Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   98 / 126
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 28, 2018 /
 
Sokkal egyszerübb, az azonos irányu nullátmenetet szokták mérni, és nagyon lassu jeleknél ( vagy nem periodikus jeleknél) hasznos lehet.
(#) Moderátor hozzászólása Gafly hozzászólására (») Jan 28, 2018
 
OFF hozzászólások eltávolítva.
(#) dik hozzászólása Jan 31, 2018 /
 
Helló!

Digitális multiméter vásárlás előtt állok. Otthoni mérésekre kellene valami pontos megbízható műszer. A régim megdöglött sajnos. Olyan 10000Ft körül ki mit javasolna legjobb választásnak és honnan?

Válaszokat, javaslatokat előre is nagyon köszönöm!
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Javaslom, hogy nézd át a topic korábbi 5-6 oldalát, erről van benne szó
Egyébként a hozzászólásod két konkrétumot tartalmat: 10e és hogy digit multi. Ez alapján nagyon jó hitvitákat lehet folytatni, de konkrét tanácsot nehéz adni. Olvass vissza pár oldalt, ott is lesznek kérdések, ezeket válaszold meg magadban és írd majd le. Illetve vannak javasolt készülékek ebben az árkategóriában.

De ha tényleg pontos és megbízható műszert akarsz, akkor az nem 10e lesz, hanem 1 nagyságrenddel drágább. Persze a pontosság és megbízhatóság definíciója is más és más.
(#) dik válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Ok átnézem. Semmiféle vitát nem akarok indítani hobby célra szeretnék valamit, de látom nem olyan egyszerű téma ez. Nyilván mivel itthonra kell nem akarok 100 ezreket rákölteni azt hittem van ebben az árban egy jó választás amire azt lehet mondani, hogy na ez jó. 3 között vacillálok talán. VC150-1, VC170-1, MX-25303. Nem is tudom...
(#) erbe válasza dik hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Az első kettő nem kifejezetten hobbiműszer. 30000-25000.-Ft. A harmadik már inkább megfelel első műszernek. Árban is, tudásban is. Tud olyan dolgokat, amit egy olcsóbb kezdőknek való műszer, mint a DT9205, nem.
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Esetleg Aneng 8008, Uni-T 139C, stb.
De azt kellene tudni, hogy mire is akarod használni, mert lehet hogy egy 2k-s multi is elég ebay-ről.

VC150-1 van itthon, de most a Conrad honlapon 43k-ért látom, az azért kicsit overkill
(#) dik válasza tbarath hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Hát én nem tudom ti mit néztek, de az egyik 7000 és a másik meg 9000Ft! Talán még a Voltcraft VC175 11000Ft. Természetesen a MX-25303 is játékban maradt szóval ezeket nézegettem, de nem is tudom még...
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2018
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Bővebben: Link

Képként csatolva amit látok. Nyilván valahol van valahol valami hiba, 6k körül vettem ezt a multit, szóval ezért röhögcsélek ezen, mert ez viccnek azért durva
(#) dik válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Mindegy a lényeg valami zavar van az oldalon hol ökör drágát ír hol nem nekem küldtek árajánlatot onnan tudtam. De most egyre jobban a ANENG AN8008 felé hajlok. Nagyon jókat írnak róla ha jól látom. Nem tudom mi a vélemény róla!? Éjszakába, reggelbe ment az olvasgatás...
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Dave tesztelte: Bővebben: Link
Ár-érték arányban nehezen verhető, de nyilván nem egy Fluke vagy Keysight.
Viszont azt még mindig nem árultad el, hogy mire is használnád.

Még egy dolog: azt javaslom, hogy majd normális mérőzsinórt is vegyél hozzá. Nyilván ezért az árért nem olyan húde minőséget kapsz.
(#) szapcsika válasza dik hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 1
 
Ha nem tudod milyen kell, akkor elég neked az olcsó, abból pedig akármelyik. Esetleg választhatsz az alapján, hogy kell-e valamelyik mérés, mint kapacitás, vagy akármi. Meg elolvasod a teszteke, hogy aminek lassú az méréshatárautomatikája meg a szakadásérzékelője, azt ne.
Pontosságban, gyakorlatilag minden mai multiméter hozza a specifikációját, amikor agyárból kikerül. A különbség a 5ezer forintos meg a 150 forintos között többek között az, hogy az utóbbi még 20 év múlva is fogja hozni, még akkor is, ha ötször leejtetted már a létráról, átment rajta kétszer a villástargonca és véletlenül megmérted Paks rövidzárási áramát.
Szóval ha arra kell valami, hogy otthon elektronikával játszol, arra szinte bármi megfelel, mert az nem lesz kitéve olyan abúzusnak, mint egy professzionális műszer (nem is bírná). Meg az sem fog érdekelni, hogy az éves driftje 5ppm vagy 5000ppm, mert nem lesz szükséged olyan stabilitásra és pontosságra, hogy ez számítson.
Szóval nézzél ki egy típust, ami tetszik. Kérdezd meg itt, hogy van-e valami olyan hátránya, ami miatt nem érdemes megvenni és ha nincs, vedd meg!
(#) sargarigo válasza dik hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Én ezt rendeltem. Kicsi, pofás, ami kell azt tudja. Picit lehetne hangosabb a szakadásvizsgálója, de van akinek meg direkt így jobb. Ennyi pénzért szerintem bőven veri a boltiakat.
(#) erbe válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Hiába, no! Ilyen a Conrad.
Mondjuk, az is túlzás, mikor a DT 9205-öt ~7000-ért akarják adni. Az enyémet 1500-ért vettem.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
(#) dik hozzászólása Feb 1, 2018 /
 
Mint írtam is otthon néha bíbelődni. Motor, autó és házkörül amit épp kell. Konetorba nyulkálni max. + nem tudom ez tudja-e a NCV funkciót azt még jó lenne.? Tehát nem sok minden igény van ezért is írtam max. 10 körül áldozok rá azt annyi. Nyilván ha profit kellene akkor nem ekkora összegben keresgélnék, de erről már volt szó.
Röviden tömören még egyszer. Igen ennek az ürgének néztem a tesztjét(nem ismertem) és ott láttam nem egy elveszett dolog ez a ANENG AN8008. De még mindíg nem tudom vagy csak nem akarom elhinni nem lehet különbség ez és egy maxwell vagy a voltcraft között. Leragadtam ezeknél mert nekem egy ilyen valami elég lehet és az érdekelt volna még minőségre melyik lehet a jobb...
(#) erbe válasza dik hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Tudom, súlyos hiba, ~52 év óta használok elektromos mérőműszereket és most tudtam meg, mi ez az "NCV" funkció.
Régebben hasonló volt a fáziskereső. Mutatott valamit, de semmire nem volt jó. Évtizedek óta nem használok ilyet.
Eddig egész jól elvoltam nélküle. Nemrég vettem meg az első automatikus méréshatárváltós műszeremet, AN8009, hát nem vagyok elragadtatva tőle. Nem tetszik, hogy mérés helyett elkezd tekerni, mint a Windows egérmutatója, mire kiírja, amit tudni szeretnék. 21 év villanyszerelő karbantartó, 27 év számítástechnikai műszerész, rendszergazda, ... gyakorlattal még mindig az a véleményem, kezdőnek jobb egy fix méréshatárú műszer. Jobban meg lehet tanulni a használatot, ha tudja, mit akar mérni, mint kitotózni, mit talált ki a műszer helyettem.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
(#) dik válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Eladod? Ha igen mennyi lenne? Neked bődületes tapasztalatod van ezekhez a dolgokhoz nekem soha nem lesz ennyi és persze nem is kell. Szóval ha megszabadulnál tőle szolj...
(#) szapcsika válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Ezzel vitatkozom. Minden valamire való automata méréshatárost át lehet kapcsolni kézire. De fordítvanem igaz. Megtanulni lehet jobb, de amikor először kellfejenállva három kézzel fogni a mérőcsúcsokat a készülék belsejében, csak azért, hogy utána mindent előről kezdjél egy másik méréshatárban. Hát nem. Én senkinek nem javasolom a csak kézi méréshatáros müszer megvételét. Dejavaslom annak megtanulását, hogy mikor, melyik módban célszerű használni. Meg persze egy olyan műszer megvételét, ami nem csigalassúsággal találja meg a helyes méréshatárt. Mert van ilyen.

Az NCV-vel nem vitatkozom, valóban minimális a hasznossága.
(#) nagym6 válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Idézet:
„mérés helyett elkezd tekerni, mint a Windows egérmutatója, mire kiírja, amit tudni szeretnék.”
Vannak gyors beállású auto méréshatár váltós multik, pld.: uni ut61e fél másodperc, és kint a méréseredmény auto beállással együtt.
(#) sargarigo hozzászólása Feb 1, 2018 /
 
Osztom a nagyérdemű véleményét. Én évtizedekig használtam ilyet házkörüli dolgokhoz, és soha nem kívántam többet mint amit tudott. Cégnél most ilyen van, és teljesen jó autóvillamossági szerelésekhez. A "három kéz" szindróma nem valószínű hogy fenn fog állni az említett feladatoknál. Cserébe azonnal megvan a mérés eredménye, olcsó, és kb elpusztíthatalan. Ha meg mégis sikerült elpusztítani akkor nem kár érte, és tíz perc alatt lehet szerezni helyette másikat
(#) erbe válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 1
 
Fél másodperc alatt ez is beáll, lehet, túl gyors vagyok? Ellenben az érték leolvasása helyett keresgélhetem a tizedesjelet (már nem túl jó a szemem, a számokat meglátom szemüveg nélkül, a pontot nem mindig. ). A bekapcsolás utáni váltogatás több időt és figyelmet igényel, mint az egy beállítás. Az asztalomon van 5 műszer, mind más funkcióra állítva. Lenyomom a bekapcsoló gombot, ráteszem a mérőcsúcsot és kész. Ennél rátekerem a bekapcsológombot és méricskél vagy még előtte átkapcsolom manuális állásba és beállítom a kívánt méréshatárt...
(#) nagym6 válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Nem ismerem ezt a típust, de úgy szokott lenni multiknál, hogy auto kikapcsolás valamennyi szünet után ha nem használtuk, és valamelyik gomb nyomás a bekapcsolás, nem kell tekerni a forgógombot. Hátha ennél is úgy van.
(#) dik válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Amenyiben nem megfelelő lenne engem érdekelne. Dik@freemail.hu címem megbótolhatjuk nekem az örök élet lenne... Természetesen előre utalok ha egyben van még és megegyeztünk postaköltséggel együtt!
(#) erbe válasza dik hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Nem adom el, mert elhasználódás miatt vettem, szükség van rá. Azonkívül vannak olyan funkciói, amit hasznosítani tudok. Akkor pl. nem kell szkópjelről visszaszámolgatni a frekvenciát. Bár nagyon ritkán van szükségem rá.
(#) erbe válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Minden újat meg kell tanulni. Időbe telik.
(#) dik válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Oké akkor csak nem olyan gyenge az. Rendben van beszerzek egy 8008 és egy 8009. Ezek mindent tudnak amit csak akarok és lesz tartalék is...

Mindenkitől:

Már csak annyi lenne esetleg valaki tud valami olcsóbb megbízható helyet ahonnan be tudom rendelni és meg is érkezik egyben nem vágnak át!?
(#) szapcsika válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Szerintem mindenki azzal mér, amivel akar, senki nem szól bele. De ha egy lelkes kezdő hobbista szeretné megvenni az első multiméterét, akkor könyörgöm, ne adjunk már neki olyan tanácsokat, hogy ne legyen benne automata méréshatár. Amikor tényleg fillérekért lehet olyan tudású műszereket kapni, amivel öröm az elektronikával foglalkozni.
Mert, ha még arra kapna tanácsot, hogy mire célszerű figyelni, mit nézzen, hogy ezeket a modern funkciókat jól ki tudja használni, azt megértem.
Jó, hogy már nem azzal jövünk, hogy vegyen Univekát vagy Univót, mert ha én azzal mértem, akkor másnak sem kell jobb. (Van 2 Univom, mielőtt bárki megszól, de valahogy mindig egy modern multi kerül elő, ha mérni kell).
(#) tbarath válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Ez nyilván csak elírás, kb. 6-7e Ft az ára.
Egyébként nem védeni akarom a Conrad-ot, de a 7e Ft-ból majdnem 2 az áfa, fizetnek vámot is, a szállítás is pénz (nem "frísippinggel" jön Kínából, amit ha jól tudom a kínai állam megfinanszíroz a lakossági eladóknak), van árukészletük, fenntartanak egy üzletet az ország egyik legfrekventáltabb helyén, dolgozóik vannak, stb.
Ettől függetlenül meg kell nézni az áraikat, összehasonlítani más boltokkal és ez alapján dönteni. Van náluk ami jó áron van, és van ami nem annyira, de épp szükséged van rá. Nekem egyszer szombaton szükségem lett egy hőmérős multira, szóval odamentem és megvettem a VC150-et, talán még akciós is volt. Na akkor nagyon örültem neki, hogy ott a Conrad...
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Hát ugye ha a magyar posta ellopja akkor ellopja, ez ellen tenni nem tudsz.
Én ebay-en vásárolok paypal-lel fizetve, így ha nem jön meg akkor jön vissza pénz. És olyan eladót keresek, akinek volt már legalább párezer tranzakciója, de inkább 1-2 nagyságrenddel több. 98% pozitív minősítés alatt nem foglalkozok senkivel, még ha 15 helyett 14 dodóért adja akkor sem. És megnézem, hogy a minősítései nem kezdtek-e furcsa romlásba az elmúlt 1 illetve 6 hónapban, mert azért szívatni nem szeretem magam.
És kerülöm az olyan "árukapcsolásokat", ahol pl. lehet választani egy 8008-as és egy dt830 között - ezt azért csinálják, mert 3-17 dodós sávot tudnak kiírni, és ezzel előrekerülnek ha ár szerint listázod. Az ilyenekkel foglalkozni se érdemes.
(#) dik válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Köszönöm a javaslatot konkrét link kellene!
Következő: »»   98 / 126
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem