Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Csak az orsót és az anyát kaptad azért az árért, vagy két végcsapágyat is házzal? Köszi
Én már vettem tőle többször is, cakk-pakk mindenestül annyi mint hirdeti, szép munka.
Ne haragudj, de a kérdés sem teljesen korrekt. Az emelkedés nem csak a motortól függ. Nem mindegy a mozgatott tömeg, és persze a mire akarod használni. Nem a sebesség a fontos, hanem a gyorsulás. Hatalmas sebességre fel lehet gyorsulni ha van elég út, de mivel a munkatér korlátos jó dinamika kell. Léptetőnél közelíthetsz a max fordulatból (kb 300rpm), ha nem egy extrém vastag orsód van. Az 5 mm emelkedés elég gyakori mert beszerezhető, és nem kell túl sokat gondolkozni, van benne tartalék.
Ha pedig nagyon precíz akarsz lenni, akkor kellenek a gép adatai, az elvárt sebesség és pontosság is, és lehet áttételezni is kell mert nincs az optimális orsó elérhető áron.
Előzményt nézve nem lehet, hogy nekem címezted?
A link alatt pontos árakat találsz (és ha elolvasod láthatod hogy anyával végcsapággyal kompletten adja)
Nálad azért van forgács bővel!
Havi szinten többet termelsz mint más egy hónap alatt ! Idézet: Hát ezen besírtam. „Havi szinten többet termelsz mint más egy hónap alatt !”
Sziasztok!
Az alábbi tengelyeket/vezetékeket valaki próbálta már? Elég olcsók, így kételkedek kicsit a minőségükben. Pláne hogy amelyiken egy alu profilelemből van kialakítva a szán, az már a képen is ferdének tűnik... Viszont nekem csak pozícionáláshoz kéne, gyakorlatilag csak a szán súlyét kellene cipelnie. De ezt jó lenne 0.1mm-es pontossággal, kotyogás nélkül. Ezeket a követelményeket teljesíthetik? Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
A három linken 3 totál különböző dolog van. Most akkor melyiket szeretnéd?
Sorrendben visszafelé a linkek 1. 2. 3. - helyezés - pontosság és jóság tekintetében. Kompromisszumot kell kötnöd a pénztárcáddal és az igényeddel kapcsolatban.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
Szia. Én próbáltam már a harmadikat, követelményeidet minden további nélkül teljesítik.
Szia!
A harmadikról linkeltem be egy videót kb pár oldallal feljebb! Ahol egy Hobbista végez vele méréseket! Alig tudta "megtekerni" elég biztató!
Sziasztok! Fólia vágására lenne szükségem A4 vagy A3 méretben. Eddig a cnc-men csináltam, de nagyon lefoglalja a gépet és sokszor kell átállnom. Arra gondoltam csinálnék egy önálló fóliavágót. Valaki tud valami nagyon egyszerű mechanikát? A kés nem túl nehéz, így nagy súlyt nem kell cipelnie, extra nagy pontosság sem kell 0,5mm-es elegendő. Milyen konstrukció lenne hardverben, meghajtó áramkörökben a legegyszerűbb szerintetek? Most van egy félig kész mechanikám, még a Baumaxból maradt alu sínek stb. sima 8mm-es menetes szárakkal, 0,5Nm-es motorokkal. Lehet, hogy ez lesz, bár anno nagyon tanulmánynak épült. Ezt megspékelném egy Arduinós meghajtóval, mert ugyanazt kell mindig reprodukálnom főleg. Konkrétan a képen szereplő ragacsokat csinálnám vele.
Ha A4-nél kisebb a terület, akkor: mi kukáztunk egy síkplottert (bár dobplotterrel is működik) és bele az önbeállós kés (HPGL-t mind tud, CorelDraw meg tud generálni olyat). De nagyon régen (nem röhög!!!) az első plotterem a "rajzolóTV-ből" készült, kb 7" átmérő, mechanika adott, az asztalt emelte egy relé
Mocskosul nagy balhé volt belőle, mert az aranyport 1 hónapig takarította a család...
A "Magicseszkaja tablicska"-ra gondoltál?
Azaz ilyenre? Nem röhögök mert minden ötlet jó lehet, kérdés a damilos mechanika mit bír? Síkplotter is érdekes lehet, de én nem férek hozzá ilyenekhez sajnos.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, akkor a 3. linken lévő felé indulok el.
Tegnap éjjel találtam még a 2. képen lévőből még olcsóbban (2/3 áron), abból rendeltem is be, max ha nem lesz jó kitalálok rá valami más alkalmazást. Ha van akit érdekl, akkor megírom majd a tapasztalataimat róla.
Igen ilyen volt, hogy én mit agyaltam, hogyan lehet ez húrozva...
Az alakot elnézve szerintem a stancolással járnál a legjobban. 2-3000Ft-ért megcsinálják a szerszámot a nyomdában és már csak egy gumikalapács vagy satu kell, egyszerre (bár nem tudom, milyen anyag) akár 10-et is kinyomhatsz. (már persze, ha nem egyedi 1db-os mintáid vannak)
Keress meg privátban, lehet, hogy tudok segiteni...
Szia! Próbálkoztam a stancolással - majdnem sírtam dühömben. 25.000Ft-ért készítettek egy csak egyenes pengékből álló stanc szerszámot, aminek 2mm-es pontossága-pontatlansága volt. Mindez nagyon gagyin belevájva egy rétegelt lemezbe. A vége kuka lett. Azóta valahogy megingott a bizalmam a stanc szerszámokban. A cnc szépen megcsinálja most is. Csak annyi a nyűgöm, hogy ha éppen a műanyag előlapokat csinálom - közben nem tudok vágni is. Igazából egymás utáni folyamatokról van szó, mert ha kész a műanyag előlap fúrása, marása, utána kell rátennem a kétoldalas ragacsot. Most lesíkolok egy 2cm-es rózsaszín hungarocellt, ráteszek egy nem tapadó felületű anyagot amire ráfektetem az 50mm széles 150mm hosszú kétoldalas ragasztósíkot, a kés kivágja és miután a nem tapadó felületről leválasztom, egyből átragasztom a műanyagra és így rajta marad az egyik ragacs védőfóliája. Ara gondoltam, hogy valamelyik 3D nyomtató XY vázára tenném fel a plotterkést, vagy egy olcsó lézeres mechanikára. A fogasszíjjas technológia bőven elég lenne szerintem, mert alig van erőhatás. Inkább a sebesség lenne érdekes, de a ragacs miatt nyilván annak is lesz egy optimuma.
Nem tudom milyen a gép igény, de pl A3(A4)a-as tintasugaras nyomtatók fejszánjai lehet megfelelnének a mechanikához Külön kiszerelhetőek általában, egyben vannak, könnyű lemezvázon. Igaz azok dc motorral vannak általában szerelve, de könnyen tehetsz helyette léptető motort is. Ez csak ötlet.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2018
Ohhh. Igaz jópár éve dolgoztam nyomdában, de akkor aránylag olcsó volt és CNC lemezhajlítóval csinálták nekünk a szerszámokat. Az is igaz, hogy ha olcsón meg kell oldani a dolgot, akkor a Temela által javasolt nyomtatómechanikából hipp-hopp tudsz csinálni dobplottert (csak talán plusz leszorító görgőt érdemes még rátenni. (mert kellett nekem elajándékozgatni a plottereket...most milyen hasznos lenne Neked) Lézerrel ezt nem lehet vágni? (már hogy meggyullad-e vagy ragad/folyik mindenhova)
Alapvetően mondasz valamit. Már csak olyan nyomtatót kellene találnom, aminek egyenes a lapútja. Talán az Epsonok...
Lézer sajnos nem jó - igen éppen a ragacs miatt. A kés tökéletesen bevált, csak más mechanikát szeretnék alá.
Nemrégen kukáztam ki több R265-öst, azoknál van egyenes út (DVD nyomtatáshoz). Innen vitték el, lehet hogy adnak egyet belőle játszani.
Időközben találtam itthon egy hp5p szkennert, az is jó lehet.
Üdv az uraknak
Lenne valakinek pár darab 30x30-as installációs profilhoz való horonyanya és a képen látható kötőelem? Egyik kedves barátom rendelt külföldről, de elszámolta magát és 3 - 3 darab híja van hogy készre szerelje a gépe mechanikáját. A képen épp a 40x40-es van, de ugyan ez kellene 30x30-ashoz A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
Sziasztok
Ugyan nem házi, de gyári cnc témát nem találtam. Erről és a hasonló cnc-kről van-e valakinek véleménye? Alu, plexi, abs, fa marásra, fúrás-faragásra és gravírozásra kellene.
Műanyagokkal és fával megbírkózik, de kell hozzá elszívás. Aluban is elvan szép lassan. Nézz róla YT videókat(6040 CNC néven van egy csomó). Ott meglátod mire képes.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Mocskosul nagy balhé volt belőle, mert az aranyport 1 hónapig takarította a család...