Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MOSFET-ek
Kapcsoló üzemben nincs értelme a source ellenállásnak, nincs szükség rá. Bár nem írtad hogy milyen üzemben használnád...
Célszerű lett volna legalább egy skiccet feltenned, mert ebből semmi sem derül ki, milyen az a táp..
Idézet: „MOSFET -et használnék egy 5 A -es tápban” Utána jön csak az esetleges párhuzamosítás téma és az Ugs-ek..
Bocsi. Analóg üzemben használnám. Ezért gondoltam, hogy legyen némi korlátozás, ha netán nem egy alomból valók a MOSFET -ek.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
Akkor legegyszerűbb válogatni a FET-eket. Vagy sorba 1-1 multifuse biztit kötni. De hogy drain áramot honnan fognak kapni, az a rajzból nem látszik (hibás a rajz).
A kapcsolási rajzból egyértelmű. Dee azért észre vettem egy pici hibát.
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
Fetek párhuzamos kapcsolásánál nem ártana minden gate-be egy soros ellenállás, pl. 33-47 ohm az esetleges berezgések elkerülése miatt.
Nem látom a pnp-s áramgenerátorok közös bázisellenállását sem.
Cseréltem a rajzot. Így gondoltad? Néhány alkatrész nincs megadva. Még nem tudom mi van itthon és milyen értékű is kell.
Elvileg már jó, de azért növeld meg azt az 1k5-öt 10-15 k-ra.
A 3 tranyó max össz emitterárama kb. 4 mA, tehát nem kell hatalmas előfeszítő áram hozzá. A tápokra rajzold be a 100-220 n hidegítőket, a 7915-re alapból tegyél 1k5-öt ( beméréskor ne legyen üres ).. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
"Pici."
![]() A fehér LED pedig fordítva van bent. De eredeti kérdésedre visszatérve: ha már úgyis van bent a source-ban ellenállás, akkor miért nem kettéosztva? A diff bal oldalában az áramgenerátor semmi jót nem csinál, hagyd ki!
A negatív segédtáp nagyon gáz megoldás, én is csináltam, de nem szabad! Kikapcsolás után kis terhelésen hamarabb fogy el a segédtáp, emiatt megugrik a kimenet, érzékeny áramköröket megsütve. Legfeljebb ha kikapcsoláskor kisütöd a nagy puffert akkor elmegy.
Sőt ebben a kapcsolásban bekapcsoláskor is egy böszme impulzus kerülhet a kimenetre. A pozitív segédtáp még elfogadható bár az sem szép megoldás. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
A pozitív segédtápot mosfet vezérlésnél nem ritkán alkalmazzák. Többek közt itt a fórumon is van rá példa. A negatív nekem se tetszik 100 % -ban, de erre még kitalálok valamit. Valószínű letiltom a kimenetet úgy, hogy a gate feszültséget automatikusan letestelem, ha a - táp csökken.
Most véleményezd! Alul egy tranzisztorral és pár alkatrésszel elérhető, hogy a negatív tápfesz 14-5 V alá esik, a kimenő feszültséget letiltja.
Köszi a segítséget. Megspóroltatok egy kismarék csalódást és sok időt!
Hát itt!
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
Ajaj! Jól össze lett kuszálva az áramgenerátorok referenciája! Most már a piros LED is fordítva van. A diff bal oldala viszont még mindig ott dolgozik a semmire.
Viszont a letiltás első blikkre jónak tűnik.
Pedig tényleg!
![]() Köszi! Még a végén segítségeitekkel, működni is fog! ![]()
A bal BC327-et szedd ki, BC414 kollektort kösd fel a +25.5 voltra.
És cserélje vissza a fehér és piros LED-et, mert most a diff erősítő egyáltalán nem működik a túl nagy áramú felső áramgencsi miatt!
Habár a 2,7V-os zener túl nagy szivárgó árama még segíthet, de jobb nem erre alapozni... A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2017
Igen!
![]() Epu2: a piros legyen alul ( 1.5 volt ).
A tanácsaitokat figyelembe véve, elkészült és kipróbált a hűtőmodul című rész. A stabkockák hozzák az elvártakat. A MOSFET-ek közül az egyik elcsattant, (G-S zárlat), kihagytam a zenert és a stitkus feszt nem bírta
![]() Gondolom, ez akarna lenni.(Moderálva.) A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2017
Moderátor által szerkesztve
Nem kéne már átrajzolnod a jó verzióra? Csak másolgatod a rosszat...
![]()
De! Bocsi!
A baloldali BC414C b-c közötti kondi is fölöslegessé vált. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
Helló! Tudnátok nekem ajánlani olyan logikai fetet ami TO126 tokozású és kb 2-3A -t visz? Olcsó kínai is jó. Ilyen tokozással nem találtam a keleti webáruházakban...
A TO220 nem fér be? Szinte ugyanaz, csak kicsit szélesebb. Abból van dögivel.
Hát ha ilyen sok ajánlat érkezik, úgy néz ki muszáj lesz azt használni...
Ha nem feltétel a csavaros rögzítés, akkor én az IRLU024-et megelégedéssel használom.
Ha mindenképpen TO 126 kell pl: tessék.
Beszerezhetőséget nem néztem. Jav: Bocs, a LOGIC level kimaradt. akkor ez nemvalószínű, hogy jó. Egyébként ez a tokozat elavult. Kínait lehet, hogy még találsz. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |