Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   355 / 444
(#) elektrocad válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 9, 2016 /

Idézet:
„hogyan lehet úgy SMD alkatrészt betervezni, hogy azt pl egy IC két lába közé forrasztom be?”

Gondolom, a beforrasztott IC lábaira akarod forrasztani a kondit.
Nos a program úgy lett megszerkesztve, hogy a panel beültető gépekkel is beültethető legyen, és a te kívánságodat egy beültetőgép nem tudja elvégezni, ill. kevés eséllyel lesz jó a forrasztás főleg sorozatgyártásban. Röviden, minden alkatrésznek saját forrszemek kellenek.
Ha csak egyetlen példányról van szó és nincs szükséged pontos dokumentációra, ill. kézzel forrasztod be, hagyd ki a tervből a kondenzátort, amit majd utólag beforraszthatsz. Ha ez nem járható, kövesd niedziela tanácsait.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2016
(#) Lamprologus hozzászólása Jún 12, 2016 /

Kézi huzalozásnál mit lehet csinálni, ha nem onnan akarom indítani a vezetősávot ahova a gumivonalat rakja?
(#) elektrocad válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Hát honnan?
(#) Lamprologus válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Máshonnan!

Viccet felretéve: Az Eagle megkeresi a legrövidebb utat a két már megrajzólt összekötendő vezetősávrészlet között. Ott persze a gumivonal keresztez pár vezetősávot. Én meg látom azt hogy attól pl 5cm-re simán össze tudnám kötni, mert nincs ott útban semmi, csak épp nem tudom elkezdeni húzni a vonalat.

Itt egy példa a jobb érthetőség kedvéért.

Jobb alsó sarokban a gumivonal, én viszont a bal felső sarokba a 100nF felirat alatti bal oldali lábra szeretnék szatlakozni.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2016
(#) niedziela válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 12, 2016 / 1

Ctrl + klikk ahonnan kezdeni szeretnéd
(#) Lamprologus válasza niedziela hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

(#) elektrocad válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 12, 2016 /

Így már érthetőbb. Azt hittem két pad közötti gumikötésről van szó.
(#) Lamprologus hozzászólása Jún 13, 2016 /

Nyákszerkesztőben meg tudom-e változtatni a egy-egy via méretét?
Az alkatrésznél auto van megadva, de én szeretnék egy-egy alkatrésznek nagyobb / kisebb forrszemet készíteni.
Lehet ezt külön külön állítani vagy csak az alkatrészkönyvtárban tudom módosítani?
(#) cross51 válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Csak alkatrész könyvtárba, de nekem mutattak egyszer egy trükköt az ellenállás viákhoz, arrébb kell húzni az alkatrész és odarakni egy nagyobb viát ahol volt az alkatrész és visszahúzni ezzel kisebb viát nem tudsz csinálni de nagyobbat igen bár szerintem gyorsabban megoldható az alkatrész könyvtár szerkesztése.
(#) elektrorudi válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Hali!
Úgy tűnik, valóban nyomtató driver probléma. Nem az Eagle-val van baj. Az XP alól tökéletesen kilehet nyomtatni mindent. Feltettem egy Eagle 7.x.x próba verziót is, de ugyan azt csinálja. Mivel a 7.x.x. felülete egyáltalán nem tetszik, maradok a régebbi 6.x.x kiadásnál. Nekem tökéletesen megfelel. Annyi a kényelmetlenség, hogy át kell menni a Win10-ről az XP-re, ha nyomtani akarok. Vagy lehetne még *.pdf-et csinálni, de az a megoldás, nekem egyáltalán nem szimpatikus.
(#) niedziela válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Szia !

7.x-ben is megvannak a 6.x ikonok.
(#) elektrorudi válasza niedziela hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Szia!
Csak érdeklődés szintjén: hol? Hogyan?
(#) madazg77 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Hello.

Örülök hogy sikerült megoldani a problémát. Én úgy botlottam bele ebbe a problémába hogy, hogy a nyomtatást átállítottam pdf-be való nyomtatásra. Vissza állításnál a rossz nyomtatót választottam ki. Már én is az egész rendszer (Win7) újra telepítésén gondolkoztam. Nem értettem, hogy kb. félórával előtte miért volt jó. Aztán fenn akadt a szemem a két telepített nyomtatón.

Üdv.
(#) niedziela válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 14, 2016 / 1

Contol panel --> Opciók --> felhasználói felület.. Classic icon style
(#) elektrorudi válasza niedziela hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

Köszönöm, kipróbálom. Bár... továbbra sem tudom, hogy szükségem van-e a frissebb verzióra? Előbb utána nézek, hogy mi a különbség a kettő között?
(#) niedziela válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

Különbségeket nem nagyon fogsz látni, viszont idővel nem tudod majd megnyitni mások rajzait...alkatrészeit
(#) elektrorudi válasza niedziela hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

Értem, köszönöm. Akkor tényleg felesleges számomra az újítás, mert mások alkatrészeit nem szoktam használni (a megtalálása problémát okoz, a sok kis fájl között). Az új alkatrész létrehozása sem tart tovább mint a keresés, amiről nem lehet tudni előre, hogy eredményes lesz-e?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
(#) Skori hozzászólása Jún 15, 2016 /

Van egy kész nyákterv, ami el is van készítve több példányban, feliratokkal, lötstoppal. A nyákra fel vannak írva az ellenállások értékei. Viszont most néhány ellenállás helyett más értéket kellene beültetni. Szeretnék nyomtatni egy beültetési rajzot, amin valamilyen módon kiemelem azokat az alkatrészeket, amelyeknek az értéke nem egyezik meg a nyákra felírt értékkel. Az egyik ötletem az volt, hogy az adott ellenállást "negatívba fordítanám", azaz a teljes felülete ki lenne töltve, és a felirat maradna ki - ilyesmi megoldható? Esetleg más ötlet amivel gyorsan és egyértelműen meg tudnám jelölni a kívánt alkatrészeket, és elég feltűnő kinyomtatva is?
(#) alberton válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

A micrichip librarianjából lehet átemelni alkatrészt Eagle alkatrész könyvtárába?
(#) vzoole válasza Skori hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

Tegyél fel egy piros réteget, majd azon keretezd be a szóban forgó alkatrészeket.
(#) Lamprologus hozzászólása Jún 21, 2016 /

Be lehet-e azt állítani, hogy kétrétegű panel esetén a normál (huzallábú) alkatrészekhez tartozó forrszemek ne látszódjanak az alkatrész oldali fólián?
(#) Lamprologus hozzászólása Jún 21, 2016 /

Pontosítok: Csak azok látszódjanak amikhez mindkét oldalon csatlakoznak vezetősávok!
(#) niedziela válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 21, 2016 /

Válasz egy rövid, nem.
(#) teszti hozzászólása Júl 3, 2016 /

Sziasztok!

SMD általános tokok vannak a programban? S8 ic-t keresek.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2016
(#) rascal válasza teszti hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Talán ebben van: ic-packages_big-pack_v1.0.rar. Itt leltem, nézz körbe, ha még nem jártál itt.
(#) teszti válasza rascal hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Köszi, benne volt. Hasznos dolgok vannak az oldalon, könyvjelzőkhöz eltettem.

Nincs, mit! Érdemes, már többször megkímélt engem is az alkatrész rajzolástól.
(#) teszti válasza rascal hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Van egy kis gondom vele. Nyáktervezőben látom a csomagot, de a kapcsolási rajz szerkesztőben nem. Látom másnak is volt már ilyen gondja itt: Bővebben: Link, de a hozzászólásokból nem értettem meg a lényeget.
Olyan szerkesztőt keresek amivel általános dolgokból tudok nyáktervet készíteni. Pl. legyen egy S8 IC, aminek én adom meg a lábainak a nevét. Ebben hogyan lehet ilyet csinálni?

A teljes alkatrész az Eagle-ben három dologból áll össze. A symbol a rajzjel (pl. NAND kapu), amit a kapcsolásban látsz. A package az alkatrész "igazi" formája (pl. DIL14), amit a nyákon látsz. A device párosítja össze a kettőt, rendeli össze a lábakat, ad a lábaknak elnevezést stb. Egy symbol, vagy egy package több alkatrészhez is jó, a device csinál belőle alkatrészt (pl. 7400). Amit most letöltöttél, az csak package, neked kell a másik kettőt is megcsinálnod. A symbol-t lehet, hogy le tudod másolni egy másik alkatrészről, és csak a device-t kell magadnak létrehoznod. A belinkelthez képest 4-5 hozzászólással lejjebb IMI berakott egy linket egy itteni cikkről, ami megmutatja hogyan lehet alkatrészt készíteni. Ennek alapján már én is készítettem néhány saját alkatrészt korábban. Fél óra, óra alatt simán rá lehet érezni, én is mindig előröl tanulom, ha néha alkatrész készítésre adom a fejem.

Gyanús volt, hogy még egy nyáktervezős topic friss így az éjszaka közepén. Látom bőszen keresed az igazit. Az Eagle-ről annyit érdemes tudni, hogy a free verziója is gyakorlatilag teljes értékű program egy hobbista számára, és könnyű használni. Első volt amit kipróbáltam és azóta még késztetést sem éreztem, hogy keressek valami mást. Nem mondom, hogy tökéletes. Volna egy-két változtatási javaslatom, de amit meg akartam eddig vele csinálni, azt meg tudtam. Az már láthattad, hogy sok alkatrészt adnak hozzá. Lehet, hogy az is benne van amit meg akarsz rajzolni, de ha még nem ismered a programot, akkor a kereső kifoghat rajtad. (A másik topicból az jött le, hogy még csak ismerkedsz a tervezőkkel). Próbáld úgy, hogy két csillag közé teszed be a keresőszót. Töredékszót is próbálj ki, hátha másik gyártó kompatibilis alkatrésze elején vagy végén pár karakterben eltér a fiókodban levő alkatrész feliratától. Pl. TTL ic-knél "SN", "LS" meg hasonló elő és közbetoldások a típusnévben nehezítik a keresést, miközben a tervezéshez a lényeg, a lábkiosztás ugyan az marad. Ehhez pedig elég, ha csak az egyik szerepel. Amit írtál, hogy lerakod az ic tokot és a kapcsolási rajzon feliratozod a lábait, azt kétlem, hogy bármi támogatná. Az újrafelhasználhatóságát erősen lekorlátozná az alkatrésznek.
Következő: »»   355 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem