Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2800 / 3546
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Idézet:
„Szerintem azért a pár byte-ért kicsit irreálisan magas ez az összeg.”
Ha ennyiért megveszik az emberek, miért adnák olcsóbban?
(#) granpa válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Nem tiszta dolgok ezek. A minap bementem "igazoltatni" a kártyámat, s egy tapétát láttam a hátsó falon: beszélhet 19 Ft-ért! Kérdem a szolgálatost: ez valami csókosoknak (előfizetős, egyéb hátrányos)? Nem, akárkinek (kártyafüggetlennek is). Akkor miért nincs kinn; mármint széles körben? A cégnek nem érdeke; aki meglátja, megkapja, a többi meg beszélhet ~50 ft-ért/perc (mint én is addig!). 10" alatt nekem is belőtte. Erről, ennyit.
(#) pucuka válasza Norberto hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Minden bázisállomáson van egy (vagy több) olyan csatorna, amelyiken a mobiltelefonok "lógnak", hogy el lehessen azokat érni, ha hívják. Ezen a csatornán megy az "adminisztráció" is. Ezek a hálózat működéséhez szükséges kommunikáción túl eléggé kihasználatlanok voltak, és erre a kapacitásra szervezték rá az SMS szolgáltatást, eleinte szinte ingyen. Aztán az emberek igencsak rászoktak, és már SMS üzenetek továbbítására rendes csatornákat is igénybe kellett venni. Innen a "túlzott" árazás.
Egy értekezleten talán a megbeszélendő témával kéne foglalkozni, és nem csetelni SMS -ben.
Talán egyetlen igazi haszna, hogy kikapcsolt telefonra is lehet küldeni, ha bekapcsolod az érvényességi időn belül, megjelenik az üzenet.
(#) pucuka válasza granpa hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Vannak díjcsomagok, melyek közül választhatsz. A 19 Ft -os percdíj valószínűleg valami magas előfizetési díjhoz tartozó csomagban van.
Érdemes lenne számolni, díjcsomagok között válogatni. Nem egyszerű dolog, de nem lehetetlen.
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
A voda ma megint lekapott vagy 150 ft-ot. Semmiért.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Kérdezd már meg, hogy miért is?
Nem lehet, hogy háttérben mobil adatforgalmad van? kapcsold ki.
Frissítés vagy navigáció (forgalom változás) időjárás info megy?
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2017
(#) Petyaa válasza pucuka hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
SMS-t küldeni azért szoktam, mert vagy tudom hogy dolgozik és úgysem venné fel, vagy eleve a telefonja csak le van téve valahova a házban ő pedig házon kívül van stb.
(#) bbb válasza pucuka hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Én a t-nél vagyok, ott a Most! opciót kellett hozzá bekapcsolni (ingyen, külön havi díj nélkül), s az eleinte márciusig tartó időszak még mindig tart ugyan annyiért. Így hálózaton belül 9Ft a percdíj és az sms is, azon kívül meg talán 19Ft - mindezt Dominó kártyával!
(#) bbb válasza pjg hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Én amikor ilyen történt, hívtam fel a t számát, hogy ez meg mi a szösz? Kiderült, hogy kérés nélkül bekapcsolták az adatforgalmat, én meg azonnal kértem, hogy kapcsolják ki. Azóta rendben vagyunk egymással
(#) Petyaa válasza Norberto hozzászólására (») Okt 17, 2017 / 1
 
Ha van is okostelefonja / és akár mobilnet is rajta, van egy réteg aki nincs fent közösségi oldalakon és nem tölt le egyéb viber stb programokat. Vagy mert nem tud róla vagy mert nem is érdekli, de inkább mindkettő.

Így valóban az sms ilyenkor a legjobb de lassan már ott tartunk hogy morze hívásokat kell előző nap megbeszélni. 2 nem fogadott hívás =nem kell menni a gyerekért. 3 nem fogadott hívás = én megyek a gyerekért
(#) Petyaa válasza bbb hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
De mi az hogy kérés nélkül bekapcsolták? Lehet 20ezer emberből csak 100 reklamál a többi csak legyint a t meg bevesz 3 milliót a semmiért....
(#) Petyaa válasza granpa hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
A Telenornál is van olyan opció a my menüben, hogy 3db 20-as számot 20ft / perc áron hívhatok bármikor. Persze ezt sem reklámozzák sehol.

De ami még ettől is rosszabb a perc alapú számlázás....Hol van már a Westel féle 3 másodperc ingyenes opció....
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
semmi. minden ki van kapcsolva. Ha bejön egy hívás, akkor is leveszi a sápot. Ha elfogy a feltöltés jön a búcsú.
(#) bbb válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Ez a kérés nélkül bekapcsolták dolog az okostelefonok elterjedésekor volt, s én kb. 3 éve kapcsoltattam ki. Az idő tájt, mivel ők jobban tudják mi kell nekünk, bekapcsolták az adatforgalmat - éppúgy, ahogy a banki napi limitet is kötelezően feltolták önkényesen 150000-re, s neked kérni kellett, ha szeretted volna visszaállítani az előző limited.
Oda kell figyelni rá, hogy a jogalkotók olykor-olykor mit találnak ki "a nép érdekében, mert az nekik jó", s ha nem tetszik amivel az éppen jár, akkor lehet reklamálni és visszakérni az előző beállításokat.
(#) SALáta hozzászólása Okt 17, 2017 /
 
Nagyon *** ezek a szoláltatók. Én az Invitellel vagyok bajba. Otthagyom őket. Az a társaság egy vicc. Ha majd lejár a hűségidő, megyünk a T-hez. A net múlt héten alig ment, a TV sem. Kb. 20 percet nézném, de már azt sem_mert önkényesen elvették a jó csatornákat. Egy barátom külföldön fizet 90 eurót a kommunikációért a családnak. Ehhez jár 1 Tb tárhely , 4 mobil, egy mobiltelefonos "hotspot", 2 TV-re mobilos digitális beltéri. A mobilon mindent mindenkor ingyen hív. A szolgáltatójának külön appjai vannak , programjai is, amit a diy házi központjába illeszthet. 2 TV, videótéka, internet,_4 mobil. Ha baj van szó nélkül cserélik újra a készüléket. Itthon meg itt tartunk hogy 50 forint egy sms. Nagyon nagy vicc. Rt-hez hasonló volt a régi kábeles szolgáltatója. Az előfizetők is tagok voltak szavazati jog nélkül ugyan, igen pozitív egyenleggel adták el az rt-t. Megkapta a tagság után járó díjat a végén. Aztán jött ez az újdonság, a mobilos szolgáltató.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) pjg válasza SALáta hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Azért kerül ott annyiba, mert itt ennyibe. Már ha T.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Ez a T, nem az a T.
Előírják, hogy mit kell teljesíteni, a többi az itteniek dolga.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2017
(#) granpa válasza pucuka hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Mondom: mindentől független, nem vagyok előfizető (sosem voltam). Aki tud róla, megkapja, slussz.
(#) Petyaa válasza pjg hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Egy barátom is vodás / előfizetéses. Lemondta az adatforgalmat mert kicsit irreálisan számolgatott. Kérés nélkül visszakapcsolták neki....

Nyíregyről Debrecenbe kellett mennie hogy le tudja mondani megint....Eddig még jó
(#) SALáta válasza pjg hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Értem én, most adtak visszautasíthatatlan ajánlatot T ék is. Kösz nem, a mostani kártyás díjának majd 4x eséért. Kb 3500-4000 forintot tartanék reálisnak korlátlan mobiltelefonálásra országon belül+korlátlan netre, hűségidő és készülékkedvezmény nélkül. Ekkor már nem kell tiltani a voip ot. Viszont otthoni szolgáltatásnak jó a T nálunk. Sógoroméknál nincs havi 4-5 panasz . Nekem a.bejelentés legutóbb 30 perc volt az Invitelnél!!!
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2017
(#) Alkotó válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 17, 2017 1 / 1
 
Ne írj SMS-t. Hívd fel akinek szánod, és mond el szavakkal amit írnál. Ez szinte biztosan olcsóbb, sőt jó eséllyel éppen semmibe se kerül (kivéve az előfizetés díja).
Szerintem az SMS-től ridegebb kommunikációs forma alig van, emberek közt mindenképpen kerülendő. Az ilyen üzenet arra való, hogy tudjam hogyan változik a bankszámlán ha költök vagy éppen kapok valamit (amiért én is fizetek vagy 30 Ft-ot darabonként a banknak), de nekem ennyit megér az információ.
(#) Petyaa válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Nyilván a legjobb szavakkal elmondani, de nem mindig tehető meg. Munka közben, nincs nála a telefon stb stb. Vagy éppen én nem tudok hívni valami miatt.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2017 /
 
Pld.: A fiamat nem hívhatom beszélgetésre amikor suliban van, csak SMS üzenet lehet. Azt akkor nézi meg, amikor lehetősége lesz rá.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2017 / 1
 
Nem elveszi az sms az embereket egymástól, hanem egy plussz lehetőség a kapcsolatra. Ha sms nem lenne, akkor sem érintkeznénk helyette személyesen.
(#) Norberto válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2017 1 /
 
Jóság?

Az SMS a maga nemében hasznos tud lenni, erről volt szó alapjábavéve. Nem többről.

A hasznosság számomra nem egyenértékű a jósággal, sem bármilyen egyéb behozott jelzővel, amivel a szubjektív gondolatok alátámaszthatóak.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Ez csak annyiban sántít, hogy a fiad a suliban valószínűleg azonnal megnézi a telót, ha csak berren is egyet. Aztán válaszolni is fog, elterelve a figyelmét az óráról. Aztán oda - vissza. Így alakul ki a csetelés.
Ha csak időnként megy egy egy SMS, az nem olyan drága dolog, de ha már naponta 10 - 20 SMS megy, persze jócskán növeli a számlát, (vagy csökkenti, ha prepaid)
(#) nagym6 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Ott a suliban valóban nem lehet óra közben ránézni sem a telefonra. Teljes lehalkítás, berrenés sincs. Csak szünetben.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2017 / 1
 
Idézet:
„Szerintem az SMS-től ridegebb kommunikációs forma alig van”
Ez így ebben a formában messze nem igaz. Olyan, mintha minden késre gyilkost kiáltanál, holott sok egyéb hasznos dologra is lehet használni.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Idézet:
„emberek közt mindenképpen kerülendő”
Miért is? Amikor pl. időeltolás miatt az élőszavas beszélgetés lehetősége a cimborámmal napi pár órára korlátozódik (az is akkor, amikor munkaidő van), akkor ne is kívánjak neki SMS-ben boldog születésnapot? Vagy amikor értekezleten ülök és nem ildomos kimenni beszélgetni azzal, aki hív, akkor ne küldjem vissza neki üzenetben, hogy szünetben visszahívom? Vagy amikor olyan zajos környezetben vagyok, hogy a telefont esélyem sincs hallani, de segítséget kell kérnem a probléma megoldásához, akkor se használjuk? Undorító, megvetendő dolog az SMS... Hogyne!
Én is gyakrabban használom a telefont telefonálsra, mint üzengetésre, de ezzel együtt se tartom se ridegnek, se rossznak. Ennyi erővel belerúghatnánk a rádióamatőrök azon csoportjába is, akik morzézni szeretnek, s nem beszélgetni a rádiójukon. Meg persze köpjük le azt is, aki post it cetlin üzenetet hagy a másiknak, inkább mondja el élő szóban, amit akar.
(#) Alkotó válasza bbb hozzászólására (») Okt 18, 2017 1 /
 
A hozzám szólóknak címezve.
Nézzétek el ha az én véleményem eltér a tiétektől. Engem nem bánt ha mást gondoltok, de engedjétek meg nekem is a saját szempontot. Az érveitek olyan gyengék, hogy egyáltalán nem is érdemes beszélni róla.
Amit próbáltok fontosnak beállítani, az éppen az a része a mai világnak, aminek nem kellene benne lennie. Nem kell mindig sietni, nem kell azonnal reagálni az "arc-könyv"-ben történtekre, és ami az SMS nélkül nem történik meg, annak talán jobb is ha elmarad.
Következő: »»   2800 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem