Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Tudja azt amit az eredeti - azonos a központi processzor.
De az USB illesztő eltér: - CH340: egyszerű USB-soros átjáró IC. Csak a standard soros sebességeket ismeri. Kötött a neve, sorozatszáma, azonosítója. Stabil. Külön kell drivert telepíteni. - Arduino ATMeaga16U2: Pucér AVR chip, hardware USB-vel. A belső firmware miatt lett USB-soros átjáró. A firmware licenszdíjas! Nem FREE! Drivere az Arduino része. A Firmware cserével lehet: joystick, midi, sorosport vagy akár billentyűzet is. Amit egyx AVR tud, azt tudja az illesztő is. Az alap funkcionalitásra (USB - PC kapcsolat és az AVR fele soros kommunikáció legyen) mindkettő alkalmas. Az CH340 chip ára töredéke a ATMega16U2 illetve a korábbi FT232RL chipnek. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
Köszönöm, egy opto és egy 317-es közbeiktatásával tökéletesen működik.
Köszönöm építő jellegű hozzászólásodat. hasonlókat kívánok.
![]()
Sziasztok!
Van 2 db DHT11-es szenzorom, viszont egy másmellett két különböző értéket mutat. hogy tudom kalibrálni, vagy legalább olyan szintre hozni hogy ugyanabban a környezetben egyformát mérjen? Jelenleg: Humidity 1: 42.00 % Temperature 1: 21.00 *C Humidity 2: 48.00 % Temperature 2: 26.00 *C Humidity 1: 43.00 % Temperature 1: 21.00 *C Humidity 2: 48.00 % Temperature 2: 26.00 *C Humidity 1: 43.00 % Temperature 1: 21.00 *C Humidity 2: 48.00 % Temperature 2: 26.00 *C Humidity 1: 43.00 % Temperature 1: 21.00 *C Humidity 2: 48.00 % Temperature 2: 26.00 *C ezt mutarja.
Hello, hogy egyforman merjen azt szerintem nem tudod, de hogy egyforman irja ki valahova azt igen. Egyszeruen egyikre raadsz, vagy a masikbol elveszel.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
Szerintem, meg szep hogy van. Nem vagyok regi a temaban, de annyit azert mar eszre vettem hogy nem igen van ket abszolut egyforma erzekelo, mindig adodik egy kis elteres a koztuk, amit csak hozzadassal, vagy kivonassal lehet kompenzalni es a kapott ertekt felhasznalni a tovabbiakba. Vagy nem igy van ? Kerem szoljatok hozza hozzaertok.
Pl: En ket DS18B20 -at igy oldottam meg 12 bit-nel, ahhoz hogy ket tizedes pontossaggal egyforma erteket mutasson es hogy tovabb azt hasznaljam fel: temp_b_mert = (sensors.getTempC(b_sensor)) * 10000; temp_k_mert = (sensors.getTempC(k_sensor)) * 10000 + 625 * 3; A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
Nem rossz az ötlet, de igazából egy folyamatosan változó értékkel kellene módosítani nem?
Kalibráld! Bővebben: Link
Bővebben: Link Vagy egyszerűen vedd a számtani közepüket. Vagy vegyél egy harmadikat és döntsd el, hogy melyik az igaz. De miért csak egy hőfokot mérsz velük? Miért nem raktad pl: egy fazék forrásban lévő víz felszinéhez ott közel 100% páratartalom és 100°C -t is mérhetnél. (ha valamelyik ott 100-nál többet mer mutatni az csal) ![]()
Ezt a forróvizes tesztet jó lenne elvégezni, kíváncsi vagyok, hibás-e a szenzor.
Sziasztok!
Hogy lehet 16KHz közeli PWM jelet előállítani egy nano-n? Az a gondom PWM-el vezérlek egy ventit és fütyül. Előre is köszi
Sziasztok!
Megszeretnék hajtani pár darab bipoláris motor-t ezt hogyan lehetne megoldani a legolcsóbban? Előre is köszönöm! ![]() Üdv Peti! Idézet: „egy folyamatosan változó értékkel kellene módosítani nem?” Nem, elmeletileg ha van kulombseg (tolerancia) a realis es a mert ertek kozott, akkor az egy allando ertek kell hogy legyen, elmeletileg. A homerok toleranciaja persze valtozik homerseklet tartomanyonkent. Tudom is en, nincs DHT-m de nezd meg az LM35-nek az adatlapjat es ottan is irja. Nagyobb a tolerancia az extrem tartomanyokba.
Meg is csináltam a tesztet, ha valakit érdekel: Bővebben: Link.
Ez jó lenne csak Estimated between Mon. Nov. 30 and Mon. Dec. 21. Sokára jönne meg nekem meg jövőhéten kellene.
Biztos van itthon valakinek aki eladná, keress valami apróhirdetést.
Hát nem nagyon találtam de adok fel hirdetést köszi az ötletet!
![]()
Köszönöm a javaslatokat.
Lehet, hogy a WIN 8.1-ben nincs COM port? Az eszközkezelőben nem találom. Következmény: akkor az Arduino csak Win 7 alatt működik?
Már hogyne lenne. Amennyit csak akarsz.
![]()
Szia!
Sajnos akkor az én gépemre (Lenovo B50) nincs feltelepítve.
Ez virtuális COM port, nem kell látnod a gép oldalán csatlakozót. Attól függően, milyen Arduino-d van, fel kell rakni az USB-soros port átjáró driverét. Ez az Arduino lapon van rajta, CH340, FTDI csip, vagy Atmega16U formájában található meg. Utolsóhoz nem kell driver, mert azt támogatja az Arduino alapból.
Hello. Ha rá van dugva a panel az USB re akkor valoszinü az egyéb eszközök alatt megtalálod mint ismeretlen eszköz. Kell neki a driver amit mér emlitettek.
Jelenítsd meg a rejtett eszközöket az eszközkezelőben és akkor előtűnnek a portok.
Sőt, ha beírod a rendszerváltozók közé ilyen néven, hogy "DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES" és adsz neki egy 7-es értéket akkor a már telepített, de épp nem csatlakoztatott eszközöket is láthatod, haloványabban. Mint morgo képén is látható.
Helló.
Beállítod a timer előosztóját. Először meg kell keresned, melyik timer-hez tartozik a kimeneti láb. Ezután megnyitod az Atmega328 adatlapját, elnavigálsz a Timer részhez, ott lesznek a megfelelő regiszterek. De! Ebben az esetben 10bit-es PWM-nél csak kisebbet használhatsz. 16MHz (ez az órajeled)/16KHz=1000, 10bit az pedig 1024. Ha 8bit-es PWM-et állítasz elő, akkor 16MHz/(2^8)=62.5KHz. Ez már biztosan nem fog sípolni. Egyébként meg teljesen felesleges volt ezt leírnom, mert google első találata: Bővebben: Link. Azt az utat választod, amelyik tetszik.
Sziasztok! Újra raktam a gépem, a libeket visszamásoltam az arduinóba, de ha az i2c lcd-t due-vel akarom használni, akkor az lcd-n csak az első karakter jelenik meg. Ez mitől lehet? Előre is köszi!
Sziasztok,
Van egy régi LCD kijelzőm, 90-es évekbeli telefonközpontból származik. Ugyan minden paramétere és lábkiosztása is egyezik a mai, Arduinohoz ajánlott kijelzőkkel, mégsem tudom működésre bírni. Adatai: Sharp L16X21A FI008CP HCN-24V Chipjei: HD44780A00 + OKI M5259 2406 Rossz lehet a kijelző, vagy eltérő protokolljai lehetnek a maiakétól? Sajnos semmi életjelet nem adott. Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |