Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   353 / 444
(#) vzoole válasza cross51 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

A kérdés rögtön érthető volt, nem fogalmaztál félreérthetően, csak sajnos a választ nem tudom.

Ellenben én úgy szoktam Eagle-ben több lapos kapcsolási rajzot készíteni, hogy az első lappra teszek le több A4-es keretet egymás mellé. Így nyomtatáskor külön lapra teszi mindet, viszont szerkesztéskor egy helyen van (és az általad írt címkenév se jelentkezik).
(#) kameleon2 válasza Lucifer hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Így nem jó? Itt csak a net név szerepel. Ez is többoldalas. Ha egy vezetéket a name paranccsal elneveztél - Akkor azt a labelt jeleníti meg a label parancs - semmi mást.

label.jpg

(#) cross51 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Igazság szerint nem nekem kellene direkten nekem jó lenne az Xref off ferzió is sőt engem a ?? jel se érdekelne, de egy ismerősömnek meg kellene az Xref on több lapon, úgy hogy nem rakja a vezeték név után a lap számot, de lehet vzoole tanácsát át adom, lehet az jó lesz.
(#) vzoole válasza cross51 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /

Megvan:

Options/Set/Misc fül
Xref label format: %F%N

(eredetileg: %F%N/%S.%C%R)
(#) cross51 válasza vzoole hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Köszönöm!
(#) lorand007 hozzászólása Máj 12, 2016 /

Tiszteletem mindenkinek!
Eagle be szeretnek egy nyakot tervezni, egyszer mar megterveztem de egy amator programban, csatolok par kepet. Ugyan erre a meretre szeretnem tervezni. 125x95 mm, az alkatreszek be vannak pakolva, de nem tudom hogyan kell meretre kesziteni nyaklapot. Meg kellene rajzoljam elore a kivant meretu munkafeluletet, es akkor abban dolgoznek tovabb. Utolso sorban ki szeretnem nyomtatni, es szeretnem hogy azonos meretu maradjon, hogy tudjam felvasalni. Koszonom a segitseget
(#) rascal válasza lorand007 hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Szia!
Úgy látom már Eagle-ben is nekikezdtél, csak a nyák kerete nem látszik a képen. Vagy a képernyőn kívül van, vagy ki van kapcsolva az őt megjelenítő réteg. Utóbbi esetben a layer menüben (kék-piros-zöld téglalapok egymáson ikon) a 20-as dimension réteget kell bekapcsolni. Első esetben a negatív zoommal, vagy a teli téglalapos zoommal kell a munkaterületet addig kicsinyíteni, hogy látszódjon a nyák kerete. Ezt a move paranccsal (4 nyilacska, pont a layer ikon alatt) tudod a keret szárait, csúcspontjait mozgatni, illetve a vonalakon a jobb gomb tulajdonság menüben pontos koordinátákat tudsz megadni. Ha a képen látható prof. verzióban vagy, akkor a megadott méretek beállíthatók, ha csak light verziód van, akkor 100x80 a max méret.
Kinyomtatáshoz én a fájl, export, image menüt használom. 600 dpi-vel fekete fehérben png-ben kinyomtatom és egy rajzoló programban (kedvencem a paint.net) invertálom a színeket és ha kell tükrözöm a képet a vasaláshoz. Kinyomtatni irfanview-ben szoktam figyelve, hogy a nyomtatási dpi azonos legyen az exportban megadottal. Olyan programból nyomtasd, ami megengedi ilyen szinten is a nyomtatási paraméterek állítását. Arra nem árt figyelni, hogy a rajzoló program néha átírja a dpi attribútumot és ekkor a nyomtatást intéző programban az 1:1 arányú nyomtatás hülyeséget csinál. Pl. ha több nyákot egy új lapra rámásolsz, akkor a rajzprogram ad ennek egy valamilyen default értéket.
Légyszi használj ékezeteket is. Köszi!
(#) niedziela válasza rascal hozzászólására (») Máj 12, 2016 / 1

Csak halkan jegyzem meg, hogy az eagle képes önmagában is nyomtatni tökéletesen minden paint nélkül.
Nyilván az ember meg tudja vakarni a bal fülét a bal kezével is, meg van aki inkább a jobb kezével teszi meg
(#) rascal válasza niedziela hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

A mellékelt kép eredetije egy A5-ös lapra lett kinyomtatva. Két különböző projektből lett összeállítva. Az egyikből egy, a másikból 3 különböző layer beállítás kellett és az oldalak miatt a tükrözés sem mindegyiknél van bekapcsolva. Nekem light verzióm van, maradnék is annál. A kérdésemet már nyilván sejted, hogyan lehet ugyan ezt csak Eagle-t használva megoldani?
(#) DanniL217 hozzászólása Máj 12, 2016 /

Eagleben hogyan kell egyszerre több via-t kijelölve átállitani a forrasztásgátló maszkjukat a tulajdonságokban?
(#) niedziela válasza rascal hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Idézet:
„Két különböző projektből lett összeállítva. Az egyikből egy, a másikból 3 különböző layer beállítás kellett és az oldalak miatt a tükrözés sem mindegyiknél van bekapcsolva.”

Ez egy speciális eset amit ugye az előző hsz-ben nem emlitettél, csak általánosságban beszéltél.
De ezt az esetet is érdemesebb pdf-be nyomtatni és azt összefűzni.
Gyorsabb és 100%-ban mérettartó. Nincs mit elnézni, véletlen nem beállítani...stb
(#) lorand007 válasza rascal hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Hello, Köszönöm a segitséget. Megpróbátam amit irtál, itt tartok de sajnos a keretet nem látom.

Névtelen.jpg

(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Bocs hogy bele vau de én vagy a bénaságom vagy a program hibájából de sikeresen nyomtattam már pdfbemajd a pdf-et rendes nyomtatóval, és valóban sikerült kb 95%-os méretarányban nyomtatni. Ezért én mindig direktbe nyomtatok, hatöbb layer kell akkor egy új file-ba másoloktöbbet az adott panelből és layerenként törlöm az adott panelrajzon. Jelzem emlékeim szerint akár tükrözni is lehet egy adott beillesztendő panelt.
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Idézet:
„majd a pdf-et rendes nyomtatóval”

Szerintem itt hibáztad el.

A direkt nyomtatás a legjobb, de a pdf is mindig 100%
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016

Nyomtál neki OK-ot, vagy Alkalmazt is? A képen most csak a dimension van engedélyezve és látszik a nyák befoglaló mérete. (A grid az ne zavarjon.) Érdekes, hogy a színe nálad piros, te állítottad át? Attól még látszódna, mert és is kipróbáltam. Az IC-től balra lent a kereszt a (0,0) pont, vagy az egér mutató? Alapértelmezésben a nyák bal alsó sarka a (0,0) pontnál van. Most ahogy próbálgatom, úgy néz ki, hogy a keret négy sima vezeték/wire amit a 20-as rétegre rajzolt a program 0 vonalvastagsággal. Ki is lehet törölni, lehet, hogy te is így jártál. Rajzolhatsz helyette másikat. A nyomtatási előképen tudod ellenőrizni, hogy hogyan fog kinézni. A méretarány alapértelmezettben nálam 2-őn volt, pedig életemben nem voltam még ebben a menüben ezen a gépen.

dimension.png

(#) proba válasza niedziela hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Nem mindig 100% a PDF. Némely nyomtató program alapban átméretezi 95%-ra ( lehet teljes méretet is választani,akkor mérethelyes, de nem az alapértelmezett) . Ha az ember nem figyel, kész a selejt.
(#) lorand007 válasza rascal hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Köszi, igazad van!
(#) rascal válasza niedziela hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Azt pont említettem, hogy akár több rajzot egy lapra, ezért nem értem, hogy miért szóltad le a megoldásom, ha végül te sem tudsz erre olyat ami tisztán Eagle-ben kivitelezhető.

Szívesen!
(#) lorand007 hozzászólása Máj 12, 2016 /

DIP28 socketet nem találtam sehol a library ba csak a szélest, nekem a 35x10 mm kellene '"(ATMEGA328p PU) Tudna v.ki segiteni? köszönöm

160-2.jpg

(#) cross51 válasza lorand007 hozzászólására (») Máj 12, 2016 /

Az ic-package alatt a DIL28-ban van 3 féle nézd meg azt ahogy én láttam az is benne van ami neked kell.
(#) rascal válasza lorand007 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Atmega8 viszont van. Érdemes megnézni, hogy a lábkiosztása ahol neked fontos ott egyezik-e? Ha igen, akkor a rajzban helyettesítheti. A nevét is átírhatod.
(#) kameleon2 válasza lorand007 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

A Dimension rétegen rajzolod a nyákot kontúrját. Milling rétegen tudod a kontúrmarást a maró vastagságának megadásával. Azaz ennek a két rétegnek bekapcsolva kell lennie, ha látni is akarod.
(#) lorand007 válasza cross51 hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Hello, köszönöm, benne volt
(#) lorand007 hozzászólása Máj 14, 2016 /

Pillanatnyilag itt tartok, szivesén fogadok ötleteket, ha v.mi szerintetek nem jo valamelyik resze

nyakterv.jpg

Vagy lenne ez a verzió, a led ek elhelyezésén vátoztattam

nyakterv2.jpg

Amit még nem találtam: 5mm lyuktávolság, 10 mm széles, terminál, amit hasznátam 3,5 mm távolságú, ebben tudna valaki segiteni? köszönöm
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016

t2cverde.JPG

(#) elektronika95 válasza lorand007 hozzászólására (») Máj 14, 2016 / 1

Szia!
5mm-es sorkapocshoz....
Keresőbe be kell írni: AK500/2
(#) lorand007 válasza elektronika95 hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Hello, eddig itt kerestem http://www.cadsoft.de/downloads/libraries , de nincs találat erre
(#) elektronika95 válasza lorand007 hozzászólására (») Máj 14, 2016 / 1

http://www.cadsoft.de/downloads/libraries

Itt is megtalálhatod a különféle sorkapcsokat.... csak akkor ilyen néven: con-ptr
Következő: »»   353 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem