Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   264 / 377
(#) Thowra hozzászólása Márc 24, 2017 /

Üdv!
Egy lézeres kérdésem lenne.
2.5-5mm dekorgumit (olyan mint az egérpad alsó része) mekkora teljesítménnyel lehetne szépen vágni?
A sebesség nem számít nagyon.
Az alapanyag színe szürke vagy fekete lenne, de ha szükséges a lézer miatt akkor bármi más is lehet.
(#) GmS hozzászólása Márc 24, 2017 /

Köszönöm a válaszokat mindenkinek .
(#) telnagyapo hozzászólása Márc 25, 2017 /

Üdv! Segítségeteket szeretném kérni. Van egy CN-1068DS tekercselő gépem, amit CNC210 vezérel. Elvileg F-6421 vagy (F-642-01) verziójú cnc vagy valami hasonló vezérli. F-642-1. Nem tudom tönkre ment-e, vagy csak én programoztam el. Amit utoljára beállítottam prog. csak azt csinálja (szálvezető mozog, orsótengelyt forgatja a beállított paramétereknek megfelelően.) Sajnos nem tudom megváltoztatni az értékeket. vagy lekódoltam végfelhasználó szintre, vagy elromlott. Találtam egy kis FLASH-A progit, és frissítő fájlokat hasonló gépekhez de sajnos ami nekem kell olyan nincs. Ha valakinek volna ötlete hogy hogyan tudnám ismét használhatóvá tenni, azt nagyon megköszönném.
(#) Pali79 válasza Thowra hozzászólására (») Márc 25, 2017 /

Tapasztalatom nincs, de sokat olvastam a témába, szerintem 40-60W-tal már menne.
(#) guliver83 válasza telnagyapo hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Ismerős a 2mm vastag dekorgumit 2 wattos lézerrel szépen vágta.
(#) Thowra válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 30, 2017 /

Jól hangzik, ekkora modul el is férne a gépen.
Milyen színűt vágott kb mekkora előtolással?
(#) Pali79 hozzászólása Ápr 4, 2017 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, mert igen belekavarodtam a dologba. Léptetőmotorra szeretnék áttételt számolni. A követelmény az lenne, hogy az 1,8°-os lépésszögű léptetővel hajtott áttétel másik oldala 1,5°-ot vagy ennek hányadosát forduljon, tehát 0,75°, 0,375° stb. A léptetőn szerintem egy T5-ös tárcsa van, kb. 11 mm átmérővel. Az sem baj ha jó nagy lesz az áttétel, akár 150 mm-es is lehet a hajtott tárcsa.
(#) tiggersoft válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

A 0.3° nem jó? Pont az ötöde a kívántnak, 1:6 áttétellel elérhető.
(#) Pali79 válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

Igazából mindegy lenne, de nekem a számítási metódus lenne a lényeg, hogy meg tudjam határozni a hajtott kerék átmérőjét, mert az 3D nyomtatással készül és meg kell tudnom rajzolni.

Ha a rajta lévő T5 szíjtárcsa fogait megszámolod és megszorzod 6-al megkapod a nagy kerék fogszámát. De érdemes nyomtatni? nem drágák ezek az alkatrészek, sokszor még bontott is fellelhető...
(#) Pali79 válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

Végül is, ha lehet kapni pont akkorát. Bár én nagyobb áttételben gondolkodtam.

Biztosan 11mm az a tárcsa?
Ahogy a katalógust nézem T5-10 a legkisebb, ennek majdnem 16mm az átmérője(15.92).
Ehhez egy T5-60 és kész is...
(#) defi válasza Thowra hozzászólására (») Ápr 4, 2017 /

Szia!
Nekem a kék 5.5W-os vidáman viszi...
Vagy akár a 4mm-es nyír rétegelt lemezt is...
(#) kaqkk hozzászólása Ápr 5, 2017 /

Alakul a gépecském ,egyre közeledik a befejezés
(#) Stewe válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Nem átmérőt kell számolnod, hanem fogszámot, és a fogszám alapján kell megszerkesztened a fogaskereket.
Egyébként pedig kérdéses, hogy mennyire akarod lelassítani a mozgást, mert a léptetőmotorok nem a nagya fordulatukról híresek, ha valóban 6-os módosításod lesz, nagyon lomhává válhat. Nem gondolkodtál mikrolépéses hajtáson?
(#) guliver83 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Én azon az energialáncon változtatnék egy kicsit nagyon rosszul néz ki így rajta.
Minden energialáncnak megvan az az opciója, hogy mennyire lehet meghajtani használd ki ha már van!
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017

TKB25.jpg

(#) Pali79 válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Gondolkodtam én már mindenen, de mivel nekem a szögelfordulás pontossága a lényeg most és azt nem tudom mikrolépéssel megoldani.
(#) Stewe válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Ez esetben ahogy Triggersoft írta, az i=6 módosítás a járható út, a hajtott kerék fogszáma hatszorosa kell legyen a hajtóénak, és akkor 1 teljes lépés 0,3 fok lesz.
Egy tízes és egy hatvanas fogszámú kerékkel mindent megoldottál. Nyomtatni lehet ugyan, de én javaslom a webáruházakat, biztos minőségben gyorsan kapsz tökéletes, sorozatgyártásban készülő darabokat. A 3DPrint nem egy olcsó technológia. Egy fogasszíj-kereket kiszerkeszteni sem egyszerű, a profil származtatása mindig pontosabb, és az élettartamot sem a printer hozaganyaga határozza meg.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
(#) Pali79 válasza Stewe hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Köszi, így már minden tiszta.
(#) kaqkk válasza guliver83 hozzászólására (») Ápr 5, 2017 /

Igazad van , a golyós anyák rögzitése miatt még úgyis szét kell szednem akkor majd följebb rakom a vezetősint .
(#) poros válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Nem szükséges a sínt feljebb raknod, ha az energia láncot meghosszabbítod máris megfelelő lesz az íve.
(#) guliver83 válasza poros hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

Hogy lessz jobb a ív ha hosszabb?
(#) kaqkk válasza guliver83 hozzászólására (») Ápr 6, 2017 /

A Z tengelynél kész az emelés, tényleg jobban néz ki a másik sajna úgy marad ..
(#) guliver83 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

Fotó?

A másiknál miért nem hozod lejebb az energialáncot?
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
(#) kaqkk válasza guliver83 hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

Mert nem akarom végigvinni a vezetékeket a híd lábán -
fotó lesz nemsoká
(#) poros válasza guliver83 hozzászólására (») Ápr 8, 2017 /

" Minden energialáncnak megvan az az opciója, hogy mennyire lehet meghajtani használd ki ha már van! " Ezt Te magad írtad! Ez úgy néz ki mintha 1-2 taggal rövidebb lenne mint kellene. Az emelés persze jobb lenne, de szerintem néhány tag hosszabbítás is javítana az íven.
(#) kaqkk válasza poros hozzászólására (») Ápr 8, 2017 /

Még hosszabb is a kelleténél mindkét lánc csak kb a fele mozog a többi csak fekszik a vezetősínen , de nem akartam külön kábelcsatornában vinni a vezetékeket az energialáncig inkább azt hosszabbítottam meg
(#) dB_Thunder válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 8, 2017 /

Háát így elég gagyin néz ki.
(#) mex válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 8, 2017 /

Idézet:
„Mert nem akarom végigvinni a vezetékeket a híd lábán -”

El is cseszed a külcsínt rendesen.
A helyedben hallgatnák a többiekre.
(#) kaqkk válasza mex hozzászólására (») Ápr 8, 2017 /

Szerintem sokkal rondább egy kábelcsatorna a hídlábon mint az a ferde nem teljesen körívben futó energialánc .
Következő: »»   264 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem