Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   112 / 181
(#) doktor válasza hojanika hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Regisztráció után innen, letöltheted:


Előszór, érdemes mindig kézzel meghajtani a lendkereket, ellenőrizni a helyes működést.
(#) hojanika hozzászólása Máj 25, 2017 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat, segítséget!
Tomi94-nek, a relé az alaplapon a jobb alsó sarokban van. A többi trükköt majd hétvégén próbálom ki, most sajnos időm nincs rá, de azért mindenkinek köszönet.
(#) doktor válasza doktor hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Itt csak, a használati útmutatót találod.
(#) doktor válasza hojanika hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
Szerintem ez egy eredetileg az Alps által tervezett, és gyártott mechanika, ami , nagyon sok / japán/ gyártású készülékben megtalálható.

pl ez is ilyen:
letölthető
(#) Sony007 hozzászólása Jún 3, 2017 /
 
Sziasztok!
A Jamicon kondikat ki gyártja és milyen minőséget képvisel? A Sony magnómban valaki kicserélte a megvétel előtt a gyári Japán kondikból párat (4-6 db) Jamiconra, illetve van benne 2 db MM magyar kondi is!
(#) didyman válasza Sony007 hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
A Jamicon kondikat -meglepő módon- a Jamicon Kaimei vállalat gyártja. Normális minőségű kínai, régi szereplők, nem a bokorból kinőtt garázscégek egyike, hanem rendes KF-fel rendelkeznek. Hagyd benne, ha a sorozat alkalmas az adott pozícióban és nem vén darabok.
(#) Sony007 válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Köszönöm szépen a választ!!
(#) adapter hozzászólása Jún 8, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Aiwa R450-em amit pár hónapja már nem kapcsoltam be, most hétvégén akartam egy kicsit ránézni de olyat vettem észre, hogy egyik irányban lejátszik meg teker is de ha irányt váltok, akkor jön a jól ismert mechanika kattanás, viszont nem fordítja meg sem a lejátszást sem a tekerés irányát.
Úgy tettem le, hogy működött rendesen. Most nem tudom lelte szegényt, más tekintetben jó állapotú, meg akarom menteni...
Lekaptam a burkolatot de őszintén megmondva nekem bonyolultnak tűnik a mechanika ráadásul nem látom mi nem jó... (sose csináltam még ilyet...)
Tudna valaki türelmesen korrepetálni belőle??
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
(#) Tomi94 válasza adapter hozzászólására (») Jún 8, 2017 / 1
 
Szia!
Én azt tippelném, hogy a szíj van már kissé elfáradva. Lejátszás közben még nem tűnik fel, mert ezeknél mindig az indításhoz (fejegység mozgatásához) kell a legnagyobb erőkifejtés. És valószínűleg azért csak egyik irányban nem megy, mert a visszafelé forgó lendkerékkel kisebb felületen érintkezik a szíj, hamarabb kezd el csúszni rajta.
Ha kell, szerintem elő tudom majd keresni, milyen szíjat kellett rá vennem, mert az utóbbi fél évben már javítottam ilyen gépet valakinek.

szerk.: Bár, ha gyorspörgetés se megy visszafelé, akkor inkább valami a másodmotornál lehet; annak a feszültségével kezdeném az ellenőrzést (irányváltáshoz polaritást vált).
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
(#) adapter válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Jó, hétvégén megnézem a szíjat. Ha meg tudod találni milyen kell rá megköszönném, (honnan rendelsz ilyet? HQ-nál? Esetleg ha van ilyened ropogós HUF-ért átvenném ha ez a baj tényleg..)
(#) didyman válasza adapter hozzászólására (») Jún 9, 2017 / 1
 
Ha még új vagy magnómechanikák terén, az R450 nem egy hálás gyakorlóeszköz. Óvatosan nyúlj hozzá. Ékszíjnak tűnik elsőre, bár a tekeréskori irányváltás érdekes, elképzelhető, hogy annak "repülőkereke" is kicsit elmacskásodott.
(#) adapter válasza didyman hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Teljesen tapasztalatlan vagyok e téren.
Ahogy levettem a burkolatot rögtön láttam, hogy ez bizony bonyi nekem ezért is kérdem tapasztaltak véleményét. Mindazonáltal lehet ékszíj gond simán, én 98-ban vettem (ha jól emlékszem) azóta nem volt hozzányúlva. (Igazából működni se sokat ment ezen idő alatt...).
Pár ezerből meg lehet a szíj nem? Annyit megér nekem a próbálkozás...
(#) peti765 válasza adapter hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Valahol el kell kezdeni.
https://elektrotanya.com/aiwa_ad-r450.pdf/download.html
Itt le tudod a service manualt tölteni hozzá,ez segíthet ha nekiállsz szétszedni.
(#) adapter válasza peti765 hozzászólására (») Jún 9, 2017 /
 
Már le is töltöttem.. Köszi!
(#) peti765 válasza adapter hozzászólására (») Jún 9, 2017 / 1
 
Érdemes denaturált szeszt vagy izopropil alkoholt a tisztításra használni,a kenésre pedig szilikon zsírt ne wd40-nel csináld.Illetve fényképezz közben vagy videózz és akkor vissza is tudod nézni mi hogy állt.
(#) pucuka válasza peti765 hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
A szilikonzsír helyett én a patikában kapható vazelint ajánlanám kenési célokra. Ugyanis az olvadáspontja 45 °C körül van, ezalatt szilárd állapotú, és nem szóródik. Ez nagyon fontos tulajdonság. A másik, hogy az alacsony olvadáspontja miatt, pont ott olvad meg, ahol a súrlódás miatt hő keletkezik, tehát pont ott, és csak ott ken, ahol szükséges.
(#) adapter hozzászólása Jún 10, 2017 /
 
Na itt vagyok újra... Most megnéztem alaposabban a működést úgy, hogy kiemeltem a kazetta mechanika egységet. Most jobban láttam mi zajlik belül, és rosszul mondtam az előbb a tekerés teljesen jó mindkét irányban, úgy megy ahogy kell tehát ez nem gond.
A szíj garnitúra csere első lépésként jó lenne,a szíj borzasztó repedezett, merev és ahogy sejtettétek meg-megcsúszik. Ettől függetlenül egyik irányban jól játszik le (ez aktuálisan a rev. play) másik irányra váltok akkor a kezelő pulton a playre átvált, a ledje világít viszont a lejátszási irány marad, egyelőre komolyabb szétszerelés nélkül nem látom minek kéne váltania . Mit mondotok?
(#) peti765 válasza adapter hozzászólására (») Jún 10, 2017 / 1
 
https://www.youtube.com/watch?v=dJNh7Xp8tUY&t=55s
Ennél jobban nem lehet szemléltetni.
Valószínűleg akkor cseréld a lapos szíjat,onnan veszi a nyomatékot a fejfordításhoz.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
(#) adapter válasza peti765 hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Köszönöm!
Szíjproblémás, áttakarítottam a fő szíjat külső belső oldalán egyaránt, most kapcsolgat bár minden 3-4-ket elhibázza. De egyértelműen jobb lett, jól tippeltetek!
Mindenkinek köszönöm aki időt pazarolt rám!

Egy kérdés maradt, honnan szerezzek ékszíj garnitúrát? (főszíj mindenképp, de az idler kerekeken lévő gumi sem fiatalabbak, ráadásul a számlálót hajtó szíj is szakadt)..
(#) zolika60 válasza adapter hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Lapos, négyszög, vagy kerek keresztmetszetű szíjak vannak benne?
(#) adapter válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
A főmotoron lapos, a többi négyszög profilú.

kb 78x0,5x3,3mm (sini:5329511) + 57x1x1mm (sini:282030)
(#) peti765 válasza adapter hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Szerintem HQ elektronika idlert már nem biztos,hogy fogsz kapni ,de ha be tudod vinni akkor érdemes megnézni hátha van akkora méretben nekik.Szíjakat próbálj minél pontosabban mérni és venni mert ha túl feszes az sem jó.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
(#) Tomi94 válasza adapter hozzászólására (») Jún 11, 2017 / 1
 
Sajnos magát a papírt nem találtam meg, de szerintem 81-es vagy 87-es átmérőjű laposszíjat vettem rá akkor. Mérd le egy vonalzóval a régit, kerületből visszaszámolod az átmérőt, és amelyikhez közelebb áll azok közül, amit írtam, az lesz jó szerintem
Idler csak egyedi gyártással. Lapos tömítésként megcsinálják kb. 500 Ft-ból, csak a méretlevételnél érdemes 2-3 tized mm-t hozzászámolni a külső átmérőhöz, a kopás kompenzálására.
(#) Tylla1 hozzászólása Jún 14, 2017 /
 
Sziasztok!

Hozzáértő véleményetekre volnék kíváncsi. Javítgatok egy Aiwa decket és a következőt látom a panelen több helyen is. (képek csatolva)
Jól gondolom, hogy az a fekete anyag valamiféle biztonsági rögzítő jelölés és nem elektromos hiba eredménye (kifolyás)? Abból gondolom, hogy nem hiba, mert a harmadik képen egy álló panel sarkán is található belőle.
A készülék egyébként minden funkciójában üzemel, elektronikai problémát laikusként nem tapasztalok.

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Massawa válasza Tylla1 hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Ilyen nagyobb alkatrészeknél (kondi stb) meg vertikális paneleknél szoktak ilyen kenceficét alkalmazni és odaragasztani az alkatrészeket paneleket. A készülékek sok ezer km-t tesznek meg mire eljutnak a felhasználohoz, az ilyen ragasztás ( kátrány, fehéz kence stb) biztositja, hogy kibirja az utat. Otthon már nincs szükség rá - néha ki is szárad és akkor szemét lesz belöle. Vigyázni kell föleg a NYAK forrasztott oldalán, mert volt olyan kence is ami agressziven megtámadta a rezet...
(#) Tylla1 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Köszönöm az infót, akkor jól sejtettem, hogy nem kell foglalkozni vele. A készülék 1988-as gyártású, így sejtésem szerint nem támadta meg az általad írt módon a panelt szerencsére.
(#) Oszipapa hozzászólása Jún 23, 2017 /
 
Sziasztok. Van nálam javitáson 1 Sony TCK590 es deck. Meg van sérülve a reel motoron lévő kettős fogaskerék. Nincs esetleg valakinek elfekvőben ilyen bontott mechanikáka? Elég sok készülékben használták ezt a mechanikát. 3 fejes,3 motoros készülék. A 3 D nyomtatást ismerem, de sehogysem birom leszedni a tengelyről. Minden segitséget megköszönök.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
(#) papacica válasza Oszipapa hozzászólására (») Jún 24, 2017 /
 
Cnc ni kel ne 3d-ni,egy fogasnak van 10 fajta paramétere.,én javalom hogy vegyél egy 590 est ami jó ,ez meg legyen donor,de szívem szerint én nem költenék egy ilyenre. 8 ért már kapsz egy jót,vagy többet egy referencia masters gépre költenék max,de nem sonyira
(#) adapter válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Nos, végre megjöttek a szíjak, cserélve hibátlanul vált oldalt. Most viszont azt vettem észre, hogy az egyik oldal határozottam mintha lassabban játszana le mint a másik. Eddig nem tűnt fel, mert az az oldal csinálja (play) amelyiket nem lehetett működésre bírni. A revplay úgy ahogy jó, de nem harapnám meg kisujjam, hogy esetleg az is lassabb, csak még alig észrevehető... Ilyenkor mi lehet?
(#) papacica válasza adapter hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Ez sok minden lehet,tul feszes szíj,vagy csúszik,én lemosnám a szíjat,és alkohollal a szíjpályákat.De lehet görgő is,vagy a felvétel szar.Gyári kazit játsszál vele hátha.Vagy rosszabbik esetben el állították a fordulatot.szorul a kazetta,stb.Egy 2x30 perces kazi általában 32 perc oldalakén,ha ez megvan akkor minden jó,de másodpercben éltérők.Ha van magnód akkor lejátszás méréssel,majd be a vasba és ott is mérd,rögtön kiderül mi a gond.
Következő: »»   112 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem