Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lehet félreértettem a feladatot. Melyik változód lesz 0 újraindítás után? Szerintem mindegyik. Melyiknek kellene onnan folytatnia, ahol a kikapcsolás elött volt?
Újraindítás után minden rendben, az eltárolt értékekkel jön be. Ha viszont valamelyik értéken változtatni akarok, akkor a léptetés (pulses) során először mindíg kinullázza az állítandó ledet.
Magyarán, ha nem tetszik valamelyik beállítás akkor végig kell menni az ellőtte lévőkön és kinullázás után újra beállítani az eredeti értékeiket.
A pulses változód dönt mindenről? Bekapcsolás után az 0 lesz. Eltárolod azt is valahol? Nem látom a kódban, mikor olvasod ki az eepromból.
"A pulses változód dönt mindenről?" Biztos igazad van, mert ezer variációt kipróbáltam, csak ezt nem érintettem. Mindég nulláról indul és csak az első léptetésnél nullázza a LED1-et és így tovább a többit. Te hogyan tárolnád el? A void countpulses-ben írnád be és szintén a setupban olvasnád be az EEPROM-ba
Az epromba egy byteon. Setupban meg kiolvasnám, átadnám a pulses változónak, ahogy mondod.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
Szia!
Nem akarok beleszólni, csak egy gondolat... Amikor léptetel és beállítanál, előtte a brightnessXX-nek, fel kéne venni a kiolvasott előző értéket. Ekkor már a mentett értéket csökkented vagy növeled.
Újraindításkor mindegyik led felveszi az előzőleg beállított és elmentett értéket. A gond ha ismét akarok állítani rajta a léptető nulláz.
Az is jó lehet, de a programot erre a pulses változóra tekerték fel, szerintem az is elég lenne.
Ha felveszi az adott brightnessXX értéket, amit az eepromból olvasna ki, attól még a pulses 0 maradna. Ha a setupban tenné.
Érdemes lenne a setup-ban kiolvasott értékkel indítani (ha az nem 0), különben 1, majd a pulses változó növelésekor (a függvényben) rögtön eepromba írni az aktuális értékét, mint ahogy mondtad.
Ami még segíthet. Amikor újraindítod a programot mindég a pulses=0-ról indul. Viszont ha minden ledet nullázott, többet nem veszi fel a 0 értéket és a beállított értékeket léptetéssel már többször is beolvastathatod, változtathatsz brightness értékeken többet nem nulláz.
Meglett a megoldás! A synaptic csomagkezelővel felrakott verzió még Árpád bejövetele előtti. Leszedtem a legfrissebbnek látszót a hivatalos oldalról és minden jó!
Üdv!
Vásároltam aliexpress-ről egy nem eredeti Arduino unot, megérkezet. Még sosem használtam ilyen cuccot, szeretném kipróbálni. Netről kerestem egy egyszerű programit, bemásoltam a szerkesztőbe. Rámentem, hogy ellenörzés és a következőt írja ki: Idézet: „ Sketch uses 928 bytes (2%) of program storage space. Maximum is 32 256 bytes. Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2 039 bytes for local variables. Maximum is 2 048 bytes.” Arra gondolok, hogy valamit be kéne állítani a szerkesztő programban, de mit? Előre is köszönöm!
A com portot, illetve az alappanelt, ami lehet alapból az Uno-ra van beállítva. Az idézettel semmi gond nincs, leírta, hogy miből mennyi van, illetve abból mennyit használ fel a programod.
Sikerült már!
Sziasztok!
Van egy ilyen: Digispark Attiny85... és egy ilyen: 1.44" 128x128 SPI TFT... egységem. Ezt a két eszközt szeretném a lehető legkevesebb vezetékkel összekötni. A neten túrkálva csak 5 vezetékes összekötést találtam. De elvileg meg lehet oldani 3 vezetékkel is. Tudnátok egy ilyenre példát, kóddal?
két vezeték elég lesz?
![]() Azt egy szóval sem állítottam, hogy helyeselném az ilyen hajmeresztő megoldásokat...
Nem rosz, de lehetőleg olyan kellene, amihez nem kell külön alkatrész...
Sikerült megoldani a képernyőpoziccionálást.
TFT_ST7735.h grafikus könyvtár kell hozzá, valamint a TFT_ST7735_settings.h fájlban a következőt kell kiválasztani:
Magyarul a [#define __GREEN_TAB__] -ot használva beteszi a helyére a képet. Gondoltam megosztom, hátha belefut még valaki ebbe a hibába... A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
Épp 1 órával ezelőtt akartam megkérdezni, hogy áll a dolog. Honnan jött az ötlet?
Hát onnan, hogy belenéztem a hozzá tartozó *settings.h kódba is, és látszik, hogy ott két offset érték is van. Egy próbát megér gondoltam, össze is jött. Egyébként az eladó linkjén is az ST7735 szerepel...
Örülök, hogy sikerült, de annak sokkal jobban, hogy el is mondtad, mi volt a gond.
Visszanéztem amit küldtél linket a TFT-ről, végig 'Drive IC: ILI9163'-ről és a hozzá tartozó ' TFT_ILI9163C library'-ről beszéltek. ![]()
Igen, mert először én is azzal próbáltam, azt találtam hamarabb, és youtubos videókon is általában az szerepelt. De miután rájöttem, hogy azzal nem megoldható, kézenfekvőnek látszott a másik libraryt kipróbálni...
Már csak azt kellene kitalálnom, hogy lehetne minél kevesebb vezetékkel összekötni. Meg egy képernyő feketítés parancs is jól jönne hozzá, mert amit az ILI használ [tft.fillScreen();] fügvény, az ennek nem tetszik...
Helyesbítek, ismeri a képernyőszínezés funkciót, csak meg kell adni neki a színt is.
Na, összejött végre! Már eléggé idegállapotban voltam és szegény Arduino panel már közel járt hozzá, hogy ballisztikus pályán a szoba sarkában végezze...
Mint kiderült, ott rontottam el, hogy nem a megfelelő bootloadert égettem bele... amatőr hiba, de egy zöldfülűtől elnézhető. ![]() Innentől már valószínű boldogulni fogok... kösz mindenkinek a segítséget!
Helló
Mondd, az 5V-ot tűri az a TFT ?
Szia!
Szerintem nem. Legalábbis sokáig nem. https://chioszrobots.com/2014/08/30/1-44-red-serial-128x128-spi-col...creen/ Persze ez lehet másik, de inkább ne kísérletezz vele. Szintillesztő és kész.
Egyelőre nekem simán szintillesztő nélkül megy direktbe egy NANO portjaira. Csak a LED háttérvilágítás van a 3.3V -os lábon. De hogy így meddig fogja bírni azt nem tudom
![]()
Elvileg a leírás szerint van benne egy stabilizátor IC a tápnak, de nem biztos. Ha ez igaz azzal nem lesz gond. A probléma inkább az lesz, hogy mekkora feszültségig 0 a logikai 0. Elképzelhető, hogy nem lesz gond, de a futás közben lehetnek fagyások esetleg. (valamint nekem nem sikerült kiderítenem eddig, hogy az Arduino felőli 5V-ot elviseli-e sokáig. Adatok, SCK stb-re gondolok)
Én biztos azt tenném, hogy a meglévő tápom 3.3V-ról menetném a TFT-t, (ha tuti van benne stabilizátor IC ami tolerálja az 5V-ot akkor arról) az 5V-ról az arduinot és a szintillesztőt, mert akkor nem terhelem feleslegesen az Arduino-t, valamint tutibb lenne az adatfolyam az Arduino és a TFT között. De nem ismerem ennyire azt a TFT-t, leírásának neked meg kellene lennie. Hátha jön valaki még, aki jobban ért ehhez.
A stabilizátor rajta van, a VCC 5V tápot 3.3V -ra alakítja. Az adatvonalakon nincs semmi, az direktbe megy az arduinora, aztán majd kiderül meddig bírja. Még nem fagyott le sose...
Leírásom nekem sincs, csak az adatlap (most bújom épp) amit találtam neten ST7735S...
Ezt nézd meg, én ezzel játszottam, a lib mérete is minimalizálva van. SPI-vel megy a kijelző, van rajta 3v3 stab, ha jól számolom CLK MOSI, esetleg MISO kell hozzá (szerintem az sem). A chip select mehet közvetlenül, azt megspóroltad. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |