Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Van. 500W-os van a gépemen már vagy 2 éve. Azóta megy rendületlenül. Nincs vele semmi gondom. Igaz - 10-11000 fölé nem küldtem. Nekem bőven elég az alacsonyabb fordulatú tartomány. Műanyag lapokhoz, plexihez, nyákhoz használom.
Sziasztok!
Most szeretnék belefogni egy CNC építésébe. Először az elektronikával szeretném kezdeni. Lenne valakinek egy 100%-ig megbízható és életképes kapcsolása amit minden gond nélkül érdemes megépíteni? Előre is köszönöm!
Kapcsolás, de mihez? Léptetőmotor meghajtó áramkör? Szervohajtás? Mozgásvezérlő? Főorsó vezérlő?
Itt a legtöbben kész modulokból állítják össze a gép vezérlését. Viszont rossz irányból közelíted meg a kérdést. Az elektronika kiválasztása/megvalósítása az utolsó lépés a tervezési folyamatban. Első lépésként oszd meg velünk, mekkora gépre gondoltál és milyen feladatokra használnád. Ez alapján javasolhatunk mechanikai megoldásokat. Ezután jön a főorsó és egyéb motorok, illetve végálláskapcsolók és egyéb szenzorok kiválasztása. Ha ez mind ismert, akkor érdemes belemenni az elektronikai modulok kiválasztásába.
Szia! Szerintem fordítva kellene kezdened, mert kabáthoz szoktak gombot varrni. Első a feladat, második a mechanika, aztán a mechanikát mozgatni képes motorok méretezése és a végén az azt kiszolgáló elektronika és tápegység. Legalábbis szerintem. Mert nem mindegy, hogy egy acélmegmunkálásra képes monstrumot kell hajtani, vagy egy lézerfejet. CNC mindegyik.
Idézet: „Kapcsolás, de mihez?” Kell nekem egy CNC, mert mindekinek van. De nagyobb kell, mint a többieké. Legyen olcsó, de mutasson jól. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Úgy tűnik a kollégák túl közelről kezdték, neked először talán meg kellene tudnod, mi az a CNC.
Az enyém ekkora. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Milyen technológiát szeretnél CNC-vel?
CNC vezérléssel készíthető fúrógép, marógép, 3Dnyomtató, hegesztőgép. lézervágó, lézer gravírozó, LDM, plotter, hegesztőgép, plazmavágó, lángvágó, szikraforgácsoló.... idő se lenne felsorolni csak a mindennaposokat sem. Építés előtt kell kiválasztani a technológiát, a megmunkálandó anyagot, és a kívánt megmunkálási pontosságot, ez alapján megtervezni a mechanikát a megfelelő motorokkal és hajtóművekkel, és ha ezzel már kész vagy, akkor kell a hajtásvezérlővel foglalkoznod. Ha úgy éreznéd, hogy ehhez több szakmát kell elég mélyen ismerni, nem tévedsz. A házi megoldásoknál mindig az okos kompromisszumok megkötése a legfontosabb feladat, mert ha ipari minőséget akarnál, akkor sokkal drágább lenne, mint a kész gyári darab.
Bocs, hogy belevau, de úgy érzem átsiklottál kissé a lényegen... Gafly erőteljesen ironizált hozzászólásában.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Teljesen igazad van, átsiklottam azon, hogy az indító szebee volt, azt hittem ő akar nagyot alkotni. Akkor vettem észre, mikor már ez sem volt törölhető.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
Nem én használom, csak az építésben voltam benne. Azért töltöttem fel, hogy érzékeltessem, a CNC elég sok mindent takarhat.... mint utóbb kiderült, feleslegesen.
Trollkodásból ismét jól teljesítettem
![]() De jót szórakoztunk (tanulunk is belőle (talán?)).
Csak berakod abba az apró CNC-dbe és átformázod troll alakúra.
Örülök neki hogy jót mulattok rajtam. Főleg Gafly-nak a szarkazmusa tettszett. Köszönöm a tanácsot, és bocsánat amiért nem voltam 100%-ig pontos hogy milyen CNC-t is szeretnék, tudom nagyon jól hogy hány féle fajtája van és hogy én pontosan mire gondoltam az most már mindegy, mert nem fogjátok megtudni. Köszönöm!
De jó hogy ilyen kis sértődős vagy ! Senki nem akarja ellopni a titkaidat , segíteni szeretnénk de ha nem engeded akkor nem fog menni . Én is sok segítséget kaptam az első gépem építésekor ,mert nem sértődtem meg az első vicces hsz olvasásakor ...
Idézet: „nem fogjátok megtudni.” Jól kibabrálsz velünk! Szerintem sokunk most napokig nem fog tudni aludni!
Urak!
Igazatok van, de fejezzétek be az OFF-ot légyszíves. Köszi! (T)
Nagyon csend van ezen az oldalon!
Minden lineáris sín helye bemarva.
Más: Az idén lesz találkozó (kevesebb csapadékkal)?
Már volt Debrecenben
Most jön a Budapesti És majd a Székesfehérvári
Időpont még nincs egyenlőre, de ha tuti már az időpont akkor fölteszem ide.
Jobban idevág... ugyhogy itt kérdem!
Felsőmarót szeretnék, De nem nagyot és csak hobbi célra! Fa plexi.... Amiket én találtam azok akkorák mint egy nagyobb sárgadinnye!! Nincs erre valami megoldás? valami egyéb motor egy pwm szabályozással?? Vagy bármi más!?
Nézd meg ezt. Nekem ilyenem van, és szinte elfér a markomban. Amit tudni kell róla, hogy 6mm-es a befogópatron.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2017
Én ugyanilyet vettem nekem adtak hozzá 8 as patront is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |