Fórum témák
» Több friss téma |
Nem akarok türelmetlen lenni, de esetleg valakinek bármi ötlete hol mit nézzek át a kijelző hiba miatt? Vagy hogy egyáltalán a panelek hibája-e vagy nyugdíjba ment a kijelző?
Nem világos, hogy miért cserélted a diódákat, de biztos mindenhova a megfelelő értékű került? Ha valamit elnéztél a tápban, az kihathat a kijelzőre, elvégre az is igényel tápot.
Sziasztok! Kapatam egy Lg műszert (képet mellékeltem, ugyan ilyen csak ez nem az enyém) teljesen jó minden kivéve a világitást rajta.
rádió is működik rajta megszokásbol tudom használni! Mi lehet a hiba? hol kell keresni? Köszönöm előre is a segitséget! A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2015
Szia!
Kijelző cső fűtését és a negatív tápját ellenőrizd.
Köszönöm. Azt lehet tudni hogy hol kell ellenörizni? kijelzőt még nem javitottam soha...
Kijelző cső két szélső kivezetése a fűtés ami kb 4V, ez általában DC, és kb 20V negatív feszültséget kellene mérned a kivezetéseinek többségén.
ok. holnap megnézem. ha nem egy akkora feszültség akkor atápban van a baj?
Táp hiba okozza, ha valamelyik hiányzik, vagy kevesebb, nagy valószínűséggel elko csere fog segíteni.
Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni! A probléma a következő ! Van egy hifim ami állítólag le esett és ezért nem kapcsol be teljesen . A gombok világítása bejön a relé kattan. Szétszedtem találtam benne egy kidurrant kondenzátort melynek az értéke: 16 v 4700 uf. A kondenzátor helyét megmértem és 11,60 volt jelentkezett. Akkor ezek szerint nem kap túlterhelést?? A kondenzátor cseréltem de a hiba ugyan úgy fenn áll.
Keresed meg a rajzát a NET-en és az alapján mérd meg a tápfeszültségeket. A 16V-os kondinak nem sok a 11,6V tehát túlterhelésről szó nincs.
Ha leesett, panel törés is lehet, nagyítóval nézd át, ezzel kezd..
Kösazönöm a válaszokat! repedést nem talkáltam! viszont valéamit megmozgattam és akkor csak a készenléti led világitott semmi más. Kapcsolásra nem reagált. Mostmár nem húz be a relé.
Szerintem lesz repedés, csak még nem látod.
hát akkor megnézem jobban még egyszer. Sajnos service manuált nem találtam.. a márkája pioner mt2000
Sziasztok!
A probléma a következő: van egy Panasonic SA-AK230, minden nap erről megy a zene kondiban, viszont mindannyiunk bánatára a CD olvasó meghalt. Nem jön ki teljesen a tálca, de vissza sem megy rendesen. Szeretném kicserélni, és ebben kérnék segítséget: alkatrészt honnan tudnék szerezni, illetve ha ez nem lehetséges, akkor Gödöllő közelében hol van az a hely, ahol valaki tudná ezt a problémát orvosolni? A segítséget előre is köszönöm, további szép estét mindenkinek! Üdv: Máté
Szia!
Valószínűleg a betöltő szíj nyúlt meg. Kézzel rásegítve ki/be jár rendesen?
A mozgástartomány megnő, de teljesen nem jön ki/megy vissza a helyére.
![]()
Szia!
Ez 5 lemezes mechanika, szíj csere megoldhatja a problémát. Sajnos nem egyszerű feladat, nagy figyelmet és felkészültséget igényel.
Üdv mindenkinek ismét! A problémám még mindég adott egy pionir mt2000 tipusú hi-fiben. A hibajelenség az, hogy nem kapcsol be a készülék, csak a készenléti led világit. Service manualt sajnos nem találtam hozzá. Esetleg volna valakinek ötlete, hogy merre keresgéljek? A gép előéletéről annyit kell tudni, hogy le esett működés közben és azóta nem megy. Árom alá helyezés hatására világítottak a gombok de semmi másra nem reagált. Szétszedés után találtam benne egy púpos kondít amit kicseréltem. Azóta csak a készenléti led világit.
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg abban még tudok tanácsot adni, hogy hol tudom beszerezni a szükséges alkatrészt és/vagy hova tudom elvinni szervizbe Gödöllő környékén?
Azt tudod, hogy milyen keresztmetszetű szíj van benne? Ha kerek, akkor csapágyboltban O gyűrű néven kapsz újat méret alapján. Ha nagyon nincs megoldás én Valkón lakom szívesen megnézem egy hétvégén.
Jó napot mindenkinek! Azt hiszem meg van a hiba ok. Egy szép kis törés.( erre már valaki tett javaslatot, hogy ilyet keressek de csak most vettem észre. EZt köszönöm neki és igaza volt!) Esetleg valaki tudna erre egy megoldást?
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Hajaj... ez jó kis meló lesz.
![]() Egyesével minden vezetősávot át kell hidalni a törött részen. Ez már szakember nélkül nem megy...
Végre, megtaláltad, ekkora törés jól látható.
Csiszold le a zöld réteget. ónozd le a fóliát, nagyító alatt vékony vezetékkel kellene átkötni.
Hát igen jó kis meló lesz.. Szakember híján csak én maradtam
![]()
Igen megvan! már neki is láttam a folyamatnak. Már anyit elértem hogy a relé kattan. De eddig csak simán ónnal próbáltam áthidalni. Most neki állok dróttal.
Üdv! azt hiszem kész vagyok. Viszont még mindég nem indul a szerkezet. Esetleg valami ötlete lenne még?
Keress további repedéseket, a panelek terhelt részénél és a felfogatási pontok közelében.
Szerintem lesz még.
Eddig nem találtam ujjabat. Viszont valamitr figyelmes lettem. Ez lehet a hiba oka?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |