 /
 
Sziasztok!

Sajnos elromlott a phono/line (billenő) kapcsoló behringer vmx 200 keverőmben, tudnátok ebben segíteni, h mi a típusa ill. honnan tudnék rendelni?
16 db tűvel csatlakozik a nyákba + 4 db rögzítő a sarkainál. (sw3 van a nyákra írva mellé)
Üdv.
(#) lzoli74 hozzászólása Jún 29, 2015 /
 
Tisztelt Fórumtársak! Került hozzám javításra egy Behringer keverő amit teli fújtak valamilyen kenőanyaggal (kontakt spray vagy VD40) és ragadt a belseje a mocsoktól. A kérdésem az lenne hozzátok, hogy a fader potikat miután kipucolom a szennyeződéstől le kell-e kezelni valamilyen egyéb anyaggal amivel a kopását ill. porvédelmét meg lehet oldani. Két potit már kipucoltam, áttörölgettem denaturált szeszes ruhával, úgy ragyognak mintha újak lennének. Elektromosan is jók, műszerrel vizsgálva megszűnt a kontakt hibájuk, finoman járnak.

Nagyon nagy meló volt kiforrasztani őket, és csak kiszedett állapotban lehet a potik belső részeihez hozzáférni. Mielőtt visszatenném őket lekezelném őket, persze csak ha szükséges!

Ha nem muszáj nem szeretném cserélni őket mivel nagyon drága alkatrészről van szó és 12db kellene. 5200,-HUF-t találtam a itt!
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) abcdabcd válasza lzoli74 hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Amúgy, ha mégis vennél, akkor pl itt (vagy írhatnám úgy, hogy még itt is ) kb 10-ed ártól kezdődnek, és van pl 700+áfa környékén Panasonic gyártmányú is, ránézésre, az egész hasonló ahhoz, amit linkeltél amúgy: Farnell - Slide potentiometers

mod: azaz most jobban megnézve látom, hogy pont a Panasonic-hoz van odaírva, hogy "nem gyártják" szóval valószínű pont az nem kapható...
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
(#) lzoli74 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Nagyon köszönöm a linket, de nem találtam pont ugyanilyet. Mindegy nem az enyém a készülék a tulajdonost már tájékoztattam a várható költségekről.
(#) Travolta válasza lzoli74 hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Én szilikonzsírral szoktam bekenni őket. Idáig bevált.
(#) johngold hozzászólása Dec 3, 2015 /
 
Fórumtársak!
Van egy Behringer (Xenyx QX 1204 USB) keverőm. USB-n keresztül a számítógépre csatlakoztatva, zajos.
Felvételkészítésnél nagy az alapzaj, még hangeszközt (mikrofon vagy hangszer) nem is csatlakoztattam.
Pl az Audacityben próbáltam W7 alatt. Legyen ez az "A" gép.
Kipróbáltam egy másik "B" gépen, ugyanúgy W7 alatt, Audacityvel, ugyanolyan zajos. Nem is kell elindítanom a felvételt, a bemeneti jelszintmérő mutatja.
Ugyanezen a "B" gépen van egy Linux is, és ugyanúgy Audacityvel jó a felvétel, nincs alapzaj.
A számítógép USB Audio Codek-ként ismeri fel a keverőt, ez ütközhet valamivel a W7 alatt?
(#) rammeradrian hozzászólása Ápr 25, 2016 /
 
Sziasztok!

A minap a DJX400-as keverőm elkezdett zúgni búgni, majd túlvezérelődik (a kivezérlés jelzőkön minden világít mint a karácsony fa) majd egyet pukkan a hangfal és elcsendesedik, kialszik minden, majd pár másodperccel később újra megszólal szépen (búgás nélkül) majd 5 perc után újra kezdi elölről. Esetleg találkozott már valaki ezzel a hibával?

Nem látok púpos vagy sérült kondikat a lapon. Ez persze nem jelenti hogy biztos nincs hibás, csak annyi van bent, hogy nem tudom merre kezdjek el cserélgetni, meg van-e értelme.
(#) Németh Lajos hozzászólása Jún 3, 2016 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Egy Behringer MX2004A tipusú pultot javítok. A potmétereket sikerült beszereznem, de egy kis kapcsoló "MUTE" képtelen vagyok felhajtani. A kiforrasztott
kapcsoló helyét lefotóztam. Minden segítséget köszönök előre is.
Üdv: Lajos
(#) Near hozzászólása Júl 18, 2016 /
 
Sziasztok. Adott egy Behringer xenyx 1002 keverő. Akitől kaptam azt mondta, hogy amikor menet közben a line out L ből kihúzta a csatlakozót a hozzá tartozó bal csatorna meghalt. Ez így is volt. Tegnap még monoban ment a keverő. Ma bedugáskor már nem volt hajlandó elindulni. A phantom táp ledje folyamatosan világít és égett szaga lesz rövid időn belül. Találtam egy emitter collector zárlatos MSPA06 tranzisztort ami a phantom táp kapcsoló körén van gondolom ennek van égett szaga, persze azóta nem dugtam be levettem a felesleges kondikat amitől nem fértem hozzá de csak holnap tudom már kicserélni. Ami a kérdésem volna. 1 okozhatja ez azt hogy nem megy a keverő vagy a bemeneti regulátorok lehetnek rosszak?
2. Mitől szálhatott el a bal csatorna?
Elnézéseteket kérem ha amatőrnek tűnök hobbistaként először javítok magamnak ilyet.
Előre köszönöm a segítséget.
(#) Near válasza Near hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Megoldva működik.
(#) Németh Lajos válasza Németh Lajos hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
Kapcsoló beszerzése egy kolléga segítségével megoldódott.
Köszönöm.
(#) tothbela hozzászólása Júl 22, 2016 / 1
 
Sziasztok. Behringer PMH1000 javításába kezdtem. Már volt nálam egy ugyanilyen, annak a kapcsitápos paneljén kiszottyosodott egy 15V-os stabkocka "common" lába. A megnőtt feszültségre egy darab műveleti erősítő önként vállalta a halált, rövidzárba ment. Viszont így megvédte a többit.

Ez a mostani érdekes jelenséget produkált. Néhány nappal ezelőtt jelezte egy cimborám, hogy ráz a mikrofon. Két nap múlva lementem a próbaterembe, felmérni a problémát. Természetesen nem produkált semmi rendellenességet egyetlen eszköz sem. Az addigi kár egy külső hangkártya, ami az USB port csatlakozójánál olyan képet mutatott, mint amit ívvel meghegesztettek volna. Egy LCD monitor, aminek az RGB csatlakozójából elpárolgott néhány milliméter. Végigmérve az összes tápkábelt, meg a konnektorok védőföldjét egy hosszabbító kábelnél bizonytalan volt mind a három ér folytonossága. Na, mondom meg is van a baj. Átkábeleztük a próbahelyet, a villanyórától kezdve minden ki lett cserélve. Likvidáltuk a hosszabbítókat, helyette fel lett szerelve 12 darab kültéri aljzat a beltéri falra. Ez már csak jó lesz. Másnap jött a telefon, hogy a Behringer-be indián bujkál, valamit mondani akart, mert füstjeleket ereget. A ledek meg elhalványodtak szégyenükben, és csak halk kerregés hallatszik a keverőből. Gyorsan lekapcsolták, hátha nem történik nagyobb baj.

Most bontottam szét. Első szerviz, tehát még nem vandálkodott bele senki. A tápot és a végfokot összekötő három viszonylag vastag vezetéket (vörös, kék, fekete) egy árnyékoló lemez éle már rég óta nyomta. A vörös, valószínű a + táp (még bele sem mértem) elnyíródott, és a zárlat következtében égés nyom látszik az árnyékoló lemezen, meg a vezetéken. a szigetelés pár milliméteren elszenesedve. A tápegység GND saruja meg mintha egy számmal nagyobb lenne, mert úgy lógott, hogy a kontaktjával lehetett volna játszani "itt a piros, hol a piros"-t. A tápegység és a pufferek egyszeri kisülése ekkora égést nem csinál, tehát feltételezem, hogy régóta szikrázgatott már szegény. A gnd-k bizonytalansága pedig választ adhat a "rázás"-ra, vagyis a két földelt készülékház közötti feszültségre.

Már csak az maradt hátra, hogy kiderítsem, az indián mit tivornyázott szét odabent.
(#) Laci175 hozzászólása Aug 29, 2016 /
 
Helló van egy Behringer xenyx 1204fx-em Ő lenne az ki vannak benne kopva a csúszó potméterek mennyire éri ezt meg cserélni? És hol kapok bele potmétert?
(#) Németh Lajos válasza Laci175 hozzászólására (») Aug 29, 2016 /
 
Szia!
Én a CONRÁD-nál kaptam 1500ft-os áron. Pontos típus és méret méret azonosítás után tudod megrendelni.Pár nap múlva értesítenek hogy átveheted. A Vaterán is hirdet ott is meg tudod nézni. ALPHA potméterek.
Üdv: Lajos
(#) magyareli hozzászólása Márc 5, 2017 /
 
Sziasztok!
A napokban kaptam egy Behringer MX2642A típusú keverőt, ami állítólag sok éve nem volt használva, és hát konkrétan alig működik. A csatornák nagy része kontakthibás, vagy egyáltalán nem szól, recseg stb. Nekem sokat jelentene egy ekkora keverő, demózás és hangosítás céljából is, és meg szeretném javítani, de így, hogy ennyi hibája van, egyszerűen nem érzem magam elég biztosnak hozzá. Tudtok-e valakit, aki meg tudná javítani, esetleg innen valaki vállalná-e? Én egri vagyok.
(#) Csabesz666 hozzászólása Jún 15, 2017 /
 
Van egy Behringer sl3242fx pro keverőm, a probléma, az , hogy nagyon zajos lett, az efekt út tehát, ha az efekt processzort használom, mindegyik effektnél zavaró erős zaj hallatszik. Az effekt panelt állítólag cserélték már benne, esetleg 5let?, hogy hol keressem, a hibát?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2017
(#) Dxeon hozzászólása Szept 17, 2018 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, van egy behringer X2222USB keverőm de viszont a Power LED nem világít és a jobb oldali csatorna LED sorja sem világít, ez mitől van? Működésben eddig nem befolyásolja csak aggaszt, hogy esetleg valami baj van a háttérben.
(#) oxygen válasza Dxeon hozzászólására (») Szept 17, 2018 / 1
 
Szia

A power LED megszakadt, az okoz ilyet a behringereknél (ami eddig ilyen hibával nálam volt, power LED hibás volt). Nincs a háttérben nagyobb gond, nem kell aggódnod.
(#) Dxeon hozzászólása Dec 6, 2018 /
 
Sziasztok!
Ismét segítségre lenne szükségem, van egy Behringer EuroRack UB1832FX-Pro keverőpultom és az lenne vele a probléma hogy a jobb oldal nem szól nem világít mindent kipróbáltam...Balance,kábelek felcserélése stbstb...Ezt mi okozhatja? Lehet esetleg javítani ? Válaszotokat előre köszönöm!
(#) szeszkocska hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni egy behringher pmp3000 típusú keverővel kapcsolatban.Elszállt a tápja szétszedtem és a D5 25/600 dióda híd elszállt és az R12 ellenállás eddig eljutottam laikus ként.Mellékelnék rajzot hátha valaki tudna segíteni merre keressek még hibákat,vagy valami szervizet ajánlani.Köszönöm előre is a segítséget.
(#) reloop válasza szeszkocska hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Szia! A T3, T4 IGBT-ket ellenőrizném C-E zárlat szempontjából.
Következő: »»   6 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem