Fórum témák
» Több friss téma |
Te valamilyen hatóság vagy?És ha nem pótolja becsukatod?
Én most itt tartok a pirógráf/lézer CNC-m építésével.
A Mini CNC videója alatt ott van a link a szoftver leírással.
Sziasztok! Ismeri valaki az NB SGL lineáris csapágyakat? Lehet ezeket állítani? Szert tettem egy párra, de az egyik kocsi szorul, a másik meg lötyög.
Ha arra járunk, megnézhetjük?
Több szép gépet láttam már fórumtársaktól (élőben), de Nálad csoportosan lennének Ez nem vicc, tényleg szoktunk arrafelé járni granpa mesterrel...
Persze ! Szívesen látok bárkit a fórumról ,egy emil ,egy telefon és már....
Szavadon fogunk (ámbár július leghamarabb, emberi számítás szerint). Előre is köszönet a lehetőségért
Addigra már remélem egy működő gépet láthattok.
Pedig egy pár lukat még fúrni kell rá! Majd akkor csinálom amikor nem figyelsz..
![]()
A lineáris csapágyak estében állítási lehetőség nincs, az SGL négy pontossági osztályt gyárt:
játékkal, játék nélkül, kis előfeszítéssel és nagy előfeszítéssel. Bővebben a gyártó katalógusának harmadik oldalán.
Most egy csepp szünet csúszik az építésbe ,(konyhafelújítás miatt) Aki megtalálja a képen a gépvázat az nyer egy hangszórót ...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Nyertél! Milyen színű hangszórót kérsz ? Pirosat vagy feketét ?
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
A hangszóróról lemondok az már van. Viszont a gépvázat elcserélném veled hagyományos asztalra - akár kettőt is adok
Csak ideiglenesen asztal ... ha vége a felújításnak az előtérben látható konyhapult is műhelyasztallá avanzsálódik lesz asztalom bőséggel ...
Köszönöm, közbe már én is rájöttem, hogy azok a kocsik amik lötyögnek sajnos már kopottak. Viszont az eladónak volt még ilyen kocsija és adott még 6 db-ot. Azokat kipucolom, bezsírozom, szerintem meglesz a 8 db-ból a 4 db jól működő is.
Mennyire kopott?
Ipari célra nem javasolnám, de hobbicélra lehet mód a javításra is. A nemesített acélház nem elég kemény, így a a golyók futópályáját gyakran külön illesztik be a házba (a nagyon apróknál szokták kéregedzéssel megcsinálni a felületet). Ez alatt egy néhány század milliméteres hézagolás elférhet, mondjuk egy ruhabélésből származó selyem, amit műgyantával át is itathatsz, a tartósság érdekében. Pepecs munka, de megérheti a fáradtságot.
Még nem néztem át tüzetesen, de egyet szétszedtem. Abban sajnos megállt a golyósor, mert valami nagyon kemény grafitos zsírt használtak hozzá és a golyók mélyedéseket nyomtak a házba. Ez is javítható esetleg?
Sziasztok!
Nyomtató mechanika mire lehet alkalmas, rajzoláson kívül? Elbír egy kis minimarót? Fát, műanyagot lehetne marni vele?
Maximum plotternek merném használni - lézer gravírozónak- vagy uv lézeres nyák levilágítónak .
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2016
Az attól függ milyen mechanika. Nekem simán elbírja a marót vagy a rajztűt, de van anyag a vázban...
Igen egy kis maróra gondoltam. Neked milyen maród van, kb. mekkora a súlya?
Az alja egy nagy Epson mátrix nyomtatóból van, de a teteje csak egy kis tintasugarasból. A Z tengelyen még variálok. A tiédről van esetleg kép valahol?
Egy kis 35mm es maxon motorra van applikálva zsugorkötéssel egy er11 patron befogó.
Olyan 200g körül lehet. COREXY hajtással, az asztal mozog fel le 3 orsón. Elég merev egy kis nyák gravírozáshoz, de kis fogásokkal az alu marás sem lehetetlen.
Csinálj róla pár képet légyszíves , nagyon kíváncsivá tettél
Sajnos még nagyon félkész állapotban van időhiány miatt. Ezzel a tempóval még beletelik pár hónapba, hogy befejezzem. Pár képet azért tudok mutatni. Főleg fémből terveztem mindent, egyedül a hűtés lett nyomtatva. A mozgó kocsik is mind enyhén előfeszített csapágyakon futnak, egy multifunkciós gépnek indult a tervezés. Ezért van az asztal is masszívabbra építve mint egy szokásos
nyomtatónál. 30mm és még elbírt pár T nútot. A felső mozgókocsi egy nagy furatot kapott, amibe tetszőlegesen lehet befogatni a nyomtató, gravírozó vagy lézerdiódás fejet. Nem akarom most megbontani képek miatt de egy régi képen látszik, hogy a motorok sem a standard arduino shieldről kapják az áramot, így elég jól gyorsulnak és sokkal csendesebbek is, melegedés pedig nem érezhető.
Egy kicsit elbeszéltünk egymás mellett ! A kérdező nyomtatóról beszélt , te egy 3d nyomtatóról van különbség ..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |