Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszönöm, pont erre gondoltam!
Sziasztok!
"Kezdő vagyok a nagy sasok táborában" és egy alkatrész ( ellenállás ) pad-jét szeretném szerkeszteni ( 6.2.0-s verzió ), mert kicsinek találom a forrszem méretét a fúrás után! A schematic szerint az adafruit könyvtárban van. Nem találok ilyet, hol és milyen néven keressem ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Szia !
Ha rákattintasz a schematik rajzjelre jobb egér, tulajdonságok és ott látod a linrary-t amiben van. Vagy schematik rajzjelre jobb egér és open device, akkor megnyitja szerkesztésre az adott alkatrészt.
Ha kezdő vagy, miért egy több, mint 3 éves verziót használsz?
![]()
Mivel a lényeg nem változott a rajz szempontjából a mai napig sem, tökmindegy mit használ
![]() Ugyan úgy kell használni 6.x -et mint az összes többit.
Azért, mert ritkán használom ezt, mással dolgoztam általában, most akarok "átszokni"
![]() Idézet: Igen, így láttam az adafruit-ot, de ilyen nevű könyvtáram nincs, a winchesteren sem találtam az Eagle könyvtárban „Ha rákattintasz a schematik rajzjelre jobb egér, tulajdonságok és ott látod a linrary-t amiben van.” ![]() Idézet: Ilyen menüpontom nincs a jobb gombos kattintáskor „Vagy schematik rajzjelre jobb egér és open device, akkor megnyitja szerkesztésre az adott alkatrészt.” ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Idézet: „„Vagy schematik rajzjelre jobb egér és open device, akkor megnyitja szerkesztésre az adott alkatrészt.” Ilyen menüpontom nincs a jobb gombos kattintáskor” Ezt a 6.2.0-ban ne is keresd, a 6.4.0-ban vezették be. Töltsd le a legújabbat. Idézet: „Igen, így láttam az adafruit-ot, de ilyen nevű könyvtáram nincs” Alapból nincs benne az Eagle telepítőjében. Keresd meg a Google-ban: adafruit eagle library
Idézet: „Ugyan úgy kell használni 6.x -et mint az összes többit.” Kivéve a változásokat és újdonságokat.
OK, de akkor mivel helyettesíti ( mert a NYÁK tervezőnél nem panaszkodik, lehet, hogy már le is töltöttem
![]()
Akkor nem te rajzoltad a kapcsolást, és ezért nincs nálad meg ugyanaz az elérési út.
Keress az alkatrészkönyvtárba " resistor.lbr " -t abban lehet.
Én rajzoltam
![]() De miért a resistorban, ha könyvtárként az adafruit-ot írja ?! A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Nem most vettem elő, hanem kb. fél éve, ezért nem emlékszem... De ha nem írja ki és ezt így nem lehet megtalálni, akkor majd megkeresem valahogy...!
szerk: A projekt kb. féléve indult, megterveztem a kapcsolást, megrajzoltam EAGLE-vel ( gondoltam, hogy úgy is kellenek bele új alkatrészek, amit meg kell rajzolni, kipróbálom a sast... megépítettem próbapanelen, beprogramoztam, elkezdtem tervezni a NYÁK-ot...viszont szólt a barátom, hogy most egyelőre nem kell, ezért megálltam, most vettem újra elő ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Idézet: „lehet, hogy már le is töltöttem ! ) és a kiírt könyvtár HOL VAN ?!” Ha te nem tudod a saját gépeden mit hova teszel, gondolod, hogy mi tudjuk ? Én két hete eltettem valahova a csavarhúzóm, de nem emlékszem. Megmondanád hol van ?
kiegészítettem szerkesztéssel az előző hozzászólásomat...
Csak annyi lett volna a kérdésem, hogy ugyan kiírja, hogy adafruit könyvtárban van, de ezt nem találom a library-k között... lehet-e máshol, ez-e ténylegesen a NEVE, hogy ne keressem feleslegesen...gondoltam a tapasztaltabbak ezt kapásból megmondják... Idézet: „Ha te nem tudod a saját gépeden mit hova teszel, gondolod, hogy mi tudjuk ? Én két hete eltettem valahova a csavarhúzóm, de nem emlékszem. Megmondanád hol van ?” Ne gondold, hogy ha valaki kérdez az "süsü" is ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Ha ennyire kétségbe vagy esve, miért nem indítasz el egy keresést az összes meghajtódra, *.lbr-t keresve? Aztán ha túl sok, akkor beírhatod, hogy adafruit.lbr. Ha pedig nincs meg, akkor nincs a gépen. Olyan lehetséges, hogy letöltesz egy sch és brd együttest, ami olyan alkatrészt tartalmaz, aminek a libraryja csak a készítő gépén található meg. Ekkor kiírhatja az Eagle, hogy nincs meg. De kb. 2 perc lementeni az alkatrészt, ha már meg van a szimbóluma és a hozzá tartozó nyák lenyomat is.
Ugyanazon a gépen és ugyanazon telepítésben folytatod a munkát, mint amiben elkezdted?
Idézet: „OK, de akkor mivel helyettesíti ( mert a NYÁK tervezőnél nem panaszkodik, lehet, hogy már le is töltöttem ! ) és a kiírt könyvtár HOL VAN ?!” A kapcsolási rajzok és panel fájlok tartalmazzák az összes elem információit, így azt is, a tervezéskor mely könyvtárból lettek beillesztve. Egy másik gépen is megmutatja, honnan származnak az elemek, függetlenül attól, a program adott telepítése tartalmazza-e az adott könyvtárat. Ellenben van egy megoldás. A projekt elemei kiexportálhatók és így lesz egy könyvtárad, amelyben a terved összes eleme szerepel. A megnyitott projektben indítsd el a File/Export/Libraries... parancsot, amely a exp-lbrs.ulp-t indítja.
Nem vagyok kétségbeesve
![]() ![]() ![]() Nem vagyok informatikailag analfabéta, pont azért kértem segítséget, mert a lib könyvtárban nem találtam ilyen néven könyvtárat és az eagle nem ír ki elérési utat ( más programok/nem NYÁK tervezőkre gondolok, mert ott nem sokat ismerek!/, ha nem az alapértelmezett helyről vesznek valamit, akkor az elérési utat is megmutatják. Így merült fel bennem az a kérdés, hogy esetleg nem ezen a néven kellett volna keresnem... niedziela kolléga mondta, hogy nézzem a resistor.lib-et, de a miért kérdésre nem válaszolt, holott ezt az eagle nem írta ki nekem... a többit olvashatod. Most már befejezem, mert nem mentegetőzni és pazarolni akartam a tárhelyet.
Amikor használom a label parancsot több dokumentumon keresztül, akkor mellérak valami plusz jelölést. A kérdésem, hogy ez mi, és el lehet-e tüntetni, hogy csak az alapszöveg látszódjon?
A gép nem biztos, hogy ugyanaz, lehet, hogy az asztalin kezdtem...
![]() Itt lehet a kutya elásva, mert így akkor anno megtalált minden "szimbólumot" a rajzolásnál, viszont most, amikor módosítani akarom, akkor nem találom ![]() Mindjárt utánanézek az exportálásnak és akkor valószínűleg beigazolódik! Köszönöm a hozzászólásodat ![]() Ez volt egy igazán segítő hozzászólás , ami a lehetséges hiba ![]() ![]()
Olyan parancsom nem volt, helyette a File/Export/PartList-et indítottam, de sajnos nincsenek benne az útvonalak.
Nem tudom feltölteni ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Ez egy további parancs, ami szintén a 6.4.0-ban jelent meg. Így a te 6.2.0-ádban hiába keresed. A partlist ebben az esetben nem segít. Ezért írtam korábban, hogy érdemes frissíteni a programot, mert sokszor az alverziókba is betesznek használható dolgokat.
Ha az asztali gépeden kezdted a munkát, próbáld most is ott keresni. ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Gondolom több oldalas rajzod van és koordinátás keretet is használsz. Ha a "1.7D" -re kérdezel, az adott net az 1. oldal 7D koordinátán folytatódik (remélem a CAD rendszerekből ismerős ez a jelölés). Ha azonos oldalon folytatódna, ez a "jelzés" nem jelenik meg.
Ja, értem. Sejtettem, hogy valami koordináta, de nem esett le, hogy a keretre vonatkozik.
![]()
Vannak olyan intelligens programok is, amelyeknél ha erre a jelre kattintasz, az adott oldalra és koordinátára ugrik, a könnyű keresés érdekében.
Megnéztem az asztali gépet, rajta van, itt egyből megtaláltam a lib-ek között
![]() ![]() Köszönöm a segítségedet !
OK, örülök hogy tudtam segíteni. Most már minden ok, tudod használni a megtalált lbr-t?
Persze, köszönöm még egyszer
![]()
Valaki rátudna nézni, hogy igy rendbe van e a panel? A subd és az USB foglalat megfelelőek e?
Illetve , hogy a sorkapcsokra a szabványos szalagkábeleket rá tudom e igy tenni. Amit nem tudok, hogy a furatokat , hogy tudom tized mm pontossággal megadni,mert se , se . ot nem enged beirni az adatmezőbe. A vezetőszálaknak melyek a szabványos értékei, ugy értem, hogy ha nem gyári kivitelezés lenne, akkor mekkorának ajánlatos lenni, hogy könnyen forrsztható legyen kézi pákával is. ÉS ezt hol tudom állitani. Más, most a 7.3as Pro licences EAGLE-t használom, ha ráfrissiten a 7.5öst akkor megmarad a licenc vagy ujra kell aktiválni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |