Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Lehetséges egyszerre sok alkatrészkönyvtárt használatba venni? A választ előre is köszönöm! Zolcsi
Kontroll panel --> alkatrészkönyvtár és jobb egér.. alatta ott lesz
Köszönöm, sikerült!
Fontos, hogy az alkatrészkönyvtárakat másoljam be az Eagle-be beállított mappába.
Tisztelt Hölgyeim -Uraim
Korábban a Tangót használtam, még a Dosos időben, azzal lehetett úgy nyomtatni a PCB-t, hogy a vezetékek belseje üres volt, így ellenőrzésnél ceruzával be lehetett rajzolni, mi hova megy. Lehet ilyen nyomtatást az Eagle-val is??
Tudom, már késő, de a kantal huzal forrasztható, ha előtte foszforsavval bekened.
Szia !
Nincs rá szükség, mert a kapcsolási rajz alapból meghatározza a panel összekötéseit. Ha jó a kapcsolási rajz, jó a panel is.
Baloldalt, a rétegeknél kiválasztod az alsó réteget (vagy amelyiket szeretnéd), és a kitöltési módnál kiválasztod a legelsőt.
Remélem nem értettelek félre, mindenesetre mellékeltem egy képet, hogy hogy néz ki. De mint előttem is írták, nem ez a leghatékonyabb módja a panel ellenőrzésének. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2016
Az alkatrész készítés lépéseit követve fog sikerülni.
Sziasztok!
4 rétegű pcb-t szeretnék tervezni.... átkötés bármelyik layerek közt lehet, de egyik se legyen temetett furat. A probléma: 1. Egy top layeren levő padtől top layeren futó vezetősávot húzok. Menet közben ha bottomra váltok, folytatja a vonalat. Ha belső rétegen folytatnám, ezt a hibát dobja: "A(z) 2 (Route2)-es rétegen van valami, de nincs engedélyezve. Az ezen a rétegen levő alkatrészeket nem veszi figyelembe az automata huzalozó....." 2. Az autorouter szintén nem veszi figyelembe a belső layereket. (a buszokat belső layereken vinném, de valamiért azokat is külsőn viszi) Beállításaim: - Layers setup "(1*(2*15)*16)". - Follow-me ablakban a használni kívánt layerek költsége 0, nem használtaké 1. Eagle 7.1.0, industrial version Köszönöm előre is.
Szia,
a - Layers setup "(1*(2*15)*16)"-ban a zárójel éppen a temetett furatot (buried via) engedélyezi. Tehát, ha ne legyen temetett furat a belső zárójel helytelen. A leírásod szerint nehéz pontos tanácsot adni, ellenben a program "doc" mappájában lévő "manual_en.pdf" dokumentum "6.6 Multilayer Boards" (176. oldaltól) éppen ezt tárgyalja kb. 10 oldalon keresztül. Eagle 7.1.0, industrial version - a meglévő kódjaiddal frissítheted a legújabbra -7.6.0.
Szia!
Köszönöm, a zárójelet javítottam. A manual-ban sajnos semmi erre utalót nem találtam... ![]() Csatoltam egy képet a hibaüzenetről, hátha így valakinek beugrik valami.
Szerintem az a gond, hogy az autoroutenál a top és bottom layeren kivűl másnak nincs beállítva a huzalozási módja.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2016
Üdv!
Összeütöttem egyet. Nézd meg jó lesz-e!
Sziasztok! Kénytelen voltam váltani 6.3-as Eagle-re, aminek sok jó hozadéka is volt. Azonban a régi 5.11-es libjeimet, amit rajzoltam nem ismeri fel. Hogyan tudom beimportálni a legegyszerűbben?
bemásolod a program lbr-mappájába és a control - alkatrészkönyvtár fülön használatba veszed
(alkatrész könyvtár mellett zöld pötty) Nincsenek kompatibilitási problémák !
Sziasztok.Kerem valaki segitsen ha tud,a kovetkezo problemaval.Van ketto darab nyak rajzom,pdf valtozatban.Valaki megtudna modositanni negativ formatumban?Megszeretnem epiteni fenyerzekeny foliaval.Kuldom az egesz dokumentaciot,ha kell.Koszonom szepen.
Tedd fel ,és biztos meg fogják csinálni neked
Szia! Időközben rájöttem - csak egy lbr-el volt gondom. A többit megette. volt benne egy name="" amit hibaként jelez az xml fájlban
Mind a kettoben van egy-egy pdf a kovetkezo nevvel,CABLAJ MIRROR.Ezzeket szeretnem megkapni negativ valtozatban.Hasonlo legyen a COMBINED FILM WITH HOLES pdf valtozattal,amitt a tobbi melle csatoltam.Koszonom szepen.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
Tessék parancsolj .
Remélem , így gondoltad ?
Koszonom nagyon eyess!Igy gondoltam,de kerlek segits a forasztasi pontokkal,ugy ahogy mutassa a combined fil pdf-nek az also felibe.Csatolom.
Tessék parancsolj.
Akkor most már mehet a meló. ![]()
Megegyszer nagyon szepen koszonom.Holnap kinyomtatom es ujjbol irok.Szia.
Sziasztok.
Szeretnék bevinni egy Arduino nano-t Eagle-be. Nem lehet a szimbólum rajznál egynél több csatlakozási pontot több forrponthoz csatlakoztatni? Fordítva tudom, hogy megy, erre van az Append parancs, de nekem pont a fordítottja kellene. Köszönöm.
Ha jól értem arra gondolsz, hogy mondjuk GND-ből szeretnél hármat?
A lábakat nevezd el (a GND-nél maradva): GND, GND@1, GND@2 a könyvtárban látni fogod a @ jelet a kapcsolásrajzban mindegyik GND-nek lesz jelölve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |