Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   201 / 292
(#) Mate78 válasza JZoli hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Szia Zoli,

köszi, akkor marad így.
(#) balazsgy válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
JZoli válaszával egyetértek, de mondom az én esetemet: Az enyém, amikor új termosztátot szereltem be, 10 percenként kapcsolt, ezért visszatettem a régit, mely óránként már csak egyszer-kétszer kapcsol be ilyen időjárás mellett. (Ezért írtam ide a fórumba hetekkel ezelőtt.) Azt tudom, hogy a villamos eszközöknél, elsősorban forgó gépek esetén az indítási gyakoriság, az indítási áramerősség miatt sokat levon az élettartamból. Még az egyszerű izzóknál is (pedig nem is forgógép) leírják a várható élettartami kapcsolási számot, a dobozukon rajta van. Sűrűbb indítás, vagy kapcsolás, rövidebb élettartam.
(#) Kovidivi válasza balazsgy hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Ha nagyon ritkán kapcsol be a kazán, akkor előfordulhat, hogy túl nagy lesz a lakásban a hőmérséklet ingadozása, ami kellemetlen. Amikor lekapcsol a kazán, akkor még forró a radiátor, tehát túlfűt, majd kicsit később már izzadsz is, mikor meg bekapcsol, annyira hideg van, hogy dideregsz. Ez nem egészséges.
Ha a kazán előremenő vizének a hőmérséklete megfelelően van megválasztva, akkor ez a hőingadozás minimális lesz.
További prblémát jelenthet, hogy a kazán a fűtés közben is lekapcsol, ha a radiátorokban levő víz elég meleg. Tehát csak a termosztát jelez folyamatosan fűtést, a kazán modulál, vagy ki-be kapcsolgat.
Szerintem felesleges ezen agyalni. Ha valahol spórolsz (mondjuk a kazánon), akkor máshol lesz gondod (pl. betegség).
(#) balazsgy válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
"További problémát jelenthet, hogy a kazán a fűtés közben is lekapcsol, ha a radiátorokban levő víz elég meleg.
Tehát csak a termosztát jelez folyamatosan fűtést, a kazán modulál, vagy ki-be kapcsolgat."

Ez mit jelent? Szerintem a termosztát adja a parancsot, hogy milyen hőfok legyen, amíg a kazán ezt el nem éri addig nem kapcsol le. Legfeljebb közben megáll, pihen, keringtet és újra fűtésre áll. A kazán nem a radiátorokban lévő víz hőfokát méri, csak a kazánon átfolyó fűtővíz hőmérsékletét figyeli és szabályozza. Nem? Akkor én valamit nem értek a termosztát és a kazán együttműködéséből, lehet új dolog ez már. Segítenél? Előre megköszönöm!
(#) Kovidivi válasza balazsgy hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Ugyan arra gondoltam, amit írtál. Ha a kazánnál a visszatérő víz már elég meleg, annál csak melegebb lehet a radiátorban (át vannak melegedve teljesen). Innentől csak annyi hőt kell pótolni, amennyit a radiátorok le tudnak adni, így a kazán visszább modulál vagy lekapcsolgat, mert különben túlmelegedne. Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam.
(#) fancy27 válasza fancy27 hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
A ugrándozó hőmérsékletet mutató és ezért túlmelegedés miatt lekapcsoló Westen kazánnál úgy tűnik, az NTC volt a hibás, mert a csere után nem fordult elő többé a hiba.
(#) balazsgy válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Köszönöm! Teljesen logikus és perfekt a válaszod. Lehet, én értettem félre a korábbi írásodat.
(#) stefi54 hozzászólása Feb 8, 2018 /
 
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki abban segíteni,hogy hozzájussak egy Eurostar 3 szerelési és kezelési tasításához.
Pontos tipus:ZWE 24-3 MFK23
A net-en nem találok csak Eurostar 4-hez
Köszönöm.
(#) balazsgy válasza stefi54 hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Itt van, a kezelési litván, az alkatrész jegyzék pedig lengyel nyelven. Magyar nyelvűt nem találtam, de ez is hátha segít.
(#) jefflynn hozzászólása Feb 17, 2018 /
 
Sziasztok,
a következő problémám lenne. Buderus Logamax u012-24 kombikazán vízhiány miatt leállt. A töltőcsap nem mozdul, beszorult. Van valami trükkje, vagy feszegessem, erőltessem valami alkalmas szerszámmal?
(#) merciabc válasza jefflynn hozzászólására (») Feb 17, 2018 /
 
Csak érzéssel!!!
Letörik, nagy szósz lesz!
(#) merciabc hozzászólása Feb 17, 2018 /
 
Ha végképp nem megy, inkább szól, átugok segítek, nem vagyok messze.
(#) jefflynn válasza merciabc hozzászólására (») Feb 17, 2018 /
 
Köszönöm, úgy néz ki megoldódik.
(#) merciabc válasza jefflynn hozzászólására (») Feb 17, 2018 /
 
(#) Fricu válasza otto54 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Szia
én is küzdök egy GBH 11-el, vezérlőpanel-hiba.
A tiéddel mi volt a gond? Hogy oldódott meg?
A paneltáp kondi cserélve, de nem segített.
Elindul, gyújtana, de a mágnesszelep csak csak egy rövid időre nyit, újra lezár. Hallatszik is, de szétszedve látható is (gáz persze elzárva).
köszi

Ez egy régi bejegyzés, a rudolff@freemailre kérek választ - nem tudom, ,hogy visszatalálok-e?

köszi
(#) Inhouse válasza Fricu hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Nem lángőr hiba? Ionizációs?
(#) Tomi111 hozzászólása Márc 3, 2018 /
 
Sziasztok! Csak egy kérdésem lenne: a régi Junkers kombi kazánoknál (pl. ZWE 24-2 KP) miért megy négy cső a hőcserélőre? Külön a fűtés és a melegvíz? ha igen, miért nem forr fel a víz az egyikben, míg a másikat használja?
(#) Tomi111 hozzászólása Márc 3, 2018 /
 
Sziasztok! Az előző kérdésem tárgytalan, már kivettem, kisavaztam. Egy másik kérdés. A csatolt képen lévő szelepnek hogyan kellene működnie? A bemenő hideg vízen van, ez indítja a lángot, de az elején van egy piros szelep, ami szerintem nem állít semmit. Forgatható két végállás között, ha jól sejtem a víz átfolyását kellene szabályoznia, de nem teszi. Lehet ilyen hibája? Nem szedtem szét, de lehet, hogy már valaki kibelezte régebben? Indítja a gázt, de csak langyos víz jön.
http://www.tam-zo.hu/ocart/Alkatreszek/Junkers-alkatreszek/Junkers-...002110
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2018
(#) SZRKRLYISTVAN válasza Tomi111 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Udv,
a rajza szerint ez egy on/off folyaserzekelo.Kicsi hozam melett(3,5-4l/min) ha bekapcsol a lang es igy sem meleg akkor a melegvizes hoerzekelo es gazszabalyozas korul kell keresni a hibat.A halon egy Let nyelvu hasznalati utasitast kaptam amit csatolok
Udv Istvan
(#) Tomi111 válasza SZRKRLYISTVAN hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
A gázszabályozás szerintem jó. Kis lánggal indul és ráadja a nagyot pár másodperc után. Ha a csapon zárok, akkor forró a víz, nem lehet belenyúlni, de ha teljesen kinyitom visszahűl. Épp csak langyos. Gondolom most a bemenő víz is hidegebb, mint eddig. Ezen a szabályzón kellene állítani gondolom a hozamot, de nem szabályozza. Ha teljesen kinyitom a csapot és figyelem, a szabályzót bárhova tekerem, ugyanúgy nagy sugárban folyik.
(#) VIM válasza Tomi111 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Szia! Ennek a képnek a részletes rjza egy kattintással odébb volt. A kérdéses állítási lehetőség az az esetlegesen alacsonyabb víznyomáshoz tartozó működés biztosítására van, tehát alacsony víznyomás is működtetni tudja a vízáram kapcsolót ha teljesen be van csavarva.
(#) Tomi111 válasza VIM hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
Szia! Ez a robbantott rajz megvan, azt hiszem szétszedem, többet látok akkor. Persze, azért van, meg ezzel lehetne állítani a víz hőmérsékletét, nagyobb átfolyás - alacsonyabb hőmérséklet, de ha állítom, a csapon látni kellene a változást, nem? Hogy csökken az átfolyás. Olyan, mintha nem állítana semmit.
(#) VIM válasza Tomi111 hozzászólására (») Márc 4, 2018 /
 
A HMV csap vételezési helyénél teljesen nyitott állásnál nem is fog látszani a különbség, de ha csak csordogálósra nyitod ki akkor látni lehet. Ha be van csavarva ez a nyomásszabályzó akkor a legmelegebb és ha ki van nyitva akkor csökken a HMV hőmérséklete. Ha a víz hőmérséklettel volna problémád akkor a HMV NTC értéke 14kOhm/20Cfokon és 1.2kOhm/90Cfokon közötti értéken jónak mondható.
(#) szakács judit hozzászólása Márc 6, 2018 /
 
Sziasztok! Fűtés közben az elektróda újra elkezdi adni folyamatosan a szikrát, aztán letilt a kazán és a piros lámpa világít. Szimpla elektróda csere kell, vagy valami más okozza?
(#) JZoli válasza szakács judit hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
A leírt jelenség lángellenőrzési hibára utal. Ez több eséjes. Ha például koszos az elektróda, akkor csak egy tisztítás elég, ha valahol a vezetékével van baj, akkor csere, de akár panelhiba is lehet, akkor meg a vezérlőpanelt kell cserélni. Mérni kellene, hogy mennyi áram folyik rajta, az többet mondana a hibáról.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
(#) Inhouse válasza JZoli hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Idézet:
„vezérlőpanelt kell cserélni”
Egy lángőrhiba legtöbbször igen kedvező áron javítható egy panelcseréhez képest.
(#) JZoli válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Nem sikerült végigolvasni? A panelhibát harmadikként említettem, de igazából nem tételes felsorolás volt! Mintha említettem volna némi koszolódást, na meg esetleg a vezeték hibáját is említettem. Igazából most is azt mondom, hogy mérni kellene először is az elektróda áramát. Az sok mindenre fényt deríthet.
(#) szakács judit válasza JZoli hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Köszi a tanácsokat. Elsőnek megtakarítom, mert a felfogatásánál is kormos egy kicsit és amikor elindul a fűtés nehezen pirosodik be. Panel hibára nem gyanakszom, mert néha napokig jó. Mellé teszem, nem vagyok szakember. Korábban már a fórum segítségével megjavítottam a kazánt annak ellenére, hogy a szervíz azt mondta panelhibás és dobjam ki. A segítségetekkel kiderült ntc szonda hibás volt, tehát azóta is működik. Minden tanácsot megköszönök, ha tudom megpróbálom megcsinálni, de miattam ne vitázzatok! Tudom hogy nagyon sok segítséget nyujtotok sok embernek, ez a fontos.
(#) Tomi111 válasza VIM hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Ha csak csordogálósra nyitom a csapot mondjuk a kézmosónál, akkor forró a víz, de ha teljesen kinyitom, akkor visszahűl, alig langyos. ( a gáz nagy lángon ég ekkor is ) . Egy másik átfolyós bojlerünknél is volt az előlapon ilyen szelep, amit ha melegebb vizet akartam betekertem és forró jött, de ekkor lassabban is folyt a csapon teljesen kinyitva is. Végül is így logikus. Ennek nem úgy kellene? Mással nem tud variálni, csak az átfolyással. Ezt hiába tekerem, se a hőmérséklet, sem a vízhozam nem változik. Lesz időm szétszedem. A fürdőszobában nem is gond, nem nyitják ki annyira a csapot és forró a víz, de a konyhában nem hallani/látni ég-e a gáz. Ha nagyon zár a csapon, akkor nem gyújt, várhatja a meleg vizet a mosogatónál. Hát ez az átfolyós átka. NTC-re rámérek majd, de szerintem nem lehet rossz.
(#) Inhouse válasza JZoli hozzászólására (») Márc 7, 2018 /
 
Nem hinném, hogy fel kellene kapnod bármiért is a vizet.
Idézet:
„de akár panelhiba is lehet, akkor meg a vezérlőpanelt kell cserélni”
A panelcsere ötletedre írtam, amit írtam, hogy ne cseréljünk egyből 60-80eFt-os paneleket egy lángőr hiba miatt. Ez nem érinti a többi általad felvázolt hibalehetőséget, és nem jelenti azt, hogy biztosan lángőr hiba van (a panelon).
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
Következő: »»   201 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem