Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Az ötlet jó! Köszönöm szépen! A >NAME helyett >VALUE-t praktikus használni, mert alkatrésznévből nem lehet több egyforma, értékből viszont bármennyi.
Persze ha valaki tud olyat, amit nem utólagosan kell forgatni, hanem automatikusan mindig azonos irányt választ, azt továbbra is örömmel fogadom! Úgy a nyíl is helyesen jelenne meg. Most csináltam két különböző szimbólumot, és így tudok választani, hogy vízszintest, vagy függőlegest tegyek.
Sziasztok!
Arra van mód, hogy régi Tango-s PCB tervet megnyissak Eagle-ben? Vagy van bármi, amivel egyáltalán bele tudok nézni...?
Tudomásom szerint csak a Tango-val lehet megnyitni.
Úgy tudom, ilyen "helyőrző" felrat-lehetőség nincs. Esetleg a Top, vagy Bottom rétegre írt szöveg, vagy valamely más rétegre felvitt felirat?
Ez a Tango fájl formátumától is függ. Próbáld meg valamelyik ULP-vel, amit innen tölthetsz le: ULP a keresőmezőbe írd be: Tango.
Ezek általában csak az ASCII netlist-et importálják. Minden programnak megvannak a saját formátumai, elsősorban a saját érdekeik védelmében. Ezért maradék nélkül, 100%-osan csak a saját formátumukat tudják értelmezni. Esetleg próbálj keresni a gugliban: "tango to eagle converter" címszóval. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
További "helyőrző" bármikor létrehozható, bővebben a manual_en.pdf-ben a "Define Attributes" fejezetben, ill. a "placeholder" címszóra való kereséssel.
Bocs, de miért nem Tango-val nyitod meg? Nem az lenne a legegyszerűbb? Szerintem macerásabb Eagle-val, vagy más progival kínlódni.
Sziasztok.
Van egy kis gondom a programmal (kapcsolási rajz rész): Az alapkönyvtárakban lévő alkatrészeket ha elhelyezem, akkor rácspontra kerülnek, viszont ha egy hozzá adott alkatrészkönyvtárból illesztek be alkatrészt (TC4S584F, SFH-6206) azok már nem ugyan oda kerülnek. Így nem tudom összekötni az alkatrészeket. Kijelzi az ERC ellenőrzésnél, hogy nincs összekötve a 2 alkatrész. Mit csinálok rosszul, vagy mit kell átállítani? Köszönöm a válaszokat!
Állítsd a grid méretét kisebbre. Én mindig felezem, így az előző rácsra mindig passzolni fognak az alkatrészek. Valószínűleg ezért nem tudsz oda húzni vonalat. Nyákterv nézetről beszélünk? Azt is csinálhatod, hogy az SMD IC-től indulsz a vezetősávval, nem pedig az IC felé. De ekkor is csökkenteni kell a grid méretét (bal felső sarokban ikon, rács magyarul), mert amint tud, az Eagle rátér a normál rácsra.
Na ennél triviálisabb volt a hiba oka. Ennyire nem lehetek ...
A melóhelyemen elkezdtem a rajzot leraktam az alkatrészek egy részét. Majd haza hoztam és megnyitottam a dokumentumot, de grid nélkül. Elkezdtem folytatni a munkát, de nem vettem észre hogy a csatlakozó pontokat nem jegyezte meg a program. Így grid nélkül máshova kerültek az alkatrészek, mert más az alapértelmezett hely. Visszatöröltem az itthoni munkámat, majd bekapcsoltam a grid-et, folytattam, és csodák-csodája jó lett! Köszönöm a válaszod, mert segített a hiba megoldásában.
Szia !
A jövőre nézve hasonló esetekben, snap-on-grid-sch.ulp
Sziasztok!
Ha berakok egy 0 ohm-os smd ellenállást, mint átkötés, akkor az ellenállás két lábán különböző lesz a neve a vezetősávnak. Ezt ilyenkor hogyan lehet kezelni? Arra gondolok, hogy innen fejben kell tartanom, hogy az pl. +5V, és hogy oda is csatlakozhatok, ha akarok, viszont a normál Net-tel már nem. Amit pedig nem azzal húzok be, az számomra hiba, plusz megnehezíti a nyákterv készítést. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015
Sziasztok
Valaki meg tudná mondani hogy hogyan találom meg a szalagkábel csatlakozót pl a 10 pin-est? A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015
Igen ez ok de túl nagy a választék és nem találom benne, reméltem valaki rá tud esetleg bökni.
Tudsz képet mutatni, hogy milyen csatlakozó kellene?
Ilyen kellene a csak 10 pin-es
Megleltem con-hatring-ml és ML10 néven fut. Azért köszönöm a segitséget.
Idézet: „Ezt ilyenkor hogyan lehet kezelni?” pl. átnevezed a másik lábon lévő nevet azonosra az elsőével.
Akkor megjelenik egy gumikötél. Ahogy sejtem, akkor erre nincs korrekt megoldás? Olyan alkatrész, ami berakható, mint átkötés, mégis mindkét lába ugyan olyan nevezetű? Mint pl. a kapcsolóknál ha két láb össze van kötve, akkor bármelyiket bekötheted. Lehet, hogy ilyen alkatrészt nekem kell készíteni?
Egyszerűbb a megoldás mint gondolnád. Nevezd el az egyik felén +5V-nak a másikon +5V_ -nak például. Én először le szoktam routolni az egészet és amikor már tényleg nincs más hátra csak az átkötés, akkor rakom bele a rajzba a 0 Ohm-ot. Lehetőleg egyből a helyére.
Szia !
Lehet ilyen alkatrészt készíteni egyszerűen.
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget. Nyákot akarok gyártatni viszont a Gerber fájlok létrehozásánál van egy kis gondom. Minden réteget előtudok állítani kivéve a fúró fájlt. (Gerber nézegető programban nem jelenik meg a furat, csak egy X van a helyén. ) több netes leírás szerint végigcsináltam, az eredmény mindig ugyanaz. Nyákgyártó is visszadobta, hogy a fúrófájlok nem jók. Előre is köszönöm.
Talán mutasd meg, hogyan csináltad és akkor látjuk mi a gond.
Vagy használd az alábbit... A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Amit feltettem képet az csak egy példa a szemléltetés végett, hogy mi a gond. (nem az kell nekem)
Ez alapján is csináltam Bővebben: Link vagy ez Bővebben: Link Vagy ez. Bővebben: Link A NYAKARUHAZ-os cam-ot is próbáltam, az eredmény ugyanaz. Az Eagle az free verziós, nem tört program. A fúrófájl kivételével minden jó. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2015
Én az alábbit csináltam, csak ezt futtatom és rendelhető.
Lefutattam a cam-ot amit adtál, de így a panel mellé rakta az összes furatot.
Nekem az a gyanúm, hogy a szoftver, amit a Gerberek megnézésére használsz nem jól jeleníti meg a furatokat. Vagyis nem jeleníti meg, pedig ott vannak. Próbáld meg ezzel: Bővebben: Link Nekem jól jeleníti meg az exportált Gerbereket, a furatok a helyükön vannak.
Ez tényleg azt csinálja,amit kell! Bármelyik lábához húzhatom a vezetősávot. Köszi!
Amit csináltál gerbereket az jól jeleníti meg.
A gerbV programot is használtam, ott is rossz volt. Te mi alapján csinálod a gerbert? |
Bejelentkezés
Hirdetés |