Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
Szia!
Nekem ez van (még elég régről). Pontosan nem emlékszem melyik verzióhoz volt jó. Hátha erre gondoltál ![]()
Szia!
Köszönöm a gyors választ, de sajna nem jó. Rossz helyre teszi a magyar szöveget, összekeveri a menüt.
Nem értelek...
Beregisztrálsz, regisztráció után elérhető a szoftver a linkelt oldalról. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
Szia!
"A hozzáféréshez kérem jelentkezzen be. (Végfelhasználói jogosultsággal nem elérhető)" mivel csak végfelhasználó vagyok, nem tudom letölteni... Ahhoz, hogy le tudjam, kellene igazolványszám... ![]()
Koszonom,
de itt nem segit, lockolva van, nem all alaphelyzetbe. Nem kinlodok vele.
Te tudod.
De ez mindent alapra állít. Ezt nem lehet lockolni.
Igen, mindent alapra állít, ha nincs lockolva.
Az Esprit sorozatban is benne volt a telepítői zár. Pont az általad feltöltött dokumentumban is benne van: 10.12 pontban a RESET-nél is írja, hogy legyen kikapcsolva. A 3.6 pontban írja: 058 címen 000-át kell bevinni, hogy kikapcsolva legyen a zár. Persze ehhez be kellene tudni a lépnie a programba.
Csak egy gyors kérdés:
Merre laksz hozzávetőlegesen? Lehet van még elfekvőben Esprit 728-as panelem valahol. Nem új, de működőképes.
Sziasztok!
Tudom, hogy a topic nem kezdők számára készült, de egész egyszerűen nem találok választ sehol a gondomra, végső "elkeseredésemben" fordulok hozzátok, legfeljebb nem válaszoltok. ![]() SP6000+K10H+SASO 4510P. A helyzet az, a kezelő 1-2 másodpercenként beep-ezik 3-akat egészen addig, amíg nem nyomok meg egy gombot. Aztán elhallgat, de akkor sem reagál semmire. A TBL villog, de azt is hiába nyomom. A központon STATUS LED másodpercenként villan egyet, szóval nem jelez hibát. Próbáltam RESETet is, de azt követően sincs változás. Mi lehet a gond? Másik kérdés: ha vennék még egy ilyen kezelőt mellé, azt ugyanoda kötöm, mint az elsőt, vagy azt már zónára? (nem kerülne PIR egyik kezelőre sem) WinLoaddal sem tudom elérni a központot, kiírja, hogy dugjam össze a pc-t a központtal, holott össze van. Lehet, hogy hibás központot kaptam? Köszönöm!
Hello!
Nem cserélted fel véletlenül az zöld/sárga vezetéket a kezelőn? Másik kezelőt simán párhuzamosan kell bekötni a green!yellow és az aux+/- kapcsokba.
Nem cseréltem fel, szín-színhez megy.
Viszont most olyat csináltam, hogy a tápot meghagytam a kezelőnek, a zöld és sárga színeket pedig lekötöttem a központról. A helyzet az, hogy ez sem okoz változást. Pittyog a kezelő, nem reagál semmire. Ugyanazt műveli, mint akkor, mikor az adat is rá volt kötve a központra. Ebből az következik, hogy rossz a központ green és/vagy yellow kimenete, vagy rossz a kezelő. Nem?
Próbáld ki másik kábellel, hátha annak van baja. Amennyiben nem változik valószínűleg rossz a kezelőd.
Kezelő sosem megy zónára, mindig a buszon kommunikál. A csipogás, meg az, hogy nem lép be a programba azt jelenti hogy nem kommunikál.
Nincs esetleg túl nagy távolságra a központtól?
Kábel nem lehet rossz, de próbáltam másikkal is. Nem 6x0,22-t használtam, hanem UTP-t, de gondolom, az nem okozhat problémát.
A kezelő sem rossz, próbáltam azóta másikkal is, azzal is ugyanez a helyzet. Fura, hogy 2 kezelővel is ugyanezt műveli, illetve programozni sem tudom a "307USB"-vel. Esélyes, hogy rossz a központ.
A távok (utp-k) ~1 méteresek, ugyanis tesztpadon kötöttem össze a rendszert.
Rámértem a GRN és YEL kimenetekre: 0 V. Oké, hogy csak adat futkos rajta, de azért csak kéne rajtuk 1-2 V-nak esni, nem?
Ráadásul rövidzárban vannak, a műszer sípol a mérőzsinórt a fenti két pontra téve. Hm. Nem értem.
UTP-vel eleve nem szerelünk riasztót. Ha bizonytalan a rendszer, mert nincs adatkommunikáció a buszvonalon, akkor oda kell vinni a kezelőt a központhoz, és ott megpróbálni egy fél méteres vezetékkel összekötni. Ha mindkét kezelővel ezt csinálja,akkor rossz a panel. De erre biztosat csak akkor lehet mondani, ha PC-vel adatkábelen keresztül össze van kötve a riasztó panel. Ha adatkábellel sem megy, akkor központ hiba.
Adatvonalt nem tudsz mérni sima dc műszerrel, mert nem megállapítható a működése. Ehhez skóp kell. Vagy egy triviális módszer. Yellow green vezetéket óvatosan megnyalod. Ha pulzálva ráz, akkor van adatvonal. Ez új panel, vagy használt?
"A távok (utp-k) ~1 méteresek, ugyanis tesztpadon kötöttem össze a rendszert. "
Összekötöttem a központot a laptoppal, nem tudtam belépni rá. A panel új.
Akkor először úgy próbáld, hogy a panelen ne legyen semmi sem. Se kezelő, se érzékelő, semmi. Csak a tápellátás. Így indítsd a központot. Ezután kb. fél perc múlva dugd rá a serial-ra a 307USB-t ezután dugd az USB-t a PC-re. Indítsd a Babyware-t. Nézd meg, hogy a 307USB virtuális portja rendesen be van-e állítva a Babyware-ben. Adj hozzá egy új ügyfelet, a panelt kézzel állítsd be verziószám szerint is. Ezután indítsd a kapcsolatot a PC és a panel között. Mennie kell.
Ha a 307-es adatkábelt akár egyszer is véletlenül a service keypad csatlakozójára dugtad, akkor azonnali hatállyal a 307-et tönkre is tetted. Erre különösen figyelni kell. Winload-ot csak másodlagosan használnék. A Babyware jobb, átláthatóbb. De ott is ez a metódus, ott is be kell állítani a használt portot a közvetlen PC kapcsolatnál. És lehetőleg win7 alatt. Win8, win10 alatt is megy, de ott vannak még hibák a kapcsolódásnál, illetve FW frissítéseknél.
Ha már látod PC-n a panelt, akkor nincs különösebb baj.
Áramtalanítsd, majd kössed rá a kezelőt. Azért megnézném biztonság kedvéért, nem-e szakadt az a tesztkábel. A bekötés értelemszerű, yellow-y; green-g red:aux+ ; black: Aux- Táp ráad. Kb 5-10 mp után a kezelőnek fel kell élednie. Ha PC-n kapcsolódsz, és beolvasol mindent a panelról, akkor a kezelő sorozatszámának is ott kell lennie. Babyware-ben közvetlenül látszik is, a buszra kötött eszköz állapota. Ha összejön a panel kapcsolat, de a kezelővel nem, akkor egy dolgot még meg lehet próbálni. Fel kell tölteni rá újra a firmware-t. Firmware-eket találsz pl. a Power oldalán, De a Paradox hivatalos oldalán is fenn van a legrégebbitől a legújabbik az összes. Ha valami régi FW-s a panel 2.xx 3.xx akkor mindenféleképp frissíteni kell, ugyanis ez okoz pont olyan hibát, hogy nem ismeri a kezelőt. Pl. a Babyware is csak 4.xx től felfelé látja a paneleket. Kaptam én is raktárból kisöprött régi 6000-t 2.xx szoftverrel. Lehet, hogy csak két, vagy három lépcsőben tudod frissíteni, 3.xx 4.xx 5.xx Nem gond, a frissítés gyorsan megy. Kell az InField szoftver hozzá. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
Idézet: „Yellow green vezetéket óvatosan megnyalod. Ha pulzálva ráz, akkor van adatvonal.” Ezt ki fogom próbálni, nagyon jó. Látszik hogy sokat látott szerelő vagy ![]()
Húha, ez velős!
![]() Köszönöm szépen a segítséget, holnap nekiállok, és végigzongorázom a tanácsaid, majd beszámolok a fejleményekről. Köszi ismét! ![]()
Nos, szart vág a kerék.
Babyware-vel rá tudok csatlakozni a központra, viszont a kezelőket offline-ra hozza. Megnéztem a logot, az elején még olyat jelez, hogy: "bus module added", majd ilyet: "bus module communication fault", és ilyet is: "bus module communication fault restore". Eleinte látta is a kezelőt, tudtam élesiteni, hatástalanitani, aztán egyszer csak, mint akit elvágtak. Ezt a log alá is támasztja. De mi történhetett? ![]() Firmware a legfrissebb a panelon, ha minden igaz: v4.94. Ennek ellenére futtattam az InField-et, ugyanazt találta ő is, de rátöltöttem. Nem hozott változást. A buszba kötött két eret nyaldoshatom én, semmit sem tapasztalok. Azt hiszem, kapott elég esélyt, holnap postázom vissza a boltnak. Mindenesetre köszi mindent! \\\Firmware: v4.94.000\\\ \\\Bootloader: v2.06\\\ \\\Hardware: v9.91\\\ \\\kezelő1: 12107d49\\\ \\\kezelő2:12307c1b\\\
Sziasztok!
Egy jó pár féle DSC központot telepítettem már, de most összefutottam egy Paradox MG5050 készülékkel, amin egy TM50-es kezelő van, és nem találom hogy lehetne ezen keresztül módosítani a telepítési paramétereket. Egy leírás alapján azt láttam, hogy csak az EVO panelek esetében jelenik meg a telepítési menü, az MG paneleknél nem. Ez valóban így van? Vagy mégis van valami trükk, amivel lehetne az MG5050-et a TM50-es kezelőn keresztül is piszkálni? Előre köszi a választ.
Áramtalanítsd. Vedd i az SD kártyát a kezelőből. táp vissza. A TM50 fail safe módban fog indulni. Pont úgy fog kinézni, mint egy LCD szöveges kezelő. Arról lehet programozni a rendszert.
Szia!
Menü -> Rendszer beállítás ->Telepítői programozás -> Installer kód ->Rendszer programozás -> Szekció megadása Ha erre gondoltál. Üdv.
Sziasztok!
Segítségre van szükségem egy Paradox MG5050/K32LCD + vezetékes érzékelőkkel kapcsolatban. 6 mozgásérzékelő közül 4 szimplán, 2 ATZ-vel (N.C., EOL és szabotázs védelemmel) központra kötve, telepítői kézikönyv szerint. Menüben ATZ engedélyezve, soros bekötéssel, EOL engedélyezve. Szimpla zónák szépen riasztanak, ellenben a duplázottak nem. Mit kellene még beállítani, hogy a duplázott zóna is riasszon? Előre is köszönöm a választ.
Sajna ez nem jó, nálam a Menü -> Rendszer beállítás -> Kód után nincs telepítési opció a menüben
![]()
Köszi, ezt holnap mindenképpen kipróbálom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |