Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1471 / 1672
(#) Karesz 50 válasza JosKa hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Ez egy végfok. Ezen sehogy
(#) adamo32 válasza JosKa hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Van hozzá előfok (az is Károly keze munkája). Az se piskóta egy darab.
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 / 8
 
Ma járt le a gépjárművédelmi/nyomkövetős elektronikámban lévő SIM-kártya érvényessége (egy év volt). A SIM-kártyához olyan díjcsomag tartozott amelyhez 1GB mobilinternet járt. Mivel ma lejárt az érvényessége, vettem egy másik SIM-et kemény 990Ft-ért amellyel ismét egy évig van nyomkövetés az autómhoz.
De hogy a bánatba jön ez ide ebbe a topikba?! Nos, kíváncsi voltam hogy az egy év alatt pontosan mennyi adatot forgalmazott le az elektronikám a mobilneten. Még 861MB áll rendelkezésre, azaz mindössze 163MB-ot forgalmazott a kütyüm egy teljes évnyi folyamatos, 0-24 órás mobilinternetezés alatt! Nagyon igyekeztem programozáskor az adatcsomag-loggolások méretét csökkenteni, de ilyen jóra nem számítottam...
Ja és mindezt úgy hogy igen sűrűn loggol, gyakorlatilag még a sávváltások is látszanak a térképen, vagy a parkolókban történő Y-ozgatások.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2018
(#) granpa válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 / 1
 
Így nem túl gazdaságos a kártya, tegyél még bele néhány extrát, hogy életszerűbb legyen: mondjuk hangfelvételt (ha lehet ilyet), a többi közlekedő viselkedésével kapcsolatos szólásaid rögzítésére. Amit persze a "nagy gyűlésen" visszahallgathatnánk (nagy röhögések közepette).
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2018
(#) Bakman válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Konkrétan milyen kártyáról és/vagy csomagról van szó? Nem lehetett meghosszabbítani az érvényességét "pár" kattintással online?
(#) Attila86 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Telekom Domino Fix. Neten rendelve 990Ft.
A régi érvényességét úgy lehetett volna megnövelni ha feltöltöm 3500Ft-tal. De inkább kidobom a SIM-et és rendeltem egy másikat 990Ft-ért.
(#) bbb válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Azt számold hozzá, hogy az adatforgalmazást 10 kilobájtos egységekben mérik, vagyis teljesen mindegy, hogy 1, vagy 9 kilobájt hosszú csomagot küldesz, akkor is 10 lesz rászámolva. Vagyis nyugodtan növeld meg a log csomagjaid méretét akkorára, hogy ebbe még beleférjen (esetleg valamelyik létező szabványnyelvet alkalmazd, amit több rendszer is ismer). Én a kínai vackokkal játszottam, a tk110 érdekes eredményeket produkált - gyakorlatilag a havi 100MB-ot lazán megette egy pár nap (kevesebb, mint egy hét) alatt emiatt a 10Kb-os mérési limit miatt. Az elküldött adatmennyisége egyébként 800 bájt körül volt...
Neked ez a 163MB egy év alatt kb. 16700 darab adatcsomagot jelentett, átlagban napi 45,7 darabot, ami óránként nincs kettő darab. Gondolom amikor nem volt változás, akkor nem jelentgetett semmit, csak elmozdulásokkor, de akkor sűrűbben?
Ami nekem fájó pont volt ezeknél (mindegyiknél, amiket próbáltam!), az a GPS pontatlansága, egész pontosan az "ugrálása". Az álló autóra is időnként akár 20m eltérést is képes volt lejelenteni (Győrben ez azt jelentette, hogy hol a valós helyére tette az autót, hol a ház másik oldalára mutatott.) Viszont őszintén megvallva bereszelni egy olyan nyelvet az OpenGTS alá, ami még nem volt benne, de a kínai azt beszélte, na az nagy élményt jelentett, mikor sikerült és sikerült megfejteni az adatmezőit is
Nagy kár, hogy egy frissítés után már ugyan az a kiegészítés nem volt már jó és írhattam át (mindezt olyan programnyelven, amit nem szeretek és az ellenszenvemet leküzdve kellett megtenni)...
(#) Attila86 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Ha az autó nem mozog és nem történik semmilyen adatloggolást kiváltó esemény (gyújtás levétel, gyújtás ráadás, felhasználó azonosítás stb.) akkor 5 percenként küld egy adatcsomagot a szerverre. Ha az autó mozog akkor a megtett távolság szerint 500 méterenként, illetve a giroszkóp segítségével minden sarkon (amikor forog az autó) küld adatcsomagot. Egy loggolás kb 50-60 bájt, rá a válasz pedig gyakorlatilag a szervertől egy header. Na így jött össze a 163MB egy év alatt.
(#) bbb válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Rosszul írtam, 80 bájtot küldött a tk110, nem 800-at. Még 2012-ben mókoltam hozzá az akkori OpenGTS verzióhoz a fájldátumok tanúsága szerint, nem csoda, ha megkoptak az emlékeim Ettől függetlenül minden alkalommal felszámolták a 10 kilobájtot érte. Viszont csak lassítás volt az elhasznált adatforgalom utáni büntetés (1kb/s sebességre), így ez nem tűnt fel és nem is volt zavaró
(#) Bakman hozzászólása Ápr 29, 2018 / 15
 
Megrendelésre, elsősorban bikázógép, mellékesen akkutöltő. 1 Ω-os terheléssel 500 A-t tudtunk kicsikarni belőle.
(#) JZoli válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
A bikázód szépen van megépítve, le a kalappal. Viszont valami sántít vele kapcsolatban, mert 1 ohmon csak akkor folyhat 500A, ha 500V van a kimeneten. Az meg elég sok lenne autóindításhoz.
(#) Bakman válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Valóban, elírtam. 0,1 Ω a helyes megfejtés. Az a rugószerű valami eredetileg olajban hűtött ellenállás.
(#) JZoli válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2018 / 1
 
Ok, így már valamivel jobb a helyzet. De nem szeretnék kötekedni. Egyébként nagyon igényesen van kivitelezve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
(#) sargarigo hozzászólása Ápr 30, 2018 / 14
 
Jelentem én is bemutatnék!

Elkészült a panelrajzolóm! Kvázi mentes mindenféle egyedi költségtől, hulladékból van az egész Az alap egy másológép kézi adagolója, rajta a tengelyek a motorok és a végfokok szintén másológép finisher, a Z oszlop egy kimustrált CD-rom meghajtó fejmozgatója, pár spatula és egy szervó (ezt mondjuk rendeltem). Az oszlopok a gyerek kisvasútjából a pilonok. A lelke egy arudino nano, a madzag pedig horgászzsinór. A motorok tengelye egy sorban körbe van tekerve bandázs szalaggal, hogy ne csússzon meg. Az eszköz USB-n g kódokat fogad. Jelenleg Inkscape-pel megrajzolom amit kell, hpgl-be exportálom, majd ezt konvertálom nc-be, amit az eszköz végülis fogad. Jó lenne ha Eagle-vel egyből g kódot tudnék csinálni, de a látott videók alapján ez sajnos még nem sikerült. Hibaüzenettel mind leállt. A két motor együtt 800mA-t eszik 12V-on, úgyhogy a labortápra már nem lesz szükség, kap majd egy rendes bedugós valamit. (A jobb felső sarokban az a 2 ic csak dísz, az előző verzióból maradt meg. Saját maga fogja megrajzolni az új paneljét)
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Ha jól értelmezem, ez közvetlenül a panelre rajzol maratásálló tollal.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Pontosan!
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Feszültséghatárolás nincsen -0.1 Ohmon 500A azaz 50V- akkor önindítónak -12V- nem árt?
(#) Szasza9668 hozzászólása Ápr 30, 2018 / 2
 
Egy újabb újrahasznosított termék. Samsung és xerox készülékekből, meg cseresznye fából.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018

CAM00032.jpg
    
(#) Szasza9668 válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Ha lenne egy ilyenem.... sajnos nagyon nem tudok rajzolni.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Van benne határolás, ez az érték határolás nélkül jön ki belőle.
(#) Alkotó válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 1, 2018 / 2
 
Mennyire biztos az a cseresznye fa? Felénk azok nem így néznek ki.
(#) Szasza9668 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Ha emlékeim nem csalnak csak annyira. Le kellene kezelni a felületét és akkor jobban kijönne a színe.
(#) sargarigo válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Ha akarsz egyet csinálni szólj, hátha tudok segíteni! Amúgy tényleg kb szemétből készült
(#) Alkotó válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Az eszköz értékét nem akarom csökkenteni, de két fontos részletre rákérdeznék.
1. Milyen a mozgatott toll? Van ebből olyan ami mebízhatóan maratásálló, és folyamatosan képes vonalat húzni? Nekem határozottan vannak kétségeim ezt illetően. Nálam eddig minden típus és/vagy kihagy és/vagy megfolyik és/vagy nem kellően maratásálló.
2. Ha a megfelelő tollat sikerült megtalálni, akkor egy ilyen plotternek van előnye a kézi rajzoláshoz képest?
(#) Alkotó válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Az eredmény szempontjából nincs jelentősége, de a cseresznyefának sem a színe, sem a rajzolata nem ilyen. Ha te munkáltad meg, akkor már az illata is nagyon jellemző a cseresznyének.
(#) vargham válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Ott van Ádám!
(#) Szasza9668 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Nem én vágtam ki a fát csak a rönköt kaptam meg jó pár éve. Az illata lehet jellegzetes azonban én nem érzem sem ezt sem másmilyen illatot, szagot. Különben meg ajándék fának ne nézd a fajtáját. Fogadd el annak aminek mondják. Én is elfogadtam.

Többet nem szeretnék erről írni!

Szép napot!
(#) Wezuv válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Nosztalgia érzés tört rám. 30éve ZX Spectrummal csináltunk egy plotterrel ilyesmit. Egy csőtoll volt benne.
Te milyen tollat használsz?
Egyébként tetszik, jól sikerült!
(#) weend válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Ez valamiféle, tűlevelű cseresznyefa volt
(#) Alkotó válasza weend hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Ez szó szerint luc-fenyőnek látszik, de a kolléga megkért minket, hogy ne feszegessük. És valójában igaza is van , mert nem ez a dolog lényege.
Magam is csak azért hoztam szóba mert véletlen elírásnak véltem, nem gondoltam, hogy sértődéssé fajul a dolog.
Következő: »»   1471 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem