Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   19 / 40
(#) szkury válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Jah, de legalább már sikerült vmi!
Megpróbálok felhajtani vmi pantheres fw-t.
(#) vladcepes válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Köszönöm ez föl ment rá. Itt a kép.A kék kérdőjel miért van benne? vagy azzal ne foglalkozzak? Szoftverező programnak melyiket használjam? Most megpróbálom a Reset-es dolgot,

tab 3.jpg

(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Írom az első észrevételeket. USB bedugva-Hangerő Fel+ Be kapcs. nyomva tartva nem jön be semmi, tartva kb 10 mp múlva eltűnik az Eszközkezelőből majd ha elengedem a gombokat ismét 10 mp és visszajön az Eszközkezelőben. A Hang Le gombbal ugyan ez a szitu. De ha csak a Power gombot tartom nyomva akkor is ugyan ez.
Szétszedtem és csak úgy férhetek hozzá a Reset gombhoz. Hang + Reset amit csinál mutatom képen. Megjelenik lent a tálcán,majd kb 2-3 mp majd visszajön az Eszközkezelőben amit felismert.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016

tab 4.jpg

(#) Andr3wJ válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 11, 2016 /

Kérdőjelre nem tudok sokat mondani, elvileg win7 van neked fent ha jól látom, drivernek mennie kell. Esetleg egy újraindítás.
Win 8-10 alatt szokott gond lenni akkor ki kell kapcsolni a driver aláírás megkövetelését vagy mit.

Szoftverezéshez próbáld a Rockchip Batch Tool-t.

A gombkombinációt meg próbálgatni kell, valamelyiknél hangerő - a jó, valamelyiknél a +.

Lehet rosszul írtam régebben:
Kikapcsolva van a tablet vagy nyomsz egy resetet, kábel nincs bedugva.
Hangerő gomb lenyomva, meg kell próbálni külön külön mindkettőt, majd USB kábel bedug.
Ha minden okés akkor a Batch Toolban az egyik szám zöldre vált a Conected Devices ablakban, az Android Tool meg az ablak alján írja hogy talált egy eszközt.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2016
(#) vladcepes válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Rendben! Köszönöm akkor megpróbálom. Ha felismeri ,gondolom fönt jobboldalt betallózom a .ing filet,majd a restore gombot használom?
(#) Andr3wJ válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Igen restore

Hello! Eljutottam idáig: örültem hogy felismerte aztán a Connected Devices-nél az 1-es villogott sárgán majd ezt dobta ki.

Nem tudom mi lehet.

Próbáld meg a program könyvtárában van egy config.ini, és van egy ilyen sor:
SUPPORTLOWUSB=

cseréld erre:
SUPPORTLOWUSB=TRUE
FULLSPEEDUSB=TRUE.

Ha nem segít próbáld az Android Tool-t, ennél is működik a fenti config.ini megoldás.

Kipróbáltam így sem jó, ugyan az a probléma. Ha már a program felismerte a Tab-ot gondolom bízhatok még a sikerbe. ? Megpróbálom az Android Tool-t , remélem a gyári img-t szedtem le keresem még máshol is de még vagy két helyen ugyan azt találtam

Ha nem hardver hiba, menni kell neki.
Sokszor én nem is a rávalót rakom, persze utánanézek a panel számának és az alapján, vagy build szám stb.
Most volt nálam egy érdekes tablet, arra szerettek volna "rendes" androidot. (debrand-elni csúnyán fogalmazva).

Itt Bővebben: Link harmadik bejegyzésnél a (59B3).img t szedtem le-megnézed hogy ez az ha megkérlek?

Nem tudom megmondani csak kicsomagolva amit látok: onetouch EVO7
USB-n tölt a gép vagy külön töltőcsatlakozó van? Dugd be azt is ha külön van a töltő, és külön van USB aljzat.

Leszedem egy img Lemez kép file. ezt tallóztam be,gondolom ezzel nem kell csinálni semmit USB- tölt nincs neki külön töltőcsatlakozó .
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
(#) vladcepes hozzászólása Jan 14, 2016 /

Szétkaptam, az akkuknál mértem 3,66V-ot, az gondolom az kevés is hogy egyáltalán elinduljon a Tablet
Bedugtam a hálózati töltőt és a csatlakozónál amik mennének az akkukra ott mértem 3,69V-ot ,nem kevés ez egy kicsit töltésnek? Kipróbáltam más tablet töltővel is ,teló töltővel ugyan annyit mértem. Amit pirossal karikáztam ott még megvan a 4,95V a fekete karikánál már csak 3,75V
Szerintetek?

647.jpg

(#) szkury válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Szia!
Megkaptam a jó panthert.
Megcsináltam a mentést 1kb fájl (melléklet).
Utána nem értem, hogy mit is kell csinálnom.

Panther4.jpg

(#) Andr3wJ válasza szkury hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Sosem tudtam jó magyarázni.
Ebben a hozzászólásomban benne van: Link

Ugyan úgy csinálod mint ezt a kis 1kb-s mentést.
Nálad így alakul amit ki kell menteni:
kernel, start: 0x00004000, count: 0x00006000 (0x00004000@0x00006000(kernel))
boot, start: 0x0000a000, count: 0x00006000 (0x00006000@0x0000a000(boot))
stb... recovery, backup, system de ezt már nem írogatom be.

Az egy kilobyte-os fájlt meg szerkeszd meg úgy mint a hozzászólásomban fájl elején Firmware előtt kitörlöd ami van, fájl végén meg az (user) utáni rész törlöd, és elmented parameter néven.

Köszi!
Akkor ahogy írtad a start: az első tag és a count: a második tag?
A bootnál véletlenül megcserélted ugye?
Ha mindegyik img megvan saját néven elmentve, hogy tudod rárakni a "rossz" tabra?

Rosszul írtam igen, de a boot-nál van jól. első számsor a count, a második a start.

Felrakni Android Tool első fül , Download Image.
Path oszlopban megadod hol vannak a fájlok amiket fel akarsz rakni( kernel, boot, recovery,system, parameter)
Még egy lehet hogy innen le kell töltened a loader fájlt, sajnos ebben nem vagyok biztos neked melyik lesz jó. Bővebben: Link
Valamelyik ezek közül: For RK3066 devices

Loadert nem kell bántani elvileg jó ahogy van, pipát ki kell venni előle.
Esetleg ha nélküle nem megy akkor kell felrakni.

Ha sikerül felrakni akkor be kéne menni recoverybe és wipe cache meg data meg factory stb...
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016

NAGYON KÖSZI!!!
SIKERÜLT!
Kösz a sok türelmed még egyszer!
Elvileg ezt a programot lehet más tabhoz is használni?
(#) Ktulu válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Hagyd a töltőn hosszabb ideig! Le van merülve az akku.

Még egy életre kelt tablet Örülök

Igen más Rockchip-el szerelt tabletet lehet vele szoftverezni.

Kösz, akkor megpróbálok egy Myaudio Storm-ot szerezni.
(#) vladcepes válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Okés most oda raktam,,bárcsak ennyi lenne,de szerintem ezt már egyszer régebb megcsináltam.
(#) vladcepes válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Tegnap du.18 órakor raktam oda,most levettem mértem 3,66V ,most összekötöttem az akkut a heli töltőmmel kíváncsi leszek.
(#) Ktulu válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Úgy tűnik nem tölt a tab.
Ha még szét van szedve, nézd meg milyen típusú a töltő IC. (nagyon furcsa nekem az a 24 lábu üres hely...) Talán a nyák másik oldalán.
(#) vladcepes válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 16, 2016 /

Igen szét van szedve ,még mindig töltöm,most már 3,99V van benne. Csináltam egy heli töltőt Ly-Polymer akku töltéséhez,ezen van most rajta.Melyik a töltő IC? Most hagyom hogy töltsön fel,összerakom majd megnézem bekapcsol e. A nyák másik oldalát csak akkor fogom látni ha leforrasztom baloldalt amit bekereteztem.

DSC_0653.jpg

(#) vladcepes válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 17, 2016 /

Úgy látom több sebből vérzik ez a Tab. Feltöltöttem az akkukat 4,1V -volt rajta mikor leállítottam a töltést. De nem kapcsol be a Tab.
(#) Kata0100 hozzászólása Jan 19, 2016 /

Szia!
Valaki tudna segíteni?
A tabletem Concore márkájú és vagy egy éves és mindig letölt saját magától minden dolgot és nagyon idegesít mert minden amit csak letölt az vírusos és semmibe nem tudok belépni sem mert mindig kihOzza hogy valami újat töltött le és arra lennék kíváncsi hogy ez a Cleane master vagy a CM securiti miatt lehet vagy azért mert az egyik ismerősőm rátölrötte a mobogeniét?
(#) Andr3wJ válasza Kata0100 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Ha az a fajta vírus ami most a nálam lévő tableten van akkor kellemtelen.
Monkey Test, Time Service, iClocker , meg mindenféle szemetet letölt ha netet kap, majd befagynak feldob ablakokat stb. Gyári beállítás nem segít mert beeszi magát a system/app, system/bin, system/xbin /system/privat-app könyvtárban, plusz felrak egy érdekes imacdrom.iso-t is.

Ha van gyári szoftver akkor azt kell felrakni. Én két napja küzdök egyel.
Ha van root , és van busybox a tableten még van remény, de nélkülük macera mert felrakni vagy elindítani valamit a tableten majdnem lehetetlen
Itt egy script+adb, amivel lehet tenni egy próbát Bővebben: Link
(#) MikulaSan hozzászólása Jan 20, 2016 /

Sziasztok. Adott egy Myadio sd7 power tab. Szeretnék bejutni recoveribe mivel szeretném a szokásos módon lementeni a gyári szoftverét (android rendszer) és utána újraformázni az egészet mivel a memória kártyát nem úgy kezeli ahogy szeretném. Gyárilag ezeknek a vackoknak 2 van véve a memóriájuk + memória kártya behelyezhető amire maximum külső tartalom megy. Rokchip RK3026, Nyákra irva: YKQ8-rk3026-v.2 Egy másik chip-re: yk140714060
3026/512/4g
lc-2014-07-17
Illetve az egyig Hynx ram chipen egy zöld T30 feliratú matrica van ragasztva. Remélem ez segít valamennyit. Azért nem próbálkozom a manuális módszerrel mert még a végén hard resetet csinálok akaratlanul és ugrik róla a rendszer, amit biztos nem egyszerű beszerezni.
Következő: »»   19 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem