Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   343 / 444
(#) kaqkk válasza Helios hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

ne törődj vele ha mindent összekötsz rendesen és teszel csomópontot ahová kell akkor megnézzük még miért reklamál
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
(#) Helios válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Már csak ezek a hibák vannak, de nem értem.

Próba1.sch

két lehetőséged van , vagy a vonalakat amik +12v stb nek vannak elnevezve átnevezed vdd re és gnd re ami az alkatrész láb elnevezése , vagy megnyomod a jóváhagyás gombot de azért mozdítsd meg pl az r8 alkatrészt ....

Értem már miért irja ki hibásnak... Akkor most jöhet az a rész, hogy megfelelő-e a kapcsolási rajzom, vagy valamit elkötöttem...
(#) qvasz2 válasza Helios hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Kapcsi rajz résznél úgy tudod ellenőrizni, hogy jól kötötted-e be az alkatrészt, hogy megfogod és arrébb húzod, mintha elmozgatnád máshova, de nem rakod le. Ilyenkor látod, hogy cipeli magával a bekötött vezetékeket is.
Nos nálad alig van olyan alkatrész, ami nem hibásan van bekötve
(#) Helios válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Már nincs "hibásnak" jelölt alkatrészem a program szerint.

Olvasd el mégegyszer, amit írtam, próbáld ki, és te is látni fogod, hogy szinte csak hibás kötésed van. Meg egy rakás felesleges pöttyöd is minden alkatrész lábánál!

Elolvastam, ki is próbáltam. Akkor előről kezdem.

Felesleges emiatt előlről kezdeni, de minden alkatrészt emelj fel, és látod majd, mi a bibi.

Most pont azt csinálom...
(#) niedziela válasza Helios hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Ennek igy nincs értelme
(#) Helios válasza niedziela hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Akkor is meg kell tanulnom... Most levettem minden pöttyöt... és a program szerint javitom...

*Javitva, miután rávezettetek hogy mi a hiba.

Próba1.sch

Ezek szerint jó lett?

Nekem úgy tűnik, de kapcsolj át nyáktervezőre ott meglátod ha valamelyik alkatrész nincs bekötve (nem lesz a lábán gumikötél)

Addig nem is merek hozzákezdeni a nyákhoz sem.
(#) qvasz2 válasza Helios hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Nem lett tökéletes, de azért így már sokkal szebb! Még mindig van néhány felesleges pötty, de ebből már nem lesz galiba, a működésbe nem szól bele.
A pöttyöket nem neked kell letenni, hanem hagyni kell, hogy a sas tegye, ahova kell! Amikor kapcsirajzot rajzolsz, a vezetéket nem a "wire" gombbal kell húzni, hanem a "net" nevűvel. Így sokkal könnyebb lesz rajzolni, majd megszokod, csak picit máshogy vonalaz, mint a wire.
(#) niedziela válasza Helios hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Jó lesz, csak egyenlőre még nem az.
Alap probléma a wire használata NET helyett.
Rajztechnikai hibák a képeken.
(#) Helios válasza niedziela hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

A NET mivel különb mint a WIRE?
(#) proba válasza Helios hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Nem kell pontot rakni sehova, automatice teszi.Valamint busz rendszert is könnyebb vele csinálni,alkatrészlábakat sokkal pontosabban elkap.Amíg a vezetéket használtam az ic lábak sokszor csak fedésbe voltak, utólag kellett minden csomópontot feltenni. Igazából a wire nem tudom mire való, vezetéket a nettel kényelmesebb csinálni.
(#) Helios válasza proba hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Értem. Kipróbálom azt is. És van itt az oldalon olyan topik ami a kapcsolási rajz működését le ellenőrzi?
(#) niedziela válasza proba hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Még annyi hozzá, hogy kapcsolódás esetén a NET megszűnik, tehát ez már egy ellenőrzés is.
Ha klikkelsz az alkatrész lábon és a netet tovább tudod húzni, a kapcsolat nem jött létre.
(#) niedziela válasza Helios hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Olyan topik nincs, legfeljebb olyan ember aki véleményt mond róla.
Ennek eredménye aztán vagy igaz, vagy nem
(#) Lucifer válasza Helios hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Néztem a rajzot.
- Használj VDD, GND szimbólumokat ahol lehet a hosszú összeköttetések helyett. (Pld. NPN tranyók emitterénél, meg egy csomó más helyen.)
- Használj XREF-eket
- IC táplábpárokat állítva szokták letenni, közvetlenül mellé 100nF kondikkal.
- NPN tranyókat tükrözd meg mindenki így szokta letenni.
- Nevezd el a neteket. (Debugolásnál jól jön, hogy hopp itt ez a vezetősáv mi is pontosan.)
(#) Helios válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Köszönöm! Megfogadom a tanácsod. Viszont mi az az XREF?
(#) Repvez hozzászólása Nov 11, 2015 /

Na sikerült egy nagyjábol használható kapcsolást és nyáktervet összehozni, hogy mit is akarok alkotni.
A mellékelt képen van a panel pontos mérete a furatokkal és, hogy a középső 4 furatba milyen panelt akarok rögziteni, tehát a furatok helyei fixek mint ahogy a nyákméret is.
A nyákterven megprobáltam ugy elhelyezni a dolgokat ahogy a valóságban is szeretném.
két probléma van vele az egyik, hogy a szalagkábel csatlakozókbol az ábra kinézete alapján az anya verziót találtam csak ezt kéne apára cserélni illyetve a jelenlegi nézet az alja a panelnak.
Tehát az alkatrészek a másik oldalra kerülnének

panel.rar

(#) Lucifer válasza Helios hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

A Label típusa. Elnevezel egy netet (NAME parancs). Leteszel egy labelt (LABEL parancs). CHNAGE -> XREF -> ON. Ezzel lesznek ilyen intrapage connectorjaid. (Melléírja a lapszámot de ez most téged nem érint).
(#) Lucifer válasza Repvez hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Ja hogy neked 2.54 mm-es tüskesor kell...
pinhead.lbr-ben találsz kedvedre valót.

A kapcsolási rajz elrendezésének nem kell feltétlenül tükröznie a nyáktervet, továbbmegyek jobb ha minden szöveg vízszintesen van.
Látom zavart az alapértelmezett betűtípus nagysága az xrefeknél, hogy összelógnak. Jelölj ki mindent majd CHANGE -> SIZE -> 0.04 (ha inchben van). És elférnek a feliratok.
A méternyilakat a Dimension (20) rétegre illik tenni.

Ja és EAGLE-ben mindig felülről tervezünk. (Nincs mirror nézet 2015-ben...) Szóval ha te azt szeretnéd, hogy felső oldalon legyen a forrasztási oldal akkor az alkatrészeket tükrözd meg, különben a lábkiosztásokkal lesznek gondjaid.
(#) Repvez válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

ilyenre gondoltam,de ha ezt a megnevezést beirom erre nem talál semmit
Bővebben: Link
Meg ilyen USB, nem az SMD verziós mint amit most használtam
Meg ilyen apa +anya kivitel

A méret és betümérethez nem nyultam örültem, hogy legalább igy meg tudtam oldani,de legközelebb már figyelek rá.

gondoltam, hogy ugy a célszerü, hogy fennt vannak az alkatrészek, megnézem, hogyan kéne állnia normál helyzetbe és átmodositom ugy, bár ha 2 oldalas lesz a panel akkor mindkét felén lesz forrasztás.

A lábkiosztással igy is lesznek sztem, mert nem tudom, hogy ezen a panelen lévü 2x5 és 2x10es csatlakozó lábai hogyan fognak passzolni a rácsavarozni kivánt másik panel hasonló foglalatába, hogy tudom e ugy forgatni majd, hogy az 1es láb mindkét helyen az 1esbe menjen.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2015
(#) Lucifer válasza Repvez hozzászólására (») Nov 12, 2015 /

Azért nem talál mert a libraryban nem pinheadnak van nevezve, hanem 2X{pinszám/2}.

A panelon szuka DSUBOK vannak letéve. F{pinszám} a female == szuka, M{pinszám} a male == kani. Tegyél le olyat amit használni fogsz és nem lesz belőle gond.
Következő: »»   343 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem