Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   350 / 444
(#) kameleon2 válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Írd a keresőjébe, hogy "5.08"
(#) Reznap válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Szerintem ilyen emeletes sorkapocs nincs az eagleben alapból, meg sajnos most így hirtelen a neten sem találtam hozzá alkatrészkönyvtárat.
Az oldalon egyébként mindegyikhez van adatlap (pl: Bővebben: Link), ami alapján meg lehetne rajzolni, vannak hasonló kapcsok, amikből ki lehet indulni.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
(#) 06smici válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 1

Würth Elektronik oldalán nézd meg. Hogy pont ilyen típusú sorkapcsuk van-e, az nem biztos. De rengeteg fajta sorkapocs van + minden alkatrészükhöz van letölthető library altiumhoz és eagle-höz is. (kondik, tekercsek, csatlakozók, ESD diódák, stb..)
(#) kameleon2 válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 1

PhoenixContactnak van elemkönyvtára - ez is annak a koppintása.
(#) Kovabe válasza 06smici hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Köszönöm, Műmegtaláltam és működik is.
(#) david10 hozzászólása Feb 28, 2016 1 /

Sziasztok,
Az EAGLE 7.3.0 *** változatban hogyan tudom megváltoztatni a nyáklap méretet?
Egyoldalú 7,5 x 2,75cm méretű nyákot szeretnék készíteni.
Aki tud segíteni, annak a segítségét előre is köszönöm!

Legalább ne reklámozd!
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
(#) qvasz2 válasza david10 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Pont ugyan úgy, mint bármi más méretét: a move gombbal. A dimension rétegen találod a körvonalat.
(#) david10 válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Köszönöm a segítséget, sikerült megoldanom.
(#) ROBIN666 hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok. Segítség kellene alkatrész ügyben. Nyákba ültethető csúszósaru hogy van a könyvtárban?
(#) kameleon2 válasza ROBIN666 hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Faston
(#) cua hozzászólása Márc 12, 2016 /

Udv, Tudja valaki letezik-e kf trafo eagle alatt? A klasszikus csoves megfelelot keresem de meg nem talaltam, lehet meg senki nem tette be a library-be
(#) hg6dab hozzászólása Márc 18, 2016 /

Sziasztok! Az vajon miért van, hogy ha egy régebbi program alkatrészkönyvtárából áthelyezek a 7.2 progi lbr-ben létrehozott Egyéni könyvtárba , ez esetben egy relét, akkor azt minden további nélkül tudom ugyan használni egy kapcsolásban, a kapcsolási rajz és a panelterv között is működik az annotáció, de ha egy új alkatrész akarnék ugyanebben a könyvtárban tervezni, akkor a szimbólumok közt nincs benne itt pl. a váltórelé érintkezője. A tokozást viszont fel tudom használni tervezéshez. Tudom a relay.lbr-ben ezt megtehetem, de azért érdekelne miért van ez.
Az is érdekelne, alkatrész tervezés közben miért nincs a kiválasztandó szimbólumokról előnézet?
Nincs erre valami.ulp , vagy más megoldás azon kívül, hogy előtte kijegyzetelem, mi fog kelleni?
Egyébként megy az alkatrésztervezés, csak ez egy kicsit esetlen így.
A harmadik kérdés: Régebbi programban csoportmozgatásnál a jobb egérgomb nem csak forgatásra, hanem első gombnyomásnál megragadásra is működött. Most egy lenyílóból kell kiválasztani a csoportmozgatást, ami nekem zavaró. Lehet csak nekem van túl gyakran szükségem erre a funkcióra, de a régi jobban kézreállt.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
(#) rascal válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Szia! Én a 7.5-t használom most, és nem rémlik, hogy ebben változás lett volna. A csoport mozgatást akkor adja egyedül a jobb gomb nálam, ha a kijelölt területen kívül van az egér. Ha benne van, akkor a hosszú lista van és közte egy elem a csoport mozgatás. (Bár néha mintha nem lenne közte egyáltalán...) Eleve úgy szereti, hogy először a mozgatás ikonra kattintok, és csak utána a csoport kijelölésre, ami után kijelölök és jobb gombbal mozgatok a fent leírt módokon.
(#) niedziela válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Idézet:
„Régebbi programban csoportmozgatásnál”

Milyen rég ? Már az 5.x-ben is jobb gomb + lista menü volt.

Idézet:
„könyvtárban tervezni, akkor a szimbólumok közt nincs benne itt pl. a váltórelé érintkezője.”

4.11 verzió óta a 7.5-ig húzom magammal a kb 15db egyéni lbr-t amit bővítek ha kell új alkatrészekkel, de ez még nem tűnt fel, pedig nem rajzolok le mindent 10x.
Szóval ez valami helyi probléma lesz.

Idézet:
„miért nincs a kiválasztandó szimbólumokról előnézet?”

Minek külön, ha ott a kontrol panel ? Tervezés közben is tudod nézni.

58.jpg

(#) vzoole válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Ctrl+jobb klikk és úgy működik mint régen.
(#) hg6dab válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat. Az első pontot benéztem, megvannak a a relé szimbólumok. Egyébként 6.5 mellett 4.0-t is használtam a legutóbbi időkig, mivel az utóbbi hordozható volt.
Idézet:
„miért nincs a kiválasztandó szimbólumokról előnézet?”
Természetesen ott a kép, én a szimbólum nevére gondoltam, az nem látszik.
Idézet:
„Ctrl+jobb klikk és úgy működik mint régen.”
Köszönöm, ez működik.
Lehet ez is csak nekem gond, de én szeretem nagyobbra kinagyítani a képet, mint az ablak és ekkor a 4.0-ásban Ctrl + egérmozgatással tudtam mozgatni az egész tervet. Ezt a lehetőséget sem találom.
(#) elektrocad válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Idézet:
„Természetesen ott a kép, én a szimbólum nevére gondoltam, az nem látszik.”

Mi szükség van rá?
A kapcsolási rajzban a "device-t" választod ki, az meg tartalmazza mind a szimbólumot, mind a tokozást. A szimbólum a kapcsolási rajzban, a tokozás pedig a panelszerkesztőben jelenik meg. A kapcsolási rajzban az egyes szimbólumok nevei a tulajdonságokban megnézhetők (jobb kattintás), sőt közvetlenül meg is nyitható a library szerkesztővel. Egyébként a szimbólum látszik az ADD párbeszédablakban, csak éppen a neve nincs ott, de szerintem és a fentiek miatt nincs is szükség rá.
Csak egy szimbólum beszúrásának nincs értelme, abból nem tudnál panelt tervezni, ill. a paneltervezőben nem látszódna a tokozás, valószínűleg ezért nem látszódik a szimbólum neve. A tokozás viszont látszik, hogy biztos legyél, megfelelőt választottál-e ki.
A Control panelen az egyes .lbr-t megnyitva a device-k alatt megtalálod az adott lbr-ben használt tokozásokat és szimbólumokat is, ott már a jobboldali ábrán láthatók a szimbólumok nevei is.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2016

Idézet:
„Egyébként 6.5 mellett 4.0-t is használtam a legutóbbi időkig, mivel az utóbbi hordozható volt.”

Mit értesz hordozhatónak, és a mostani verziók miért nem hordozhatók? A licenszek nem géphez kötöttek.
(#) hg6dab válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Természetesen kapcsolási rajznál nincs rá szükség. Alkatrész tervezésnél kéne tudni, hogy a K az a relé behúzótekercse, az U pedig a váltóérintkező. Mint írtam megy az alkatrész tervezés, de előtte tudni kell, hogy a Symbol legördülő menüjében melyik név mögött milyen szimbólum rejtezik. Ilyenkor nem látni. Legalábbis nálam csak Device és Package van, Symbol nincs.

Idézet:
„Ctrl + egérmozgatással tudtam mozgatni az egész tervet. Ezt a lehetőséget sem találom.”

A "Ctrl + egérmozgatás" a csoport mozgatásra vonatkozik.
Az egér görgőjével tudsz zoomolni és a megfelelő részt nagyítani.
A másik lehetőség a nagyított rajz görgetésére:
A Options/User Interface-ben a Mouse wheel zoom értékét írd át 0-ra, ezzel a görgő zoom funkcióját scroll-ra változtatod, de elveszik a görgő zoom funkciója. Alt + görgő vízszintesen görget.
Válaszd ki, neked melyik áll jobban kézhez.

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. Mivel ritkán használom a programot én rosszabbul látom át a NYÁK-tervet, mint mások így többet használom a csoportmozgatást és a kinagyított tervet is szerettem úgy mozgatni, hogy közben ne kelljen zoomolni, területet arrébb vinni, újra zoomolni, stb. Ezért állt jobban kézre:
Idézet:
„Ctrl + egérmozgatással tudtam mozgatni az egész tervet.”
Tehát Ctrl + egérmozgatás bármely egérgomb használat nélkül. A csoport mozgatás az most már megy, de jó lett volna ez is. A görgő zoom funkcióját nem akarom megváltoztatni, mert az is hasznos. Akkor marad így. Még egyszer köszönöm.

Idézet:
„A görgő zoom funkcióját nem akarom megváltoztatni, mert az is hasznos.”

Én is meghagytam, és úgy mozgatom a tervet, hogy előbb kicsinyítem, majd a nagyítandó részre helyezem a kurzort és a görgővel kinagyítom.

Használd az ADD parancsot a library szerkesztőben és a megjelenő ablakban látni fogod a szimbólumokat is. Ugyanazon alkatrészt használtam a képekhez, mint te.
Úgyis az ADD paranccsal kell hozzáadni a szimbólumot.
Az alkatrészben már létező szimbólumo neveit pedig a tulajdonságokban látod.
Előbb írtam:
Idézet:
„A Control panelen az egyes .lbr-t megnyitva a device-k alatt megtalálod az adott lbr-ben használt tokozásokat és szimbólumokat is, ott már a jobboldali ábrán láthatók a szimbólumok nevei is.”

Igen, a tiedben mindkét helyen látszik, az enyémben viszont nem. Lehet, hogy ez csak 7.5-től van?

Nem, a 7.3-tól van.
Látom, neked is 7-es verziód van, a legújabbra ingyen frissíthetsz a kódoddal és licenszfájllal.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2016

OK. Köszönöm.
(#) mc-4 hozzászólása Márc 22, 2016 /

Sziasztok!
Dry fóliával szeretnék nyákot készíteni. Ami fóliát találtam az negatív, hogy kell a végén elmenteni?
Köszi!
(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Szia !

Ez lenne az
(#) mc-4 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Köszönöm szépen!!!
(#) devergo74 hozzászólása Márc 28, 2016 /

Letöltöttem az Eagle 7-es verzióját. Kérdésem, ha free-ként telepítem, nagyon levan korlátozva?
Következő: »»   350 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem