Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   42 / 85
(#) hbal válasza Barni87 hozzászólására (») Aug 23, 2015 /

Szia!
Nekem ez van (még elég régről). Pontosan nem emlékszem melyik verzióhoz volt jó. Hátha erre gondoltál
(#) Barni87 válasza hbal hozzászólására (») Aug 23, 2015 /

Szia!

Köszönöm a gyors választ, de sajna nem jó.
Rossz helyre teszi a magyar szöveget, összekeveri a menüt.
(#) Syn7h37ic válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Nem értelek...
Beregisztrálsz, regisztráció után elérhető a szoftver a linkelt oldalról.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
(#) merlingerin válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Szia!

"A hozzáféréshez kérem jelentkezzen be. (Végfelhasználói jogosultsággal nem elérhető)" mivel csak végfelhasználó vagyok, nem tudom letölteni... Ahhoz, hogy le tudjam, kellene igazolványszám...
(#) 444Tibi válasza Feri hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Koszonom,
de itt nem segit, lockolva van, nem all alaphelyzetbe.
Nem kinlodok vele.
(#) Feri válasza 444Tibi hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Te tudod.
De ez mindent alapra állít.
Ezt nem lehet lockolni.
(#) Johnycorp válasza Feri hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Igen, mindent alapra állít, ha nincs lockolva.
Az Esprit sorozatban is benne volt a telepítői zár.

Pont az általad feltöltött dokumentumban is benne van:
10.12 pontban a RESET-nél is írja, hogy legyen kikapcsolva.
A 3.6 pontban írja: 058 címen 000-át kell bevinni, hogy kikapcsolva legyen a zár.

Persze ehhez be kellene tudni a lépnie a programba.
(#) Johnycorp válasza 444Tibi hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Csak egy gyors kérdés:

Merre laksz hozzávetőlegesen?

Lehet van még elfekvőben Esprit 728-as panelem valahol. Nem új, de működőképes.
(#) nemszabad hozzászólása Szept 5, 2015 /

Sziasztok!

Tudom, hogy a topic nem kezdők számára készült, de egész egyszerűen nem találok választ sehol a gondomra, végső "elkeseredésemben" fordulok hozzátok, legfeljebb nem válaszoltok.
SP6000+K10H+SASO 4510P.
A helyzet az, a kezelő 1-2 másodpercenként beep-ezik 3-akat egészen addig, amíg nem nyomok meg egy gombot. Aztán elhallgat, de akkor sem reagál semmire. A TBL villog, de azt is hiába nyomom. A központon STATUS LED másodpercenként villan egyet, szóval nem jelez hibát. Próbáltam RESETet is, de azt követően sincs változás. Mi lehet a gond?
Másik kérdés: ha vennék még egy ilyen kezelőt mellé, azt ugyanoda kötöm, mint az elsőt, vagy azt már zónára? (nem kerülne PIR egyik kezelőre sem)
WinLoaddal sem tudom elérni a központot, kiírja, hogy dugjam össze a pc-t a központtal, holott össze van. Lehet, hogy hibás központot kaptam?
Köszönöm!
(#) levaitamas válasza nemszabad hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Hello!
Nem cserélted fel véletlenül az zöld/sárga vezetéket a kezelőn? Másik kezelőt simán párhuzamosan kell bekötni a green!yellow és az aux+/- kapcsokba.
(#) nemszabad válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 5, 2015 /

Nem cseréltem fel, szín-színhez megy.
Viszont most olyat csináltam, hogy a tápot meghagytam a kezelőnek, a zöld és sárga színeket pedig lekötöttem a központról. A helyzet az, hogy ez sem okoz változást. Pittyog a kezelő, nem reagál semmire. Ugyanazt műveli, mint akkor, mikor az adat is rá volt kötve a központra.
Ebből az következik, hogy rossz a központ green és/vagy yellow kimenete, vagy rossz a kezelő. Nem?
(#) Gránátalma válasza nemszabad hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Próbáld ki másik kábellel, hátha annak van baja. Amennyiben nem változik valószínűleg rossz a kezelőd.

Kezelő sosem megy zónára, mindig a buszon kommunikál.
A csipogás, meg az, hogy nem lép be a programba azt jelenti hogy nem kommunikál.
(#) levaitamas válasza nemszabad hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Nincs esetleg túl nagy távolságra a központtól?
(#) nemszabad válasza Gránátalma hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Kábel nem lehet rossz, de próbáltam másikkal is. Nem 6x0,22-t használtam, hanem UTP-t, de gondolom, az nem okozhat problémát.
A kezelő sem rossz, próbáltam azóta másikkal is, azzal is ugyanez a helyzet.
Fura, hogy 2 kezelővel is ugyanezt műveli, illetve programozni sem tudom a "307USB"-vel.
Esélyes, hogy rossz a központ.
(#) nemszabad válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

A távok (utp-k) ~1 méteresek, ugyanis tesztpadon kötöttem össze a rendszert.
(#) nemszabad válasza nemszabad hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Rámértem a GRN és YEL kimenetekre: 0 V. Oké, hogy csak adat futkos rajta, de azért csak kéne rajtuk 1-2 V-nak esni, nem?
Ráadásul rövidzárban vannak, a műszer sípol a mérőzsinórt a fenti két pontra téve. Hm.
Nem értem.
(#) Syn7h37ic válasza nemszabad hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

UTP-vel eleve nem szerelünk riasztót. Ha bizonytalan a rendszer, mert nincs adatkommunikáció a buszvonalon, akkor oda kell vinni a kezelőt a központhoz, és ott megpróbálni egy fél méteres vezetékkel összekötni. Ha mindkét kezelővel ezt csinálja,akkor rossz a panel. De erre biztosat csak akkor lehet mondani, ha PC-vel adatkábelen keresztül össze van kötve a riasztó panel. Ha adatkábellel sem megy, akkor központ hiba.
Adatvonalt nem tudsz mérni sima dc műszerrel, mert nem megállapítható a működése. Ehhez skóp kell. Vagy egy triviális módszer. Yellow green vezetéket óvatosan megnyalod. Ha pulzálva ráz, akkor van adatvonal. Ez új panel, vagy használt?
(#) nemszabad válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

"A távok (utp-k) ~1 méteresek, ugyanis tesztpadon kötöttem össze a rendszert. "
Összekötöttem a központot a laptoppal, nem tudtam belépni rá.
A panel új.

Akkor először úgy próbáld, hogy a panelen ne legyen semmi sem. Se kezelő, se érzékelő, semmi. Csak a tápellátás. Így indítsd a központot. Ezután kb. fél perc múlva dugd rá a serial-ra a 307USB-t ezután dugd az USB-t a PC-re. Indítsd a Babyware-t. Nézd meg, hogy a 307USB virtuális portja rendesen be van-e állítva a Babyware-ben. Adj hozzá egy új ügyfelet, a panelt kézzel állítsd be verziószám szerint is. Ezután indítsd a kapcsolatot a PC és a panel között. Mennie kell.
Ha a 307-es adatkábelt akár egyszer is véletlenül a service keypad csatlakozójára dugtad, akkor azonnali hatállyal a 307-et tönkre is tetted. Erre különösen figyelni kell.
Winload-ot csak másodlagosan használnék. A Babyware jobb, átláthatóbb. De ott is ez a metódus, ott is be kell állítani a használt portot a közvetlen PC kapcsolatnál.
És lehetőleg win7 alatt. Win8, win10 alatt is megy, de ott vannak még hibák a kapcsolódásnál, illetve FW frissítéseknél.

Ha már látod PC-n a panelt, akkor nincs különösebb baj.
Áramtalanítsd, majd kössed rá a kezelőt. Azért megnézném biztonság kedvéért, nem-e szakadt az a tesztkábel. A bekötés értelemszerű, yellow-y; green-g red:aux+ ; black: Aux-
Táp ráad. Kb 5-10 mp után a kezelőnek fel kell élednie. Ha PC-n kapcsolódsz, és beolvasol mindent a panelról, akkor a kezelő sorozatszámának is ott kell lennie. Babyware-ben közvetlenül látszik is, a buszra kötött eszköz állapota.
Ha összejön a panel kapcsolat, de a kezelővel nem, akkor egy dolgot még meg lehet próbálni.
Fel kell tölteni rá újra a firmware-t. Firmware-eket találsz pl. a Power oldalán, De a Paradox hivatalos oldalán is fenn van a legrégebbitől a legújabbik az összes. Ha valami régi FW-s a panel 2.xx 3.xx akkor mindenféleképp frissíteni kell, ugyanis ez okoz pont olyan hibát, hogy nem ismeri a kezelőt. Pl. a Babyware is csak 4.xx től felfelé látja a paneleket.
Kaptam én is raktárból kisöprött régi 6000-t 2.xx szoftverrel. Lehet, hogy csak két, vagy három lépcsőben tudod frissíteni, 3.xx 4.xx 5.xx Nem gond, a frissítés gyorsan megy. Kell az InField szoftver hozzá.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
(#) levaitamas válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Idézet:
„Yellow green vezetéket óvatosan megnyalod. Ha pulzálva ráz, akkor van adatvonal.”

Ezt ki fogom próbálni, nagyon jó. Látszik hogy sokat látott szerelő vagy
(#) nemszabad válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Húha, ez velős!
Köszönöm szépen a segítséget, holnap nekiállok, és végigzongorázom a tanácsaid, majd beszámolok a fejleményekről.
Köszi ismét!
(#) nemszabad válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Nos, szart vág a kerék.
Babyware-vel rá tudok csatlakozni a központra, viszont a kezelőket offline-ra hozza.
Megnéztem a logot, az elején még olyat jelez, hogy: "bus module added", majd ilyet: "bus module communication fault", és ilyet is: "bus module communication fault restore".
Eleinte látta is a kezelőt, tudtam élesiteni, hatástalanitani, aztán egyszer csak, mint akit elvágtak. Ezt a log alá is támasztja. De mi történhetett?
Firmware a legfrissebb a panelon, ha minden igaz: v4.94. Ennek ellenére futtattam az InField-et, ugyanazt találta ő is, de rátöltöttem. Nem hozott változást.
A buszba kötött két eret nyaldoshatom én, semmit sem tapasztalok.
Azt hiszem, kapott elég esélyt, holnap postázom vissza a boltnak. Mindenesetre köszi mindent!
\\\Firmware: v4.94.000\\\
\\\Bootloader: v2.06\\\
\\\Hardware: v9.91\\\
\\\kezelő1: 12107d49\\\
\\\kezelő2:12307c1b\\\
(#) Syn7h37ic válasza nemszabad hozzászólására (») Szept 7, 2015 /

Ez panelhiba lesz.
(#) LazaHunter hozzászólása Szept 8, 2015 /

Sziasztok!

Egy jó pár féle DSC központot telepítettem már, de most összefutottam egy Paradox MG5050 készülékkel, amin egy TM50-es kezelő van, és nem találom hogy lehetne ezen keresztül módosítani a telepítési paramétereket.

Egy leírás alapján azt láttam, hogy csak az EVO panelek esetében jelenik meg a telepítési menü, az MG paneleknél nem.

Ez valóban így van? Vagy mégis van valami trükk, amivel lehetne az MG5050-et a TM50-es kezelőn keresztül is piszkálni?

Előre köszi a választ.
(#) Syn7h37ic válasza LazaHunter hozzászólására (») Szept 8, 2015 / 1

Áramtalanítsd. Vedd i az SD kártyát a kezelőből. táp vissza. A TM50 fail safe módban fog indulni. Pont úgy fog kinézni, mint egy LCD szöveges kezelő. Arról lehet programozni a rendszert.
(#) tomat5 válasza LazaHunter hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Szia!
Menü -> Rendszer beállítás ->Telepítői programozás -> Installer kód ->Rendszer programozás -> Szekció megadása
Ha erre gondoltál.
Üdv.
(#) B_lac hozzászólása Szept 8, 2015 /

Sziasztok!
Segítségre van szükségem egy Paradox MG5050/K32LCD + vezetékes érzékelőkkel kapcsolatban. 6 mozgásérzékelő közül 4 szimplán, 2 ATZ-vel (N.C., EOL és szabotázs védelemmel) központra kötve, telepítői kézikönyv szerint. Menüben ATZ engedélyezve, soros bekötéssel, EOL engedélyezve. Szimpla zónák szépen riasztanak, ellenben a duplázottak nem. Mit kellene még beállítani, hogy a duplázott zóna is riasszon?
Előre is köszönöm a választ.
(#) LazaHunter válasza tomat5 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Sajna ez nem jó, nálam a Menü -> Rendszer beállítás -> Kód után nincs telepítési opció a menüben
(#) LazaHunter válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Köszi, ezt holnap mindenképpen kipróbálom.
Következő: »»   42 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem