Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése
 
Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   261 / 342
(#) elektroton válasza gumibaba hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Nem gondolom, hogy akkora folytást jelentene a csukott ablak, hogy egy ilyen kis teljesítményű ("nagy" tekercs ellenállású) motor leégjen. Mindenesetre hülyeség biztos megoldás egy bontó végállással figyelni az ablakot, vezérelni a működést.
A kapcsolási rajzon megadott ütemadó időzítő relén tetszőleges időket be lehet állítani, akár 100 napot is.
Az elemeket praktikusan be lehetne építeni pl. egy négy modulos kiselosztóba, ilyenbe vagy ha tömítettebb kell ilyenbe.
Szintén ide lehetne berakni egy moduláris ki/be kapcsolót is.
(#) Horvath65 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Köszönöm! Megpróbálom.
(#) gumibaba válasza elektroton hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
A leégésről annyit, hogy magán a motoron nincs semmilyen hűtőventilátor, mint mindegyik másikon. Itt a hűtést maga a ventilátor lapátkereke adja. Nincs külön semmi, minden egyben van. Persze tanácsot kérek, és nem kritizálok. A többi meg nagyjából meg is felel az általad leírtaknak, és még 1 gondolat a bontóérintkezőre, nem akarok semmi bajt, tüzifa tároló szellőztetésére kell tehát minden kis bajt szeretnék minimalizálni. A száraz fa, és a szárítandó fa egyaránt veszélyes.
(#) csibai hozzászólása Máj 8, 2018 /
 
Tisztelt fórumozó Társak!

Kérem a képen látható motor bekötését írja már le valami tőlem nagyobb tudású társ.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv: csibai

kotodoboz.jpg
    
(#) csibai hozzászólása Máj 8, 2018 /
 
Ja és az előbbihez adattábla.

adattabla.jpg
    
(#) VIM válasza csibai hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
Szia! Nem kell tőle megijedni de azért mérni azt kellene, hogy melyik tekercs a kisebb ellenállású, mert az lesz a főfázis és a nagyobb a segéd. A kondenzátorok értékei adottak és azokat, meg a betápot a mellékelt rajz szerint kösd be. (állandó üzemi kondenzátoros motor indítási segéllyel, 25µF/130uF).
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2018
(#) csibai válasza VIM hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
Nagy-nagy köszönet "VIM" kollégának a több témában is nyújtott sok segítségért!
Nagyon jó, hogy ilyen segítőkész jószándékú emberek gyűltek itt össze.

üdv: csibai
(#) VIM válasza csibai hozzászólására (») Máj 9, 2018 /
 
Már működik is vagy csak előre ittunk a medve bőrére?
(#) csibai válasza VIM hozzászólására (») Máj 9, 2018 /
 
Szia VIM!

Sajna nem, még kondit kell vennem mert az nincs hozzá.
A vejemnek szeretnék egy kis faesztergát buherni belőle.
(#) spgabor hozzászólása Máj 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e esetleg valaki, hogy a Dremel 300-as vagy 3000-es multifunkciós gép motorja milyen minimális fix feszültségtől indul, ha direktbe szeretném kötni.
Szeretném kipróbálni a kapcsoló kihagyásával, mert nagyon erőtlen, még teljes sebességgel is kézzel megállítható. Azt szeretném kinyomozni, hogy a kapcsoló a hibás, vagy a forgó résszel lehet a baj. Az állórészt néztem, az jó.
Illetve ha van más megoldása, hogy tudom a legbiztosabban kiszűrni egyik és a másik lehetőséget?

Köszi a segítséget és üdv:
spgabor
(#) VIM válasza spgabor hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Szia! Találsz róla robbantott rajzot, hogy mi is lehet a hiba Bővebben: Link. Részletes bemutató. Esetleg javítás.
(#) spgabor válasza VIM hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Igen, ezeken túl vagyok. Legalábbis a kapcsoló cserélhető alkatrészeinek javításán. Azért is érdekelne, hogy a motort hogyan kellene meghajtani, vagy megvizsgálni az állapotát. Ha esetleg az hibás, akkor nem foglalkozok vele többet, mert annyit nem ér már.
(#) Marko Ramiusz válasza spgabor hozzászólására (») Máj 14, 2018 /
 
Üdvözlet! Dremel 3000-esem van. Simán lefogtam a legkisebb és a legnagyobb fokozatban is. Persze csak 2-3 mp-ig.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2018
(#) spgabor válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Szia!
Nekem nem csak az a baj, hogy le tudom fogni, hanem bizonytalanul is forog. Bár ez akár még a kapcsolóra is foghatom, de teljes fordulaton is bizonytalan volt, ami viszont már nem kapcsoló. Végigmértem a netes leírások alapján a forgórészt és a kommutátoron van egy lapka, ami a többi lappal mérve nem nagyságrendileg azonos ellenállás értéket mutat, hanem több Mohmot. Úgyhogy szerintem a forgórészem ott szakadt lehet és a hiba az miatt jelentkezik elsősorban.
(#) Marko Ramiusz válasza spgabor hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Az a bizonytalan forgás mit takar?
(#) spgabor válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Olyan volt, mintha változna a fordulatszáma. De most összeraktam délután még egyszer és most nem tapasztaltam, így lehet, hogy valami kontakt hiba okozta.
Amit észrevettem, hogy nagyon szikrázik a szénkeféknél és érezni a szagát is, amikor megy. Mivel új kefék vannak benne, látni, hogy nem fekszenek fel teljesen a kommutátorra, hanem csak a szélük kopik.
Ettől függetlenül a forgó rész kommutátor egyik lapkáján az ellenállás kiugrás jelen van.
(#) pipi válasza pipi hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Hali!
rendeltem ebayról frekiváltót, most érkezett meg, rákötttem a 3f 550W-os motort, egyelőre szépen muzsikál.
Bővebben: Link
ajánlott csomagkét jött.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
(#) Tomi111 válasza pipi hozzászólására (») Máj 18, 2018 / 1
 
Szia! Az ékszíjas áttétel használd ezután is, ha lassú fordulat kell! Ne a frekiváltóval lassítsd le nagyon, mert csökken a teljesítménye, melegedni fog a motor. ( erőlködik, és a hűtése is kisebb). Ennyiért szerintem jó választás volt. Ezzel a motorral jóval erősebb, mint eredetileg.
(#) pipi válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Az eredeti motor 1400-as, ez a 3F motor meg 2800-as fordulatú, szóval helyből dupla a fordulat.
A legkisebb áttételre tettem, az az eredetivel 600-as fúró fordulat volt, szerintem így jó, erre a fordulatra is le tudom tekerni, meg nagyobbra, 60Hz-ig, így bőven elég nekem, nem kell nagyobb freki. A nagyobb átmérőjű fúróknál jó az alacsony fordulat, ezt még nem próbáltam mekkora erő van így benne, illetve ha megakad egy lemezben a fúró akkor pl lekapcsol-e a frekiváltó.
Köszi.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
(#) proli007 válasza pipi hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Hello! Lekapcsol? Akkor hol itt a szórakozás? Anno a külső műhelyben fúrt az egyik kolléga. A fúró elakadt, a gép nem állt le. A tokmány csikorgott, mint a fogköszörű. Kikapcsolni nem tudta, mert nem engedhette el sem a munkadarabot, sem az előtolást. A benti kolléga, meg kiszólt neki: "kapaszkodj!!". Majd lassan kiballagott és unottan kikapcsolta a gépet. A fúró kollégának, meg hirtelen halaszthatatlan dolga akadt..
(#) pipi válasza proli007 hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Délután éppen ezen gondolkodtam, a fúrógép tetejére/elejére fejmagasságba teszek egy vészleállító gombot, amire rá lehet bólintani valahol van is ilyen nagy piros gombom.
Elvileg túláramvédett(error6 hiba), de nem lehet tudni ilyenkor mi történik, átmegy áramgenerátorba, vagy lekapcsol... meg az is kérdés, elakadás esetén eléri-e a túláram küszöböt.
Érdekes hogy a hozzáadott doksiban csak a bekötés, és a programozás van, semmi elektromos paraméter nincs leírva, az ebay oldalon több van leírva...
Az tetszik hogy forgásirányt lehet váltani direktbe(nem kell stopot nyomni előtte) lassít-leáll-gyorsít, menetfúrásnál kényelmes lehet. A kézifúrón szoktam is váltani(de itt meg kell állni váltás előtt)
(#) zsa hozzászólása Máj 20, 2018 /
 
Sziasztok. Véleményeteket kérném . Komplesszort vásárolnék 5.5kw 3 fázisut . Itthon 3x16 A kismegszakitom . 2.5mm réz vezetékelés minden helyiségben . Megfelelő-e az itthoni hálozatom az uzemeltetéshez?
(#) erbe válasza zsa hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Igen, megfelelő, ha a motort csillag-deltában tudod indítani. Nyomáskapcsolóval a fogyás utáni automatikus indítást automatikus csillag-delta kapcsolással kell biztosítani.
(#) zsa válasza erbe hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Köszönöm . Esetleg 7.5kw os komplesszor is müködne ezzel a variácioval?
(#) erbe válasza zsa hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Az már nagyon szűkösen. Esetleg C típusú kismegszakítókkal. A teljesítménytartományba még beleférne (11 kW össz.), de az indulás nehéz.
Van egy ágaprítóm 5,5 kW-os motorral. 3*16A, B típus. Indítással semmi gond, de ha valami megfogja, csattan. Kompresszornál ez szerencsére nem fordulhat elő.
(#) zsa válasza erbe hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Köszönöm akkor lehet maradok 5.5kw os vásárlásánál
(#) erbe válasza zsa hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Mint írtam, ha már egyszer elindult, kompresszorral a 7,5-ös is elmegy.
(#) Tomi111 válasza zsa hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Az 5,5kW is necces. Direktben nem fog indulni, csak csillag-deltában. De a kompresszor ilyen? Dugattyús vagy csavarkompresszor? A csavar biztos indul csillagban. A 7,5kW-osnak biztosan kevés. Régebben otthon volt 7,5kW-os terménydarálónk, azon 2900-es fordulatú motor volt. Gyári adat: 15A. 3×20A volt a kismegszakító, csillag-deltában indult, de néha leverte induláskor. A vezérlőszekrényébe épített ampermérő induláskor egy-két másodpercig 28A-t is mutatott.
(#) erbe válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
1440-es motorok könnyebben indulnak, mint a 28..-osok. Ha meg már elindult, nem gond, mert kompresszor nem kaphat el túl vastag ágat. Kompresszor mindig terhelés nélkül indul, mert a töltővezetéket tehermentesíti.
(#) albinolynx hozzászólása Máj 26, 2018 /
 
Helló!

Segítséget szeretnék kérni egy 1F elpumps bp 1/4 típusú mélykúti szivattyú bekötésével kapcsolatban. Sajnos a gyári elektromos dobozát levágták befűzés miatt. Most került sor a bekötésre, viszont a doboz nincs meg. Egy ganz dtmn-k motorvédőkapcsolóba lenne bekötve. Most úgy áll a dolog, hogy szivattyú kútban, jó messze tőle 3G kábellel a nyomáskapcsoló, 4G kábellel a szivattyú (színhelyesen kötve a toldás). Ennek a kábelén a következőket tudom mérni: szürke - barna között 13.7Ohm, fekete - barna között 9.5Ohm, szürke - fekete között 6.5Ohm. Ezek alapján meg tudná mondani valaki, hogyan kell bekötni 1F-ra? Mekkora kondenzátorral? Utána a motorvédőbe már boldogulok vele.
Következő: »»   261 / 342
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem