Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfok javítás
 
Témaindító: microfrost, idő: Feb 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 12
(#) reloop válasza Csabesz666 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Szia! Valószínűleg újra kell állítanod azzal a potival a nyugalmiáramot. A végtranzisztor testes, állítva beültetett emitterellenállásán eső feszültségből tudjuk kiszámolni. Ajánlott mind a négy ellenálláson megmérni, 5-10mV a szokásos érték. A jó csatornát is veheted mintának.
(#) Lalle hozzászólása Nov 30, 2015 /
 
Sziasztok
Ibiza amp 1000 végfok hibaja az volt, hogy kis hangerőnèl
leoldott a relé. Kondenzátor csere illetve forrasztási hiba kijavítva. A végfok most nem erősít úgy mint a hiba elött. Keverőpulttal tulvezérelve a piros led felvillan de ha tovább emelem a bemenő jelet a vegfok relé már old is. Keverőpult nélkül a jelforrást közvetlen a végfokba csatlakoztatva a vegfok maximum hangerönél sem vált pirosba. A kimeneten 3.5 mV egyefeszültség van.
Valakinek valami ötlet? Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
(#) zotya1983 hozzászólása Márc 23, 2016 /
 
Üdv! Valaki segítene? Egy Pálfi Audió 1600 as végfokról lenne szó,egyenfeszültség van a kimeneten,ha esetleg valakinek van rajza vagy tapasztalata ezen végfokkal,kérném a segítségét tisztelettel.
(#) zolika60 válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 23, 2016 /
 
Zárlatosak a kimenő tranzisztorok. Ehhez nem kell rajz.
(#) zotya1983 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 23, 2016 /
 
Ebben valahogy én is biztos voltam,de a gondom abból adódik hogy a tranzisztorokról a típusok le vannak csiszolva
(#) zolika60 válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 23, 2016 /
 
Az baj. Talán valaki ismeri őket.
(#) lukacsp válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 23, 2016 / 1
 
Tudod azok "annyira komoly" kapcsolások voltak, hogy vigyázniuk kellett Pálfi-éknak nehogy a konkurencia (vagy a coca cola mámorban fetrengő hanyatló nyugat valamelyik cége) koppintsa...
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
(#) zotya1983 válasza lukacsp hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
tudom,találkoztam már Kaszab Béla féle vf al is ami le volt csiszolva... [/off] De állítólag míg működnek egész tűrhetőek....Na majd kiderül,mást nem a toroid miatt max átveszem,mert az nem piti benne.. 1.6 KW. 60-60v AC. 32 fet...
(#) pittbul96 hozzászólása Ápr 8, 2016 /
 
Üdv valaki javit Hjadu-bihar megyében asztali végfok erősitőt?Hiba:áramot kap de hangot nem adki védelmi relé nem kapcsol.
(#) tibu30 hozzászólása Ápr 8, 2016 /
 
Sziasztok van egy sharp system 7700 végfokom kicsit megpöckölve vettem fél éve .
A probléma ,hogy nem ismerek senkit aki meg tudná nézni nekem mert eltört a hangszórókábelem összeért és azóta csöndbe van nem tudom mi de az biztos hogy elszált benne csak reménykedem hogy nem a végfok ic
(#) latyakosa válasza tibu30 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Biztosítékokat ellenőrizted már ? Relék bekapcsolás után kattanak ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2016
(#) latyakosa válasza pittbul96 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Mondasz egy erősítő típust ?
(#) pittbul96 válasza latyakosa hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Top csa-500 ukrán végfok toroid tarfós.
(#) latyakosa válasza pittbul96 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Biztosítékokat ellenőrizted már ? Küldtem privátot is.
(#) tibu30 válasza latyakosa hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
relé kattan bizti jó sharp system7700
(#) tibu30 válasza tibu30 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Egyenirányító lehet a baja az hogy tudom kimérni??
(#) latyakosa válasza tibu30 hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /
 
Lehet, de kicsi a valószínűsége. 2 trafód van. A nagyobbik trafó tápfeszültsége táplálja az erősítő IC-t. A két nagy fekete hengeres oszlop az erősítő tápfeszültségét simító, szűrő kondenzátorok. Ezen lábain lehetne a tápfeszültséget ellenőrizni. Ehhez vagy ki kell szedni a nagy panelt, vagy doboz alja felől lehet megközelíteni. Multiméter 200V-s DC állásban alkalmas lehet a mérésre. Ha nincs gyakorlatod keress inkább szakembert inkább mint nagyobb kár legyen.
(#) ROLIXD hozzászólása Jún 4, 2016 /
 
heló mindenkinek ,segítséget szeretnék kérni egy régi ágota ds 600 hoz az a hiba jelenség hogy szol 3-4 óra hosszát és kattan benne a relé és egyáltalán nem szól,a hűtőborda tapintásra langyos de a másik oldal is olyan simán megfogható ,túl terhelve nincs 300w 4ohm mal hajtva nem nagy hangerőn,mi lehet a hiba esetleg mit nézzek meg rajta a segítséget előre is köszönöm.
(#) eyess válasza ROLIXD hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Elsőnek mindenféleképpen azt , hogy ha a védelem működik , akkor abban a helyzetben van e a kimeneten DC feszültség.
Ha nincs , akkor a tápegységet testhez képest meg van e mindkét oldal , tehát a + , és a - ág is . . Kezdetnek talán ennyi.
(#) ROLIXD válasza eyess hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Rendben köszönöm a gyors választ ne ki is álltam az előkészületeknek a műszer mérésre kész már csak várok a védelemre hogy kikapcsolja.
(#) ROLIXD válasza ROLIXD hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
ép most szedem még szét de mértem egyet és mikor szól 3v dc van a kimenetén a másik oldalnak viszont 0-la a védelem is közbe szolt kattant a relé akkor viszont 0v van a kimeneten
(#) eyess válasza ROLIXD hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Akkor ott valami nem ok .Nem szabad DC feszültségnek lenni a kimeneten.Amelyiken nincs az jó oldal , amelyiken megjelenik abban az oldalban méregetni kellene.
(#) ROLIXD válasza eyess hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
sajnos nem vagyok szaki,de sejtetem hogy ez rósz elő jel esetleg kapcsolást vagy valamit tudsz küldeni amin puskázhatok hogy hol mit kéne mérnem,esetleg honnan érdemes elindulni a méregetéssel,meg az a kerámia ellenállás a bordó felet mi célt szolgálhat ,esetleg lágy indítás vagy valami sönt mert a kapcsoló vezetéke oda megy és nagyon forró 4-kohm ha jól látom,a táp +-63v

ágota.JPG
    
(#) eyess válasza ROLIXD hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Elvileg ez lenne a rajza , de nem tudni , hogy mennyire hasonlít ez a tiédhez.
Nos a rajzon a feteket kellene kimérni , illetve azok ellenállásait.Nyugalmi áramfelvételt sem ártana mérni .Mindezt a jó oldalhoz viszonyítva.
Az az ellenállás nekem kicsit megviseltnek tűnik , és látszatra nem is egyezik a pirossal .Nem tudom , mert nem látszik jól , hogy értékre egyezik e , de watt számra biztosan nem .
(#) ROLIXD válasza eyess hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
köszönöm a rajzot,jövő héten teljesen szétbontom akkor kiderül hogy menyi hasonlóság van a rajz meg a kapcsolás között ,igen nem egy formák a bordó 22k 8w nem is melegszik a másik az egy kicsit megviseltebb ahogy mondtad ezért az írás nem is nagyon látszik esetleg érdemes volna kicserélni akkorára mint a másik?

Nem veszed észre mennyivel másabbul írsz, mint az oldalon a többiek?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
(#) eyess válasza ROLIXD hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Azt majd a rajzról kel végig követni , hogy esetleg milyen ellenállás kellhet oda valójában .Viszont próbára ugyan olyat tehetsz bele mint a másik , és figyelni a jelenséget , ha az is melegszik, akkor annak oka lesz.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2016
(#) sawy hozzászólása Jún 27, 2016 /
 
Üdv ! Nem akarok okoskodni, de nekem ismerős ez a "belső". Egy jó éve küzdöttem egy Ágota erősítővel. Mondjuk az mintha DS300 lett volna, de teljesen ezzel a belsővel. Nem FET-es, hanem tranzisztoros végfok volt, valami "érdekes" kapcsolással. Rajzot sajnos nem tudtam keríteni róla, belekezdtem rajzolni, de nem jutottam a végére. Valaki előttem már belepiszkált. Nem kevés időbe telt mire "feltámadt" . A működő oldalhoz képest méregettem, cserélgettem benne a tranzisztorokat. Úgy vettem észre, nagyon kényes a félvezetőkre, pedig teljesen "mezei" alkatrészekből áll.
(#) Katona Istvan hozzászólása Jún 27, 2016 /
 
Van egy végfokom márkáját nem tudom. Hibája bal oldal fél óra működés után a protekt elkezd kapcsolgatni! Ha lejeb veszem a hangerőt ez abba marad. Fél hangerőn halgatva nem kapcsolgat szerintetek nagy baja lehet. Nem vagyok szerelő csak kiváncsi vagyok drága e a javitatása.
(#) Travolta válasza Katona Istvan hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Nekem kondi hiba miatt volt ilyen. Nincs benne sok, érdemes lenne kicserélni mindet.
(#) steelbird válasza Travolta hozzászólására (») Jún 28, 2016 / 1
 
Sok oka lehet, hibakeresés, mérés nélkül nem kellene egyből a kondikra fogni.
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem