Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 208
(#) Janika. hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Sziasztok!
Belefogtam egy Samsung LE32R51BD típusú tv javításába. Nem egy mai darab. Egyáltalán semmi életjelet nem adott. Service manualt nem találtam hozzá a neten. A tápegységben kicseréltem 6-7 kondenzátort, ami már eléggé púpos volt. Ezután annyit változott a helyzet, mikor bedugom a készüléket a konnektorba, a tápban kattan egy relé, majd a készenléti led, 5-ször felvillan. Megmértem a feszültségeket a tápban, két helyen találtam eltérést, az egyik 5V-os ágon 5,4V van, és egy 12V-os ágon 13,5V van. Ha lehúzom a t-con panelről a csatlakozót, ezek az értékek is beállnak 5V-ra, illetve 11,6V-ra. Nem tudom ezek a feszültségek, így megfelelőek e? Egy t-con cserét még megérne a tv, ezért kérném hozzáértő válaszaitokat. A táp típusa BN41-00522B Üdv!
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Nekem is van egy ilyen TV-m, nem ad semmilyen életjelet. Akkor lehet, hogy ugyanez a baja? Honnan rendelted bele a FET-et? Üdv. (Bocs, rossz helyre írtam, de így is jó)
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
(#) Chipmunk1960 válasza laci1220 hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Szia, nem vészes a beforrasztás,olyan mint akármelyik smd alkatrész. Levételnél inkább sérülhet, de az már senkit nem érdekel. Nehezebb inkább, ugyanolyan színhőmérsékletűt beszerezni, mert ezek eléggé kékes színűek, a "vakító fehér" előállítása miatt. De 2 pákával egy másik rosszról is simán le lehet venni a jót, sérülés nélkül.
(#) vargaf válasza zavar11 hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
Szedd össze a gondolataidat és írj helyesen magyarul.
(#) kovacspista hozzászólása Feb 19, 2017 /
 
Helló mindenki! Egy sansung UE40C6530UKXXU tv-nek olyan gondja van, hogy a táp elmelegszik. Ki - be kapcsolgat egy idő után. Egy hajszárítóval előtudom idézni és meg is tudom szüntetni a hibát. Egy hűtőbordát ha hűtök , a hiba megszűnik. Ezen a hűtésen 10NM60N FET van 2 db. Kicserélném, ha találnék olyan helyet, ahol lehet venni!! Egyet találtam, de nem üzemel a vásárlói oldala, a kiirással ellentétben a kosár üres!! TO 220 FP tokban vannak a FETek. Tudna valaki segíteni??
Köszönöm.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Itt megkaphatod: Bővebben: Link
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget Drusza, megrendeltem, nem is ismertem ezt a céget! Mégegyszer kössz!!
(#) zoli0078 hozzászólása Feb 19, 2017 /
 
Sziasztok,

Adott egy LCD TV amiben kijelzőt kellett cserélni mert az előzőt utés ért és ennek nyoma is maradt.
A régi kijelző típusa: t315xw01-v5_346
Az új kijelző típusa: LC320WXN-SCA1
A készülék az új kijelzővel is bekapcsol de a képpel valami nincs rendben, lehetséges az LVDS Select az oka (mennyi lenne pontosan a magas szint az új kijelzőnél)?
A képek fejjel lefelé vannak mert nem akartam összerakni a készüléket és csak felállítottam a kép készítéshez.
(#) kovacspista válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Ez olyan , mintha negatív kép lenne. Akkor láttam ilyet, amikor a kijelzőn cof kábel zárlat volt. Biztosan jó bele az a kijelző és biztosan hibátlan?
(#) kovacspista hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Helló! LCD tv csöves háttérvilágítást alakított e valaki át, LED szalaggal vagy valami egyébbel? Mivel a képen látható tv - hez nem kapok tápot vagy inverter trafót, valamilyen megoldást keresek.
(#) tothbela hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Sziasztok. LG 32LF5610 tv elfelejti a beállított csatornákat reggelre. Van hogy több napig is elmegy, de van hogy másnap újra kell hangolni.

Visszavittem a CI modult, ugyanis eddig ezzel használtam, mert nem akartam egy csokor távirányítót a tv-hez. Hoztam helyette egy Horizon médiaboxot. De nem akarok vele barátkozni, mert nem felhasználóbarát.

Az érdekelne, hogy ez a programfelejtéses dologgal van e valakinek már tapasztalata. Nem bemutatói módban van a készülék, tehát valószínűleg eeprom hiba lehet.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Lali24 válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Szia, én igen!
(#) kovacspista válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Helló! Ügyes! Gondolom bevált? A fényerő szabályzást is megoldottad?
(#) zoli0078 válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Eredetileg egy AUO kijelző volt benne és ami a helyére került az egy LG. A csatlakozó kiosztása nem azonos de a két doksi alapján átraktam az érintkezőket.
Mindkét kijelző azonos felbontású csak elméletileg az LVDS Select pont fordítva van a réginél az alacsony szint volt a JEIDA az újnál ami cserébe bele került ott meg a magas szint a JEIDA.
Kipróbáltam a szinteket beállítani hátha az a hiba de sajnos nem oldódott meg a probléma ugyan is a magas szint eléréséhez 3V-os szintet adtam a LVDS Select lábra igaz a kép változott de nem jó még most sem (képet csatolok az új helyzetről).
Elképzelhető, hogy amikor a csatlakozót cseréltem az adat kábeleknél felcseréltem a + és a - jeleket?
Az utolsó kérdésedre a választ sajnos biztosra nem tudom, akitől van az új kijelző az az életére is megesküdött, hogy a kijelző hibátlan de sajnos működését nem tudtam ellenőrizni. A kijelzőn lévő inverterrel is volt gond tehát akár a kijelző többi része is lehet még hibás sajnos.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
(#) kovacspista válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Lehet, hogy tévedek, de még mindig olyannak tűnik, mint a színes fotó negativja, de , hogy hogyan lehet megfordítani, nem tudom! Mindenesetre soksikert, úgylátom mindent megtettél amit lehet!
(#) bbalazs_ válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Nekem meg olyannak tunik, mintha az elso adatcsatorna felcserelodott volna a masodikkal.
Miutan kep van, a szinkronjelek es a TxC jelek jonak tunnek, nincs csikozodas, tehat a masik TxC is jo.
A ket kiosztas megvan neked, belinkeled?
(#) Lali24 válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Igen, a mai napig megy. A szabályzást nem csináltam meg! Nem tudtam!
(#) kovacspista válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Kössz a választ!
(#) zoli0078 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
Szia,

Nos az első és a második adatcsatorna alatt az RX1- és az RX1+ cserélődött fel az RX2- és RX2+?
A TxC-nél RXCLKIN- és RXCLKIN+ jelekre gondolsz?
Csatolom a két doksit és azt az egy-egy oldalt (A TELJES DOKSIBÓL MÁSOLTAM KI) ami alapján átcseréltem a csatlakozókat. Amennyiben jól értelek elképzelhető, hogy valamit felcseréltem?

Üdv
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2017
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Egy kis próbaképpen rákötöttem a laptopot a TV-re és csináltam pár képet hátha valakinek esetleg ötletet ad mit érdemes megnézni.
(A TV képek most is el vannak forgatva 180°-al mivel csak megemeltem a készüléket a kép készítéséhez és nem raktam össze.)
(#) bbalazs_ válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Szia, ket dolgot latok. Az egyik, ami aggasztobb (biztosan van magyarazat), hogy az egyik 12V-ot ker, a masik 5V-ot. Nem tudom, hogyan mukodhetnek egymas csatijaval.
Ha megnezted az erratat, akkor latszik, hogy a JEIDA vonal pont fel van cserelve, ezt korrigaljak.

Nem tudom, hogy valamit felcsereltel-e, de valoszinuleg akkor tudod, mit csinalsz. Gondolom, kimerted, hogy melyik melyik es az alapjan kototted be.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2017
(#) bbalazs_ válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Meg annyit gondoltam, hogy esetleg a sorrend van felcserelve, tehat a parok +/- -ai jok, csak az 1-es par a 4-es, a 2-es a harmas es igy tovabb. A TxC jol van bekotve.
Mert ha megnezed, ahol piros van a jo kepen, ott kek a rossz kepen.
(#) zoli0078 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Nos valóban a régi kijelző 5v-ról működött az új meg 12V-os, ezt úgy oldottam meg, hogy azokat a pineket amin a tápot kapta az eredeti csatlakozóból kiszedtem és azok fel sem lettek használva leszigetelve ott vannak a kábel mellett és a 12V-ot a tápegységről kapja a kijelző (csak bekapcsolt állapotban kap 12V-ot). Az eredeti csatlakozó sem volt jó az új kijelző T-con kábeléről le kellett vennem a csatlakozót és abba kellett átraknom az érintkezőket.
Elképzelhető, hogy az átrakáskor valamit felcseréltem (a tápot és a földet többször is ellenőriztem így azok szerintem biztos jók). Kerestem doksik a TV mainboad-hoz így talán még pontosabban ki tudnám mérni és végig tudnám nézni, hogy a kábelezés biztos jó legyen de sajnos eddig nem találtam hozzá semmit.
Mivel doksi nem volt csak a két kijelzőhöz szépen kábelenként elkezdtem az eredetiből kiszedni és az újba átrakni. Egyszer már csináltam ilyet és az bevált.
Nos ha jól értelek akkor az RXIN0 +- vagy az RXA+- van felcserélve a RXIN3+- vagy RXC-vel, vagyis ha az új kijelző kiosztását nézem akkor az RXA+- vagy felcserélve az RXC+-al vagy az egyes párokban a 3 és a - van felcserélve.
Már annyiszor szétszedtem a készüléket, hogy szívesen kipróbálok mindent hátha egyszer megjavul.
A TXc-nél az LVDS Receiver Clock Signal jelre gondolsz?
Köszi a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2017
(#) bbalazs_ válasza zoli0078 hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Szia!

Eloszoris az orajeleknek semmi baja, kulonben nem lenne kep. Tehat a clockokat hagyd, azok jok.
RxC, TxC tokmindegy, hogy hivjuk, de azok jok. Esetleg annak a +- reszet csak probakeppen csereld meg, de utana (ha nem jo), vissza.
A parokat ugy kellene hagyni +- erteken, ahogy voltak. Igy csereberelni oket valami jo szines kepen. Ugye van 4 par, tehat 3,2,1,0 ezeket probald meg forditott sorrendben, tehat ahol eddig a 0 volt oda a 3-at, 1 helyere a 2-t, 2 helyere a 3-at, 4 helyere a 0-t, de a +- sorrend maradjon, ahogy volt mindegyiknel. Aztan JEIDA jel probaja van/nincs.
Ha ez nem vezet eredmenyre, akkor johet a +- csere probakeppen.
Ha a tapok es a foldek jol vannak bekotve, akkor tulajdonkeppen nagy hulyeseget nem csinalhatsz, erdemes kiprobalni mindent.

Masik modszer, szisztematikus: Kihuzod a data jeleket mind.
Kijelzel egy csak piros ( 0,0,255) kockat fekete (0,0,0) alapon. Elkezded a parokat oda dugni az elso par vevojehez. Amig a piros kocka meg nem jelenik. Igy az elso oda valo lesz.
Utana kibovited egy zold kockaval. Masodik par dugdosasa, ugyanugy.
Kibovited egy csak kek kockaval. Harmadik par dugdosasa, a negyedik egyertelmu.
Az a lokott JEIDA jel esetleg bekavarhat, egy pillanatra erdemes mindegyik fazisnal kiprobalni, hogyan jobb.
(#) zoli0078 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 24, 2017 /
 
Oké most már értelek, akkor holnap nekiállok és elkezdek mindent előröl.
(#) vzoltan hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Sziasztok. Adot egy Samsung 37" A551 LCD tv a következő hibával:
Hosszabb állás után bal oldalt csíkok láthatók a kép 50%-ban. Párperc melegedés után és egy kis ütögetésre visszajön a kép bal oldalt is. Lásd a képet.
Mi lehet a hiba? Konkathiba, T-CoN csatlakozó?
(#) kadarist válasza vzoltan hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Ha ütögetésre megjavul, akkor kontankhiba a T-con kimenetén.
(#) kovacspista hozzászólása Feb 25, 2017 /
 
Helló! Vann egy V070-001 inverterrel szerelt készülék, samsung. Pár másodpercre beindul, majd leáll! A feszültségek rendben, és a készülék tulajdonképen működik. Van egy másik is , azzal a különbséggel, hogy nem indul. A képen látható az inverter. Valakinek volt már kalandja ezzel?

DSCF7141.JPG
    
(#) Andr3wJ válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 25, 2017 /
 
Valamelyik trafó, vagy fénycső rossz. Esetleg FET ek közül alsó kettő döglött.
(#) kovacspista válasza Andr3wJ hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Kössz a választ, a fénycsövet kizárhatjuk mert másik kijelzővel is próbáltam, ugyan ez van! A trafó melegszik esetleg, vagy ohmikusan ki lehet mérni?Kipróbáltam egy 6 csövessel is, ugyan ez volt, de aztán rájöttem, hogy az on/off nem ott van ahol kellene, így továbbra is az invertert gyanúsítom a hibával.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2017
Következő: »»   110 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem