Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás

Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 23
(#) Flashrider válasza reloop hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Tökéletes amit linkeltél! Köszönöm a segítséget!

Megrendelem,és majd írok,hogy milyen lett.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
(#) Flashrider válasza reloop hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Ma megjöttek az alkatrészek. Beszereltem a relét,ás tádám. Működik!!!

Nagyon szépen köszönöm a segítséged Reloop! Meg,hogy foglalkoztál a bajommal. Holnap kapok egy új beteget ez a barátom erősítője,egy teljesen más világ. A márkája: Behringer. De ezt a megfelelő topikjában folytatjuk,ha tudsz segíteni.
Üdv: Attila
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) djface hozzászólása Márc 22, 2015 / 1

Sziasztok!
Van egy cpa1200-as vegfokom egyik oldalon nem huz a rele valoszinuleg a relevel van a baj mert a takaro muanyag kupak hianyzik rola
Melyik 2labra adjak es milyen feszultseget ahhoz hogy megtudjam tenyleg a rele e a rossz,ha rossz milyen relet vegyek bele bar ha tudom a tapjat akkor mar tudni fogom csak mert sehol sem latok feliratot
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) canon70 válasza djface hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Üdv! Azért egy relé nem ennyire bonyolult, de ha ennyire nem értesz hozzá akkor a legjobb ha nem is bántod. Nem cseszegetés, de az írásodból egyértelműen kiderül teljesen laikus vagy. Tök felesleges kivenni a relét és kint vezérelni mikor beépítve is ellenőrizhető. Az áramkörből és a relé felépítéséből egyértelműen és azonnal kideríthető mely lábain kap vezérlést. Már ha kap ugyebár. A kapcsoló oldala is könnyen ellenőrizhető és még csak feszültség alá sem kell helyezni elég kézzel összenyomni érintkezőit és méréssel megállapítható, hogy rendesen zár vagy átmeneti ellenállással. Egyébként borítékolható, hogy nem relé baja van. (max 1% az esélye)
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) djface válasza canon70 hozzászólására (») Márc 22, 2015 / 1

Laikus vagyok castone erositot nem szereltem ,egyik olal tokeletes a masik oldalon neha behuz es neha nem (Agota vegfokjaimnal is volt ez a problema ,azoknal a rele csere mindig bevalik ) szoval ezert gondoltam ,hogy az a baja
(#) djface válasza canon70 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Mondjuk merhettem volna egy kimeneti Dc-t meg merhettem volna ,de belegondolva ha neha huz a rele akkor nem szalhattak el a vegtranyok
(#) djface válasza canon70 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Igazad lett,a relè tökèletes a baj a vezèrlèssel lesz pedig remenykedtem hogy meguszom a rele cserevel
(#) djface hozzászólása Márc 31, 2015 /

Reloopnak.
Annyi a problémája, hogy húz a relé, csak nincs késleltetés a bekapcsoláshoz képest.

* A felesleges képeket töröltem.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
(#) zotya1983 hozzászólása Jún 3, 2015 /

Üdvözlök mindenkit! Szükségem lenne a Castone cpa 500b kapcsolási rajzára,ha valakinek lenne esetleg "elfekvőben" és el is kérhetném azt megköszönném.
(#) mikrokapcsolo válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 3, 2015 /

Hali! Tessék!
(#) vipera1997 hozzászólása Júl 7, 2015 /

Hello!
Nemsokára fogok venni egy cpa 400b-t ilyet.
Valakinek van esetleg ilyen a birtokában?
És nem-e tudja hogy A-s vagy B-s panel van benne?
(#) levaitamas válasza vipera1997 hozzászólására (») Júl 7, 2015 /

Gyanús, hogy első generációs.
(#) jencix hozzászólása Szept 6, 2015 /

van nekem egy castone cpa 200-vagy 300as lehet de a kapcsoloja ki van iktatva és a két barna meg a két kék vezeték összevan kötve,de a trafobol is jön ki két piros szál az most nincs bekötve sehova mert nemtudom hol van a helye mert igy került hozzám,és akkor most amikor áramot adok a végfoknak akkor a hangtekerö fellet ami van az egy -egypiros égö azok villágitannak csak pedig azok csak pár másodpercig kéne hogy világicsanak a reléje semm kattan mind ahogy kéne lehet mert a két piros száll nincs bekötve sehova

ez a végfok belseje
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015

ezis arrol készült
(#) levaitamas válasza jencix hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Ez inkább néz ki sütőnek, mint erősítőnek.
(#) Moderátor hozzászólása jencix hozzászólására (») Szept 6, 2015

Felhívnám a figyelmedet a szabályzatunk betartására!

II. Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat.

VI. Ne cseteljünk. A fórum nem IRC, MSN, Skype, ICQ és Facebook. Szedjük össze gondolatainkat és egy hozzászólásban kérdezzünk meg mindent amit szeretnénk.

X. Mint minden új helyen ahova kerülünk, a Hobbielektronika.hu-n is kötelező megismerni a helyi szokásokat. Olvasd el a használati útmutatót, a szabályzatokat és ismerd meg a közösség saját szokásait mielőtt megnyilvánulsz.
(#) didyman hozzászólása Szept 16, 2015 /

Van nálam javulni egy CPA1200, a ritka, régebbi fajta, kvázikomplementer. A rajza arra hasonlít, ami Reloopnak is van, illetve Sepu666 küzdött egy ilyennel: Bővebben: Link
A kérdés az, hogy a meghajtók mik legyenek. Az eredeti elrendezés BD139-hez passzol, így azok is a bordára voltak csavarozva. De ezt már biztzosan javították, és BD239 került beléjük (MEV gyártmányúak, tehát régen javíthatták, vagy régi elfekvő készletből-gondolkozom, hogy megbízhatóak ezek?) Megmondom őszintén, megnyugtatóbb, ha azok is a bordán vannak, de a 239-ek lábkiosztása miatt állítva vannak beszerelve, és nem a bordára. Mivel a rajz a kisebb 800-asé, nem tudom, hogy az 1200-as mennyiben térhet el ebben a tekintetben, mi volt a gyári elgondolás és mi lenne a helyesebb: 139 bordára, vagy 241 állítva? A NYÁK-on úgy tűnik, valaha csavarozva volt ott a meghajtó..
Amúgy az előző javítót nem értem, össze-vissza voltak variálva a régi KD503-ak és MJ15022-k, a működő panelen egyszem 15022, a másikon meg össze-vissza. Úgyhogy ahhoz is hozzá kell nyúlnom, nem hiszem, hogy párhuzamosan kötöttnél az üzembiztosság záloga az ilyen keveredés.
(#) bakaruha hozzászólása Nov 14, 2015 /

Sziasztok foglalkozik valaki előlap festéssel illetve szitázással?
(#) deakotto válasza bakaruha hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Szia, ha Castone erősítőhöz kell, tudsz venni tőlük ötezer-párszáz forintért + posta. Kb a porfestés is ennyi lenne, és akkor még nincs raja egy betű sem.
(#) deakotto hozzászólása Nov 17, 2015 /

Szi a sztok!

Keresztkérdésem a következő:
Adott egy Castone CPA-800B. Ha feltekerem a hangerőt, valahonnan "föld-zajt" szed össze, úgy, hogy a bemenetre semmi nincs kötve. Ha a föld kapcsolót ON.ba állítom, még rosszabb. (nem sokkal) Ez mind2 csatornán egyformán jelentkezik.
Nincs ötletetek, honnan szipákolja össze az 50hz együttes legszebb nótáját, vagy hogy mi karmolta össze magát benne?
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) bakaruha válasza deakotto hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Köszi .
(#) vipera1997 hozzászólása Jan 2, 2016 /

Sziasztok!
Van nekem 1 castone cpa 100h-m és olyan bajom van vele, hogy lekapcsol ha eléri a clip szintet.Kimeneti terhelés nélkül is lekapcsol, de ha csak akkor ha a 2 oldal egyszerre megy, ha külön külön akkor nincs gond.Fázisfordítással kintebb lehet tolni ezt a küszöböt, de szeretném megcsinálni.
Valakinek esetleg volt ilyesmi hibája?
(#) steelbird válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Szia!
Először inkább cseréld ki a hangszórvédelmében az elkókat.
Leírásod alapján gyanús, hogy kapacitásszegény lett a védelem bemenetén az integráló tagnál az elkó.
(#) vipera1997 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Van még másik 2 100hm is de azok nem csinálták ezt, pedig ugyan az a védelem van mindd be, de akkor ezt majd megnézzem, köszönöm

Idézet:
„ugyan az a védelem van mindd be”
Nem ugyanaz, csak ugyanolyan. Gondolom, nem pakolászod át ugyanazt állandóan, egyikből a másikba...
Az három külön készülék, külön áramkörökkel. Ebben miért ne lehetne hibás valamelyik kondi? Régiek már ezek.

Akkor ugyan olyan a védelem, ebbe már az újféle koppanásgátló van, amibe 2db relé van 1-1 mindd a 2 oldalnak.

Ezt most kérdezted, vagy megállapítás volt? Szedd szét, nézd meg és kiderül.

Megállapítás volt, hátha beazonosítod a típust

Írtad, mi a tipusa, de az (nekem) nem sokat jelent. Keríts hozzá rajzot, szedd szét, mérj bele. Azt a kondit kell szerintem először megnézni, amit írtam.
Annyit még szétszedés nélkül meg tudsz nézni, hogy hangszóró nélkül is kapcsolgat -e? Ha igen, akkor védelem hiba, valószínűleg az, amit írtam. Ha pedig úgy nem kapcsolgat, akkor inkább a tápegység gyanús.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2016
Következő: »»   13 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem