Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos vízkőmentesítő
 
Témaindító: onorbert, idő: Jan 12, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 28
(#) Horvath65 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 28, 2015 /
 
Szia! A négyes ábra kapcsolásáról tudnál valamit mondani, működhet így? (gondolok arra, hogy három órás gyors ütem után egy hét lassú?) Az ezermesterben alul a hozzászólásoknál fordított diódákról írnak, a tekercsről is van leírás, van aki dicséri van akinek életre sem kelt. Szóval elég bizonytalan vagyok. Köszönöm, hogy válaszoltál. Szép estét!
(#) Bakman válasza Horvath65 hozzászólására (») Jún 28, 2015 / 1
 
Én ettől jóval egyszerűbben készítettem el és tuti működik: Bővebben: Link A 4. ábrát perpillanat nem tudom értelmezni, már túl fáradt vagyok az ilyenhez. A fordított diódákban lehet valami, mert így, ebben a formában a tranzisztor kollektora és emittere kb. azonos potenciálon van, semmi értelme.

A frekvenciaváltoztatást nem teljesen értem. Bizonyos időben lágyabb víz jön, máskor meg keményebb? Honnan tudja a szerkezet, mikor kell frekvenciát váltani? Nálam fix frekvenciával megy non-stop.
(#) csjoki válasza Horvath65 hozzászólására (») Jún 28, 2015 / 2
 
Szia! Tökéletesen működik, sok darabot megépítettem belőle. Egy kis plussz: LED-es visszajelzés és felhasználtam a 4013 másik felét is mert volt rá igény hogy hideg -meleg vízre is ráköthető legyen.
Mindezek jumperrel leválaszthatók. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
(#) BlackForce hozzászólása Júl 16, 2015 / 3
 
Üdv mindenkinek!
Mint annó amikor megépitettem (kb 1 éve) a Vicsys féle úgynevezett vizkőmentesitőmet,és megigértem ha lesz kézzelfogható tapasztalatom (jó vagy rossz) jelentem.
Sajnálom hogy nem fényképeztem le a konyhában a csaptelep csatlakozója körüli vizkövet.Az anya csavar(a csapon) és a falból kikukucskáló menetes rész szörnyen vizköves volt (látszik hogy ritkán használom a mosogatónál a csapot). Eszembe jutottak a régen olvasott dolgok itt a fórumon,hogy ez valójában nem vizkő mentesitő hanem a viz kristály szerkezetét változtatja meg (tapasztalataim szerint ez pont igy van).Ugyanis nagy meglepetésemre majdnem mint a homokot,úgy morzsoltam le az egész vizkövet a csap anya részérő is és a menetről is.Mire felocsúdtam,hogy mi is történt,már lepergett a vizkő legalább 90%-a.
Tehát a beépitett készülék mégis csendben,de teszi a dolgát(nem vizkőmentesit,de kézzel letakarithatóvá teszi a más esetben oly konokul ráégő vizkövet a szivárgó csatlakozók körül).
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) qvasz2 válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 17, 2015 / 3
 
Ráégő?! Akkor nálatok tűzkő van, nem vízkő
(#) BlackForce válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 18, 2015 1 / 1
 
Ha valamivel nem értesz egyet,akkor még azért nem kell kifikázni az embert,és azért is bocsánat hogy nem Pestiesen fejeztem ki magam.
Tudod mi már csak ilyen "paraszosan" beszélünk erre délvidéken,mivel mihozzánk nem ért ide oly mértékben Karinthy és a többiek nyelvújitó szele (mint ahogy Erdélybe se).
(#) granpa válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 18, 2015 / 2
 
Ez csak egy vicc(szójáték) volt, nem kell rémeket látni!
(#) vicsys válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 18, 2015 /
 
Köszi, hogy megosztottad!
Anno, a barátom hasonló dologról számolt be nekem. T.i: a felesége azt mondta, hogy nagyon utálta ecettel mosogatni a zuhanykabin plexi ajtaját, mert állandóan vízkőfoltos volt. Mióta üzemel náluk a berendezés, elég egy puha ronggyal áttörölni az üveget és már csillog is.
(#) qvasz2 válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 18, 2015 / 1
 
Nagyon félreértetted. Ez csak egy szójáték volt, semmit sem fikáztam
(#) enree hozzászólása Aug 29, 2015 /
 
Sziasztok!
A Simpi féle kütyühöz ez az egy hex van, ami a hozzászólás csatolmányában található, vagy esetleg készített hozzá valaki valami új verziót? Csak, mert volt szó róla, hogy a "kitöltéssel lehetne még játszani".
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
(#) Bakman válasza enree hozzászólására (») Aug 29, 2015 /
 
Perpillanat ez az egy. Milyen elképzeléseid vannak? Ha belefér a programmemóriába, megcsinálom neked.
(#) enree válasza Bakman hozzászólására (») Aug 30, 2015 /
 
Nagyon köszönöm a felajánlást! Nincs semmi konkrét elképzelésem, csak akarok egyet építeni és gondoltam, ha esetleg született új szoftver, akkor már azt égetném be. A Vicsys-féle jól működik, nagyon szereti a feleségem, akarok a rokonságnak is csinálni, és ez jóval egyszerűbb, kisebb az alkatrész igénye, és PIC-es
(#) Rumcájsz válasza enree hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Légyszi áruld már el hogy mit szeret rajta az asszony? Lehet hogy nekem is csinálni kéne egyet?? Hát ha az enyém is......
(#) petir válasza djzorro hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
Sziasztok!

Mindenki Vicsys féle verzióról irt. Ezt a verziót esetleg megepitette valaki es van tapasztalata rola?

Megmondom , oszinten panelba kellene keszitenem a helye sajnos korlatozott ! Gondolom nem mondok ujat senkinek azzal , hogy a wc mogotti felszalloban van a vizora es oda kell feltenni na ott viszont 230V-os betap lehetetlen... Ha jol lattam a Vicsys fele verzio 12V-os ez a verzio pedig 9V-os. Mit gondoltok ha egy elemrol hajtanam meg az aramkort akkor milyen gyakran kellene elemet cserelni? Vagy epitsem meg a Vicsys verziot es vegyek egy kis 12 V-os pl riaszto vagy kismotor akkumlatort es hajtsam meg arrol ?

Az elejen allok meg , ugyhogy most van idom ezeket atgondolni segitsegetek illetve javaslatotokat szeretnem kerni.

Köszönöm!
(#) granpa válasza petir hozzászólására (») Dec 21, 2015 /
 
Mi akadályoz abban, hogy egy dugasztáp(kis trafó) 12(9)V-ját odavezesd. Szó nincs 230V-ról. Ismerem a panelházak közmű aknáit. Én nem csináltam meg egyiket sem, de mértékadó kollégák igen, s működik.
(#) petir válasza granpa hozzászólására (») Dec 21, 2015 /
 
Csak az , hogy nem esztétikus
Most lett nem olyan reg felujitva a lakas. Nem szeretnek keresztbe huzni sehol semmit. Igen ha elobb gondolkodom tapeta alatt szepen el lehetett volna vinni 2 szal vezeteket szinte lathatatlanul. Gondoltam meg arra , hogy wc vilagitasra ratenni. Na jo de az ugye kapcsolt tap a kapcsolo meg wcn kivul van. Abszolut lehetetlen helyzet. Ezert fordult meg a fejembe az aksi... csak nem tudom mekkora az eszkoz aramfelvetele. Meddig birna az akkumlator.
(#) ronin75 válasza petir hozzászólására (») Dec 21, 2015 /
 
Nem tudom melyik kapcsolást építenéd meg konkrétan, de szerintem ha a ledeket elhagyod a kapcsolásból, akkor 5mA-nál nem fogyaszt többet. Egy 12V/7Ah akkumulátorral kb. két hónap üzemidő érhető el.
(Használhatsz még most is nagyon vékony vezetéket, 0,1-0,3 zománc szigetelésű rézhuzal, szinte nem is látszódik. Ha van hely a lámpatestben, pici kapcsolóüzemű táp is elférhet benne. A töltőfeszültséget vékony huzalon vezetheted az akkumulátorhoz. Használattól függően szerintem napi fél-egy óra töltés is összejöhet, több mint a semmi.)
(#) petir válasza ronin75 hozzászólására (») Dec 22, 2015 /
 
Ez a tipp nem rossz , mondjuk ebben az esetben szükségem van még egy áramkörre ami tölti az aksit. Ilyet valószínűleg érdemesebb egyben megvenni. Jól gondolom? Hogy érdemes rákeresnem ? Mi ennek a pontos neve? - Akkor viszont kérdés nélkül Vicsys félét építem meg hiszen erről irtatok többen pozitív visszajelzést.
(#) ronin75 válasza petir hozzászólására (») Dec 22, 2015 /
 
Ha az áramkört magad készíted, akkor szerintem a töltő sem lehet nagy gond, nem olyan bonyolult. Szerintem itt is találsz rá kapcsolást. (Zselés akku töltő kapcsolási rajz, vagy sla charger circuit néven keress rá a "barátunkban".)
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
(#) hobbyboby válasza petir hozzászólására (») Dec 24, 2015 /
 
Lehet napelemesre, akkumulátorral - és akkor nem kell a 230V!

Csak arra külön napelem-telepet kell kitenned a napra.
No meg - maga az akksi - valahol ...
(#) mikado hozzászólása Dec 29, 2015 /
 
Sziasztok,
Ezt a KIT-et építette már meg valaki?
Vannak vele tapasztalatok? Milyen hosszú vezetéket kell feltekerni hozzá?

Köszönettel...
(#) Bakman válasza mikado hozzászólására (») Dec 29, 2015 /
 
Két-két méter elég. A tekercselés iránya mindegy, nem tekercsént viselkedik a feltekert vezeték.
(#) BlackForce válasza mikado hozzászólására (») Dec 29, 2015 /
 
Ugyanezt a 23 oldalon megtalálhatod,munkapont feszültségekkel.
Nem ellenőriztem le hogy teljesen azonos-e,de nagyon hasonlit a Vicsys féle készülékhez(ami nálam is már több mint másfél éve mukodik,és szerintem teszi a dolgát).
(#) mikado válasza BlackForce hozzászólására (») Dec 29, 2015 /
 
A 13. oldalon
Ugyan az, kivéve a tranzisztorok típusát, ha nem néztem el valamit.
Tápnak megtesz egy 9 v-os dugasztáp?
(#) Bakman válasza mikado hozzászólására (») Dec 29, 2015 /
 
Ebben az elrendezésben kb. mindegy is, milyen tranzisztorok vannak benne. Nem mellesleg szép kis alkatrésztemető.
(#) niedziela válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2015 /
 
Idézet:
„A tekercselés iránya mindegy, nem tekercsént viselkedik”

Nem mindegy
(#) Bakman válasza niedziela hozzászólására (») Dec 29, 2015 /
 
Tesztképpen kipróbáltam több variációban, mindegy volt, merre tekeredik.
(#) enree válasza Rumcájsz hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Azt szereti, hogy nem kell vízkövet sikálni... kicsapódik ugyan, mert nem tűnnek el a vízből a dolgok, csak roncsolja azokat az összetevőket, amiből a vízkő képződik, így nem tudnak annyira egymásba kapaszkodni, egy száraz ronggyal simán le lehet törölni a csaptelepekről a vízkövet. Nem beszélve az elektromos vízforralóról, pár húzás a dörzsivel és olyan, mintha most csomagolta volna ki.
(#) Temela hozzászólása Jan 20, 2016 /
 
Üdvözlet!

Az a kérdésem támadt, hogy a működést befolyásolja-e, hogy az "antenna" mire van tekerve? Gondolok itt a vas, réz, roszdamentes, saválló csövekre...
(#) Bakman válasza Temela hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Az elektronika működését csak igen kis mértékben befolyásolhatja, de a hatásosságát már jobban. Én horganyzott vacsőre tekertem, azon keresztül is működik, pedig elméletileg nem nagyon kellene.
Következő: »»   22 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem