Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Lapozás: OK   58 / 94
(#) sector99 válasza KKobra hozzászólására (») Márc 14, 2017 /
 
Nem is Neked kell megtervezni, megtették azt már sokan... Például az oroszok: EGY lehetőség a sok közül. Én a Hakko klón pákámhoz EZT építettem meg, tökéletesen működik. És rengeteg mindent tud, azok kívül hogy mutatja a hőmérsékletet. (aminek az abszolút értéke szerintem teljesen lényegtelen - amatőr körülmények között. Mert ha szép a forrasztás végeredménye - nem volt túl hideg, vagy nincs agyon égetve az ón - akkor teljesen mindegy, hogy 287 C vagy 319 C a pákahegy hőmérséklete. De ez már lerágott csont, sok eszmecserét olvashatsz róla itta fórumon...)
(#) KKobra válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Megnéztem a hivatkozásokat. Igen ez így teljesen logikus. Ehhez a levegős fejhez nem kell kompresszor. Benne van a fejben a ventilátor ami fújja a levegőt. Akkor ha ebben gondolkodom akkor a meglévő állomást egy az egyben kidobhatom talán a doboz maradhatna. Tényleg nincs értelme hogy építgessek valamit is .Megvehetem készen
Bevallom erősen gondolkodom is ezen. Nem tudom.
(#) Ge Lee válasza KKobra hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Meg lehet azt is csinálni, hogy ahhoz a meleg levegős fejhez építesz egy analóg vezérlőt, mert tulajdonképpen az is ugyanúgy működik mint a páka, a hőelem vagy termisztor segítségével szabályozza a fűtést. Ez esetben nem kell a mikrovezérlő, viszont akkor nem lesz hőfok kijelzésed, és ugyanúgy be kell egy potit hőmérővel kalibrálni mint a pákák esetében, hogy legalább körülbelül tudd hogy milyen hőmérsékletű levegő jön ki belőle.
Nem is értem miért nem csinált senki eddig ilyet hozzá, mert ugyanúgy egy dual műveleti erősítő kell hozzá, egy optotriak megy egy triak. Tulajdonképpen a ventilátor sebessége az teljesen független az egésztől, mert az külön állítható egy potival. Bár a vezérlő azt is figyeli, nem tudom hogy azzal is korrigálja-e a fűtést vagy sem.
Én is csak azért álltam neki, mert 4400Ft volt a vezérlő, meg olyan 3200Ft körül a páka, és az egyik kidobásra szánt analóg műholdas beltériben pont volt egy olyan hálózati trafó amin volt 25V és 10V, így már csak be kell dobozolnom.
Meg kitolt velem a kínai, mert a képen ugyan ott volt a 3db vég hozzá, de azt nem küldött egyet sem, így még azokat is külön kell megrendelni.
(#) KKobra válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Erre jutottam én is.
Sajnos én nem tudom a hőérzékelőt illeszteni a vezérléshez ez meghaladja a tudásom,
Ha tudna valaki segíteni abban valamelyik digitális vezérlőhöz a hőérzékelőt illesszem nagyon hálás lennék
(#) KKobra válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Minden benne van a fejben ami kell. A levegő hőmérsékletét benne lévő hőérzékelő információja alapján lehet korrigálni a ténylegesen mért értékre mint a pákánál.
(#) nyuszis2 válasza KKobra hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Szia, pedig rakhatsz hozzá kész PID vezérlőt is és akkor semmit nem kell programoznod. Volt aki itt így oldotta meg.
(#) KKobra válasza nyuszis2 hozzászólására (») Márc 15, 2017 1 /
 
PID vezérlő Ha tudnám mi az. Mindenképpen szeretnék a hőmérsékletről információt kapni még ha nem is pontos de tájékoztató jelleggel akkor is értékelhető lenne
(#) Mircsof válasza KKobra hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Megrendelted már?
Csinálsz egy dobozt és le van tudva. Vagy fogsz 2db LM317 egyiket a fordulat szabályzására használod, másikat a motor fordulatát csökkented vagy növeled.
Az előlapra meg ráraksz egy kijelzőt amin x-y digiteket felhúzol tápra, így folyamatosan fog írni egy hőfokot ami csak tájékoztató jellegű.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
(#) Ge Lee válasza KKobra hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Felesleges bonyolítani a dolgokat. Vagy megveszed készen amit linkeltem és összerakod, vagy csinálsz egy ilyen analóg szabályozót mint ami a rajzon van, nekem a solomon pákám ezzel megy. Ezzel a vezérlővel működik a hőlégpáka is, csak értelemszerűen nem 24V lesz a triak betápja hanem a 230V. Meg kell egy külön feszültség, egy mezei áteresztőtranyós szabályozó a ventilátornak, meg egy poti amivel állítod a feszültségét. Illetve vissza kell még venni a szabályozó sebességét mert gyors, a hőlégpákának elég ha 2-3Hz-cel kapcsolgat.
Nem lesz hőfokkijelzés? Na bumm. Élesztés után egy hőmérővel beskálázod a szabályozón a potit, és utána 10-15 fok eltéréssel annyi lesz ahova a potit tekered.

pákaszab.jpg
    
(#) KKobra válasza Mircsof hozzászólására (») Márc 15, 2017 1 /
 
Minek rendelném meg akkor megveszem készen megveszem a vezérlőt 5000 megveszem a fejet 3000 megveszem a trafót kb 5000 és még álljak neki dobozolni Sanyi vagyok nem Hű.....
(#) Mircsof válasza KKobra hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Hát ha vennél 5000 forintért trafót akkor valóban átnevezlek Sanyinak.
(#) KKobra válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 15, 2017 1 /
 
Ne haragudj de mi a fenének vegyek bármit is . Ilyen van működik
Van egy működő forrólevegős állomásom a fejjel együtt.
állítható a levegő mennyisége és lehet tekergetni a fűtést is mint régen az olajkályhát

Teljesen feleslegesnek tartjátok hogy bele tegyek egy digitális szabályzást kijelzést ezt értem
(#) KKobra válasza Mircsof hozzászólására (») Márc 15, 2017 1 /
 
Persze hogy nem megcsinálom a kapcsitápot inkább de áshatok is a lomjaim között hátha van valami
(#) KKobra válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 15, 2017 1 /
 
Ha már veszek nem költök sokat veszek egy Kézit

Nem kell méregdrága állomás teljesen felesleges
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
(#) Zsolt50 hozzászólása Márc 15, 2017 /
 
Sajnos nem használt sem a fórumtársak figyelmeztetése. De a két alkalommal kapott moderátori hozzászólás sem.
(#) eSDi válasza Mircsof hozzászólására (») Márc 15, 2017 /
 
Üdv!

Én két darab, vadi új és még nem is kínai 22V-os (26.5V üresjáratban) 250VA-es toroid trafót vettem 6200Ft-ért postával együtt. Szóval nem lehetetlen, csak a "V" betűs aukciós oldalon kell körbe nézni. És igen FIX áras volt, és a kettő együtt volt ennyi.
(#) KKobra válasza Zsolt50 hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Azért megkérdezhetem hogy mi bajod velem?
Nem állt szándékomban megsérteni az urakat!
(#) lesliewednesday válasza KKobra hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Én vettem ilyet, de messze nem hozta, amit vártam tőle. Pár alkalom után (összesen ment vagy fél órát!) elszállt a venti szabályzó belső tápja. Mókoltam bele egy másikat, de az egész nagyon gyenge. Szabályozásról nem beszélhetünk. Ugyan van digitális hőfokkijelzés, de semmit nem ér, ha nem tudja tartani, amit szeretnél!

ui: Hozzászólásaiddal magadra haragítod a fórum segítőkész közösségét és a moderátorokat. Légy sokkal szerényebb, ha szabad nekem ilyet kérnem egyáltalán. Okos (és nem okoskodó!), konstruktív hozzáállással sokkal előrébb jutsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
(#) KKobra válasza lesliewednesday hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Eddig akivel beszéltem néhány kivétellel minimum eszetlennek vagy idiótának tartott vagy tart azért mert egy ajándékba kapott levegős állomást át akarok alakítani.
Nem értik vagy nem akarják elfogadni hogy ez az állomás így szinte használhatatlan.
Történetesen az enyémbe még kijelző sincs és a többi szolgáltatása is kritikán aluli.
Mindenképpen megcsinálom az átalakítást attól függetlenül hogy segítenek ennek a fórumnak a látogatói vagy sem.
Digitális forrasztóállomást már megépítettem pár éve akkor még nem ismertem ezt a fórumot.
Előbb vagy utóbb megbirkózom ezzel a levegős akármivel is.
(#) eSDi válasza KKobra hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Üdv!

Nem hiszem, hogy azért mert át szeretnél alakítani valamit, bárki is esztelennek, idiótának tartana itt téged! Figyelemmel követtem az egész dolgot, de nem nagyon szerettem volna hozzá szólni. Viszont azt a következtetést kellet levonnom, hogy a probléma és a vita abból alakult ki, hogy te csak kértél, majd mivel nem kaptál választ, felháborodtál. A nincs válasz pedig abból adódott, hogy mi nem kaptunk semmilyen információt egy árva ebay-es linken kívül! Na mármost, ha nekünk nincs "input", akkor "output"-ot sem tudunk generálni. Szóval, ha vitatkozás helyett, inkább megmérted volna, hogy mik a tulajdonságai a meleglevegős fejnek és csináltál volna pár képet a jelenlegi vezérlésről, már rég a nyákot terveznéd hozzá szerintem. Mert onnan már el tudtunk volna indulni. Ha jól emlékszem, akkor ezt kérte is tőled valaki, de mégsem kaptunk semmit. Esetleg, ha pótolnád eme hiányosságokat, akkor jó irányba mozdulna el a dolog lefolyása.
(#) KKobra válasza eSDi hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Hát akkor lássuk vizuálissan
Mint látszik is a képeken ez nincs agyon bonyolítva
(#) eSDi válasza KKobra hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Egy lépéssel máris közelebb vagyunk a dolgokhoz. Jól látszik, hogy ebben a fejben nincs hőérzékelő. Ebből adódóan rajtad múlik, hogy milyen vezérlőt építesz, illetve még azon, hogy milyen fajta hőérzékelőt tudsz beszerezni, illetve bele építeni. A vezérlése tényleg nem egy agyonbonyolított darab, úgy néz ki mintha sima fázishasításos teljesítményszabályzó lenne, a fűtés és a pumpa oldalon is.
(#) KKobra válasza eSDi hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Ezt mondtam én is! Egyetlen probléma van hogy a vezérlést hogyan igazítom a hőérzékelőhöz
Ha a vezérlés Vícsys által tervezett Át kell írni a PIC programját
Ha más tervezte akkor is illeszteni kell az érzékelőt
ezt pedig én nem tudom megoldani
(#) eSDi válasza KKobra hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Nem ismerem a kapcsolást, amit kinéztél, de ha már tudod a hőérzékelőd fajtáját, akkor ki tudjuk deríteni az illesztés módját. Egyébként nem biztos hogy a programba bele kell nyúlni, nagy valószínűséggel elég lesz majd csak az OPA-val felépített illesztés erősítését beállítani.
(#) KKobra válasza eSDi hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Megrendelem a fejet. Szétnézek megvan e minden ami kell a vezérlőhöz.
Majd jelentkezem. (Kínából rendelem)
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 7, 2017 /
 
"mtomihun"-nak
A vezetékes rész /átkötés IMG 093{1}JPG/ Az nyákon javítva!!!!!!
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 21, 2017 / 1
 
"scooby"-nak
(#) scooby_ válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Szia!
Hálás köszönet! Ma kipróbálom.
(#) nzozz hozzászólása Aug 14, 2017 /
 
Sziasztok!
Ezt a szerkezetet próbálta már közületek valaki? Bővebben: Link Nekem szimpatikus, de csak jobb lenne tapasztalatokkal alátámasztani ezt.

Köszönöm
(#) nyuszis2 válasza nzozz hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Szia!
Közvetlenül ezzel a kapcsolással nincs tapasztalatom, de én is készítettem pár forrasztóállomást és volt olyan is amit arduino vezérelt. Ami itt fontos lehet számodra, de a szöveg nem tér ki rá, csak a pdf-ben, hogy két típus létezik a hőérzékelő szerint. Az egyik PTC-vel (ez kell neked) a másik hőelemmel mér. A pdf bal felső sarkán írja is, hogy a piros zöld kábel között 46 Ohm-ot kell mérj szobahőmérsékleten. Nekem az a tapasztalatom, hogy a DIN csatlakozós Hakko 907 szöveget tartalmazó kb $9 -ért ebay-en árult pákák ezek. Sajnos a kábel minősége nagyon rossz szokott lenni. Ha véletlenül hőelemest szereznél be, akkor sem kell aggódni, minimális átalakítással a kapcsoláson már működni is fog.
Üdv
Következő: »»   58 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem