Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   166 / 863
(#) TavIR-AVR válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 13, 2015 / 1

Tudja azt amit az eredeti - azonos a központi processzor.
De az USB illesztő eltér:
- CH340: egyszerű USB-soros átjáró IC. Csak a standard soros sebességeket ismeri. Kötött a neve, sorozatszáma, azonosítója. Stabil. Külön kell drivert telepíteni.
- Arduino ATMeaga16U2: Pucér AVR chip, hardware USB-vel. A belső firmware miatt lett USB-soros átjáró. A firmware licenszdíjas! Nem FREE! Drivere az Arduino része. A Firmware cserével lehet: joystick, midi, sorosport vagy akár billentyűzet is. Amit egyx AVR tud, azt tudja az illesztő is.

Az alap funkcionalitásra (USB - PC kapcsolat és az AVR fele soros kommunikáció legyen) mindkettő alkalmas. Az CH340 chip ára töredéke a ATMega16U2 illetve a korábbi FT232RL chipnek.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
(#) Bakancsok válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Köszönöm, egy opto és egy 317-es közbeiktatásával tökéletesen működik.
(#) Bakancsok válasza csatti2 hozzászólására (») Nov 13, 2015 1 /

Köszönöm építő jellegű hozzászólásodat. hasonlókat kívánok.
(#) Bakancsok hozzászólása Nov 13, 2015 /

Sziasztok!

Van 2 db DHT11-es szenzorom, viszont egy másmellett két különböző értéket mutat. hogy tudom kalibrálni, vagy legalább olyan szintre hozni hogy ugyanabban a környezetben egyformát mérjen?

Jelenleg:
Humidity 1: 42.00 % Temperature 1: 21.00 *C
Humidity 2: 48.00 % Temperature 2: 26.00 *C

Humidity 1: 43.00 % Temperature 1: 21.00 *C

ezt mutarja.
(#) andykaaa válasza Bakancsok hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Hello, hogy egyforman merjen azt szerintem nem tudod, de hogy egyforman irja ki valahova azt igen. Egyszeruen egyikre raadsz, vagy a masikbol elveszel.
(#) Kovidivi válasza andykaaa hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

És ennek van értelme?
(#) andykaaa válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Szerintem, meg szep hogy van. Nem vagyok regi a temaban, de annyit azert mar eszre vettem hogy nem igen van ket abszolut egyforma erzekelo, mindig adodik egy kis elteres a koztuk, amit csak hozzadassal, vagy kivonassal lehet kompenzalni es a kapott ertekt felhasznalni a tovabbiakba. Vagy nem igy van ? Kerem szoljatok hozza hozzaertok.
Pl: En ket DS18B20 -at igy oldottam meg 12 bit-nel, ahhoz hogy ket tizedes pontossaggal egyforma erteket mutasson es hogy tovabb azt hasznaljam fel:
temp_b_mert = (sensors.getTempC(b_sensor)) * 10000;
temp_k_mert = (sensors.getTempC(k_sensor)) * 10000 + 625 * 3;
(#) Bakancsok válasza andykaaa hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Nem rossz az ötlet, de igazából egy folyamatosan változó értékkel kellene módosítani nem?
(#) Qju válasza Bakancsok hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Kalibráld! Bővebben: Link
Bővebben: Link

Vagy egyszerűen vedd a számtani közepüket.
Vagy vegyél egy harmadikat és döntsd el, hogy melyik az igaz.

De miért csak egy hőfokot mérsz velük? Miért nem raktad pl: egy fazék forrásban lévő víz felszinéhez ott közel 100% páratartalom és 100°C -t is mérhetnél. (ha valamelyik ott 100-nál többet mer mutatni az csal)
(#) Kovidivi válasza Qju hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Ezt a forróvizes tesztet jó lenne elvégezni, kíváncsi vagyok, hibás-e a szenzor.
(#) ALI hozzászólása Nov 13, 2015 /

Sziasztok!

Hogy lehet 16KHz közeli PWM jelet előállítani egy nano-n?
Az a gondom PWM-el vezérlek egy ventit és fütyül.

Előre is köszi
(#) morzsa15 hozzászólása Nov 13, 2015 /

Sziasztok!

Megszeretnék hajtani pár darab bipoláris motor-t ezt hogyan lehetne megoldani a legolcsóbban?

Előre is köszönöm!
Üdv Peti!
(#) andykaaa válasza Bakancsok hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Idézet:
„egy folyamatosan változó értékkel kellene módosítani nem?”

Nem, elmeletileg ha van kulombseg (tolerancia) a realis es a mert ertek kozott, akkor az egy allando ertek kell hogy legyen, elmeletileg.
A homerok toleranciaja persze valtozik homerseklet tartomanyonkent. Tudom is en, nincs DHT-m de nezd meg az LM35-nek az adatlapjat es ottan is irja. Nagyobb a tolerancia az extrem tartomanyokba.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Meg is csináltam a tesztet, ha valakit érdekel: Bővebben: Link.
(#) GPeti1977 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

(#) morzsa15 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Ez jó lenne csak Estimated between Mon. Nov. 30 and Mon. Dec. 21. Sokára jönne meg nekem meg jövőhéten kellene.
(#) GPeti1977 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Biztos van itthon valakinek aki eladná, keress valami apróhirdetést.
(#) morzsa15 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Hát nem nagyon találtam de adok fel hirdetést köszi az ötletet!
(#) atus1981 válasza morzsa15 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Vaterán találsz...
(#) morzsa15 válasza atus1981 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Arany áron.
(#) pisti hozzászólása Nov 13, 2015 /

Köszönöm a javaslatokat.
Lehet, hogy a WIN 8.1-ben nincs COM port? Az eszközkezelőben nem találom. Következmény: akkor az Arduino csak Win 7 alatt működik?
(#) morgo válasza pisti hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Már hogyne lenne. Amennyit csak akarsz.

comport.jpg

(#) pisti válasza morgo hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Szia!
Sajnos akkor az én gépemre (Lenovo B50) nincs feltelepítve.

vezpult.jpg

(#) Kovidivi válasza pisti hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Ez virtuális COM port, nem kell látnod a gép oldalán csatlakozót. Attól függően, milyen Arduino-d van, fel kell rakni az USB-soros port átjáró driverét. Ez az Arduino lapon van rajta, CH340, FTDI csip, vagy Atmega16U formájában található meg. Utolsóhoz nem kell driver, mert azt támogatja az Arduino alapból.
(#) djusee válasza pisti hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Hello. Ha rá van dugva a panel az USB re akkor valoszinü az egyéb eszközök alatt megtalálod mint ismeretlen eszköz. Kell neki a driver amit mér emlitettek.
(#) _BiG_ válasza pisti hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Jelenítsd meg a rejtett eszközöket az eszközkezelőben és akkor előtűnnek a portok.
Sőt, ha beírod a rendszerváltozók közé ilyen néven, hogy "DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES" és adsz neki egy 7-es értéket akkor a már telepített, de épp nem csatlakoztatott eszközöket is láthatod, haloványabban. Mint morgo képén is látható.
(#) ALI válasza ALI hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Senki nem tud segíteni?
(#) Kovidivi válasza ALI hozzászólására (») Nov 14, 2015 /

Helló.
Beállítod a timer előosztóját. Először meg kell keresned, melyik timer-hez tartozik a kimeneti láb. Ezután megnyitod az Atmega328 adatlapját, elnavigálsz a Timer részhez, ott lesznek a megfelelő regiszterek. De! Ebben az esetben 10bit-es PWM-nél csak kisebbet használhatsz. 16MHz (ez az órajeled)/16KHz=1000, 10bit az pedig 1024. Ha 8bit-es PWM-et állítasz elő, akkor 16MHz/(2^8)=62.5KHz. Ez már biztosan nem fog sípolni.
Egyébként meg teljesen felesleges volt ezt leírnom, mert google első találata: Bővebben: Link. Azt az utat választod, amelyik tetszik.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Nov 14, 2015 / 1

Sziasztok! Újra raktam a gépem, a libeket visszamásoltam az arduinóba, de ha az i2c lcd-t due-vel akarom használni, akkor az lcd-n csak az első karakter jelenik meg. Ez mitől lehet? Előre is köszi!
(#) ha6qt hozzászólása Nov 15, 2015 /

Sziasztok,
Van egy régi LCD kijelzőm, 90-es évekbeli telefonközpontból származik. Ugyan minden paramétere és lábkiosztása is egyezik a mai, Arduinohoz ajánlott kijelzőkkel, mégsem tudom működésre bírni.
Adatai:
Sharp
L16X21A
FI008CP
HCN-24V
Chipjei: HD44780A00 + OKI M5259 2406
Rossz lehet a kijelző, vagy eltérő protokolljai lehetnek a maiakétól?
Sajnos semmi életjelet nem adott.
Köszi!
Következő: »»   166 / 863
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem