Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Tudtommal az analog gombokra van library is. Ugy mar egeszen konnyen kellene hogy menjen
Libray minek ahhoz hogy a portról beolvasott AD értékét össze hasonlítsál 3-4 változóval és eldöntsd ezek után milyen művelet történjen?!
If then else utasításokból kell egy feltétel rendszer kialakítani . A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Szia, megnéztem, lementettem a könyvtárat bemásoltam. Majd megjelent példaként az arduino programban is, azt betöltöttem, de nem engedi lefordítani, de miért?
Build options changed, rebuilding all C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\DigitalToggle\DigitalToggle.cpp: In function 'void digitalToggle(uint8_t)': C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\DigitalToggle\DigitalToggle.cpp:25:40: error: 'digitalPinToPort' was not declared in this scope *portInputRegister(digitalPinToPort(P)) = digitalPinToBitMask(P); ^ C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\DigitalToggle\DigitalToggle.cpp:25:41: error: 'portInputRegister' was not declared in this scope *portInputRegister(digitalPinToPort(P)) = digitalPinToBitMask(P); ^ C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\DigitalToggle\DigitalToggle.cpp:25:66: error: 'digitalPinToBitMask' was not declared in this scope *portInputRegister(digitalPinToPort(P)) = digitalPinToBitMask(P); ^ Hiba a fordítás során.
Ennél nincsen egyszerűbb:
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
Valóban nem működik, kapu48 megoldása viszont igen.
Az Arduino dokumentációi általában elég egyszerűek és futnak az aktuális verzióval is. Ez viszont nem, de a neten talált javítások sem. Úgy néz ki törölték ezt, de van helyette a digitalWrite(ledPin,0/1).
Szia, én azt szeretném:
1 nyomógomb, amivel akkor legyen a 13-as LED azt lehesen ki-be-ki-be... kapcsolni. Ez a fenti mit csinál? Mert itt csak egy LED-et látok amit vezérelsz. Amit nem értek belőle ez mit jelent?
Bocs, kezdő vagyok. ![]()
Ok, de egy kis segítséget kérhetek hogyan tudom megoldani? Nem igazán értem.
![]()
Az Arduino programok írása C nyelven történik. Ennek a magasszintű programnyelvnek az elsajátítása elsősorban önálló tanulással lehetséges.
Több lehetőség is van az alapok megismerésére. Legegyszerűbb, ha tudsz angolul, olvasgatod az előbb ajánlott oldalt, kipróbálod az egyes utasításokat, tanulmányozod, futtatod a mintapéldákat, amit a fejlesztőrendszerben megtalálsz és a youtube is egy érdekes lehetőség. De találsz ingyenes tanfolyamot, kedvező árfekvésű magyar nyelvű könyvet is. Bővebben: Link Mindezekhez sok időre, türelemre és komoly erőfeszítésekre van szükség, ezt nem tudod megspórolni. Egy fórum menet közben sokat segíthet, de az érdemi munkát Neked kell elvégezned. Részletkérdéseket meg lehet itt beszélni, de kell hogy legalább egy könyved, egy jól használható leírásod legyen mindezekről. Ezekben minden utasítás részletes magyarázatát megtalálod, önállóan tudsz haladni, nem vagy senkire ráutalva.
Mindent leírni kicsit hosszú lenne!
Ebbe inkább nem mennék bele. Talán itt 1 link a kezdéshez: Arduino alapjai
Lehet hülye kérdés de az 5 voltot a kimeneteknél lehet kapcsolni? Mert a tft kijelzőjének a háttérvilágítását akarom kikapcsolni. Ha ez megoldható lenne?
Nézd meg, mekkora áram kell a világításhoz, valószínű a logikai 1 is elég a bekapcsoláshoz. Ha nem terhelhető a digitális kimenet ekkora árammal, egy tranzisztor megoldja a kérdést.
A képen látható kijelzőm van. Ennél hogy oldjam meg a tranzisztorosat? Mert a panelon van rajta közvetlen.
Persze nincs kivezetve, úgy tűnik szoftverből lehet kapcsolgatni. Tanulmányozd az adatlapját.
Igazából meg találtam de fogalmam sincs hogy ezt hogy kellene alkalmazni a gyakorlatban esetleg tudnál nekem segíteni?
Idézet: „Sleep mode ion. When SLP =1, SPFD5408A set to sleep mode. In sleep mode, all internal operations are terminated except internal RC oscillation. Be sure that a display off sequence should be executed before set SLP to “1”. In sleep mode, no instruction can be accepted except R11h, R13h, bit 3-0 of R12h and R10h (except SAP2-0). Set STB=0 can exit sleep mode. Moreover, when exit sleep mode, data in GRAM and in instruction registers are keep the same with these before set to SLP mode. ”
Ha kikapcsolod az 5V-ot, akkor elmegy az LCD vonalmeghajto IC-k tapja - nezd meg azt a kis stabIC-t a hatan.
A hattervilit NEM lehet kikapcsolni software-bol sem. Nezd meg kozelebbrol a hatlapot, ott van egy 4-es ellenallas-letra, LEDenkent van egy-egy elotetellenallas. Esetleg ott avatkozhatsz be egy tranyoval vagy FET-tel. Vegulis van ures lab, oda tervezhetsz valamit.
Hali!
Ezt milyen kóddal bírtad működésre? Köszi
Az alap könyvtárral ami hozzá megy az ic-hez.
Ha minden igaz, a kijelző vezélője ILI9341.
Köszi!
Nincs valami kód, ami megkérdezi a vezérlőt, hogy mi is a neve? Csak mert az enyémre ili9325 van szitázva, de nem reagál semmi. Nekem nem kell a taccs része, csak szöveget tudnék már megjeleníteni, nagyon boldog lennék...
Még olyan kérdésem lenne hogy az amper mérőt csak olyan modullal lehet vagy ellenállásokkal is meg lehetne oldani?
Első közelítésből erre tippelek:
Az LCD off után kell a sleep-et beállítani, mert utána már nem fogad el utasítást, kivéve a felsoroltakat. Kilépni sleep-ből STB=0 -vel lehet, a grafikus RAM megőrzi a tartalmát sleep alatt.
Köszi!
ili9325 van a panelen, de ili9341-et ír soros portra és működik is. Viszont amikor áramtalanítás után újra használni szeretném, csak színes pöttyök vannak... Erre tudsz megoldást?
Melyik könyvtár? Melyiket próbálod rá raknu?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |