Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   194 / 276
(#) Phile80 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 8, 2017 / 2
 
Ez a rajza:

THE300.jpg
    
(#) Melphi válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Ès ha mondjuk kuka a panel akkor mit lehet tenni, esetleg valami megoldás hogy ne a kukába végezze a trafó?
Köszönöm.
(#) Phile80 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Nekem nincs időm ilyen javításokra
(#) Melphi válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 9, 2017 /
 
Nem is volt ilyen kérés.
(#) Phile80 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 9, 2017 /
 
Hát akkor tervezz hozzá egy új vezérlést...
(#) Melphi válasza Phile80 hozzászólására (») Nov 9, 2017 /
 
Első kőrben megmpróbálom megjavítani, ha nem megy megmondom a tulajnak tolja ki a vasak közé.
(#) gulyi88 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 9, 2017 /
 
Nem lehetetlen kiváltani a gyári vezérlést.
Persze kell hozzá elszántség, ismeret és műszerezettség, de kár lenne kidobni a gépet 3 IC miatt.
A sallangoktól eltekintve (védelem, kijelzés, segédtáp..), az egész csak egy áramra szabályozott tirisztoros (féligvezérelt) egyenirányítóhíd.
Lényegében a hálózathoz szinkronizálva kell, az áramszabályozó alapján, megfelelő helyen gyújtani a három tirisztort. Ez akár mikrovezérlővel, akár tök analóg elektronikával megoldható.
(analóg: nullátmenetektől indítva fut fel egyforma meredekséggel három fűrészgenerátor (még a linearitása sem érdekes csak egyforma legyen a három! Lehet RC tag is, és három koparátor összehasonlítja a PI jellegű áramszabályozó jelét a fűrészekkel. Így gyújtogatják a komparátorok a tirisztorokat a nullátmenethez képest előrébb vagy hátrébb, attól függően, hogy több vagy kevesebb áramot kell-e csinálni.
Az áramszabályozó meg összehasonlítja az alapjelet (amit a potival állítasz) a valós árammal és ennek megfelelően változtatja a kimenetét, azaz a többi szervvel együtt végeredményben a gyújtásszögre hat, azzal meg az áramra. )
A gyáriban az UAA145 csinálja a szinkronizált fűrészt és az alapjellel való komparálást.
(#) kocsora válasza mpisti hozzászólására (») Nov 9, 2017 /
 
Mindenképp belenézek, kösz a tanácsot.
Úgy néz ki, hogy szombaton megyek lomisokhoz.
Ha sikerül venni valamit, úgyis tudósítok
(#) Melphi válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 9, 2017 /
 
Köszönöm a segítségedet, először meglesem mi van vele aztán majd meglátom mi lesz.
(#) mpisti válasza Melphi hozzászólására (») Nov 10, 2017 /
 
Nem kell rögtön kétségbeesni. Nem nagy durranás az a vezérlő, és az is lehet hogy a kártyának semmi baja. Ahogy Phile80 mondta, ellenőrizd le a tápokat, +/_ stabilizált tápról megy. Jellemző hibája szokott lenni ennek a típusnak a kontakthiba. Elég vacak a csatlakozó,ami a szabályzókártyára megy, könnyen kitörik a lába, de találkoztam már olyan forrasztással is,ami csak látszólag volt ép. Ellenőrizd a túlmelegedés védő kilixon áramkörét is (a rajzon látható, a J1 jelfogót működteti)lehet hogy a relé kontakthibás,akkor nincs engedélyezés. Aztán lépésről lépésre haladva a potitól. Persze az igazi az lenne ha tudnád szimulálni a működést a kártya bemenetein. A legvége a fázishasítás, szerintem azzal nem lesz baj.
(#) Melphi válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2017 /
 
Ugyan én nem láttam működni a készüléket, de a tulaj váltig állítja hogy bekapcsolt állapotban kellene világítani legalább egy darab lednek a ledes skálán. Lehet hogy valami tök triviális hibája van, valahol megszakad a villany.
(#) mpisti válasza Melphi hozzászólására (») Nov 11, 2017 /
 
Próbált hegeszteni vele? Ugyanis a LED soros kijelzőnek semmi köze a szabályozáshoz. Az egy teljesen független áramkör UAA180 LED-sor meghajtóval. A tápot a szabályzó kártyáról kapja, a kijelzéshez az alapjelet pedig az árammérő söntjel erősítő IC kimenetéről. Lehet hogy a gépnek semmi baja,csak a kijelző kártya dobta be az unalmast.
(#) Melphi válasza mpisti hozzászólására (») Nov 11, 2017 /
 
Azt mondja hogy próbát hegeszteni, nincs áram.
(#) kocsora válasza kocsora hozzászólására (») Nov 13, 2017 /
 
Éveken keresztül mindíg láttam Devecserben 3 fázisú CO hegesztőt. Most bezzeg csak egy nyamvadt porbeles kínait
No, majd talán legközelebb...
(#) mpisti válasza mpisti hozzászólására (») Nov 13, 2017 /
 
No, előkeresem azt a rajzot amit kb.25 éve rajzoltam egy ilyen gép vezérléséről. Akkr talán többet tudok segíteni.
(#) Dr Nagyfeszültség hozzászólása Nov 15, 2017 /
 
Tettem egy kísérletet ezzel: http://danyk.cz/reg60v_en.html A kimenetről az elkókat elhagytam, mindössze egy 100nF fólia kondi van rajta. A 100k poti helyett egy helipotot raktam, komolyabb IGBT-k és diódák használatával 200A fölötti zárlati áramot állítottam be (hegesztés közben nem tudtam mérni, kisebb áramon nem fröccsent el rendesen a huzal, gyakran csak felizzott). 0,8mm huzallal és CO2 gázzal próbálva alkalmasnak látszik a feladatra, a feszültség állítással még foglalkozni kell, az adott huzalsebességhez nehéz beállítani. Kísérletező kedvűeknek tudom ajánlani, de kész megoldásnak nem tekinthető.
(#) nyekk válasza Dr Nagyfeszültség hozzászólására (») Nov 16, 2017 /
 
Szia ,
Járt nálam, egy" kínai csoda "Co2+MMA hegesztő ,300A ( ) monofázisú.Azért került hozzám ,mert CO2 módban a huzal előtoló pot.méter tekergetésére mem reagált.Mondtam a tulajnak ,hogy jól van az úgy ,ha áramot tud állítani akkor nyert ügye van.Lényeg a lényeg hogy mikor megbontottam akkor látom ,hogy egy UC 3845 -ic muzsikál benne,úgy hogy nem járhatatlan út.Lakatfogóval mérve a 160A szépen tudta,valamint a varrat minősége is elfogatható volt .Sok sikert a kisérletezéshez!
(#) BLUER hozzászólása Nov 24, 2017 /
 
Üdvözlet! VARSTROJ VARMIG 1800 MIG/MAG. A tulaj arra panaszkodik, hogy nincs ereje a hegesztőnek, amit régebben 3-4-es fokozaton elégetett anyagot, azt most , max fokozaton sem viszi. Lenne ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Ebben nem vagyok nagyon otthon
(#) Hetope válasza BLUER hozzászólására (») Nov 24, 2017 /
 
Alaposan vizsgáld át a kábeleket (kimenő-bemenő) ha azok jók akkor a diódákat.
(#) szendi001 hozzászólása Nov 28, 2017 /
 
Sziasztok! Elkészült a hegesztő trafó javításom. 3 fázisú elég régi berendezés. A gyári elektronika kontaktos volt, gyakorlatilag romokban találtam meg a panelt. Többször belenyúltak elődeim. Vettem bele egy WEL3.3b vezérlő panelt. Vezetékeltem, de nem indult el elsőre, aztán másfél évig a sarokban rohadt a cucc. Elővettem újra. Cseréltem a panelen az 555-öket egy végtranyót és 4 kisjelű tranzisztort. Ezek után hibamentesen megy a jószág. Felbuzdulva az eredményeken rendbe akarom szedni a kínai egyfázisú cuccomat is, amit már vagy 13 éve vettem és konkrétan soha nem volt jó. Akadt a huzaltoló, egy rakat hulladék.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
(#) szendi001 hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Nem tudom láttátok- ebayen ezt puskát. Nézegettem teszt videókat. Bővebben: Link
(#) dedy77 hozzászólása Dec 6, 2017 /
 
Sziasztok! Kaptam egy AUSTRO MIG 250 házat a trafón kívül minden mag van hozzá.A vezérlőpanel bekötésében kérnék segítséget mert a neten nem találok róla semmit.mellékelem a panel képét. Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2017
(#) dedy77 válasza dedy77 hozzászólására (») Dec 7, 2017 /
 
Megoldottam! Már csal egy trafó kell hozzá.
(#) Honda130 hozzászólása Dec 11, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretnék én is kérdezni CO hegesztővel kapcsolatban. Egyenlőre annyit szeretnék kérdezni, hogy lenne-e itt olyan ember, aki a süsü kérdéseimre megpróbálna türelmesen válaszolni annak ellenére hogy mondjuk a profibb kérdésekhez van hozzá szokva? Mert biztos kell majd türelem is.

Kellemes hetet kívánok!
(#) Honda130 hozzászólása Dec 12, 2017 /
 
Hát úgy látom nem működik a fórum. Sajnálom hogy ez a francos Facebook befullaszt minden normális fórumot. Olyan jó volt míg ez az adatgyüjtő kémkedő oldam nem létezett. Értelmes beszélgetéseket lehetett mindenhol bonyolítani.
(#) kila válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 12, 2017 / 1
 
Szia!
Kérdezz, akkor hamar kiderül, van -e hozzáértő...
(#) szendi001 válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 12, 2017 / 1
 
Bekapcsolás után a porbeles huzal nagy eséllyel akad... Próbáltad már a gépet?
(#) Honda130 hozzászólása Dec 13, 2017 /
 
Sziasztok! Már el is felejtettem hogy tettem ide fel kérdést, de ma megleptetek.
A hegesztőm tudja a porbelest is és a CO hegesztést is. Én vettem hozzá palackot is meg mindent, mert CO-val akarok hegeszteni. Kérlek titeket, ne menjünk bele hogy milyen ez a hegesztő ami a képen van és hogy mennyit ér! Ez abszolút hobby célra jött létre és arra a pár alkalomra ahányszor nekem kell, ennyit ért meg nekem. Viszont ha újra lesz olyan indíttatásom, akkor innen már könyebb lesz tovább lépni, mert minden megvan, csak a gépet kell. Ez egyenlőre még nem aktuális.
Na de a kérdésre is rátérnék, ami így elsőre lehet hogy túl amatőr.
A huzal előtolója ennek a gépnek nem úgy működik ahogy benn a cégben a céges gépnek. A céges az mikor megnyomom a pisztolyon a gombot, a beállított sebességgel folyamatosan egy sebességgel tolja a huzalt. Az én hegesztől az rövid szüneteket tesz bele. Olyan 10:1 arányban belejönnek szünetek. Ha lassan tolom elő a huzalt akkor jobban érzékelhető, ha pedig gyorsítok, akkor ez a gond elsimulni látszik, de attól még ott vannak a szünetek. Csak csorsabban történik minden és rövidebbek a szakaszok.
Ez lenne a kérdésem először. Természetes ez? Én úgy érzem, hogy ez hibája lehet a gépnek és tapasztalatom szerint ezért tesz is kicsi hibákat a varratba. Szerintetek?
Köszönöm!
(#) kila válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Szabadítsd fel a huzal tolónál a továbbító görgőt, -hogy ne toljon, és így próbáld a motort.
Kérdés hogy a huzal akad a huzalvezető spirálban, és lökdösve továbbít, -vagy a motor fordulat szabályozó elektronika hibája okozza?
(#) Phile80 válasza Honda130 hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Hát ha felteszed a kérdést, kapsz választ. Ez egy műszaki fórum, senki nem szeret mellébeszélni.
Azt figyeld meg, hogy amikor nyomod a pisztolyon a nyomógombot, akkor a huzaltartó dob egyenletesen forog, vagy néha meg-meg áll. Ha néha megáll, akkor vagy csúszik a görgő a huzalon, vagy szennyezet a spirál, vagy az áramátadó kopott.
Következő: »»   194 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem