Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A kérdés rögtön érthető volt, nem fogalmaztál félreérthetően, csak sajnos a választ nem tudom.
Ellenben én úgy szoktam Eagle-ben több lapos kapcsolási rajzot készíteni, hogy az első lappra teszek le több A4-es keretet egymás mellé. Így nyomtatáskor külön lapra teszi mindet, viszont szerkesztéskor egy helyen van (és az általad írt címkenév se jelentkezik).
Így nem jó? Itt csak a net név szerepel. Ez is többoldalas. Ha egy vezetéket a name paranccsal elneveztél - Akkor azt a labelt jeleníti meg a label parancs - semmi mást.
Igazság szerint nem nekem kellene direkten nekem jó lenne az Xref off ferzió is sőt engem a ?? jel se érdekelne, de egy ismerősömnek meg kellene az Xref on több lapon, úgy hogy nem rakja a vezeték név után a lap számot, de lehet vzoole tanácsát át adom, lehet az jó lesz.
Megvan:
Options/Set/Misc fül Xref label format: %F%N (eredetileg: %F%N/%S.%C%R)
Tiszteletem mindenkinek!
Eagle be szeretnek egy nyakot tervezni, egyszer mar megterveztem de egy amator programban, csatolok par kepet. Ugyan erre a meretre szeretnem tervezni. 125x95 mm, az alkatreszek be vannak pakolva, de nem tudom hogyan kell meretre kesziteni nyaklapot. Meg kellene rajzoljam elore a kivant meretu munkafeluletet, es akkor abban dolgoznek tovabb. Utolso sorban ki szeretnem nyomtatni, es szeretnem hogy azonos meretu maradjon, hogy tudjam felvasalni. Koszonom a segitseget
Szia!
Úgy látom már Eagle-ben is nekikezdtél, csak a nyák kerete nem látszik a képen. Vagy a képernyőn kívül van, vagy ki van kapcsolva az őt megjelenítő réteg. Utóbbi esetben a layer menüben (kék-piros-zöld téglalapok egymáson ikon) a 20-as dimension réteget kell bekapcsolni. Első esetben a negatív zoommal, vagy a teli téglalapos zoommal kell a munkaterületet addig kicsinyíteni, hogy látszódjon a nyák kerete. Ezt a move paranccsal (4 nyilacska, pont a layer ikon alatt) tudod a keret szárait, csúcspontjait mozgatni, illetve a vonalakon a jobb gomb tulajdonság menüben pontos koordinátákat tudsz megadni. Ha a képen látható prof. verzióban vagy, akkor a megadott méretek beállíthatók, ha csak light verziód van, akkor 100x80 a max méret. Kinyomtatáshoz én a fájl, export, image menüt használom. 600 dpi-vel fekete fehérben png-ben kinyomtatom és egy rajzoló programban (kedvencem a paint.net) invertálom a színeket és ha kell tükrözöm a képet a vasaláshoz. Kinyomtatni irfanview-ben szoktam figyelve, hogy a nyomtatási dpi azonos legyen az exportban megadottal. Olyan programból nyomtasd, ami megengedi ilyen szinten is a nyomtatási paraméterek állítását. Arra nem árt figyelni, hogy a rajzoló program néha átírja a dpi attribútumot és ekkor a nyomtatást intéző programban az 1:1 arányú nyomtatás hülyeséget csinál. Pl. ha több nyákot egy új lapra rámásolsz, akkor a rajzprogram ad ennek egy valamilyen default értéket. Légyszi használj ékezeteket is. Köszi!
Csak halkan jegyzem meg, hogy az eagle képes önmagában is nyomtatni tökéletesen minden paint nélkül.
Nyilván az ember meg tudja vakarni a bal fülét a bal kezével is, meg van aki inkább a jobb kezével teszi meg
A mellékelt kép eredetije egy A5-ös lapra lett kinyomtatva. Két különböző projektből lett összeállítva. Az egyikből egy, a másikból 3 különböző layer beállítás kellett és az oldalak miatt a tükrözés sem mindegyiknél van bekapcsolva. Nekem light verzióm van, maradnék is annál. A kérdésemet már nyilván sejted,
![]()
Eagleben hogyan kell egyszerre több via-t kijelölve átállitani a forrasztásgátló maszkjukat a tulajdonságokban?
Idézet: „Két különböző projektből lett összeállítva. Az egyikből egy, a másikból 3 különböző layer beállítás kellett és az oldalak miatt a tükrözés sem mindegyiknél van bekapcsolva.” Ez egy speciális eset amit ugye az előző hsz-ben nem emlitettél, csak általánosságban beszéltél. De ezt az esetet is érdemesebb pdf-be nyomtatni és azt összefűzni. Gyorsabb és 100%-ban mérettartó. Nincs mit elnézni, véletlen nem beállítani...stb
Hello, Köszönöm a segitséget. Megpróbátam amit irtál, itt tartok de sajnos a keretet nem látom.
Bocs hogy bele vau de én vagy a bénaságom vagy a program hibájából de sikeresen nyomtattam már pdfbemajd a pdf-et rendes nyomtatóval, és valóban sikerült kb 95%-os méretarányban nyomtatni. Ezért én mindig direktbe nyomtatok, hatöbb layer kell akkor egy új file-ba másoloktöbbet az adott panelből és layerenként törlöm az adott panelrajzon. Jelzem emlékeim szerint akár tükrözni is lehet egy adott beillesztendő panelt.
Idézet: „majd a pdf-et rendes nyomtatóval” Szerintem itt hibáztad el. A direkt nyomtatás a legjobb, de a pdf is mindig 100% A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
Nyomtál neki OK-ot, vagy Alkalmazt is? A képen most csak a dimension van engedélyezve és látszik a nyák befoglaló mérete. (A grid az ne zavarjon.) Érdekes, hogy a színe nálad piros, te állítottad át? Attól még látszódna, mert és is kipróbáltam. Az IC-től balra lent a kereszt a (0,0) pont, vagy az egér mutató? Alapértelmezésben a nyák bal alsó sarka a (0,0) pontnál van. Most ahogy próbálgatom, úgy néz ki, hogy a keret négy sima vezeték/wire amit a 20-as rétegre rajzolt a program 0 vonalvastagsággal. Ki is lehet törölni, lehet, hogy te is így jártál. Rajzolhatsz helyette másikat. A nyomtatási előképen tudod ellenőrizni, hogy hogyan fog kinézni. A méretarány alapértelmezettben nálam 2-őn volt, pedig életemben nem voltam még ebben a menüben ezen a gépen.
![]()
Nem mindig 100% a PDF. Némely nyomtató program alapban átméretezi 95%-ra ( lehet teljes méretet is választani,akkor mérethelyes, de nem az alapértelmezett) . Ha az ember nem figyel, kész a selejt.
Azt pont említettem, hogy akár több rajzot egy lapra, ezért nem értem, hogy miért szóltad le a megoldásom, ha végül te sem tudsz erre olyat ami tisztán Eagle-ben kivitelezhető.
DIP28 socketet nem találtam sehol a library ba csak a szélest, nekem a 35x10 mm kellene '"(ATMEGA328p PU) Tudna v.ki segiteni? köszönöm
Az ic-package alatt a DIL28-ban van 3 féle nézd meg azt ahogy én láttam az is benne van ami neked kell.
Atmega8 viszont van. Érdemes megnézni, hogy a lábkiosztása ahol neked fontos ott egyezik-e? Ha igen, akkor a rajzban helyettesítheti. A nevét is átírhatod.
A Dimension rétegen rajzolod a nyákot kontúrját. Milling rétegen tudod a kontúrmarást a maró vastagságának megadásával. Azaz ennek a két rétegnek bekapcsolva kell lennie, ha látni is akarod.
Pillanatnyilag itt tartok, szivesén fogadok ötleteket, ha v.mi szerintetek nem jo valamelyik resze
Vagy lenne ez a verzió, a led ek elhelyezésén vátoztattam
Amit még nem találtam: 5mm lyuktávolság, 10 mm széles, terminál, amit hasznátam 3,5 mm távolságú, ebben tudna valaki segiteni? köszönöm
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016
Szia!
5mm-es sorkapocshoz.... Keresőbe be kell írni: AK500/2
Hello, eddig itt kerestem http://www.cadsoft.de/downloads/libraries , de nincs találat erre
http://www.cadsoft.de/downloads/libraries
Itt is megtalálhatod a különféle sorkapcsokat.... csak akkor ilyen néven: con-ptr |
Bejelentkezés
Hirdetés |