Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1762 / 2208
(#) mohinger válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015
Amikor először építettem meg, egy somogyis sorrund hangfallal teszteltem, talán 87dB érzékenységűvel. Majdnem sírva fakadtam, olyan borzasztóan szólt. Mondtam magamban, hogy nem létezik, hogy ilyen pocsék a hangja, úgyhogy hazavittem és rákötöttem az otthoni hangfalaimra, amik 4 ohmosak szerencsére, mert a kimenőim is azok. Volt nagy meglepi. Mostanában is ezt hallgatom, a feleségem is nagyon szereti(ő zenész és inkább a komolyzenét és a jazzt kedveli). Tömbházban lakunk, de negyed-fél hangerőnél még nemigen tettük feljebb... Az azóta megépült 10 Wattos EL84PP meg szépen pihenget a szekrényben, mert egyszerűen nincs kihasználva. Talán majd a most épülő PCL86PP fogja leváltani. Bár lehet, hogy az életkorom miatt is van, de nekem bőven elég a teljesítménye.
(#) Orbán József válasza mohinger hozzászólására (») Júl 16, 2015
Kis teljesítmény számomra is elég, megmértem egyszer, kb. 2-3W-on hallgatom/tam.
Aztán odaraktam egy kicsit sokkal jobb/erősebb erősítőt, aztán nem lehet összehasonlítani. Szerintem ugyanis a dinamika a 2-3W-os erősítőnél szóba sem jöhet, hogy beleférjen. Szól az szépen a kicsi, csak nem szabad meghallgatni egy komolyabbal, ugyanolyan átlag hangerőn se. Ezt olyan 3-4 év SE erősítő hallgatás után mondom. Jó a kicsi, ahogy mondtátok, ujjgyakorlatnak.
Marci - nem olyan rossz zenék vannak ott...
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) q765 hozzászólása Júl 16, 2015
Csak én érzem, hogy 10 oldalanként ismétlődik a fórum? Legutóbb Gu50, most ez. MIndenki a szépet akarja, de a téma átváltott átlagos kérdezgetésbe. Ha valami pontosabbat szeretnél menj ebbe-abba a témába. Ugyanazon vitatkozunk itt egy esztendeje. 3watt..., nem 4 watt, de akkoris 3 watt. Közben nemis ezvolt a kérdés..
Régen még voltak fotók, és lehetett akár egy drótról is beszélgetni. Lerágott csont lesz, vagy tényleg legyen inkább a fejlécbe a muzis?.. Én tényleg nemszeretném..
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) gerleimarci válasza q765 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Szerintem én indítottam el a lavinát
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Akár azis lehetne, hogy csinálunk egy szavazást. Zoli biztos megtudja oldani. Én felajánlok egy kezdőnek alkatrészeket azzal a feltétellel, hogy itt épít erősítőt belőle. Biztos többen is vagytok így. Lenne egy kapcsolás amivel szavaznának, aztán mindenki keresgetne a fiókjában 'miért nemlenne kár. A feltétel, hogy ittkészüljön el. Bár lehet csak túl sok a fantáziám maeste..
(#) gerleimarci válasza q765 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Az "itt" alatt mit értesz?
(#) granpa válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015
Részletesen, dokumentálva (mint egy mérési jegyzőkönyv), alaplap kialakítástól a bemérésig.
(#) q765 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015
Itt.. Tegyük fel, van egy ECl86 SE. Nem keresünk ECl86 SE témát, hanem itt publikálunk mindent. Mondjuk a pályázótól elvárható a párszázas komment, és a pozitív értékelés.
Nemmindenki tudja hogyankell a csöveket kihúzni a helyéről. Ha felteszi a kédést nem irányítjuk át, vagy nevetjük ki vesszük el a kedvét a publikálástól).
Nem a fényképezőgépével foglalkozunk, és nem a záridő, fehéregyensúlyt próbáljuk elmagyarázni neki. Az 'minket nem érdekel. (Ha kitörné a csövet, legalább miis megtudjuk hogyan ne csináljuk.)
A pályázótól elvárható, hogy ambíciózus. Nem tűnik el, szeret kérdezni (itt).
Így - magamból indulok ki - énis gyakorolok. Ezért áldoznék is. Lehet önzőség az egész komment, kövezzetek meg. Szuper lenne látni, hogy amit tanácsoltunk- lunk az megvalósul. Ez hiányzik nekem ebből a témából már..
(#) gerleimarci válasza q765 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Én be tudnék szállni a projektbe ipar frekvenciaváltóból bontott alkatrészekkel:elkó, greatz, dióda, relé csavaros foglalatok, stb.
(#) ronin75 válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2015
Ezzel azért ne riaszd el ő(ke)t, szerintem bőven elég ha megépíti, megmutatja. Lehet, hogy nincs is hozzá müszerparkja, hogy bemérje. (Egy multin kivül, amivel beállítja). Halgatni kell, nem mérni
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) q765 válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2015
Tudod, ha aztmondanád személyesen gyűljünk össze, és nyújtsuk át az alkatrészeket. Nemérdekelne. Azsem, ha élőben építené meg. Engem a fórum érdekelne, mert abból van hasznom -nunk. Arra van lehetőségem olvasni. Írnám még tovább, de most elpöffentek egy cigit.
Még pesten vagy?, nyár van.. : P
(#) q765 hozzászólása Júl 16, 2015
No és az "ITT" kérdésre a választ folytatva...
Ha brummos, ha felgyúladt, ha szikrádzott, ha kéken lobogott, ha szőrhonyák ugráltak belőle- - -
Itt KELL kijavítania, a mi segítségünkkel. Ezt jelenti számomra az itt szót.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) mark.budai válasza q765 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Sok értelmét nem látom, már nem azért.. Ez nem így megy. Ha valaki össze akar rakni egy erősítőt, tanácsra vár. Kap 800 félét, és döntse el, melyik az igazi. Mit vegye/bontson/csináltasson. Az egyik TV kimenőt ajánl neki, a másik aranyárban mért Hashimoto kimenőt. Nem működne ez normálisan. Nekem rengeteget segítettek itt annak idején, pedig nagyon fiatal kis suhanc voltam még. De a személyes találkozások, és beszélgetések azok, amiből igazán sokat tanultam. Anélkül most nem tudom, hol tartanék.
(#) ronin75 válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 16, 2015
Akkor inkább ne segítsünk neki?
"De a személyes találkozások, és beszélgetések azok, amiből igazán sokat tanultam."
Modern korban élünk és lehet, hogy valaki nem tud utazni (vagy éppen fogadni tanítványokat), hogy személyesen zajlódjon a dolog. Miért ne lehetne itt megejteni ezt?
(#) q765 válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 16, 2015
Azt azért látod, hogy a forumról nemigazán esett szó a hozzászólásodban. Csak abban, hogy kaptál tőle. Ha ezt állítod be centrumként (amit hiányolok), mit mondanál neki?. Nem offolok tovább..

Ha valaki nem a kimenő márkáján vitatkozik, hanem azon hány menet legyen rajta.. Gondoldd csak el.. Téged érdekelt régen, milyen kimenő van a kezedben? Örültél, hogy aztmondták rá, hogy az. És félve kötötted be. Lehet másvilág.

Tényleg nemoffolok tovább. Akkor a hasimanatomi kimenőről, ha lenne képed.. Megépítem holnap..
(#) mark.budai válasza ronin75 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Srácok én nem azt mondtam hogy ne segítsünk neki! De most őszintén, hol építené meg máshol, ha nem itt? "Itt" fogja. Itt, az 1800. oldalon túl. Két hónap múlva jön egy új srác, aki szintén építeni akar. 1: Ha vissza is olvasna (amit nem tesz meg, és teljesen egyet értek vele), akkor ilyen kis erősítők tömkelegével találná magát szemben. 2: Mindenkinek más problémája adódik vele. Az más dolog, hogy én olyan fiatalon kezdtem el csövezni, hogy fele alkatrészt nem építettem bele, mert minek az oda.. Én úgy vártam a csodát. Igaz, az mekkora csoda volt, amikor megszólalt. Ezt azóta hányan átélték, már ha csak q765-öt nézzük is.
Kimenő.. Nem márkáról, meg menetszámról van szó. Hanem magáról a minőségről. Régen védtem a TV kimenőket, de volt alkalmam egy jó csöves után egy tv trafós cuccot hallgatni. Inkább bekapcsoltam a tda-s végfokomat.
Hashimoto a neve. Ha mérve egyező paraméterekkel, csinálsz nekem egy párat, én esküszöm, megveszem tőled! Nem kinézetre..
(#) pisti89 válasza q765 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Igazad van, kezdem én is kicsit beszélgetősnek érezni.
Van amikor csak átfutom, mert "érdemlegeset" nem látok a sorok közt és van amikor órákon át olvasok.
Pl: én is GU50-et terveztem, annyira sokat olvastam utána, hogy nem akartam elrontani, gyorsan összedobtam itt egy EcL86SE-t, raktam fel fotókat, kérdezgettem és segítettek.
Sikerült is, örültem mint majom...
Sajnos a GU50 már több mint 1 éve csak elméletben van a fejemben, de jó munkához idő kell...

Az a baj, hogy a sok kérdezgetés után nem klátjuk az elékészült művet, hogy mindenkiben legyen egy kis sikerélmény.
Igaz most a (gerleimarci) csinált fotót az elkészült tápjáról, de előtte több oldalon keresztül semmi.
Egy ilyen összeülősben én is benne lennék, ha esetleg szervezés lesz
(#) gerleimarci válasza pisti89 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Csinálnám én folyamatosan a fotókat, de nincs miről
Ha már szóba került az erősítőm, most éppen a nyák gyártással vannak gondjaim. A fenének nem tapad oda az a festék (toner transfer).
(#) pisti89 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015
Gyere át NYÁK témába.
Vagy zsíros, vagy a NYÁK széle feltartja a papír szélét vagy alacsony a hőfok...
(#) q765 válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 16, 2015
Persze, hogy itt építi meg. Aztán ezért lesz az, hogy 10 hozzászólás kapcsolás kérdés, - válasz nélkül. 1 valamelyikőtök profi képekkel. Ez egy hónap. Lapozz a képek között. NIncs már amatőr kérdés. Pedíg lenne nekem is százával, csak nemmerem feltenni. Mertmár sokszor volt.
Én mikor elkezdtem nemhogy kimertem hagyni dolgokat, nemmertem bedugni a hálózatba.
Egyről beszélünk.. Én nem azokat próbáltam egrecélóztatni, akik nekem segítettek idáig. Próbáltam felhívni a figyelmet arra, hogy nem olyan a fórum, mint régen. (Vagyunk ) Van 15 ember aki profi, és egymással vitatkozik. A kérdések meg eltűntek... Száraz mint a bounty.
(#) zimi1991 hozzászólása Júl 16, 2015
Az indel kimenő trafóiról van valakinek valami tapasztalata?
6c33c -se-re gondoltam velük, mert még megfizethető áron van...
(#) q765 válasza pisti89 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Ha most kaptad volna, nem mehetnél át. Elolvastad mielőtt kérted.. Nem lehet az, egy kis edding. Rajzold ki. (Hívj fel többűnket.. )
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2015
(#) ronin75 válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 16, 2015
Részemről:
- Valaki elkezd valamit. Jönnek a problémák. (Elég összetett dolog egy csöves.) Megkérdezi az aktuális problémát. És el van tanácsolva máshova, át van rakva. Lásd: Elektroncső, Földhurok, Kimenőtrafó, és ez a topik. Pedig egy erősítőről van szó. Az ember csak kapkodja a fejét.
- Építenék egy ilyet. Jön a ne ilyet, olyat csinálj, mert az... És mindenki megmondó ember, csak valakinek nagyobb a holdudvara... Lásd GU50
- Nagyon ritkán látni elkészült műveket. Miért? Senki nem épít? Inkább nem mutogatja. Talán nem meri? Ha nem teakfa berakásos, nikkel csillogásos, akkor az nem is jó?
- Mindenki a Szent Grált keresi és néha el is hiszi, hogy megtalálta és nála van. És abból nem ereszt. Ahelyett, hogy hobbiból építene egy másikat és hallgatná széles vigyorral.
Szerintem így csak a kedvét veszti el, az a kevés kezdő és talán fiatal.
(#) gerleimarci válasza ronin75 hozzászólására (») Júl 16, 2015
A 2. Pontban rám céloztál? Mert, ha igen, akkor bocsánat.
(#) ronin75 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015
Egyáltalán nem rád céloztam. Lásd: 1854-1855 oldal. De máskor is volt már ez a kinek mi tetszik vita.
És ne kérj bocsánatot. Van véleményed, állj ki érte.
(#) q765 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 16, 2015
Erre válaszoltál. Nem? Nemis te kérdeztél..
(#) gerleimarci válasza ronin75 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Én kiállok a véleményem mellett, csak azért kértem bocsánatot, ha valakit véletlenül ezzel megbántottam volna.
(#) pisti89 válasza q765 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Nem teljesen értem mire gondolsz.
Csak tanácsoltam, ha NYÁK-os problémája van menjünk át oda csevegni mielőtt a moderátor segít benne
Igen ha hiba van a NYÁK-on át kell kicsit rajzolni, retusálni, de ez már nem ide való téma...
Felhívnám én az embereket, de nincs számuk az oldalon és mindenkitől elkérni...
Kellene egy találka, mint pl a mostani találkozó és ott megbeszélni a dolgokat.
Elkezdem jegyzetelni a témában "értelemsebb" hozzászólók nevét és majd megkeresek akit tudok.
Nem is offolok tovább
(#) q765 válasza pisti89 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Nemneked akartam. Már mikor elment láttam. Utána nemtudtam javítani... Bocsánat..
Akinek küldted azt az üzenetet amire válaszoltam, ő a címzett. Marci..
Ne vedd a szívedre Marci!
(#) mark.budai válasza pisti89 hozzászólására (») Júl 16, 2015
Van.. Pontosabban szólva volt, éveken át megtartva, a Hobbielektronika csöves csapata összegyűlt egy napra, és ott lehetett beszélgetni, meg hallgatózni. Szomorúan vettem észre, hogy már a topikja sincs meg. Mi lett vele, tud róla valaki valamit?
Következő: »»   1762 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem