Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Az eagle-ben lehet olyat csinálni, hogy adott egy alkatrész és a könyvtárjában elhelyezett hole törölni lehessen vagy a réteget áttenni a dimesion rétegről egy másikra? Köszi!
Szia !
Igen, lehet, nyisd meg az alkatrész könyvtárat szerkesztésre, és elvégezhető a múdosítás.
Üdv!
Tudnátok nekem arról infót mondani, hogy edge 7.4es free licences progiban, honnan tudok letölteni vagy milyen néven találom meg ezeket az alkatrészeket?Lehetőleg amiket könnyen be lehet szerezni bármelyik elektronikai boltokban is. Nyákba ültethető szalagkábel sorkapocs kan 1db 2x8 1db 2x5 1db 2x10 számú lábakkal 1db USB A foglalat 90 fokos nyákba való 2db DB-15 ös gameport csatlakozó 90 fokos 2 soros egy kan egy nöstény verzió nyákba való 1 db 3 tűs potmétereknél használt sorkapocs nyákba való 1db 4 tüs potihoz használatos sorkapos nyákba való Normál kivitelű nem SMD.
Bocsánat pontatlanul fogalmaztam az alkatrész könyvtár megnyitása meg van, de nem a drill-re célzok hanem a hole gombbal készített kis furat jelzésre, nem tudom se törölni se átrakni másik rétegre.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
Rétegek között a 23-24 réteget kapcsold be hozzá
Idézet: „Lehetőleg amiket könnyen be lehet szerezni bármelyik elektronikai boltokban is.” Ez változó, mert ami az egyik városban, boltban kuriózum, az máshol mindennapos. Előbb szedd össze az alkatrészeket, aztán folytasd innen.
Netes rendelés is játszik, ugy értettem ezt a mondatot, hogy a leg általánossabb verziója is megfelel, ami nem kuriózum vagy horror árú.
ÉS amig nem tudom, hogy hogyan keressem ezeket a progiban addig nem tudom megtervezni a nyákot és megnézni, hogy igy jó lesz e , és nem kell e modositani az alkatrészeken. igy előbb legyen kész a terv majd utána szeretnék alkatrészt venni. Illetve, ha már kész a sematikus vázlat a programon belül akkor a nyáktervező részen ha autorouttal akarom megoldani az összekötést akkor hogy tudom megadni neki, hogy milyen vastagok legyenek a vezetősávok? Ahogy néztem 2 oldalas lenne a nyák és több mint 100 lábat kéne összekötni kis helyen . Még egy dolog ha a 2 réteg váltásánál hogy kell forrasztani egy tüskét kell beledugni a lyukba és mindkét oldalon megforrasztani? mi van olyankor ha ez a rész az alkatrész lábánál van ? Mármint az egyik lába az első mig a másik lába a második rétegen csatlakozna, akkor hogy forrasztom be azt ami az alkatrész oldalon az alkatrész takar?
Kétoldalasnál én VIA-t használok és alkatrész lábat dugok át, és forrasztom meg.
(van aki a csőszegecsre esküszik meg ...stb) Alkatrésznek csak olyan lábát használok átvezetésnek ami teljesen hozzáférhető. Ha sok átvezetés van, érdemes legyártatni furat galvánosra.
Azt elfelejtettem irni, hogy még soha nem terveztem vagy gyártottam nyákot, ugyhogy nem sokat tudok a részletekről.
Ez a VIA mit takar pontosan? Egy tutorial videon keresztül azt már nagyjából értem, hogy a sematikus tervezés után a nyáktervező résznél, hogy kell elhelyezni az alkatrészeket,de a készre készités még nem teljesen tiszta, hogy mi van ha az autó rout nem talál mindenhez kapcsolatot vagy nem jó pozicioban huzta a vezetéket?
A nyáktervezést ne 100 lábbal és két oldalon kezdd , először csak pár alkatrészt használj és egy oldalas tervet készíts , aztán majd ha már átlátod a tervező működését akkor kezdj nagyobb projektbe . Én már kb 10 éve használom az EAGLE progit de az autoroutert csak segítségként használtam párszor , amilyen tervet készít inkább nem kérek belőle . Nyugodtan tervezd meg kézzel a nyákot ha tovább is tart .
Nem ez a fő profilom, de ez az egy panelre lenne most szügségem, és lehet utána sem fogok ilyenbe belevágni, tehát ezen az egyen kéne megtanulnom ,azt hogy hogyan lehet elkésziteni, hogy abból legyártható dolog legyen.
A készi kötözgetésnél azt nem tudom, hogy pl a 2x10es csatlakozónál , hogy vezessem el a vezetékeket, mikor minden lábhoz majdnem 3 másik csatlakozik? Vagy a DB15ös sürü lábaitól, mivel kézzel lenne forrasztva is és hogy elkerüljem, az ón nem kivánatos részre való jutását, ha 2 láb között még egy vezetékszál is megy.
Sajnos ezt magadnak kell kitapasztalnod a router sem fogja értelmesen megcsinálni , nekem ég 60-70% nál mindig megállt és "azt mondta" hogy fojtassa a kedves felhasználó . Ha csak ez az egy panel kell jobban jársz ha megtervezteted valakivel , itt a hirdetésekben is találsz olyat aki nyáktervezést és készítést is vállal . Csak üsd be a hirdetéseknél a keresőbe hogy nyák ..
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
Szerintem sokat segít, ha beírod: 10 pin, 16 pin, 20 pin....
![]()
Új alkatrész létrehozása esetén hogy lehet rávenni az Eagle-t arra, hogy a kapcsrajzra történő beszúráskor a "value" automatikusan az alkatrész neve/típusa legyen? Nálam jelenleg üresen hagyja a mezőt. Már az alkatrész létrehozásakor kell átírni a "value" részt a típusszámra?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
Sziasztok!
Eagle 6.6.0 verziónál elakadtam... CD4022N alkatrésznél nem látom a 8-as és 16-os lábat, igy nem tudom a tápot bekötni. Tudja valaki hogy mi lehet az oka?
Nincsmit. Ezt minden újonnan "kézbevett " ic nél el kell játszanod egyszer
Rendben van. Muszáj vagyok kapcsolási rajzot késziteni, mert nem tudtok segiteni a nyák ellenőrzésében.
![]()
Hát igen és mellékesen negy segítség a nyák tervezésében a gumikötél amit csak akkor ad ha csináltál kapcsirajzot és abból lépsz át a nyáktervezőbe ...
A nyákot Sprint Layouttal szoktam kókányolni... Az Eagle tervezőjét nem használtam.
Pedig ég és föld a kettő, próbáld ki a nyáktervezőjét is , én csak a sast használom
Kipróbálom ha már kész a kapcsolási rajz.
Probáltam beirni minden variációban,de mindent beadott aminek 20 lába volt chipektől kezdve mindent csak ilyen csatlakozór nem.
Meg a másik dolog, hogy a sematikus vagy a nyáktervezős képről nem biztos hogy rájövök, hogy az e amit kerestem. Ezért kérdeztem meg itt a hozzáértőktől.Ha ezek az alkatrészek meglennének akor már talán boldogulnék .Vagy legalább is addig el tudnék, jutni, hogy meg tudjam mutatni valakinek aki ért hozzá, hogy összekötözgesse . Mert a leirás alapján elég bonyolult lenne elmagyaráznom, hogy mit hova kell és a nyák mérete és alakja is fontos, hogy a meglévő helyre beférjen.
Pedig pin alapján én simán meg szoktam találni. Most is csak beütöttem és sorra hozza a gyártókat. Például con-molex .
Elméletileg elkészitettem a kapcsolási rajzot, de tele van hibával, és nem értem hogy miért. Vetnél rá egy pillantást és elmagyaráznád hogy mit rontottam el?
Az erc hibák azt mutatják hogy csak odahúztad a "környékre" a vonalat de nem csatlakozik az alkatrész lábához ,kattints rá a hiba leírására és megmutatja hol található ezután a move ikonna az alkatrészt a move ikon segítségével mozgasd az alkatrészt vagy a vonalat addig míg össze nem kapcsolódnak ..
Pedig van amit hibásnak jelez pedig össze van kapcsolva.
Először csináld meg azokat ami nincs összekötve aztán nyomj újra erc-t
Most elkezdtem kijavitani a dolgokat... Bekötöttem a +12V-ot a 4022-es 16-os lábára, és ezt is kijelzi hibának: Az IC1P VDD tápláb +12V-al össze van kötve. Hát jó hogy össze van kötve, ha direkt azt akartam... Nem értem a program logikáját..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |