Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás

Témaindító: G-Lex, idő: Okt 24, 2005
Lapozás: OK   57 / 66
(#) Kokany82 válasza Kokany82 hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Nem nagyon akar segíteni ebben senki, vagy nagyon bonyolult lenne megcsinálni?
(#) kaqkk válasza Kokany82 hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Töltsd le a parsic3.6 nevű progit avval egyszerűen megcsinálod amit elképzeltél ...
(#) jefflynn válasza Kokany82 hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Szerintem nem akar senki segíteni, de nem azért mert rosszindulatúak, hanem mert nem igazán derül ki, hogy mit is szeretnél. Leírtad hogy milyen program a cél, csak azt nem, hogy milyen segítségre lenne szükséged. Hasznos lenne, ha válaszolnál a következő kérdésekre:
- milyen programnyelven képzeled el, C, basic, assembly, esetleg valamilyen grafikus, folyamatábrás programozás, egyáltalán tudsz valamilyen nyelven programozni?
- mit csináltál eddig, meddig jutottál el, illetve hol és miért akadtál meg?
(#) Kokany82 válasza jefflynn hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Nem azt szeretném, hogy megírja valaki helyettem, hanem azt ,hogy segítsen abban,hogy hogyan is kezdjek neki.
Elég amatőr.bagyok a témában,de.szeretnék megtanulni, valamilyen szinten. Assembly nyelven szeretném,mert abban ezt azt tudok már.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
(#) icserny válasza Kokany82 hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

1. Próbáld érthető lépésekben megfogalmazni a feladatot! Az "állítható idejű jel" például számomra értelmezhetetlen, hiszen nincs szó semmilyen kezelőszervről vagy kommunikációs felületről, ahol állítani lehetne az időtartamot.

2. Ha megvannak a lépések, akkor próbáld felrajzolni az egészet egy folyamatábrán! Ha sikerül, utána már gyerekjáték a kódolás...
(#) Kokany82 válasza icserny hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Egy redőny vezérlőt szeretnék elkészíteni. 12 nyomógombos távirányítóval szeretnék 10 redőnyt mozgatni. Minden redőnynél egy három csatornás vevő lenne elhelyezve.A maradék két gombbal szeretnem az összes redőnyt fel es le mozgatni egyszerre. A 3 bemenetre azért lenne szükség,mert a távirányítón egy-egy gomb,egy-egy redőnyt mozgatna (egy nyomásra fel, következőre stop és azután következő gombnyomásra le)Erre lenne szükség az 1 bemenetre.. A programon belül allítható időre azért lenne szükség, hogy a motorban lévő beállítható végállást,ha elérte,akkor körülbelüli időre be lehessen állítani a pic-ben a hogy mikor kapcsolja le a kimenetet. Így a motort nem kellene kulon figyelni,hogy megállt e. A 2 és 3 bemenetnek azért kellene mindent felülírva lekapcsoni bármely kimenetet, hogy mielőtt kapcsolná a hozzá rendelt kimenete, a masik véletlen se maradjon bekapcsolva. Így a motor nem kaphat mindkét irányra feszültséget.
(#) Kokany82 hozzászólása Júl 8, 2016 /

Tud nekem valaki segíteni egy ilyen program megírásánál, hogy hogyan is kéne kezdeni és folytatni?
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
(#) bbalazs_ válasza Kokany82 hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Ezt nagyon nem ertem, hogy mit is szeretnel. De ahogy olvasom, a motorokon nem lenne vedelem, mindent kivulrol akarnal szabalyozni. Ez igy nagyon nem jo.

Szerintem ird le, hogy mid van meg, milyen taviranyito, a redonyoknek milyen bemenete van es a tapot pl. honnan adod neki, mekkora a teljesitmenye, hol szeretnel es milyen modon beavatkozni. Az iranyvaltasra pl. valtoerintkezos relek jok lennenek, aminek 2x3 laba van.
En a motorokhoz mindenkeppen betennek legalabb egy automata hobiztositekot (mint amilyen az autok ablakfelhuzojanal van).

Ha ezek megvannak, akkor a tobbi mar nem olyan nehez.
(#) Kokany82 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Egy 12 gombos távirányítóm van, amihez külön- külön lehet venni vevőegységeket amiket hozzá lehet rendelni egy-egy gombhoz.
A vevőkön 4 relé van, de ebből csak 3-at kellene használni. Az 1-es relét a pic egyik bemenetére (legyen ez 1 bemenet) szeretném rákötni, ami egy gombnyomásra pic 1-es kimenetére adna, a másodikra lekapcsolná azt, a harmadikra a 2-es kimenetére adna, a negyedikre lekapcsolná, majd így tovább az két kimenetet váltogatva.
A 2. relét a pic másik bemenetére( 2 bemenet) kötném rá.
Ennek az lenne a feladata, hogy az ( Összes le) gomb megnyomásakor lekapcsolja mindkét kimenetet,( ha épp valamelyik adna) és 2 másodperc várakozás után kapcsolja be az 1-es kimenetet.
A 3. relét a pic 3-as bemenetére kötném.
Ennek hasonlóan az előzőhöz, az lenne a feladata, hogy kapcsolja le a kimeneteket és 2 másodperc után kapcsolja be a 2 kimenetet.
A kimenetek idejét szeretném, ha állítható lenne 1-120 másodperc közt a programon belül.
A keresztbe kapcsolás problémáját relével fogom megoldani, azzal nem lesz gond.
Gyári kétirányú redőnymotorokat szeretnék használni.
(#) Bakman válasza Kokany82 hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Miért kell ehhez a távirányítós relés panel? A PIC-re közvetlen rá lehet kötni egy infra vevőt is, csak a távirányítóhoz passzolót kell venni.
(#) Kokany82 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Mert az infra nem lát át a falon. Ezek rádiós távirányítók

Íg ymár érthető a dolog. Ha te akarod megírni a programot, javaslom a Flowcode-ot, gyerekjáték használni ha már van egy-két alapvető programozási ismereted. Témája itt: Bővebben: Link.

Én szeretném, de biztosan kell hozzá segítség, jó sok.
De annak is örülnék, ha valaki végig tudna vezetni a dolgon.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016

A végigvezetés nem fog menni, alapozás kell előtte.

És valami jó oktató anyagot tudsz ajánlani?

Kezdésnek talán ezt: Bővebben: Link.
(#) kaqkk válasza Kokany82 hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Ekkora projekthez a parsic is megfelel ha kicsit értesz a digitális elektronikához- kapuk számlálók akkor tényleg pillanatok alatt összerakod a programot .("neki" is van témája az oldalon)
(#) Kokany82 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Hasonlóval ,már próbálkoztam, nevezetesen egy siemens Logo-val, ahoz is ilyesmi program van.
Honnan tudom letölteni?
(#) kaqkk válasza Kokany82 hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Keress rá: Parsic3.6
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
(#) Zoli1974 hozzászólása Aug 18, 2016 /

Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy megépítem a cikkben szereplő órát Vicsys fórumtárs leírása és paneltervei alapján.
Már előre gondolkodom mert karácsonyi ajándék lesz nem akarok úgy járni mint tavaly mikor is visszahozták az ajándék töltőt az ünnepek után egy kis javításra.
Letöltöttem az eredeti hex-eket és a forrást, az óra által kiírt szöveget egyedivé tegyem.
És most jöttök a képbe ti: programozásban nem vagyok jártas ezért a kiírt szöveget hogyan tudom beállítani a forrásban gondolok itt az .asm file-okra illetve milyen programmal tudom ezeket hex-re kiírni?
(#) Zoli1974 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

A fileokat végigböngészve nem látom, hogyan is kéne a szöveget definiálni.
(#) Hp41C válasza Zoli1974 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Melyiket?
Az évek folyamán több hibát is javítottunk a propeller óra cikkben szereplő verziójában. A módosított állományokat prop_628*.zip, base_628*.zip névvel találod meg a topikban.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) Zoli1974 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

A cikkben szereplő eredetinek megjelöltet. De megtaláltam a kiírandó szöveget amit módosítani lehet csak én magyar nyelvűt kerestem mert a képeken magyar szöveget írt ki az óra.
Mekkora hosszúságú (karakterben) szöveget lehet kiíratni és hogyan viselkedik a kijelzés ha hosszabb a szöveg mint a kör kerülete?
Az állományokat a fájlmellékletekben kerestem keresővel, de nem találta, ezért lassan előrehaladva lapozgatom a topikot ötleteket merítve ezzel is. De adhatnál támpontot, körülbelül melyik évben keressem a két fájlt, mert ez biz nagyon lassú.
(#) Hp41C válasza Zoli1974 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Saját topikjában keresd.
Max 127 karakter hosszú lehet a szöveg.

Ott keresem de a kereső nem dobja ki.
(#) Hp41C válasza Zoli1974 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Így keresd...

Nagyon köszönöm a segítséget, valamit elnéztem keresés közben.
Szóval ez az utolsó bázis áramkört is tartalmazza, amit ha jól értelmezek akár hangjelző berendezést is tud működtetni. Ez lehet egy öngerjesztő zümmer is?
A távkapcsoló programja szintén módosított?
Vicsys által 2009. februári nyákrajzok gondolom már ezekhez a módosításokhoz nem érvényesek.
Még beletúrok a topikba és ha felmerül építés közbeni kérdés akkor fel fogom tenni.
(#) attika hozzászólása Feb 6, 2017 /

Sziasztok.
Mplab PM3-al lehet minden olyan pic-et programozni amit a Pickit3-al?
(#) Hp41C válasza attika hozzászólására (») Feb 7, 2017 / 1

A kérdéses fejlesztő (MpLab, MpLabX) doc könyvtárában van egy DeviceSupport.html, amiben megtalálható a PICkit3 (PK3P) és a ProMate (PM3P) oszlop. A zöld G bejegyzés jelzi a kezelt, a sárga Y a még nem teljesen tesztelt típusokat.
(#) attika válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 7, 2017 /

Meg is van, köszönöm szépen.
Következő: »»   57 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem