Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő
 
Témaindító: jana, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 30
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Márc 28, 2016 /
 
Elég ha a kapcsolt vezeték hosszabban együtt fut egy fázis szállal, a LED-es már akkor is derenghet.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 28, 2016 /
 
Én is a kondenzátorra tippelnék, bár a fázisceruza is jelez a párhuzamos szálra, tehát neked is igazad lehet. A végeredmény szempontjából viszont mindegy, mindkét esetre ugyan az a bontás nélküli megoldás. ( a kondenzátoros esetben a kondenzátor kivétele az érzékelőből is segíthet, de akkor a garancia oda, és nem csereszabatos)
(#) ali40baba hozzászólása Ápr 1, 2016 /
 
Sziasztok!
Lenne egy Pni 301 mozgásérzékelőm.
Nem tudom, hogy hová kell kötni a szálakat, az első kettő az áram betáplálás. Az megvan. A többiről fogalmam sincs. Egy lépcsővilágitáshoz kellene egy ledsort müködtessen. Kb 13 méter hosszu 80W fogyasztásut. Egyenáramot egy adapter szolgáltat 100 Wattos. Lehet ezek az informáciok nem fontosak de leírtam. Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) proba válasza ali40baba hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /
 
Szerintem ez egy sima mozgásérzékelő, a te feladatdra nem igazán alkalmas. Csak egy pótlólagos jelfogó beiktatásával lehetne használni, de akkor is csak 2-5 másodpercre kapcsol fel. ami nem igazán elég a lépcsőn felmenéshez. ( lásd led ) A jelfogót az alarm kimenettel tudod vezérelni, de lehet az is fordítva működik.( ha nincs mozgás zár).
(#) ali40baba hozzászólása Ápr 1, 2016 /
 
Pedig mozgás érzékelőként vettem ami megfelel erre a célra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2016
(#) Johnycorp válasza ali40baba hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /
 
Ahogy proba is írta, ez így nem lesz jó.
Ugyanis a képen egy riasztóhoz való mozgásérzékelő való.
Főbb jellemzői:
10-15V közötti DC tápfeszültséget igényel
Relés, feszültségfüggetlen kimenet van ugyan, de kisáramú (néhány mA terhelhetőség)
A relé alaphelyzetben zárt kontaktust ad (érzékelés vagy tápfeszültség elvétele esetén bont)
Érzékelés esetén a kimenetet 2-5 másodpercig bontja (nem állítható)
Érzékenység csak egy-két lépcsőben állítható
Nappal is ugyanúgy kapcsol, mint éjszaka

Tehát röviden:
Ehhez az érzékelőhöz további kiegészítő áramkör lenne szükséges.
De világítás kapcsoláshoz célszerűbb egy "normál" 230V-al működő mozgásérzékelő.
Mozgásérzékelő világításhoz - csak példaként
(#) ali40baba hozzászólása Ápr 5, 2016 /
 
Köszi a válaszokat. Újabb kérdésem lenne. Vettem most már egy 230V működő mozgásérzékelőt. A képen látható hálózatra kellene rákössem. Segítenétek ebben is? Mit hová? Melyik szakaszra...
(#) proba válasza ali40baba hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /
 
Sok varia nincs . Mozgásérzékelő L = fázis N = nulla A ledszalag dugvillája egyik oldal a mozgásérzékelő N a másik oldala a mozgásérzékelő üres kivezetése ( jellemzően L + valami jel)
(#) ali40baba hozzászólása Ápr 5, 2016 /
 
a táp elé kell kötni nem?
(#) ali40baba hozzászólása Ápr 5, 2016 /
 
Igy kell kinézzen?

alap rajz.png
    
(#) proli007 válasza ali40baba hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /
 
Természetesen, hiszen az egészet szeretnéd kapcsolni, nem csak a 12V-ot. Valamint a legtöbb érzékelő csak három sorkapoccsal szerelt, vagy is közvetlen a fázist tudja kapcsolni.
Igen, de ha lehet maradjunk "hűek" a színekhez, ahol a kék a nulla. a fekete vagy barna a fázis.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
(#) ali40baba hozzászólása Ápr 5, 2016 /
 
Akkor igy a helyes?

alap rajz.png
    
(#) proli007 válasza ali40baba hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /
 
Nem. A lámpa kék megy az "N"-re és a barna az "A"-ra.
(#) Ferencz Dominik hozzászólása Ápr 25, 2016 /
 
Sziasztok.
Szerintetek ki tudják úgy játszani a normál PIR (hő érzékelős) mozgásérzékelőket úgy, hogy a látóterébe nagyon lassan és egyre erősebben el kezdenek égetni izzó lámpákat ami eléri azt a szintet ami felett már nem "lát" semmit?
Például van egy szoba ahova lassan betolnak az érzékelő terébe kifejezetten hősugárzásra optimalizált izzókat (pl: 8-10db) és lassan növelve, körülbelül 5 perc alatt elérve a maximumot "megvakítja" az érzékelőt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
(#) 13_Balu50 válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
A pir szenzor sávokban figyeli a hőváltozást, amelynek szélessége a távolsággal nő, mint egy kicsit nyitott olló úgy képzelj el minden sávot. Az összes sávot egyszerre melegiteni szinte lehetetlen feladat, ugyanis nem látod a sávokat és a sávok szélességének és számának megfelelően köriv alakban kellene elhelyezni az égőket. A távolságuk a pir szenzortól távolabb nagyobbnak kellene lenni , ahogy közeledik egyre csőkkenteni kellene egymáshoz képest, de hogy mennyivel na az is nagy kérdés. Ha figyelembe vesszük, hogy az égők se egyformák, nem bíztos hogy egyforma hőt adnak le. Így döntsd el te magad, magát az érzékelő szenzort véleményem szerint ,nem hiszem, hogy be lehet csapni, viszont az ahhoz kapcsolódó elektronikai egység érzékenysége , érzéketlénsége esetleg hibája miatt bármi is megtörténhet.

Ha valaki nem ért velem egyet kérem ne kritizáljon, ez a saját véleményem, írja le ő is ha esetleg másként látja.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) Gafly válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Szerintem telítésbe lehet vinni, mert nem mindegyik szektornak van külön érzékelője, hanem egy közös van csak, és optikai módszerrel alakítják ki a sávokat.
(#) Ferencz Dominik hozzászólása Ápr 26, 2016 /
 
Igen, ezeket tudtam
De azért gondolom egy drágább érzékelö lehet, hogy meg van úgy csinálva, hogy akkor is riasztást ad le ha telítésbe van az érzékelö. De szerencsére már ott megbukhat a dolog, hogy bárhol lehetnek ezek a sávok.
(#) 13_Balu50 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
Szia!
A katonaságnál mindig azt mondták sose fogd a fegyvert emberre, mert még a kapanyél is elsülhet ilyen alapon bármi lehetséges de azért véleményem szerint kicsi az esélye. Sok mindenem múlik a siker, milyen az érzékelő típusa, a hozzákapcsolt elektronika, milyen érzékenységre van állítva, a belépési pont milyen messze és milyen szögben van az elhelyezett érzékelőtől és tudja e egyáltalán a belépő, hogy hol az érzékelő . A "megvakitásra "szánt lámpákat be lehet e egyáltalán kapcsolni, az meg fog e egyezni abban a pillanatban a szoba hőmérsékletével, lehet e úgy növelni a lámpák hősugárzási értéket ,hogy azt a szenzor ne értékelje változásnak, mi közben közeliteni is kellene a szenzorhoz mert azért pl 5 m-ről nehéz megvakitani, egy ismeretlen érzékenységre állitott mozgásérzékelőt. Ha ezt mégis meglehet tenni , akkor több érzékelő, akár rejtve is és több érzékelési módot kell kombináltan alkalmazni.
(#) cz350 hozzászólása Jún 28, 2016 /
 
Üdv

Esetleg tud valaki segiteni? DSC 201 tipus érzékelő.A gondom hogy érzékelésre nyit,,nekem meg ponnt zárás kellene.Meg tudom ezt ezen a nyákon oldani? 230/100W-ot kellene kapcsolnom,nagy érzékenységgel,,de bolti 230-as érzékelők lusták.Vagy tudnátok egy tipust ajánlani amin az érzékenységet lehet állitani,és nem a lux -ot?És kb 10 másodperc legyen az alja..
Köszönöm
(#) proba válasza cz350 hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Ehhez mindenképpen kell egy külső jelfogó. A benne lévő nem képes 230-at kapcsolni, illetve megfordítani sem könnyű, esetleg morzés jelfogóra cserével.A rendes mozgásérzékelők sem erzéketlenek, a hatótávolságuk ugyan annyi mint ennek, csak az előtte lévő lencserendszer kialakítása szerencsétlen. Ha előtte keresztbe mozogsz nagyon messziről észre vesz. Ha a lencsét sikerülne kicserélni sokkal hatásosabb lenne.
(#) Remci válasza cz350 hozzászólására (») Jún 28, 2016 /
 
Mit akarsz vele kapcsolni? Ez nem igazán alkalmas mondjuk lámpát kapcsolni, mert ennél nem lehet a kapcsolási időt állítani, mint a 230-as mozgás érzékelőknél. Ha megmozdulsz előtte kapcsol pár másodpercig és annyi. Ha megint megmozdulsz előtte, ismét kapcsol. Valamint azt sem tudod állítani rajta hogy sötétben vagy világosban kapcsoljon, ez mindig működik. Esetleg lehetne kombinálni időzítővel, meg alkonykapcsolóval, de nem igazán éri meg. Ezeket riasztóhoz találták ki.
(#) cz350 hozzászólása Jún 29, 2016 /
 
Igy van.Ez csak pár másodpercre kapcsol,nekem az elég is lenne.De kellene rajta valami értelmes rele kimenet.Kéne kapcsolni egy pár wattos motort,egy 70-100 wattos ledet,meg mondjuk egy kisfeszültségű hangkeltőt.
Erkélyre lesz "galamb elzavaró".
Ezért kellene a nagy érzékenység.Az épületvillamossági érzékelők ahogy próbáltam lusták a 10-20 centiméteres tárgy apró mozgásaira.Ezért kérdeztem,hátha tudtok egy konkrét típust ami nagy érzékenységű...
Most kisérletképp egy belépés érzékelő van kinnt,eddig beválik,,csak persze abban sincs rele,csak sziréna.
(persze ha bepipulok,veszek egy invertert,és belevezetem paksot az erkély korlátba hogy elfogyjanak pesten a repülő patkányok..)
(#) proba válasza cz350 hozzászólására (») Jún 29, 2016 /
 
Marad a relés ismétlés. Ha nem akarsz/tudsz barkácsolni (riasztóban relé csere) akkor a külső jelfogó is állandóan húzni fog,viszont annak a nyugalmi érintője már használható arra amire akarod.
(#) bicelli hozzászólása Júl 12, 2016 /
 
Sziasztok, szakmai segítségetekre lenne szükségem.
Kültéri LED fényszóró vezérlésére a terület kialakítása miatt nem igazán felel meg a rászerelt mozgásérzékelő a beállíthatósága (terület lefedési tartománya) miatt.
Megoldást jelenthetne, ha a lámpához kettő párhuzamosan kötött mozgásérzékelőt használnék.
Megoldható ez simán párhuzamos bekötéssel ? Nem mennek tönkre a PIR érzékelők ?
Köszönöm a válaszokat.
(#) proli007 válasza bicelli hozzászólására (») Júl 12, 2016 /
 
Hello! Nem mennek tönkre. Általában az érzékelőknek 230V kell, és fázist kapcsolnak relé kimenettel. Ezeket lehet nyugodtan párhuzamosítani.
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Esetleg annyi kiegészítéssel, hogy ha 3 fázis van az ingatlanban, akkor ellenőrizni kell, hogy azonos fázison legyenek a mozgásérzékelők, ellenkező esetben fáziszárlat lesz, ha mindkettő működne.
(#) proli007 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Hello! Persze igazad van, de aki a három fázist szétosztja a világítási hálózatban, az vagy ipari fogyasztó, vagy felelőtlen, mert ebből szoktak szép problémák adódni.
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
A gyakorlatban bármi előfordulhat, Murphy dolgozik folyamatosan.
(#) GB2 hozzászólása Aug 26, 2016 /
 
Sziasztok!

PIR szenzorokkal (4-5db), Arduino illetve egyéb mikrokontorller nélkül, hogyan lehetne ezt mint a videón látható: https://www.youtube.com/watch?v=7PxHJT1Xr5Y megoldani? Valakinek esetleg van tapasztalata ilyennel? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) TUTKER hozzászólása Nov 12, 2016 /
 
Sziasztok!

-van egy mozgásérzékelős lámpám és folyamatosan világít ( áram alá helyezem és azonnal bekapcsol és nem alszik el. mind1, hogy van beállítva).
-nem én kötöttem be de megnéztem és gyárilag ilyen(melléklet) és csak magát a vezetéket kell rákötni (áramot) és elméletileg meg is lenne.


mi lehet a gond?
köszi a választ.
Következő: »»   21 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem