Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Ariston Hotpoint AQ113D. Csak szivattyúz. F18 hibakódot ír ami processzor hibát jelent, illetve nem kommunikál a kezelőpanel a vezérlővel. Érdekes, mert ha lehúzom aszintszabályzót F5-t ír, a hőfokra F3-t. Ezek mind a vezérlőpanelre mennek, és felülírják az F18 processzor hibát. Szerintem, mert ha a proci lenne rossz nem tudná azonosítani a különböző hibákat. Elvileg.......Ismeri valaki eme Indesit csodát? Köszönöm a figyelmet!
Kicsréltem a reléket, a helyzet változatlan . A Triakot is lecseréltem .. Nem tudom , azt hittem ez könnyebb lesz
![]()
Ha jobbra kéne forognia,akkor szünet?,lehet laza saru a motornál!
Jó ötlet, köszönöm . A gyorsfordulat sem megy
![]()
Ezt előbb is írhattad volna,szinte biztos csati hiba!
Hi!
Közben hosszas méregetésre megtaláltam a hibás alkatrészt. Már teszi a dolgát ![]()
Leírhatnád mi volt az, hátha másnak is segít.
Szia!
A probléma ,a hibakód szerint a vezérlőpanel processzor hibáját jelzi az F15. Viszont bármely perifériás elemet lehúztam, felülírta az F15-t, kivéve a motorra nem reagált. Ezért az inverter és a motorvezérlés méregetve kiderült, hogy a motorvezérlő processzor nem kapja meg az 5v.t. Egy smd 472 ellenállás szadása okozta a problémát. Enyhe 4 napot méregettem, de megérte.
Még egy lehetséges hibalehetőség jutott "eszembe" (
![]()
Sajnos nem. Igen úgy néz ki, hiányzik belőle valami.
Egy harmadik lengéscsillapító. Igen, akad ilyen is. ![]() Négy rugót, négy csillapítót el tudok képzelni, de hogy páratlanul! Pedig de. Német fórumon rákérdeztem. Bár SM--jében valamiért nem szerepel. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2018
Érdekes. Lehet a nyugati piacra szánt gépeket már 3 lengéscsillapítóval szerelték.?
Abba 3 is van gyárilag nem hiányzik belőle semmi.Ez ilyen sz.....
Több típust is szereltek 3 teleszkóppal. Ha kicseréled őket csendes lessz. Most cseréltem egy Samsungban, szilentjei kopottak voltak. Szabályosan ugrált, táncolt, a zenét is szolgáltatta magának! Nem kis hangerővel
![]()
Nem ismerem ezt a típust, de, ha megvan a harmadik csillapító helye, és csak az hiányzik, akkor még sokáig csak ez legyen a legnagyobb baja!!!
![]()
Kedden megjött egy hozzáértő szerelő. Leellenőrizte a szoftvert, szerencsére jó volt. Kiderült, hogy a mosógépnek nincs semmilyen hibája, csak a szerintem hiányos kezelési utasítás miatt nem tudtuk megfelelően használni. Kiokosított bennünket és azóta minden rendben van.
Helyét már megleltük.
![]() Csak a kis nyavalyást nem: a harmadik csillapítót. Elvileg rövidebb, mint társai. Ott lesz az az ember kupijában valahol!
Sziasztok! Belefutottam én is egy Baucneckt gépbe, mondanom se kell hogy csapágyas. Szétvágtam hát az üstöt hogy a csapágyakhoz és a szimeringhez hozzá férhesek. A dob kikalapálgatása nem volt egy szerű de végül is sikerült. A külső oldali csapágyat viszonylag könnyen sikerült eltávolítani a belsővel és a szimeringgel viszont bajban vagyok. Mivel nem sok ilyen jellegű javításom vlt még, igazából nem tudom hogy hogy is kezdjem, a szimering eltávolítására tett erőfeszítésem se járt sikerrel, olyan mintha a csapágyházba lenne öntve. Néhány ötletet véleményt elfogadnák.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2018
Nagy csőkulcsal kifeszíted vagy kiütöd csapággyal együtt.
Szia. Köszönöm a választ! Ezek mindig ennyire szorosan illsezkednek, az egyész napom erre ment rá de a belső csak nem akar kipottyanni. Illetve véleményed szerint megéri ezt javítani , tengely már egy kissé rozsdás.
Jó estét kívánok ! Ma kiszedtem a motrot . Előre hátra lassan gyorsan mindenképpen forog . A triak kicserélve a relék kicserélvesehol egy égésnyom vagy hasonló . A tápban az elkókat is cseréltem. Arra gondoltam lehet e az hogy a relék meghajtó ic-je meghalt ez egy ULN 2004 es smd darlington csomag lenne? Lehet az az IC félig jó ?
Ha nem rágta meg a tengelyt akkor jó lesz az. Előbb vedd ki a szimeringet majd pucold meg belül a házat,megis birod kenni olajjal úgy könnyeben kijön a csapágy.
Szia! Köszönöm. A holnapi nap még megpróbálkozok vele.
Szívesen. Azért vagyunk hogy segítsünk. Kifog az jönni! Makacsul beletud okszidálódni.
A relék és a proci közötti kapcsolatot az ULN típusu ICk valósítják meg .Az ULN2003 és 2004 egyaránt előfordul ezekben a vezérlőkben. Cseréld az IC, sok választásod nem marad, ha így sem javúl meg akkor esélyes hogy a proci kimeneti motort vezérlő portjai károsodtak.
Szia! Vissza olvasva a hozzaszolasokat, a tachogeneratort nem említed, ha eddig még nem vizsgaltad volna meg, akkor az is átnezendő!
Egy vastag csővel/ami vastagabb a szimeringnél/ támasszad alá a szimering felől, egy csővel a kivett csapágy felől kivered egy jó nagy kalapáccsal/3-5kg os/ ha a csapágy külső gyűrűje bent marad a házban akkor jön a DREMEL egy vékony vágókoronggal. sréhen elvágod a bent maradt csapágy külső gyűrűjét 2 helyen és kiesik.
A 10i k már meglesz 2 óra alatt összerakva. ![]()
Ez nem pont ugyanaz a gép.
![]() ![]() Enyémnek elöl van, szemből jobboldalt.
Egy kérdést csak egy helyre teszünk fel!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |