Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV antenna jelerősítő
 
Témaindító: gege_01, idő: Jan 11, 2007
Lapozás: OK   12 / 13
(#) Omcsesz válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 18, 2016 /
 
Köszi!
(#) sardna00 hozzászólása Máj 10, 2016 /
 
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Ehhez az SWA-3 panelhez hova tudnám bekötni a tápegységet? Hova megy a + és -? A tápegység 6v-os és 700mA-es. Sok neki vagy inkább vegyek boltban egy gyárit? Köszi előre is.
(#) kadarist válasza sardna00 hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Van a panel túloldalán egy fojtótekercs. Annak a belső fele és a test közé kapcsold a 12V-ot.
(#) Fantasy válasza sardna00 hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Üdv. Én is úgy emlékszem, hogy 12V-ról szoktak működni kb. 40-50mA áramfelvétel mellett, a 6V kevés lesz.
Ha nincs meg hozzá, vagy nem akarod használni a gyárilag hozzá adott tápegység és távtápláló kombinációt, akkor az antenna erősítő panelen a hátoldalon levő fojtó koax kábel középső erére kötött felét ki kell forrasztani(ez azért szükséges, hogy a 12V egyenfeszültség ne kerüljön a koax kábelre a TV felé). A csatolt rajzon piros nyillal jelöltem. A fojtónak ezen végére kell a 12V + pontját kötni, a - pontja a test, koax kábel árnyékolása.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016
(#) pucuka válasza Fantasy hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Én inkább a fojtó másik végére kötném, így a táp nem zárná rövidre a kimeneti jelet.
(#) Fantasy válasza pucuka hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Szerintem jól írtam, hogy a fojtó C1 - KL3 közé kapcsolt végét kiforrasztom(piros nyíllal jelölve), és a fojtónak erre a kiforrasztott végére adom a +12V-ot.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2016

SWA-3-.JPG
    
(#) sardna00 válasza Fantasy hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Köszi a segítséget. Holnap kipróbálom. Írok mire jutottam vele.
(#) pucuka válasza Fantasy hozzászólására (») Máj 11, 2016 /
 
Persze jól írtad, csak a rajz volt kissé megtévesztő. A nyilad csak azt jelölte, hol kell machinálni, nem azt, hogy oda kell kötni a tápot.
Ennyi erővel a megoldást is rárajzolhattad volna, A fojtó összekötő vonalára egy "X" -et, jelölve a megszakítást, és a nyíl végére a + tápot. A második rajz jó, de nem jelöli a megoldást.
(#) zombinyuszi hozzászólása Aug 2, 2016 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem egy Triax/Hirschmann GHV 930 jelerősítő beállításához. Valakinek esetleg lenne egy rövid leírása hogy mi-mire való rajta? A gyári használati útmutatón nem tudom kiigazodni. A support pedig annyi hogy a "szerelő tudja". (Az biztosan tudja, de én nem vagyok az, csak hobby user)
(#) fecameca válasza zombinyuszi hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Idézet:
„A support pedig annyi hogy a "szerelő tudja".”
Annak biztos van műszere is hozzá. Te honnan tudod, mikor elegendő az erősítése, mikor sok? Amúgy ha beírod a Google-ba behozza a manual-ját természetesen kizárólag holland nyelven.
(#) zombinyuszi válasza fecameca hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Angolul is sikerült megtalálni. Én onnan tudom hogy jó a kép. Kevés de nekem ez elegendő lenne. A manualon egyébként én nem ismertem ki magam. Ezért kértem a segítséget.
(#) zolika60 válasza zombinyuszi hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Akkor tedd fel angolul, ne nekünk keljen nyomozni utána. Egyébkét persze azt látod hogyha jó a kép, de azt nem tudni, hogy amikor rossz akkor mitől. Nem ismerem a konkrét erősítőt, csak képet láttam most róla a NET-en, de ez valami visszirányos darab ha jól sejtem. Gondolom ezen keresztül menne a NET is. Ezen mindkét irányban be kell tudni állítani az erősítést és a kábel korrekciót is. Műszer nélkül nem mondom hogy egy profinak lehetetlen, de semmiképp nem könnyű. Amatőrként meg majdnem lehetetlen.
(#) fecameca válasza zombinyuszi hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Analóg televízión igen, látod. Hangyás a kép=gyenge, csíkos=gerjed az erősítőd. De a mai digitális cuccoknál már csak találgathatsz, hogyha kevesebbszer fagy le, akkor talán jobb, a beállítás? A visszirányt meg sehogy se látod.
(#) zombinyuszi válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
(Fel akartam tenni a manualt, de iPAD-ről nem ment. Most asztali gépről viszont igen.)

A visszirány nem érdekes. Azzal ne foglalkozzatok. A net másképp van megoldva.
Én beérem azzal is hogy melyik jumper/tekerő mire való. A kábelek egyforma hosszúak az erősítő utáni elosztóból kiindulva. Ez esetben is kell foglalkozni a kábelkorrekcióval?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2016
(#) Inhouse válasza zombinyuszi hozzászólására (») Aug 2, 2016 / 1
 
A digitális vevőkön (DVB tuner, LCD TV) is van jelerősség mérés, támpontnak jó lehet.
(#) zombinyuszi válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 2, 2016 /
 
Én pont az LCD TV-vel képzeltem a jel erősség meghatározását. Tudom hogy nem célműszer, de úgy találtam ki, hogy tájékoztató adatnak jó lesz.
(#) csjoki hozzászólása Aug 18, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy széles sávú erősítő és antenna a padláson. Erős villámláskor az erősítő bemeneti tranzisztora BFR90 elszáll. Van valamilyen lehetőség a védelemre?
(#) kadarist válasza csjoki hozzászólására (») Aug 18, 2016 /
 
Valamilyen mértékű védelmet nyújthat egy antiparalel kötött diódapár a bemeneti csatlakozón. Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
(#) csjoki válasza kadarist hozzászólására (») Aug 18, 2016 /
 
Az ötletedre eszembe jutott hogy régebben szereztem egy protectort.Bővebben: Link
(#) Joe_001 válasza csjoki hozzászólására (») Aug 19, 2016 /
 
Üdv!
Biztos kell erősítő?Ha nincs, nincs vele gond. (Legjobb erősítő egy megfelelő helyre felhelyezett, jól bekötött, pontosan irányba állított antenna.) Anno rengeteget szereltem, 6 m 5/4" horganyzott csőre, (1 m benn) Hanem lett jó el kellett költözni, mert földszintes ház előtt már a 4 szintes panel is gondot okoz, és azt az erősítő se rakja helyre... Palásból kivenném az antennát az min 6 dB az egy négyes osztó...
(#) csjoki válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /
 
Szia!
Régi hagyományos yagi antennával fogom a MindigTv-t és kell mert távol vagyok az adótól, és ezek megvoltak, ráadásul nem nagyon akartam beruházni. Az erősitőt régóta használom (tizen éve) még az analóg korszakból, ez a jelenség hogy elszáll a bemenet csak az utóbbi időkben jelentkezett és ez az ami zavar. No, de majd a protector!
Azért Köszi!
(#) Joe_001 válasza csjoki hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Valami átalakítás mostanában a házon? Amivel összekapcsolható, pl tetőtér be/átépítése, a ház elektromos rendszerének bolygatása, javítása nem volt mostanában? Az antenna vezetéket földpotenciára kéne hozni ez javíthat a helyzeten.
(Elvem a probléma okát kell megkeresni, orvosolni, a többi tüneti kezelés, maszatolás.)
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
(#) csjoki válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Változás, cserép csere volt a tetőn. Lebontásra került egy hatméteres földelt antenna árboc, ennek környezetében a padláson voltak (vannak) a cuccok. Leszedte a plusszt, hm! Ezért kell beszélgetni. Köszi!
(#) Joe_001 válasza csjoki hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Ha visszateszed a csövet egy antennával, földdel 99% hogy megszűnik, és még az se biztos hogy kell erősítő. 68dBuV jel esetleg 2-es osztóval elégnek kell lennie.
(#) csjoki válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /
 
Árboc már nem megy vissza, 30 évig kinn volt, már nem akarok a tetőn kivül semmit. Valószinű majd beruházok egy nagy teljesitményű erősítő nélküli antennába.
(#) Joe_001 válasza csjoki hozzászólására (») Aug 21, 2016 /
 
Te tudod. A fő probléma a cserép+ hőszigetelés+ sztatikus védelem hiánya együttesen. A szakma alapszlogenje: a legjobb erősítő egy jól elhelyezett, megfelelően szerelt antenna...
Tehát valamit, valamiért. Hány vételihelyed van?
(#) csjoki válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 21, 2016 /
 
A lakásban Telekom Sat-TV van, csak a műhelyemben van Mindig tv hogy zümmögjön valami a háttérben. Régen volt központi antenna rendszer kiépítve, de halad az idő.
(#) szepnorbee hozzászólása Nov 13, 2016 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy DVB-T antennát amiben van egy beépített erősítő. Ezt ugye a SET-TOP box táplálná meg ha jól tudom 5 V-al. Viszont én egy Samsung TV-vel szeretném használni aminek beépített vevője van viszont az ilyen antennákat nem táplálja meg. Milyen kapcsolással tudom az antennakábelen keresztül megtáplálni az erősítőt úgy hogy a TV-be ne menjen be a feszültség? Elég egy 100 pF-es kondi az antenna és a TV közé aztán az antennára meg simán a feszültség? A kábel végén mennyi feszültség esés szokott még beleférni? Köszönöm előre is!
(#) zolika60 válasza szepnorbee hozzászólására (») Nov 13, 2016 /
 
Egy ilyen kell neked.
(#) szepnorbee válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 13, 2016 /
 
Az érdekelne mi van ennek a belsejében? Nem Magyarországon lakom.
Következő: »»   12 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem